Βοήθεια για κατασκευή sub

Reaction score
0
Γεια σας είμαι καινούργιος στο forum και θα χρειαστώ λίγη βοήθεια… Θέλω να φτιάξω μια κούτα για subwoofer για το αυτοκίνητο μου (Toyota Yaris) και δε ξέρω καθόλου τι διαστάσεις πρέπει να γίνει και τι είναι καλύτερο ;
Καταρχήν θέλω κάτι μικρό σε όγκο για να μην πιάνει όλο το πορτμπαγκάζ.
Προβληματίζομαι όμως και στο αν είναι καλύτερο να φτιάξω για ένα 10ρι-12ρι κουτί ή ένα κουτί που να βάλω πάνω 2 8ιντσα;

Reaction score
41
Απάντηση: Βοήθεια για κατασκευή sub

Χάρη, αρχικά να ξεκαθαρίσουμε πως οι διαστάσεις του κουτιού εξαρτώνται από το ηχείο (sub) που θα χρησιμοποιήσεις αλλά και από το αν επιλέξεις κουτί κλειστό ή bass reflex.

Προσωπικά προτιμώ κουτιά κλειστού τύπου για καλύτερη ατάκα και καλύτερο έλεγχο στα χαμηλά.
Από την άλλη οι κλειστές καμπίνες είναι σχεδόν πάντα μικρότερου όγκου οπότε μπαίνουν και βγαίνουν ευκολότερα στο χώρο αποσκευών.

Λόγω μικρού οχήματος (Yaris) προτείνω 8" sub σε κλειστή καμπίνα.
Πολύ καλό δέσιμο χρειάζεται, βάλε και λίγη μόνωση εσωτερικά.

Τις προτεινόμενες διαστάσεις καμπίνας θα τις βρεις στο site του κατασκευαστή του sub. Για κάθε ηχείο οφείλει ο κατασκευαστής να σου δίνει αρχείο pdf με προτεινόμενες διαστάσεις

Reaction score
0

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση θα κοιτάξω τα ηχεία που με ενδιαφέρουν και τις διαστάσεις όπως μου είπες! Έχω να πω ότι προτιμώ τα ανοιχτού τύπου sub καθώς είχα κ απ’τα δύο και μου ακουγόταν καλύτερα αυτό. Τώρα βέβαια περί ορέξεως κολοκυθόπιτα… Αν βάλω δύο 8 ιντσα θα ακούγονται καλύτερα από ένα 10-12ιντσο; Και αν μικρύνω μία ίδει υπάρχουσα καμπίνα (κουτί με 12ιντσο ηχείο) θα είναι τραγικό το αποτέλεσμα;

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση θα κοιτάξω τα ηχεία που με ενδιαφέρουν και τις διαστάσεις όπως μου είπες! Έχω να πω ότι προτιμώ τα ανοιχτού τύπου sub καθώς είχα κ απ’τα δύο και μου ακουγόταν καλύτερα αυτό. Τώρα βέβαια περί ορέξεως κολοκυθόπιτα… Αν βάλω δύο 8 ιντσα θα ακούγονται καλύτερα από ένα 10-12ιντσο; Και αν μικρύνω μία ίδει υπάρχουσα καμπίνα (κουτί με 12ιντσο ηχείο) θα είναι τραγικό το αποτέλεσμα;
Ναί,
τα εμπρός ηχεία είναι στις πόρτες η στο ταμπλώ;
Έχεις ενισχυτή; και ποιός είναι;

Reaction score
0

Τα ηχεία είναι στις πόρτες εμπρός και στην εταζέρα πίσω και παίζουν με ένα τετρακάναλο.
Το sub παίζει με ανεξάρτητο 2κάναλο ενισχυτή.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.122
Members
38.413
Νεότερο μέλος
FotisLam