Βοήθεια σε επιλογή πολυκάναλου ενισχυτή

Reaction score
63
Καλησπέρα στη παρέα του φόρουμ πρώτη φορά γράφω στο παρόν φόρουμ παρόλο που παρακολουθώ στενά όσο μπορώ βέβαια τα βασικά θέματα. Θα ήθελα την βοήθεια σας σε επιλογή πολυκάναλου ενισχυτή Αλλά αντιμετωπίζω το εξής θέμα. Ενώ είχα αποφασίσει μεταξύ διλήμματος Marantz και Denon μεταξύ σειρών sr70xx vs avr 4xxx ( Marantz) .Αυτή την εποχή βρίσκω ευκαιρία να αγοράσω περσινό ενισχυτή τύπου Marantz sr7012 στα 1167 γιούρια από γνωστό ιντερνετικό μαγαζί ( μαζι με μετσφορικα) Γερμανίας. Ρώτησα επίσης τιμή για το περσινό αντίστοιχο σειράς 4 denon γιατί ως γνωστόν είναι κάπως φθηνότερο οι denon ( ή έτσι έχω καταλάβει εγώ τουλάχιστον) δεν υπήρχε απόθεμα για το περσινό. Μου έδωσε για τον 4500h τιμή 1290 μαζί μεταφορικά. Η ερώτηση είναι η εξής από τη στιγμή που με νοιάζει η απόδοση σε μουσική είναι προτιμότερο και οικονομικότερο να πάω σε marantz Η να συμπληρώσω με κάπως βαριά καρδιά τη διαφορά και να πάρω φετινό μοντέλο; Η γνώμη σας θα με βοηθούσε πολύ! Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Reaction score
4.849
Δεν νομίζω ότι υπαρχουν ουσιαστικές διαφορες μεταξύ 7011-7012-7013
Τι συστημα θα στήσεις καταρχάς ?
Με την διαφορα παρε τελικο ενίσχυτη κατα την αποψη μου

Reaction score
63
Ίσως το έγραψα λίγο βιαστικά. Η ουσιαστική "μάχη" είναι περσινός Marantz (7012) εναντίον φετινού Denon (4500h). Και ρωτάω τώρα αν έχει κάποιο νόημα να πάω στον φετινό demon που από ότι είδα έχει ένα νέο χαρακτηριστικό IMAX enchanted. Με ενδιαφέρει η απόδοση σε μουσική να πω εδώ καθώς θέλω ένα all around σύστημα. Τώρα έχω ένα εισαγωγικό μοντέλο yamaha το οποίο δεν με ικανοποιεί πλέον θέλω μια αναβάθμιση. Για την ιστορία είναι ο yamaha htr 4065 νομίζω είναι προ πενταετίας μοντέλο αν δεν κάνω λάθος. Ηχεία επίσης δεν έχω κάτι ιδιαίτερο, energy cf-30. Ο χώρος είναι αρκετά μεγάλος γύρω στα 50 τμ ( όχι ο χώρος ακρόασης) και επίσης γνωρίζω ότι δεν επαρκούν τα ηχεία για τέτοιο χώρο θέλω απλά μια καλή βάση να χτίσω επάνω μελλοντικά, οπότε από αυτά που έχω διαβάσει σε φόρουμ χρειάζομαι ενισχυτή ο οποίος να έχει εξόδους σε όλα τα κανάλια για μα μπορώ αργότερα όταν έχω κάποια χρήματα στην άκρη να προσθέσω σιγά σιγά ή να αλλάξω ακόμη και ηχεία. Επειδή ούτε έχω κάποια τρέλα χρήματα να αγοράσω συχνά ενισχυτές ηχεία η οτιδήποτε καλούδια τοπίου χαρακτήρα όσο και εάν επιθυμώ πολύ να πω την αλήθεια, θέλω να πάρω κάτι το οποίο μα αξιοποιηθεί χωρίς να είναι υπερβολή και φυσικά με παράγοντα ότι δεν θα αλλάξει τουλάχιστον στην πενταετία και βάλε μην πω Γιατί νιώθω λίγη ντροπή να πω παραπάνω; :p

Reaction score
63
Πάρε 6012.
Τον είχα σκεφτεί και αυτόν σαν λύση πιο οικονομική καθώς τηρεί το κριτήριο με τα pre-outs αλλά φοβήθηκα τα 15 watts έξτρα και είπα να μην κάνω εκπτώσεις που τις πληρώνω αργότερα. Και τελευταία διαφορά μεταξύ τους είναι το auro 3d που δεν με ενδιαφέρει είναι η αλήθεια, σωστά;

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.383
Τα 15W δεν σε ενδιαφέρουν αν δεν φτάνεις τον ενισχυτή στα όρια παίζοντας πολύ δυνατά, και η διαφορά έντασης μεταξύ τους είναι ελάχιστη.

Όσον αφορά το Atmos ή το Auro3D, θα εγκαταστήσεις στα επόμενα χρόνια έξτρα ηχεία στο ταβάνι ή ψηλά στους τοίχους;

Reaction score
63
Τα 15W δεν σε ενδιαφέρουν αν δεν φτάνεις τον ενισχυτή στα όρια παίζοντας πολύ δυνατά, και η διαφορά έντασης μεταξύ τους είναι ελάχιστη.

Όσον αφορά το Atmos ή το Auro3D, θα εγκαταστήσεις στα επόμενα χρόνια έξτρα ηχεία στο ταβάνι ή ψηλά στους τοίχους;
Δεν θα έλεγα στο άμεσο μέλλον όχι Έχω άλλες προτεραιότητες μετά τον ενισχυτή, ίσως τελικούς ίσως και ηχεία θα δείξει. Ωστόσο πως και το Ρωτάς αφού υποστηρίζει δεν υποστηρίζει atmos ο 6012; η αλήθεια ειναι πάντως ότι έχει Με τιμές Γερμανίας κοντα 350 ευρώ διαφορά ο 7012 με 6012 και σκεφτόμουν αν αξίζουν τα 15 watt αυτή τη διαφορά και πάλι καλά που ρωτάω και πρώτα και δεν έκανα καμία κίνηση αγοράς.

Reaction score
63
Εγώ θα έπαιρνα τον 6012 και σοβαρό sub και αργότερα ηχεία.
Το sub δεν το ανέφερα είναι η αλήθεια. Έχω ένα svs pc-2000 Και εάν κάτσει στο μέλλον έχω σκοπό να τα κάνω 2. Θα δείξει Ευχαριστώ για την συνεισφορά btw :drinks::dance2:

Reaction score
5
Καλησπέρα παιδιά.Μπαίνω και εγώ στο θέμα γιατί με ενδιαφέρει η αγορά του 6012.Ξεκινώ και εγώ το χτίσιμο ενός συστήματος home cinema και βρίσκω τον 6012 στα 775 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά από Γερμανία.Διστάζω στη αγορά του γιατί ενώ έχω διαβάσει πολύ καλές κριτικές και η τιμή του είναι εξαιρετική,σκέφτομαι μόνο την αξιοπιστία του στο πέρασμα των χρόνων σε σχέση τουλάχιστον με yamaha που έχουν καλή φήμη.

Reaction score
63
Καλησπέρα στην παρέα, τελικά προτίμησα για σίγουρα την σειρά 7 και περιμένω πως και πως να έρθει. Σίγουρα θα είναι μεγάλη βελτίωση με ότι έχω τώρα απλά ελπίζω να είναι πολύ εύκολο διάκριτη η διαφορά ποιότητας. Ευχαριστώ όσους είπαν την πρόταση τους!!

Reaction score
63
Καλησπέρα παιδιά να πω πως παρέλαβα χθες, ξεπακέταρα και ρύθμισα τα πολύ απλά πράγματα. Έτρεξε το audessey και το σταμάτησα στις 3 μετρήσεις. Να πω κανά 2 πράγματα πριν επανέλθω σύντομα με μερικές απορίες.1) Μου έκανε εντύπωση πόσο με έβαλε να χαμηλώσω το subwoofer καθώς το είχα βάλει στη μέση για μέτρηση και μου έβγαλε μήνυμα ότι στη μέση χτυπάει 86-88 db. Το χαμήλωσα για να δείχνει 9 η ώρα για να καταλάβετε, ώστε να πάει 75-77 db. 2) Η μέτρηση μου έβγαλε τα ηχεία μεγάλα με πλήρες φάσμα και αποκοπή στα 40hz. Το περίεργο είναι ότι τα ηχεία δεν κατεβαίνουν μέχρι τους 40 κύκλους αλλά έχει +/- 3 τους 53 κύκλους. Ίσως φταίει για αυτό ο άδειος χώρος καθώς είναι μεγάλος και χωρίς πολλά έπιπλα. Άλλαξα τα μπροστινά και τα πήγα στους 80 αποκοπή και τα έκανα μικρά.

Reaction score
15.543
αν δεν εχεις παρει το app να το παρεις ...θα εχεις προσβαση σε ρυθμισεις που θελεις να κανεις και θα δεις σε πια θεση στον χωρο σου παιζει καλυτερα το sub

καλοριζικος..;)

Last edited:

Reaction score
63
Καλησπέρα και πάλι, παιδιά κατέβασα την εφαρμογή και είχα ελάχιστο χρόνο για μέτρηση αε απόλυτη ήσυχη και λίγο ενός bug δεν έχω πρόσβαση στα αποτελέσματα καθώς λέει ότι είναι κατεστραμμένο πιθανών το αρχείο. Δεν μπορείτε μα φανταστείτε πόσο σπάστικα... Η εφαρμογή επικώς απαράδεκτη μου φαίνεται, αργή γεμάτη bug και προβλήματα. Δυσκολεύεται να βρει τον ενισχυτή και τον βρήκε μετά από χίλια ζόρια... μετά από το bug κτλ έβαλα να ξανά δοκιμάσω να τον βρω και απλά δεν τον βρίσκει... Τι να πω.. το όσο συμβαίνει και με τις άλλες εφαρμογές όπως το remote.. Σχετικά με τα αποτελέσματα να πω πως εντύπωση μου έκανε μια βύθιση που κάνει σε -15 db το sub λίγο πριν τους 50 κύκλος. Θα ξανά κάνω μέτρηση βέβαια και θα ανεβάσω αποτελέσματα, αν και νομίζω ότι ίσως ια ήταν καλό να το πάω σε καινούργιο θέμα αφού αυτά πλέον δεν αφορούν την αφορά του ενισχυτή. Τελευταίο και κλείνω να πω πως εκεί που έκανα τη μέτρηση με την εφαρμογή και έπειτα μου πέταξε ο ενισχυτής bug αφού πήγα να βάλω ιντερνετικό Ραδιόφωνο και μου έβγαζε ότι είναι εκτός σύνδεσης αφού εννοείται ότι είχε μια χαρά σύνδεση σημα κτλ. Για να βεβαιωθώ μέχρι κάτι ην τελευταία ενημέρωση έβαλα να κατέβει και εννοείται ότι κατέβαινε μια χαρά. Αφού άνοιξε έστρωσε και παίζει μια χαρά αλλά τώρα ζορίζονται οι εφαρμογές να τον βρούνε.τελος πάντων θα επανέλθω τος επόμενες μέρες με φωτογραφίες από την εφαρμογή.

Reaction score
15.543
ολα δουλευουν μια χαρα....θα τα βρεις στην πορεια μην αγχωνεσαι ...

το -15db ειναι κακο......θελει αλλου το sub

αν εχεις λαπτοπ κατεβασε αυτο και βαλε εκει το app

Last edited:

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.661
Members
38.357
Νεότερο μέλος
PTin