Βοήθεια με ηχητική εγκατάσταση

Reaction score
0
Καλημέρα παιδιά. Να ξεκινήσω λέγοντας ότι οι γνώσεις μου στο αντικείμενο είναι απειροελάχιστες. Προσπαθώ να στήσω ηχητική εγκατάσταση η οποία περιλαμβάνει 2 ηχεία οροφής σε αίθουσα αναμονής και από 2 ηχεία οροφής σε 2 χώρους γραφείου (6 ηχεία συνολικά). Σκοπός της εγκατάστασης είναι η αναπαραγωγή μουσικής στο χώρο (ραδιόφωνο, άντε και κανένα mp3 στο τσακίρ κέφι, ή κανένα ιντερνετικό σταθμό αν δεν είναι μανούρα). Γίνεται προσπάθεια να κρατηθεί το μπάτζετ χαμηλά (<100€).

Τα ηχεία οροφής που έχουν ήδη τοποθετηθεί είναι αυτά που θα δείτε στην παρακάτω εικόνα.

Ερώτηση: Με έναν ενισχυτή αυτού του τύπου Kentiger™ HY-V10 ή αυτού του τύπου OEM BLJ-253 πιστεύετε ότι θα γίνει δουλειά; Κάποια άλλη πρόταση;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
12.851
Όπως σου είπε και ο φίλος παραπάνω, τα ηχεία που έχεις εγκαταστήσει είναι για 100 Volt-ικό ενισχυτή και τέτοιον πρέπει να αναζητήσεις.
Οι ενισχυτές που ανέφερες δεν είναι κατάλληλοι.
Τα 100 ευρώ τα ξεχνάς βέβαια...
Ένα παράδειγμα:
https://www.djmania.gr/professional-sound/background-music/amplifiers-100v

Reaction score
0
Σας ευχαριστώ θερμά για τη βοήθεια. Ψάχνοντας προς αυτή την κατεύθυνση βρήκα δύο ενισχυτές που πιστεύω ότι θα μου κάνουν. Είναι no-name, με ότι μπορεί αυτό να συνεπάγεται στην ποιότητα και την υποστήριξη. Δεδομένου ότι θέλω να συμπιέσω το κόστος, σκέφτομαι να αγοράσω έναν από αυτούς.

Pearller PA60M
Koda PA -50

Σχετικά με τη συνδεσμολογία, όλα τα κόκκινα καλώδια πρέπει να συνδεθούν μεταξύ τους και με τη θύρα 100V, ενώ όλα τα μαύρα καλώδια πρέπει να συνδεθούν μεταξύ τους και με τη θύρα COM, απ' ότι αντιλαμβάνομαι. (τα χρώματα φαίνονται στη φωτογραφία του πρώτου μηνύματος)

Για έναν άνθρωπο που πιάνουν λίγο τα χέρια του, η δουλειά που θέλω να κάνω είναι εφικτή, ή θα μου προτείνατε να απευθυνθώ σε τεχνικό;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
12.851
Είναι εύκολη η συνδεσμολογία. Μόνο να προσέξεις να μονώσεις καλά τα καλώδια που θα βιδωθούν στα κλιπς.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.481
Members
38.187
Νεότερο μέλος
kotsos134