Βλάβη Πάνελ και Πίστωση/ Αντικατάσταση

Reaction score
63
Καλησπέρα σας,

Πριν από 1 χρόνο και κάτι πραγματοποίησα μια αγορά τηλεόρασης LG G1 55 ίντσες, μέσα από μεγάλη αλυσίδα ηλεκτρικών. Την προηγούμενη εβδομάδα παρατήρησα μία ζημιά στην τηλεόραση στην δεξιά γωνία όπου δεν φαίνονται αρκετά πίξελ. Ουσιαστικά όλη η γωνιά ήταν καμμένη και χώρια στο κέντρο 1-2 πίξελ ακόμη.

Πήρα τηλέφωνο την αντιπροσωπεία, ώστε να κάνω χρήση της εγγύησης. Πολλοί εξυπηρετικοί ήρθαν να την πάρουν αμέσως, την ίδια μέρα. Περνάνε 5 εργάσιμες και παίρνω τηλέφωνο να δω τι γίνεται με την τηλεόραση. Μου είπαν πως έχουν παραγγείλει καινούργιο πάνελ και να την αναμένω μέσα στην εβδομάδα.
Σήμερα με παίρνουν από την αντιπροσωπεία τηλέφωνο και μου λένε ότι το ποσό έχει πιστωθεί στο κατάστημα όπου την πήρα, λόγω του ότι το καινούριο πάνελ που παρήγγειλαν ήταν και αυτό ελαττωματικό. Οπότε σε αυτή τη την περίπτωση προβλέπεται πίστωση το ποσό αγοράς. Οπότε λέει μα πάω από το κατάστημα.
Η ερώτηση μου είναι η εξής τώρα. Εγώ την τηλεόραση την αγόρασα προσφορά στα 1200 ευρώ. Αυτή τη στιγμή το αντίστοιχο μοντέλο κάνει 2500 ευρώ στο κατάστημα τους. Είναι η διπλάσια τιμή δηλαδή. Για μα πάρω ένα κατώτερο μοντέλο δηλαδή την Β3 πρέπει να δώσω και 200 ευρώ. Μου κακοφαίνεται να δώσω και 200 ευρώ για να κατέβω 2 μοντέλα κάτω από αυτή που είχα. Πώς γίνεται μα μην προβλέπεται επισκευή στην αρχική τηλεόραση που έδωσα. Δεν φαίνεται να είναι δικό μου πρόβλημα ότι ήρθε ελλατωματικο, το ανταλλακτικό που παρήγγειλαν. Επίσης πως γίνεται να προβλέπεται πίστωση σε κάτι χαμηλότερο από αυτό που αγόρασα αρχικά από το κατάστημα.

Όποιος έχει κάποια αντίστοιχη εμπειρία παρακαλώ ας γράψει την εμπειρία τους. Ευχαριστώ

Reaction score
49
Καλησπέρα, σε παρόμοια περίπτωση με την δική σου (Β7 65 2018) χρειάστηκε δύο φορές να αλλάξουν πάνελ.
Η πρώτη το 2019 και η δεύτερη 2 χρόνια μετά, σε ερώτηση μου αν μετά από τόσα χρόνια υπάρχει στόκ σε πάνελ ο υπάλληλος της LG μου είπε αν δεν υπάρχει θα πάρω το τρέχον μοντέλο δηλαδή του 2021 χωρίς χρέωση, κάτι που μου το τόνισε χαρακτηριστικά ανεξάρτητα πόσο είχα πάρει την τηλεόραση 3 χρόνια πριν ούτε καν κάναμε κουβέντα . Τελικά βρέθηκε πάνελ και τελειώσαμε εκεί, δεν χρειάστηκε να διαπιστώσω τα λεγόμενα του, θεωρώ ότι πρέπει να σου δώσουν το αντίστοιχο τρέχον μοντέλο άσχετα πόσα είχες πληρώσει όταν την αγόρασες
Πέραν αυτού βλέπω ότι η νεότερη G2, όχι το τελευταίο μοντέλο G3, το βρίσκεις στα 1350 περίπου. Είναι μια λύση αν δεν τα βρεις με την Lg

Last edited:

Reaction score
63
Καλησπέρα,
Σήμερα κατέβηκα στο κατάστημα της μεγάλης αλυσίδας ηλεκτρονικών για να δω τι θα γίνει με την "αντικατάσταση" της τηλεόρασης που υποτίθεται έβγαλε η LG.
Από την στιγμή που μπήκα στο κατάστημα και έφτασα στους πωλητές, διέκρινα με μεγάλη ευκολία το ίχνος να σε κοροϊδέψουν όσο μπορούν νομίζοντας ότι δεν ξέρεις τα δικαιώματα σου, να σε υποτιμήσουν στην συζήτηση και άλλα παρεμφερή.
Δεν είπαν ποτέ για αντικατάσταση της τηλεόρασης όσο και εάν επέμενα, όσο και εάν κανονικά είναι υποχρεωμένοι να μου την αλλάξουν με αντίστοιχη, όσο και εάν το σέρβις που έχουν εσωτερικά διευκρινησε ότι η LG μου πιστωσε την αλλαγή της τηλεόρασης. Προφανώς και έγινε φασαρία στο κατάστημα διότι δεν ήταν καθόλου πρόθυμοι, όχι να βοηθήσουν, αλλά ούτε τα αυτονόητα να κάνουν.

Στην αρχή ήθελαν απλώς να μου πιστώσουν το υπόλοιπο και μα συμπληρώσω χρήματα για να πάρω κάτι άλλο αντίστοιχο. Ούτε το βασικό μοντέλο της σειράς Β3 δεν έπαιρνα προφανώς χωρίς να δώσω κάτι έξτρα. Οπότε και τους εξήγησα με βάση τους κανονισμούς δικαιούμαι δωρεάν αντικατάσταση τηλεόρασης χωρίς έξτρα κόστος για εμένα (europa.eu). Σε δεύτερη φάση δεν δεχόντουσαν ούτε τα χρήματα μου να μου επιστρέψουν πίσω. Αφού επέμενα δέχτηκαν, λες και μου κάνουν και χάρη, να μου τα δώσουν σε κουπόνια για το κατάστημα, όπου ισχύουν για 5 χρόνια. Φυσικά και αισθάνθηκα ότι με υποτιμούν με την όλη συμπεριφορά τους καθώς όχι μόνο είχαν δει μόλις το σιτε της ΕΕ να αναφέρει ξεκάθαρα την επιστροφή χρημάτων αλλά είχε το θράσος να μου πει θα στα δώσουμε σε κουπόνια.

Σε τρίτη φάση που ήρθε ένας υπεύθυνος τα επιχειρήματα του ήταν πως δεν γίνεται να πάρω την τηλεόραση που αξίζει διπλάσια τιμή από αυτά που έδωσα, να τα βρω με την LG, ότι ένας είναι υπεύθυνη αυτοί μα κάνουν τέτοια αντικατάσταση και πως εάν η LG είπε αντικατάσταση γιατί δεν έστειλαν αυτοί την τηλεόραση και σου είπαν έλα σε εμάς.

Επίσης όσο ήμουν στην πρώην κόκκινη γερμανική αλυσίδα και νυν πορτοκαλί πήρα τηλέφωνο την LG και η απάντηση ήταν ότι λόγω του ότι δεν μπόρεσαν να επισκευάσουν την τηλεόραση αλλά και ούτε να την αντικαταστήσουν για συγκεκριμένους λόγους (χωρίς μα διευκρινίζει ποιους άσχετα εάν καταλαβαίνω προφανώς ότι απευθύνεται στην διαφορά τιμής) έδωσαν πιστωτικό στο κατάστημα.

Και εγώ τώρα ρωτώ ευθέως αφού ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλον. Μετά από όλες τις δικαιολογίες που είπε ο υποτίθεται υπεύθυνος καταστήματος, στο υποθετικό σενάριο όπου η τηλεόραση έχει 2500 και βγει σε έκπτωση στα 1200, την αγοράσω και χαλάσει όπως ακριβώς έγινε τώρα, αλλά συνέχιζε να κυκλοφορεί....
Θα αρνιόταν να μου την αλλάξει επειδή εγώ την πήρα σε χαμηλότερη τιμή παρόλο που ορίζεται ολοφάνερα αντικατάσταση με ίδιο προϊόν.
Ρωτάω γιατί το βασικό του επιχείρημα είναι ότι εγώ την πήρα μισή τιμή και τώρα ζητάω να πάρω κάτι με 2500 χωρίς κόστος και ότι δεν γίνεται.

Άρα να ξέρουμε όταν βγάζει κάτι σε έκπτωση δεν έχουμε εγγύηση αντικατάστασης παρά μόνο επιστροφή και αυτή με τα χίλια ζόρια και φασαρίες, για να πράξουν δηλαδή το αυτονόητο.

Όπως και να έχει, επειδή δεν θα έβγαζα με τίποτε άκρη χωρίς να κλιμακώσω το θέμα και να μπλέξω και άλλο, πήρα τα λεφτά πίσω.

Τέλος, ένα τελευταίο περιστατικό οταν συμφώνησα και έφευγα για μα δείτε μέχρι τι σημείο είναι η κοροϊδία. Είχα αγοράσει μαζί με την τηλεόραση έξτρα δική τους εγγύηση. Έκανα αναφορά στην επιστροφή της εγγύησης αφού δεν έκανα χρήση της εγγύησης και ούτε έχω την τηλεόραση στα χέρια μου. Ο πωλητής επέμενε μέχρι τελευταία στιγμή ότι εξαιτίας της παίρνω τα λεφτά μου πίσω και όχι χωρίς τη δική τους εγγύηση δεν θα τα έπαιρνα. Ότι θα πάρω μόνο της τηλεόρασης τα λεφτά πίσω και όχι της εγγύησης. Όχι μόνο νιώθω κοροϊδία και υποτίμηση αλλά και μια απέχθεια στο συγκεκριμένο κατάστημα γιατι νομίζουν ότι εάν εκμεταλλεύονται τον κόσμο θα πάνε μπροστά σαν επιχείρηση επειδή έτσι έχουν συνηθίσει τόσα χρόνια, να εκμεταλλεύονται τον κόσμο για να του παίρνουν τα λεφτά όπως μπορούνε (και για λόγους ενημερωτικούς πήρα και τα λεφτά της έξτρα εγγύησης, όσο και εν; επέμενε ο πωλητής ότι δεν τα δικαιούμαι γιατί την χρησιμοποίησα)

Οπότε τώρα το δίλημμα 55 περσινή g2 από Σκρουτζ στα 1350 ή 65 φετινή g3 προσφορά στα 2600;

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.749
Οπότε τώρα το δίλημμα 55 περσινή g2 από Σκρουτζ στα 1350 ή 65 φετινή g3 προσφορά στα 2600;
καμια....
1 μηνα υπομονή για μπλακ φραιντει μπας κ κατσει τιποτα σοβαρο σε προσφορά

Reaction score
2.518
Σε αντιστοιχη περιπτωση, εμενα μου εκατσε να αγορασω και μεγαλυτερη αλλα και καλυτερη τηλεοραση.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
98.998
καμια....
1 μηνα υπομονή για μπλακ φραιντει μπας κ κατσει τιποτα σοβαρο σε προσφορά
Και, καλού κακού, πάρε και screenshot σημερινής τιμής και black Friday γιατί έχουν δει πολλά τα μάτια μας με "προσφορές"...

Reaction score
49

Αν ήμουν στην θέση σου και δεν θέλεις να περιμένεις BF,C2 65 περίπου στα 1500 κορυφαία, βραβευμένη ως η καλύτερη τηλεόραση για το 22 από το what hifi και 1000 κάτω από την G3.

Reaction score
63
Τελικά ακόμη αναμένω για αγορά οπότε κοιτάω για αγορά νέας τηλεόρασης και κατευθύνομαι σε 65 ίντσες. μέχρι σήμερα που κοιτάω συνέχεια μήπως βγει τίποτε της προκοπής, οι τιμές που συγκέντρωσα είναι αυτές. Έχετε κάτι άλλο υπόψην σας σαν επιλογή; κάποια προτίμηση από τις παρακάτω; εάν έχετε δεί κάπου φθηνότερες τιμές από αυτές παρακαλώ πολύ ενα λινκ.
Μέχρι τώρα βρίσκω:
lg 65 c3: 1849.9
lg 77 c3: 2799
lg 55 g3: 1599
lg 65 g3: 2189.9
sm 65 s95c: 2199
sony 65 a80l: 1999
sony 65 a95k: 2799 (μοντέλο 2022)

τώρα αυτό που πιστεύω είναι οτι ενδεχομένως να κινηθούν ενα 100άρι-200άρι χαμηλότερα από ότι είναι. και ίσως όχι σε όλα τα μοντέλα που αναφέρω παραπάνω. εάν κατάλαβα καλά από όλα αυτά που διαβάζω η σειρά προταιρεότητας πάει ως εξής:
α95l>g3>a95k>a80l>c3

και κάπου ενδιάμεσα μεταξύ a95l και g3 είναι και η samsung. Από αυτά που διάβασα για την sm με ανησυχεί η έλλειψη προτύπου dolby vision. πιστεύεται θα προκαλεί πρόβλημα αποτύπωσης στην εικόνα η απουσία του; ρωτάω καθαρά σε ταινίες πχ που το υποστηρίζουν μέσω hdmi. Επίσης εάν θυμάμαι καλά πρόβλημα προκύπτει και με τα πρότυπα ήχου μέσω οπτικής που θα το χρειαζόμουν αυτό το feature (+2 θύρες hdmi?). Έχετε υπόψην σας κάτι άλλο που ξεχνάω;

edit: ξέχασα τις δύο περσινές της lg που τώρα από ότι βλέπω δεν παίζουν σε τιμή bf (τουλάχιστον όχι ακόμη)
lg 65 c2: 1499
lg 65 g2: 1899

Last edited:

Reaction score
49
Τελικά ακόμη αναμένω για αγορά οπότε κοιτάω για αγορά νέας τηλεόρασης και κατευθύνομαι σε 65 ίντσες. μέχρι σήμερα που κοιτάω συνέχεια μήπως βγει τίποτε της προκοπής, οι τιμές που συγκέντρωσα είναι αυτές. Έχετε κάτι άλλο υπόψην σας σαν επιλογή; κάποια προτίμηση από τις παρακάτω; εάν έχετε δεί κάπου φθηνότερες τιμές από αυτές παρακαλώ πολύ ενα λινκ.
Μέχρι τώρα βρίσκω:
lg 65 c3: 1849.9
lg 77 c3: 2799
lg 55 g3: 1599
lg 65 g3: 2189.9
sm 65 s95c: 2199
sony 65 a80l: 1999
sony 65 a95k: 2799 (μοντέλο 2022)

τώρα αυτό που πιστεύω είναι οτι ενδεχομένως να κινηθούν ενα 100άρι-200άρι χαμηλότερα από ότι είναι. και ίσως όχι σε όλα τα μοντέλα που αναφέρω παραπάνω. εάν κατάλαβα καλά από όλα αυτά που διαβάζω η σειρά προταιρεότητας πάει ως εξής:
α95l>g3>a95k>a80l>c3

και κάπου ενδιάμεσα μεταξύ a95l και g3 είναι και η samsung. Από αυτά που διάβασα για την sm με ανησυχεί η έλλειψη προτύπου dolby vision. πιστεύεται θα προκαλεί πρόβλημα αποτύπωσης στην εικόνα η απουσία του; ρωτάω καθαρά σε ταινίες πχ που το υποστηρίζουν μέσω hdmi. Επίσης εάν θυμάμαι καλά πρόβλημα προκύπτει και με τα πρότυπα ήχου μέσω οπτικής που θα το χρειαζόμουν αυτό το feature (+2 θύρες hdmi?). Έχετε υπόψην σας κάτι άλλο που ξεχνάω;

edit: ξέχασα τις δύο περσινές της lg που τώρα από ότι βλέπω δεν παίζουν σε τιμή bf (τουλάχιστον όχι ακόμη)
lg 65 c2: 1499
lg 65 g2: 1899
Ψηφίζω την επιλογή Νο2 πιθανόν να πέσει και άλλο όσο πλησιάζουμε στην μαύρη Παρασκευή. Θεωρώ πολλά τα 2000+ για 65 oled,τόσο πήρα την δική μου το 2018, την μεγαλύτερη διαφορά θα την κάνει το μέγεθος,(όπως πάντα)
Μιλάμε για τοπ επιλογές όλες αυτές που κοιτάς, με διαφορές που για να γίνονται αντιληπτές χρειάζεται να εστιάσεις σε συγκεκριμένες συνθήκες, ρίξε μια ματιά και στο site της samsung έχει κατά καιρούς καλές προσφορές, βλέπω τώρα S90C 77'' 2700
Καλές αγορές!!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.832
Members
38.243
Νεότερο μέλος
desmios2025