- Reaction score
- 113
με τα ηχεία μπροστά να παίζουν full range
Θα επικηρυχθω?? Υπερπαρανομος
Ναιαριστερά από το ηχείο θα είχε νόημα να τοποθετηθεί απορρόφηση?
Γενικα χρειαζεσαι απορροφηση και μπασσοπαγιδες.Ο χωρος ειναι σχετικα γυμνος και τα μπασσα κουδουνιζουν αρκετα.Χώρος 4Χ5 γωνιακός-σαλόνι με ανοιχτή πόρτα προς χολ και διάδρομο. Έχοντας την δυνατότητα να παρέμβω μόνο στον τοίχο της τηλεόρασης και αριστερά από το ηχείο θα είχε νόημα να τοποθετηθεί απορρόφηση? Απόσταση ακρόασης 2,60m, Denon 3500 με τα ηχεία μπροστά να παίζουν full range
View attachment 156100 View attachment 156102 View attachment 156101 View attachment 156103 View attachment 156104
Όχι σημαντικά.στα 30hz είναι από mode του δωματίου?? @@ θα βοηθήσουν εκεί τα πάνελ?
Εξαρτάται πως θα κατανεμηθούν.Λέω να κουμπώσω καμιά δεκαριά πάνελ GIK acoustiks 244 στους τοίχους. Υπάρχει περίπτωση να είναι too much απορρόφηση?
Παντως εγω δεν ακουω καποια αξιοσημειοτη ασσυμετρια στο soundstage. Σε τι πραγμα θα δω βελτιωση?Θα σκεφτόμουν και κάποιο μετακινούμενο πάνελ δεξιά απο το δεξιό ηχείο.
Όπως νομίζεις.Παντως εγω δεν ακουω καποια αξιοσημειοτη ασσυμετρια στο soundstage.
Ανα 10 db στα αριστερα του γραφηματος? Εχω στην αρχη του ποστ καποιες προηγουμενες με 1/12 smoothing. Μετρησεις χωρις audyssey δεν μπορω να ανεβάσω σμρ, απο αυριο, αλλα προφορικά μαζεύει τα χαμηλα που κουδουνίζουν σαν τρελα, χωρις κατι αλλο τρομερο. Μπορω να ανεβασω κ του ratbuddy τα γραφηματα απο τρεις θεσεις.μπορεις να μας βαλεις μετρησεις χωρις ισοσταθμιση και με ισοσταθμιση των LCR σε 1/6 smoothing και ανα 10db στο γραφηματα....?
Ταινιες/μουσικη 70 - 30ναι αριστερα να ειναι ανα 10 db....
βαλε ενα RT απο καθε ηχειο μονο του LR
σιγουρα θελεις κατω RT και πιο πολυ χαμηλα ....
.....οτι βαλεις πρεπει να εχει προδιαγραφες για χαμηλες συχνοτητες για να δεις τι εκανες...
πρεπει να ειναι ισορροπημενο απο 100-11000hz
....μπορεις να βαλεις και ταβανι για μεσουψηλες μετα....μην παρεις κατι που να μην κανει...ψαξτο.
θελεις και ενα sub για να παιζει το lfe και να πηγαινουν τα χαμηλα των αλλων ηχειων εκει...
......τωρα πανε στα μπροστινα ηχεια LR και δεν κανει....
απο εντασεις πως παιζεις ?
......μουσικη η ταινιες πιο πολυ ?