Βοηθήστε να προλάβω πριν αλλάξει γνώμη...

Reaction score
0
...η γυναίκα μου. Για κάποιον ανεξήγητο λόγο (ίσως είχε καιρό να με δει δεν ξέρω) συμφώνησε στο να αγοράσω ένα ζευγάρι ηχεία ΔΑΠΕΔΟΥ κυρίες και κύριοι. Εκεί που είχε καταχαρεί με το μέγεθος των motiv 3 που έχουμε για home cinema τώρα θα γεμίσει ο χώρος ήχο.

Λοιπόν, τα δεδομένα έχουν ως εξής:
- budget μέχρι 2000€ το απόλυτο μέγιστο
- με αυτά τα χρήματα θα πρέπει να βγουν ηχεία, ενισχυτής και πηγή.
- όλη η μουσική μας είναι σε ψηφιακά αρχεία διαφόρων μορφών.

Σκέψεις και απορίες:
Ηχεία εντάξει θα βγω και θα ακούσω αλλά επειδή δεν έχω ακούσει ποτέ τίποτα πέρα από τα creative στο pc νομίζω πως με όλα απλά θα μείνω άφωνος. Αν έχετε κάτι να προτείνετε βέβαια είστε ευπρόσδεκτοι.

Όσον αφορά τους ενισχυτές εκεί έχω χαθεί ΤΕΛΕΙΩΣ. Αφού απελπίστηκα με την πληθώρα μοντέλων και χαρακτηριστικών θεώρησα καλή ιδέα σε όποιο μαγαζί ακούω ηχεία να το κάνω με ενισχυτή υποψήφιο για αγορά και όποιο σετ μου αρέσει περισσότερο εκεί να καταλήξω. Ακολουθώ λάθος λογική;

Τέλος για την πηγή σκεφτόμουν ένα πολύ φθηνό laptop με οπτική έξοδο ήχου, δεν ξέρω αν υπάρχει καλύτερη λύση. Εδώ μπαίνει η απορία αν χρειάζεται DAC (magic ίσως;) ή αν υπάρχει ενισχυτής σε λογική τιμή που να συμπεριφέρεται αξιοπρεπώς.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις εκ των προτέρων και συγνώμη για το μεγάλο post αλλά χαζοχάρηκα και εγώ σαν παιδί.

Reaction score
10
:143::143::143: Ειλικρινά χαίρομαι για σένα... Συγγνώμη αλλά δεν είμαι καθόλου ειδικός σε τέτοια θέματα...

Reaction score
4.247
Απάντηση: Βοηθήστε να προλάβω πριν αλλάξει γνώμη...

Κατ αρχην καλο ειναι να εχεις για πηγη ενα dac και ενα media player στο οποιο θα συνδεεις το σκληρο δισκο. Μια καλη περιπτωση ειναι το V-Dac Musical Fidelity και για media το e-great M34 (η το 32) Ετσι με 300 ευρω και για τα δυο εχεις μια εξαιρετικη λυση. Για ενισχυτη ο Yamaha S1000 στα 900 ευρω. Ηχειο το Roister Status 8.2. κατι λιγωτερο απο 800 ευρω. Καλωδια σε πρωτη φαση παρε οικονομικα. Μετα απο κανα χρονο μπαινοντας στην σχετικη κατηγορια μπορεις να ζητησεις την βοηθεια κοινου :107:.
Γενικα νομιζω οτι λυσεις καλυτερες για πηγη και ηχειο δεν θα βρεις απ αυτην που σου προτεινω. Το θεμα του ενισχυτη τωρα ειναι κατι που εχει να κανει και με το πως θα δεσει το γλυκο. Ειμαι σιγουρος οτι ενδεχομενως εδω υπαρχουν πολυ καλες εναλακτικες λυσεις. Παντως ο ενισχυτης στα τεχνικα χαρακτηριστικα του για την κατηγορια τιμης που βρισκεται ειναι εντυπωσιακος.
Δεν ξερω μονο αν στα χρηματα που ψαχνεις υπαρχει καποιο αξιολογο ενεργο ηχειο κι ετσι χωρις να εχεις πολλες συσκευες στο σαλονι σου μπορεις να απολαμβανεις αυτο που σ ευχαριστει.

Reaction score
0
Ευχαριστώ για τις προτάσεις vastsar.

planitismetal είναι προφανές ότι την έχω σκίσει τη γάτα εντελώς. :103:

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Μπορεις να παρεις εναν ΧΤΖ Α-100 D3 2x100W και 2x50w σε καθαρη ταξη Α στα 750Ε και ενα ζευγαρι Monitor Audio RX6 στα 850Ε μοντελο που μολισ εισηχθη στην ελλαδα.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

τα ηχεια ειναι ο αντικαταστατης του φημισμενου RS6 και ηδη εχουν λαβει απιστευτες κριτικες. Αν κρινει κανεις απο το μοντελο που αντικαθιστουν, ειναι αληθεις.

http://www.whathifi.com/Review/Monitor-Audio-Silver-RX6/

Ο ενσχυτης ειναι το value for money μηχανημα με 50W/ch class A, σε αυτα τα χρηματα μαζι με τον Xindak 6800:

Tεχνικά Χαρακτηριστικά

Output Power: 80W (8ohm) - 140W (4ohm)

Freq. Response: 10Hz-80KHz (-0.5dB)

T.H.D. <0.02%

S.N.R: >95dB

Weight: 21Kg

Size: 430x427x138 mm (WxDxH)

Οριστε και ο αντιπροσωπος http://www.auditorium.gr/index.php?productID=4

Reaction score
0
Τελικά δεν πρόλαβα. Εξαιτίας της απουσίας λόγω δουλειάς καθυστέρησα και άκουσα το "αγάπη μου γιατί να πάρουμε τόσο μεγάλα ηχεία, δεν κάνουν τα μικρά;" Για ενημέρωση τα μικρά είναι ένα σύστημα Teufel Motiv 3 πάνω σε έναν Harman Kardon 255.

Οπότε επήλθε ευτυχώς συμβιβασμός και με μια μικρή αναδιάταξη του χώρου σκεφτόμουν τα εξής:

- χρησιμοποίηση του 255 σαν προενισχυτή
- αγορά ενός τελικού ενισχυτή
- αγορά ηχείων "ραφιού" (εδώ παίζει ένας περιορισμός από τη συμβία ως προς το μέγεθος : περίπου 20 cm πλάτος, περίπου 40 cm ύψος και περίπου 30 βάθος)

Θα μου πείτε γιατί να μην βάλω πάνω στον 255 και δυο ηχεία για μουσική και να πληρώσω και για προενισχυτή.
- Δεν ξέρω πόσο καλός είναι ο 255 για stereo ακροάσεις. Με τα motiv τον έχω ακούσει πολύ λίγο και ενώ μου φάνηκε καλό το αποτέλεσμα στην αρχή σε σύγκριση με την απόδοση στο home cinema έχει διαφορά. Ίσως γιατί ο χώρος που περικλείουν τα ηχεία για cinema είναι μικρός ενώ για μουσική θέλουμε να ακούμε και εκτός του νοητού αυτού χώρου.
- Επειδή έχει 50w ισχύ στο κανάλι νομίζω οι επιλογές στα ηχεία (ιδίως τα όχι δαπέδου) είναι περιορισμένες. Μήπως να τον πάρω παραμάσχαλα και να ξεκινήσω tour στα μαγαζιά;

Σαν πηγή μάλλον θα πάρω ένα ipod μαζί με το dacmagic και το docking station της ίδιας εταιρίας. Δεν ξέρω αν αξίζει το id50 γιατί έχει και 85 λίρες παραπάνω από το id10.

Θα μπορούσατε να σχολιάσετε τα παραπάνω; Υπάρχει κάτι λάθος σε αυτά που σκέφτομαι; Ίσως κάποια πρόταση; Ο χώρος είναι μεγάλος σχεδόν 8 χ 4 αλλά τα δαπέδου αποκλείονται τελικά.

Reaction score
10
planitismetal είναι προφανές ότι την έχω σκίσει τη γάτα εντελώς. :103:
Το γκαντέμιασες!!! Είδες για να το γράφεις??? Πιπέρι στα πλήκτρα:143: από δω και στο εξής!!!!:143:

Reaction score
0
Έτσι έτσι για να επανερχόμαστε στην πραγματικότητα και να μην έχουμε ψευδαισθήσεις.:135:

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Βοηθήστε να προλάβω πριν αλλάξει γνώμη...

...Θα μπορούσατε να σχολιάσετε τα παραπάνω; Υπάρχει κάτι λάθος σε αυτά που σκέφτομαι; ...
Ένα λάθος βλέπω προσωπικά, Στη θέση σου, μια και η σύζυγος έστω και για μία φορά θεώρησε ότι τα ηχεία δαπέδου δεν είναι υπερβολή, θα διάλεγα δαπέδου, και με το που θα την ξαναέπειθα θα έπαιρνα κατευθείαν τον πωλητή του καταστήματος που βρήκα τα μηχανήματα που θέλω να πάρω, ότι ώρα και να ήταν (μα ότι ώρα και να ήταν) και θα τα παράγγελνε. Αν ξαναάλλαζε γνώμη, θα της έλεγα:

"Βρε κούκλα μου δεν μου το έλεγες λίγο νωρίτερα, αφού ήξερες ότι είχα τις επιφαλάξεις μου κι εγώ, αλλά τώρα τα παρήγγειλα!"

Και νοερά θα έτριβα συνομωτικά τα χέρια μου...

Reaction score
10
Τελικά ρε παιδιά, έτσι όπως διαβάζω τα διάφορα WAF στο avsite αλλά και σε forum του εξωτερικού, μάλλον δεν πρόκειται να παντρευτώ ποτέ...:422:

Reaction score
2
Τελικά δεν πρόλαβα. Εξαιτίας της απουσίας λόγω δουλειάς καθυστέρησα και άκουσα το "αγάπη μου γιατί να πάρουμε τόσο μεγάλα ηχεία, δεν κάνουν τα μικρά;" Για ενημέρωση τα μικρά είναι ένα σύστημα Teufel Motiv 3 πάνω σε έναν Harman Kardon 255.

Οπότε επήλθε ευτυχώς συμβιβασμός και με μια μικρή αναδιάταξη του χώρου σκεφτόμουν τα εξής:

- χρησιμοποίηση του 255 σαν προενισχυτή
- αγορά ενός τελικού ενισχυτή
- αγορά ηχείων "ραφιού" (εδώ παίζει ένας περιορισμός από τη συμβία ως προς το μέγεθος : περίπου 20 cm πλάτος, περίπου 40 cm ύψος και περίπου 30 βάθος)

Θα μου πείτε γιατί να μην βάλω πάνω στον 255 και δυο ηχεία για μουσική και να πληρώσω και για προενισχυτή.
- Δεν ξέρω πόσο καλός είναι ο 255 για stereo ακροάσεις. Με τα motiv τον έχω ακούσει πολύ λίγο και ενώ μου φάνηκε καλό το αποτέλεσμα στην αρχή σε σύγκριση με την απόδοση στο home cinema έχει διαφορά. Ίσως γιατί ο χώρος που περικλείουν τα ηχεία για cinema είναι μικρός ενώ για μουσική θέλουμε να ακούμε και εκτός του νοητού αυτού χώρου.
- Επειδή έχει 50w ισχύ στο κανάλι νομίζω οι επιλογές στα ηχεία (ιδίως τα όχι δαπέδου) είναι περιορισμένες. Μήπως να τον πάρω παραμάσχαλα και να ξεκινήσω tour στα μαγαζιά;

Σαν πηγή μάλλον θα πάρω ένα ipod μαζί με το dacmagic και το docking station της ίδιας εταιρίας. Δεν ξέρω αν αξίζει το id50 γιατί έχει και 85 λίρες παραπάνω από το id10.

Θα μπορούσατε να σχολιάσετε τα παραπάνω; Υπάρχει κάτι λάθος σε αυτά που σκέφτομαι; Ίσως κάποια πρόταση; Ο χώρος είναι μεγάλος σχεδόν 8 χ 4 αλλά τα δαπέδου αποκλείονται τελικά.
ΝΑ γίνω κακός????
Ασχολήσου με την οικογένεια σου
και άσε τα περί ενισχυτων κλπ και τις μεγάλες αλλαγές
πάρε ενα home cinema και είσαι οκ...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.156
Members
38.416
Νεότερο μέλος
Soula Koukatsikas