Βλάβη Σε Πολυκάναλο Ενισχυτή

Reaction score
5
Παρακαλώ για την βοήθειά σας. Έχω έναν πολυκάναλο ενισχυτή Marantz SR-7200. Τον δουλεύω εδώ και 25 μήνες. Σταδιακά, βλέποντας ταινίες άρχισα να ακούω από το εμπρός αριστερό ηχείο (Kipsch RF-3II) ένα θόρυβο σαν "άρκς", δηλαδή κακή επαφή με ρεύμα, δεν ξέρω πως αλλιώς να το περιγράψω. Ο θόρυβος αυτός είναι ανάλογος της έντασης τη συγκεκριμένη στιγμή. Όσο χαμηλώνει η ένταση χαμηλώνει, όσο δυναμώνει η ένταση δυναμώνει. Ακούγοντας από το ράδιο του ενισχυτή αυτό συνεχίστηκε, επίσης αλλάζοντας ηχεία, το αριστερό-δεξί και το εμπρός-πίσω, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ο ενισχυτής έχει βλάβη στο στάδιο της εξόδου στο εμπρός αριστερό. Έχετε να μου προτείνετε κάτι; Γνωρίζετε κάποιον καλό τεχνικό που να ασχολείται με επισκευές και αναβαθμίσεις ενισχυτών, επειδή δεν θέλω να αποτανθώ στην αντιπροσωπία.

Reaction score
5
Μπορω να φανταστω τους λογους που δε θες την αντιπροσωπεια αλλα θα σου προτειναι να προτιμησεις αυτη τη λυση.
Ειδικα γι αυτα τα μηχανηματα τα οποια ειναι γεματα ψηφιακα κυκλωματα και ειναι δυσκολη η ανευρεση της βλαβης. Μπορει να ειναι κατι απλο, αλλα καλυτερα να μην το ρισκαρεις.
Ισως να χρεωνουν πολυ, αλλα...

Δοκιμασες να τα συνδεσεις στα ηχεια Β? (πρεπει να εχει Α+Β επιλογη ηχειων).

Reaction score
5
Ναι δοκίμασα και το Α\Β στα ηχεία αλλά τα ίδια. Άλλος ένας λόγος που δεν θέλω να τον πάω στην αντιπροσωπία είναι και το περίμενε, ποιός ξέρει πόσο θα περιμένω να το φτιάξουν. Η αναζήτησή μου για τεχνικό επισκευών συνεχίζετε.

Reaction score
1
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΗΧΕΙΟΥ ΤΟΥ MARANTZ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΨΗΦΙΑΚΟ. ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΤΣΕΚΑΡΕΙΣ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΑ (ΕΚΤΟΣ TA DSP ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ)ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΕΙΣ ΤΟ ΒΡΑΧΝΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ, ΑΝ ΟΧΙ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ DIMMER ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΟΘΟΝΗΣ ΝΑ ΤΗ ΣΒΗΣΕΙΣ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ (ΕΥΧΟΜΑΙ).

Reaction score
0
Δοκίμασε να ακούσεις με ακουστικά. Αν συνεχίζεται τότε δεν έχει σχέση με τα τελικά στάδια οπότε δεν γλιτώνεις την αντιπροσωπεία :( , αν πάλι δεν παρατηρείς τον θόρυβο που λες τότε ίσως να είναι ο ρελες προστασίας των ηχείων ή καμία κόλληση :D . Στην τελευταία περίπτωση η αντικατάσταση τους είναι σχετικά εύκολη από έναν οποιοδήποτε ηλεκτρονικό τεχνικό.

Reaction score
5
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΗΧΕΙΟΥ ΤΟΥ MARANTZ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ  ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΨΗΦΙΑΚΟ. ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΤΣΕΚΑΡΕΙΣ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΑ (ΕΚΤΟΣ TA DSP ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ)ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΕΙΣ ΤΟ ΒΡΑΧΝΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ, ΑΝ ΟΧΙ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ DIMMER ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΟΘΟΝΗΣ ΝΑ ΤΗ ΣΒΗΣΕΙΣ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ (ΕΥΧΟΜΑΙ).
as above...

Βαλε αναλογικο σημα και επιλεξε direct, ωστε να παρακαμπτει τα ψηφιακα του...
Τα ψηφιακα του επεξεργαζονται το σημα ακομα και αν ειναι αναλογικο, αν δεν ειναι σε direct

Reaction score
5
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΗΧΕΙΟΥ ΤΟΥ MARANTZ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ  ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΨΗΦΙΑΚΟ. ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΤΣΕΚΑΡΕΙΣ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΑ (ΕΚΤΟΣ TA DSP ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ)ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΕΙΣ ΤΟ ΒΡΑΧΝΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ, ΑΝ ΟΧΙ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ DIMMER ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΟΘΟΝΗΣ ΝΑ ΤΗ ΣΒΗΣΕΙΣ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ (ΕΥΧΟΜΑΙ).
Αυτό που δοκίμασα πρώτο ήταν σβήσω την οθόνη των ενδείξεων με το κουμπί του dimmer. Το πρόβλημα μετά από 1-2 secs λύθηκε. Παρακολούθησα πολυκάναλο πρόγραμμα εχθές το βράδυ χωρίς τον παραμικρό ενοχλητικό θόρυβο.
Το "κουφό" είναι ότι και σήμερα με τον φωτισμό της οθόνης ΟΝ, πάλι δεν υπήρχε θόρυβος.
1ο κάρμα στον finder με πολλές ευχαριστίες. Θα με υποχρέωνε πραγματικά αν μου εξηγήσεις γιατί επηρεάζει ο φωτισμός της οθόνης στον ήχο, και πως μπορώ να το διορθώσω αυτό, (γιατί κρίμα δεν είναι κάθε πού αυξομειώνω την ένταση να σηκώνομαι να πατάω το κουμπί του dimmer);

Αν το πρόβλημα ξαναπαρουσιαστεί θα δοκιμάσω το "source direct" που δεν πρόλαβα να το κάνω εχθές. Τις ευχαριστίες μου και στους ΖΠΒ και Γιώργο Ανδρεάδη για την βοήθειά τους που ενώ δοκίμασα τις προτάσεις τους ήταν κατόπιν "εορτής", μιας και το πρόβλημα είχε ήδη λυθεί, εύχομαι μόνιμα.

Reaction score
1
ΚΟΥΦΟ ΟΝΤΩΣ ΦΙΛΕ ΣΩΤΗΡΗ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΤΥΧΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΝΤΑΣ ΝΑ ΛΥΣΩ ΑΝΑΛΟΓΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ 1 ΦΙΛΟ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 200Ε ΣΤΟ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ ΤΗΣ SONY.ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑΤΟΝ ΕΛΑΤΩΣΩ ΑΛΛΑ ΜΑΤΑΙΑ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ Ο ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΝΤΟΝΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΕΣΒΗΣΑ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΛΙΨΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ.1 ΧΡΟΝΟ ΕΤΣΙ ΤΟ ΧΕΙ,ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΔΙΜΜΕΡ ΣΤΟ ΟΝ ΣΒΗΝΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ Η ΟΘΟΝ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΦΤΑΙΕΙ.

Reaction score
5
To μονο που μου ερχεται στο μυαλο ειναι οτι οι οθονες αυτες εχουν μια ταση για καποιο πλεγμα τους -28V, που μπορει να προκαλει παρασιτα, ή αν ειναι backlight η ''λαμπα'' τροφοδοτειται μεσω ενος μικρου μετασχηματιση...
Εγω εχω τον 7300 με την οθονη παντα αναμμενη αλλα δεν μου εχει τυχει ποτε κατι τετοιο...

finder...ονομα και πραμα...τι βρηκες!!!
Τωρα για το καρμα...υποθετω οτι αν ειναι θετικο νουμερο ειναι καλο....

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
Πάντως γενικά οι οθόνες προκαλούν παράσιτα σε ψηφιακά κυκλώματα και γι' αυτό σε ορισμένα CD/DVD player αλλά και σε πολυκάναλους ενισχυτές υπάρχει η δυνατότητα να σβήνει η οθόνη...

Reaction score
5
Το πρόβλημα επανήλθε, όμως όχι τόσο έντονο. Παρά όλες τις δοκιμές με source direct  on, dimmer off παραμένει, αλλά όπως προείπα όχι πολύ έντονο.
Αρχίζω να σκέφτομαι να τον ανοίξω και να ρίξω μια προσεκτική ματιά για καμιά ψυχρή κόλληση ή υπερβολική σκόνη.
Μετά και αφού δε βρω τίποτε (το πιθανότερο) μάλλον πρέπει να αποδεχτώ το αναπόφευκτο και να τον στείλω στο επισκευαστικό της αντιπροσωπείας.
Αυτοί μπορεί να το ξέρουν και από προυγούμενες συσκευές το πρόβλημα και να μη  καθυστερήσουν... εύχομαι.

finder. Τα κάρμα είναι σημεία που προσθέτεις σε κάποιον για να δείξεις την ευαρέσκεια ή την δυσαρέσκεια σου "έμπρακτα" για τα γραφόμενα του και όχι μόνο.
Χρησιμοποιήται για να δείχνει στατιστικά το "φορουμιστικό" "είναι", το κατόχου τους.

Reaction score
1
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΜΕ ΣΒΗΣΤΗ ΟΘΟΝΗ ΑΦΟΥ ΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΜΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ.ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ,ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΜΑΙΝ ΙΝ5.1 ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΑΔΙΑ Ο ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΗΚΑΑΠΟ ΤΟ PC H DVD ΣΟΥ.ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΑΥΤΟ ΣΤΕΙΛΤΟ ΚΑΙ ΕΞΗΓΗΣΕ ΤΟΥΣ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΠΙΟ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΣ ΤΗ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ.GOOD LUCK.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.892
Members
38.255
Νεότερο μέλος
konfan