Βοήθεια προτάσεις για φακούς!

GTX

Reaction score
39
Χαίρεται,

Λοιπόν μέσα στο Νοέμβριο πρόκειται να ταξιδέψω στην Αμερική,

μιας και τα φωτογραφικά εκεί έχουν καλύτερες τιμές θα ήθελα να τσιμπήσω κανένα φακό για την 30D μου. Αυτή τη στιγμή ο μόνος φακός που έχω είναι ο 17-70 της Sigma.

Ιδανικά θα ήθελα να πάρω ένα φακό για tele και έναν για macro (ναι μ'αρέσει να βγάζω μελισσούλες και λουλουδάκια :cool_11:).

Επειδή δεν έχω αποκτήσει την απαραίτητη επαφή με τους φακούς για να ξέρω τί ακριβώς θέλω, θα ήθελα να μου προτείνετε όσοι ξέρετε μερικούς για να βρω τις τιμές τους και να κρίνω ανάλογα.

Για πείτε λοιπόν :happy_9:

Reaction score
5
Είναι αμαρτία να πας Αμερική και να μην πάρεις L φακούς. Μισή τιμή απ'ότι είναι εδώ, υπολογίζοντας και την ισοτιμία Euro/USD που είναι σε ρεκόρ επίπεδα.
Αν πας Νέα Υόρκη, δίπλα στο Madison Sq Garden είναι το B&H. Το γνωστότερο.

- 70-200 2.8L: Βγαίνει και σε IS αν θες να ξοδευτείς.
- Για macro δεν έχω ασχοληθεί.

http://www.usa.canon.com/app/pdf/lens/Lens_Extender_chart_new.pdf

Reaction score
4
Πέτα (πούλα) και τον Sigma και πάρε έναν 16-35f2.8L ...
Αν σου περισέψουν, χτύπα και έναν 24-70F2.8L
Απίστευτοι φακοί..

αν είσαι παιχνιδιάρης, κράτα τον sigma πάρε τον tele και με έναν 10-22F3.5-4.5 θα έχεις απίστευτα αποτελέσματα και ώρες πειραματισμού!

Μάκρο? νομίζω ότι με τον νέο 50άρι 2.8 compact Macro θα έχεις και μάκρο και έναν απίστευτο 50άρι... αλλά δεν τον έχω δει...

Σημείωση, εκτός του 50άρι, όλους τους υπόλοιπους τους έχω δει.. σχετικά λίγο όμως και σε full frame αισθητήρα, οπότε η συμπεριφορά τους μπορεί να αλλάζει στην 30D...

Τον Κιμι που θα τον αφήσεις, άσπλαχνε πατέρα?

Reaction score
3
Αν πας Νέα Υόρκη, να πας εκεί που σου λέει ο Ak1s. Είναι οι πιό τίμιοι Εβραίοι!
Πρώτα όμως δες το Εβραίικο ημερολόγιο να δεις τις αργίες τους
Μη με παρεξηγήσει κανείς, αν πετύχεις Εβραϊκή αργία, απλά την πάτησες
Σ' αυτή την περίπτωση δες το 17th Street Photo, πάνω από τη Union Square
Σχετικά με τους φακούς, έχω τον 24-70 και το 70-200 f2.8"L", είναι και οι δύο καταπληκτικοί
Η IS έκδοση του τελευταίου είναι πιό βαριά και πιό ακριβή σου δίνει βέβαια 3fstop, όλα εξαρτώνται, όπως πάντα από τα λεφτά
Καλό ταξίδι εύχομαι - Αν πας NY πες το και αν θες να σου προτίνουμε και κανένα μέρος να δεις

GTX

Reaction score
39
Το "Αμερική" τι σημαίνει; που πας δηλαδή
Λοιπόν αρχικά Αμερική = Los Angeles, Las Vegas, New York :happy_9::happy_9::cool_1:

Πόσα συνολικά θέλεις να ξοδέψεις;
Κοίτα, δεν έχω κάποιο budget για φακούς, έχω κάποιο γενικότερο για τα ψώνια που θέλω να κάνω εκεί, ανάλογα λοιπόν με τις τιμές που θα βρώ θα μπούν και προτεραιότητες. Ιδανικά θα ήθελα να δώσω κοντά στο χιλιάρικο (ευρώ) για τη μηχανή, βέβαια με αυτά που θέλω να πάρω (tele, macro, ir filter, uv filter, ε και καμιά καλή θήκη) αρχίζει και χλωμιάζει :cool_11:. Το πρώτο που θα φύγει πάντως από τη λίστα είναι ο macro.

Reaction score
164
Πάντα υπάρχουν οι έξυπνες αγορές.
Αυτές που θα πληρώσεις τα μισά λεφτά και θα σε ικανοποιήσουν πλήρως στα 9/10 των περιπτώσεων.
Δύο-τρεις ακόμα ερωτήσεις:
Για πόσο τηλεφακό μιλάμε και για τι συνθήκες; Πχ θα φωτογραφίζεις ζώα στο φυσικό περιβάλλον ή αθλήματα εσωτερικού χώρους; Με έναν 200ρη (Χ1.6=320mm) ή θέλεις κάτι βαρβάτο στα 300(=480mm).
Τι τσάντα θέλεις; Πλάτης για να κουβαλάς τα πάντα; Μικρή;
Θα σου φτιάξω αύριο κουστουμάκια...

GTX

Reaction score
39
Για πόσο τηλεφακό μιλάμε και για τι συνθήκες; Πχ θα φωτογραφίζεις ζώα στο φυσικό περιβάλλον ή αθλήματα εσωτερικού χώρους; Με έναν 200ρη (Χ1.6=320mm) ή θέλεις κάτι βαρβάτο στα 300(=480mm).
Κοίτα γενικά απ'όλα θέλω να φωτογραφίζω, ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον χλωμό αλλά στο Αττικό πάρκο δε θα πάμε κάποια στιγμή? Αθλήματα? ε όλο και σε κάποιο grand prix θα ξαναβρεθώ :happy_9: και εσωτερικούς χώρους ε όλο και κάτι θα βγάλω :crazy_3:. Οπτικά να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω πόση είναι η διαφορά στη φωτογραφία μεταξύ ενός 200αρη και ενός 300άρη, φαντάζομαι δεν θέλω κάτι υπερβολικό. Αυτός που πρότεινε ο Άκης πάντως μου άρεσε :happy_9::happy_9:

Τι τσάντα θέλεις; Πλάτης για να κουβαλάς τα πάντα; Μικρή;
Θα σου φτιάξω αύριο κουστουμάκια...
Τσάντα θέλω μια καλή πλάτης που να κουβαλάω τα πάντα, μικρή μόνο για τη μηχανή, μπαταρία και μνήμες έχω.

Α ξέχασα, λέω να πάρω κι ένα τρίποδο :cool_11::cool_11:
Δεν είναι ότι καλύτερο να κουβαλάω από την Αμερική αλλά σίγουρα θα το χρειαστώ εκεί και αυτό που έχω είναι για πέταμα. Οπότε ρίχτε και καμιά πρόταση για καλό τρίποδο (που να σηκώνει και τον φακό), γιατί από φτηνιάρικα είμαι κομπλέ (πρέπει να έχω σπάσει 3 :cool_11:).

Reaction score
164
Για να δούμε τι θα δούμε...
(Οι τιμές είναι από το B&H και κριτικές για τους φακούς μπορείς να διαβάσεις συγκεντρωμένες στο Fred Miranda)
- O 70-200 2.8L IS είναι πολύ ακριβός για την περίπτωσή μας (1574$), βαρύς και μεγάλος. Εξαιρετικός φακός, αλλά δεν θα στον συνιστούσα. Χωρίς το IS πάμε στα 1140$. Με διάφραγμα 4, χωρίς IS είναι στα 560$ και με στα 1040$.
Στο ξαναλέω, όλη η σειρά του συγκεκριμένου φακού έχει το "κάτι" της, άλλωστε είναι L και αυτό λέει πολλά. Αλλά θα ξοδέψεις όλα σου τα χρήματα σε αυτόν και δεν ξέρω αν θα είναι καλός σε γενική χρήση. Ο f/4L είναι σε εξαιρετική τιμή, αλλά και το f/4 είναι περιοριστικό και η απουσία IS θα σε ζορίζει, και τα 200mm ίσως να σε κρεμάσουν σε κάποιες περιπτώσεις.
- Για εμένα κορυφαία έξυπνη αγορά είναι ο 70-300 f/4-5.6 IS USM, στα 529$... Δεν είναι L, αλλά είναι εξαιρετικός. Δεν έχει σταθερό διάφραγμα, αλλά από τον 70-200 f/4 χάνει ένα στοπ στο tele, και μάλιστα στην περιοχή των 300mm. Έχει IS, είναι 300ρης (=480mm, ό,τι πρέπει για φωτογράφιση στη φύση), είναι αρκετά γρήγορος στο focus, είναι ελαγρύς.

Πάμε στο macro...
Αφήνουμε έξω το τέρας, MP-E 65mm, 1-5Χ, παρ' όλο που είναι ο απολύτως κορυφαίος και σε καλή τιμή (800$) γιατί είναι πραγματικά δύσκολος στη χρήση του.
Στα 450$ έχουμε τον Canon 100mm/2.8, πολύ καλός, και κάνει καλή δουλειά και στα πορτρέτα. Στα 700$ υπάρχει ο Τamron 180mm f/3.5, αλλά είναι μεγάλος και βαρύς. Μεγάλο πλεονέκτημα τα 180mm, για να μην τρομάζεις τα ζουζούνια που θα τραβάς (και για να μην κινδυνεύεις από κανένα τσίμπημα). Καλύτερα ο Canon.

Μέχρι τώρα, κατά τη γνώμη μου, με 980$ έχεις δύο εξαιρετικούς φακούς.
Πάμε για τα άλλα:
-Φίλτρα προτίμησε Hoya με πολλαπλές επιστρώσεις. Η διάμετρος πάει ανάλογα με τον φακό. Μην εκπλαγείς δυσάρεστα από την τιμή τους, δεν είναι απλά τζαμάκια...
-Τσάντα για ταξίδια κορυφαία για μένα η Lowepro CompuTrekker AW Backpack. Την έχω και είναι εξαιρετική. Χωράει όλα σου τα τσουμπλέκια, είναι ανατομική, παίρνει και το laptop και αν πιάσει βροχή, έχει κουκούλα. Με 150$ δική σου. Στον Καναδά είναι πολύ φτηνότερη (η Lowe είναι Καναδέζικη), οπότε ρίξε μια ματιά σε Ebay.
-Τρίποδο πάρε Manfrotto, στην Αμερική λέγεται Bogen. Στη θέση σου θα αγόραζα μια καλή κεφαλή από ΗΠΑ, πχ κάποια geared που βολεύει στο macro, (πχ την 3275 με 200$) και το τριπόδι θα το αγόραζα από Ελλάδα, αν βαριόμουν το κουβάλημα. Μην πάρεις τίποτα με ανθρακονήματα και εξωτικά υλικά. Ανθρακόνημα=μικρό βάρος=ευπάθεια σε τρεντάγματα και ανέμους. Εύκολο στο κουβάλημα, όχι τόσο καλό στη χρήση. Είναι και πανάκριβα.

Φλας δεν θέλεις; :happy_8:

Reaction score
3
Τέλειο report unforgiven
Μία μικρή πληροφορία, εχω δει ότι το B&H είναι πιό ακριβό στο Internet απ' ότι στο μαγαζί
Επίσης έχω δει reports που λένε ότι ο 70-200 f4 L έχει καλύτερο IQ από τον f2.8
Στην IS έκδοση δίνει 4 fstop αντί για 3 που δίνει ο f2.8.

Reaction score
5
Για το ακριβό, θυμηθείτε ότι το ευρώ είναι 1.44 δολάρια...δηλαδή τα 1500 γίνονται αμέσως 1000 ευρώ...άντε να πάρεις στην Ελλάδα με 1000 ευρώ τον 2.8, να δεις για πότε θα σε μουντζώσουν...έχει περίπου τα διπλά...

GTX

Reaction score
39
Για το ακριβό, θυμηθείτε ότι το ευρώ είναι 1.44 δολάρια...δηλαδή τα 1500 γίνονται αμέσως 1000 ευρώ...άντε να πάρεις στην Ελλάδα με 1000 ευρώ τον 2.8, να δεις για πότε θα σε μουντζώσουν...έχει περίπου τα διπλά...
ενδεικτικά στο pixmania βλέπω τον έχει 2138 wall_1

GTX

Reaction score
39
Για τον Κιμι στο σπίτι μιλάς.... :happy_8: :cool_11:
Άμα πάρω τον φακό θα τον πηγαίνω για κυνήγι για να τον φωτογραφίζω στο φυσικό του περιβάλλον :cool_11::cool_11::cool_11:

Εσύ δε μας είπες τί γνώμη έχεις για τους φακούς?? :happy_8:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef