Βοήθεια με ρύθμιση Samsung led 40C 6510

Reaction score
1.263
Καλησπέρα παιδιά.Πήρα επιτέλους την Samsung led 40C 6510.

Επειδή έχω μείνει στις τηλεοράσεις CRT και μου φαίνονται δικηγορίστικα τα περι ρύθμισης της led,μπορεί να μου πει κάποιος αν πρέπει να σκαλίσω κάτι στις ρυθμίσεις για να πετύχω το μέγιστο στην απόδοση?Προσπάθησα να διαβάσω τις οδηγίες αλλά μόλις είδα να λέει κάτι περι ethernet,resolution,wi-fi => θόλωσα :140: Για την ώρα βλέπω μόνο τηλεόραση και σύντομα θα πάρω και blu ray.

Επίσης έχω τις εξής απορίες:

1)Εκεί που παίζει πχ Ant1 το σήμα γίνεται χάλια (σαν παζλ κομμάτια) χάνεται για 2-3sec και βγάζει "ασθενές τηλεοπτικό σήμα".Πρέπει να ρυθμίσω κάτι?Υποτίθεται οτι μέσω του δέκτη MPEG4,παίζει τέλεια το τηλεοπτικό σήμα ανεξαρτήτου που κοιτάει η κεραία (σωστά?)Το κάνει τακτικά και σε διάφορα κανάλια.

2)Από τι απόσταση πρέπει να βλέπω,γιατί την έχω στα 2 μέτρα και έχω κάνει μάτια σαν της κουκουβάγιας :111:

3)Σύνδεσα DVD Sony,μέσω RCA εισόδου και ο ήχος ήταν πολύ πεσμένος,τόσο που δεν βλεπόταν η ταινία.Τι μπορεί να φταίει?Και η εικόνα δεν με εντυπωσίασε ενώ σε ένα seven βιντεοκλαμπ είδα να παίζει blu ray και έπαθα ζημιά :131:..

4)Κάθε φορά που θα βλέπω ταινία πρέπει να σκαλίζω το ήχο ή την εικόνα και να τα βάζω στο πχ "κινηματογραφική ταινία" ή "φυσικό" ή προτείνετε μία στάνταρ θέση που τα παίζει όλα άψογα?

Θα εκτιμούσα τη βοήθεια σας (!)
Ευχαριστώ..

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.291
Aν και κάθε τηλεόραση θέλει διαφορετικές ρυθμίσεις σε κάθε διαφορετικό χώρο ρίξε μια ματία εδώ για κάποιες ρυθμίσεις,τουλάχιστον για την θέαση των ταινιών.Είναι η ίδια tv με την δικία σου,εκτός των ιντερνετικών δυνατοτήτων.

Όσον αφορά τις ρυθμίσεις για τα τηλεοπτικά κανάλια,ψάχνεις ψύλους στ άχυρα μιας και κάθε κανάλι εκπέμπει ό,τι θέλει οπότε δεν υπάρχει μαι στάνταρ ρύθμιση.
Αναφορικά με το σήμα της digea δεν μπορώ να σε βοηθήσω καθότι είμαι Αθήνα,οπότε ντεν έχει ακόμα digea καρντία μου.

Κάτσε στα 3-3,5 μέτρα όταν βλέπεις τηλεόραση και πήγαινε πιό κοντά όταν βλέπεις ταινίες.

Για να κατάλαβεις πλήρως τι μπορεί να κάνει απο ποιότητα εικόνας άρχισε να βλέπεις blu ray.
Ο ήχος στις νέες τηλεοράσεις είναι μια πονεμένη ιστορία μιας και λόγω πάχους έχουν πολύ αδύναμα ηχεία.

Καλοθέατη Οδυσσέα!!
Περιμένουμε περισσότερες εντυπώσεις!

Reaction score
0
Η τηλεόραση σου διαθέτει διαγνωστικό ψηφιακού σήματος (ποιότητα, ισχύς σήματος). Για σωστή αποκωδικοποίηση του σήματος από την τηλεόραση πρέπει η ποιότητα σήματος να είναι ≤ 85% και η ισχύς ≤65%. Φυσικά το ιδανικό είναι 100% έκαστος. Προσοχή να γίνει διάγνωση και στις 2 μπάντες του Digea.

Reaction score
0
Στην πράξη ο καλύτερος κανόνας είναι να φροντίσουμε το πλάτος της οθόνης να είναι ίσο με τα 2/3 τις απόστασης από την όποια βλέπουμε, ενώ μια επαρκής αλλά οριακή λύση είναι ένα πλάτος γύρω στο 1/3 της απόστασης. Για καδράκι 16:9 παράδειγμα, αν η απόσταση θέασης είναι 2m, η οθόνη πρέπει να έχει πλάτος 0,65m.

Reaction score
0
Για ρυθμίσεις… απουσία KURO*,περί ορέξεως κολοκυθόπιτα!
*KURO=μαύρο

Reaction score
0
Απάντηση: Βοήθεια με ρύθμιση Samsung led 40C 6510

Έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα με την λήψη των ψηφιακών (UE40C8000). Αρα μην ανησυχεις, δεν φταίει η τηλεόρασή σου (εκτός και αν έχουμε πρόβλημα και οι δύο!!!!). Πιθανότατα έχει να κάνει με την ισχύ του εκπεμπόμενου σήματος.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Βοήθεια με ρύθμιση Samsung led 40C 6510

Η τηλεόραση σου διαθέτει διαγνωστικό ψηφιακού σήματος (ποιότητα, ισχύς σήματος). Για σωστή αποκωδικοποίηση του σήματος από την τηλεόραση πρέπει η ποιότητα σήματος να είναι ≤ 85% και η ισχύς ≤65%. Φυσικά το ιδανικό είναι 100% έκαστος. Προσοχή να γίνει διάγνωση και στις 2 μπάντες του Digea.
Ξέρεις πως γίνεται η διάγνωση?

Reaction score
1.263
1)
Έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα με την λήψη των ψηφιακών (UE40C8000). Αρα μην ανησυχεις
Ουφ,μου έφυγε ένα βάρος..

2)
Καλοθέατη Οδυσσέα!!
Περιμένουμε περισσότερες εντυπώσεις!
Απλά έχω πάθει πλάκα:
1) Με την διάσταση,σε ένα δωμάτιο 4μ Χ 3μ την έβαλα και έχω την εντύπωση οτι είμαι σε σινεμά:111:

2) Με τα χρώματα,γιατί είδα κάτι wallpapers και φωτογραφίες μου και έπαθα πλάκα.Σκέψου το blu ray..

Reaction score
0
Απάντηση: Βοήθεια με ρύθμιση Samsung led 40C 6510

Το ιδιο θεμα ειχα και γω με καποια καναλια και το θεμα λυθηκε με την εγκατασταση καινουριας κεραιας. Ο τεχνικος μου ειπε οτι το σημα το ψηφιακο είναι λιγο ευαισθητο και καλο ειναι να βαλουμε καινουριες κεραιες . Εμενα παντως απο τοτε δεν πα να φυσαει 50 μποφορ δεν καταλαβαινει Χριστο!

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 4 Beta

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.018
Members
38.278
Νεότερο μέλος