- Reaction score
- 0
...η γυναίκα μου. Για κάποιον ανεξήγητο λόγο (ίσως είχε καιρό να με δει δεν ξέρω) συμφώνησε στο να αγοράσω ένα ζευγάρι ηχεία ΔΑΠΕΔΟΥ κυρίες και κύριοι. Εκεί που είχε καταχαρεί με το μέγεθος των motiv 3 που έχουμε για home cinema τώρα θα γεμίσει ο χώρος ήχο.
Λοιπόν, τα δεδομένα έχουν ως εξής:
- budget μέχρι 2000€ το απόλυτο μέγιστο
- με αυτά τα χρήματα θα πρέπει να βγουν ηχεία, ενισχυτής και πηγή.
- όλη η μουσική μας είναι σε ψηφιακά αρχεία διαφόρων μορφών.
Σκέψεις και απορίες:
Ηχεία εντάξει θα βγω και θα ακούσω αλλά επειδή δεν έχω ακούσει ποτέ τίποτα πέρα από τα creative στο pc νομίζω πως με όλα απλά θα μείνω άφωνος. Αν έχετε κάτι να προτείνετε βέβαια είστε ευπρόσδεκτοι.
Όσον αφορά τους ενισχυτές εκεί έχω χαθεί ΤΕΛΕΙΩΣ. Αφού απελπίστηκα με την πληθώρα μοντέλων και χαρακτηριστικών θεώρησα καλή ιδέα σε όποιο μαγαζί ακούω ηχεία να το κάνω με ενισχυτή υποψήφιο για αγορά και όποιο σετ μου αρέσει περισσότερο εκεί να καταλήξω. Ακολουθώ λάθος λογική;
Τέλος για την πηγή σκεφτόμουν ένα πολύ φθηνό laptop με οπτική έξοδο ήχου, δεν ξέρω αν υπάρχει καλύτερη λύση. Εδώ μπαίνει η απορία αν χρειάζεται DAC (magic ίσως
ή αν υπάρχει ενισχυτής σε λογική τιμή που να συμπεριφέρεται αξιοπρεπώς.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις εκ των προτέρων και συγνώμη για το μεγάλο post αλλά χαζοχάρηκα και εγώ σαν παιδί.
Λοιπόν, τα δεδομένα έχουν ως εξής:
- budget μέχρι 2000€ το απόλυτο μέγιστο
- με αυτά τα χρήματα θα πρέπει να βγουν ηχεία, ενισχυτής και πηγή.
- όλη η μουσική μας είναι σε ψηφιακά αρχεία διαφόρων μορφών.
Σκέψεις και απορίες:
Ηχεία εντάξει θα βγω και θα ακούσω αλλά επειδή δεν έχω ακούσει ποτέ τίποτα πέρα από τα creative στο pc νομίζω πως με όλα απλά θα μείνω άφωνος. Αν έχετε κάτι να προτείνετε βέβαια είστε ευπρόσδεκτοι.
Όσον αφορά τους ενισχυτές εκεί έχω χαθεί ΤΕΛΕΙΩΣ. Αφού απελπίστηκα με την πληθώρα μοντέλων και χαρακτηριστικών θεώρησα καλή ιδέα σε όποιο μαγαζί ακούω ηχεία να το κάνω με ενισχυτή υποψήφιο για αγορά και όποιο σετ μου αρέσει περισσότερο εκεί να καταλήξω. Ακολουθώ λάθος λογική;
Τέλος για την πηγή σκεφτόμουν ένα πολύ φθηνό laptop με οπτική έξοδο ήχου, δεν ξέρω αν υπάρχει καλύτερη λύση. Εδώ μπαίνει η απορία αν χρειάζεται DAC (magic ίσως
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις εκ των προτέρων και συγνώμη για το μεγάλο post αλλά χαζοχάρηκα και εγώ σαν παιδί.