Βοηθεια για καλώδια για ηχεία

Reaction score
0
Σύντροφοι,

Ξεκινάω επιτελούς (με αργά αλλά σταθερά βήματα) την εγκατάσταση για το Home Cinema. Θα σας κρατήσω ενήμερους για όλο το project με photos (πριν-μετά) και το συνολικό κόστος (θα ανοίξω καινούργιο thread γι'αυτό). Αναμένουμε να τελειώσουμε τέλη Σεπτεμβρίου...δηλαδή έχουμε δουλειά ακομαααα. (γυψοσανιδες – σοβάδες – βαψίματα κ.τλ.π). Η σχεδίαση έγινε από μένα και ελπίζω το τελικό αποτέλεσμα να είναι θετικό.

Σε αυτή τη φάση θα χρειαστώ γνώμες για ένα φθηνό και ένα ακριβό καλώδιο για ηχεία. Πιο συγκεκριμένα ...

το ακριβό καλώδιο (διπλό-καλωδίωση) προορίζεται για ηχεία JML Cobalt 816 L,R,CC (2m+2m+0.5m) σύνδεση με Denon 2807.Μεγιστη τιμή 40ευρω/μέτρο.

το φθηνό καλώδιο για τα δυο περιφερειακά και θα έχει συνολικό μήκος 20m.

Αναμένω τις προτάσεις σας…

Reaction score
383
Πρεπει να ειναι πολυ μικρο το δωματιο, η μου φαινεται?
2 μετρα καλωδιο για τα μπροστα, και 5.1? Καλα τα λεω?

Ο καθενας θα σου πει και μια διαφορετικη μαρκα καλωδιου, και ακρη δεν θα βγαλεις. Παντα ετσι γινεται...με τα καλωδια τουλαχιστον.

Το θεμα ειναι τι καλωδια μπορεις να βρεις στην περιοχη σου, εκτος κι αν σκοπευεις να τα παρεις μεσω ταχυδρομειου.

Reaction score
0
Το δωμάτιο έχει διαστάσεις 3,10μ Χ 6μ

Ο τοίχος που θα μπει το κεντρικό και τα δυο μπροστινά έχει συνολικό μήκος 3.10μ, οπότε με τον ενισχυτή στην μέση η απόσταση θα είναι 1,55μ προς στο κάθε ηχείο οπότε χρειάζομαι 2μ L, 2μ R και 0.5μ CC. Τα δε περιφερειακά θα είναι σε απόσταση 6μ από τον πιο πάνω τοίχο οπότε με τις γωνιές και τις αποστάσεις για τα δυο ηχεία θα χρειαστώ κοντά στα 18-20μ.

Για τα δε περιφερειακά ηχεία προφανώς θα υπάρχει καλώδιο και στην πόλη μου, για τα μπροστινά όμως η αγορά θα γίνει από Αθήνα αν και θα προτιμήσω συνολική αγορά από Αθήνα και για τα δυο.

Reaction score
383
Yολογισε οτι το καλωδιο χρειαζεται 60cm να ανεβει στις υποδοχες του ηχειου, μισο μετρο πισω απο τον ενισχυτη σε περιπτωση που τον εχεις λιγο υπεριψωμενο, την αποσταση απο τη βαση του ηχειου μεχρι τον πισω τοιχο, συν το 1.55.
Με 2 μετρα δεν την βγαζεις. Ισως να αγορασεις καλωδια στο τελευταιο σταδιο, η σκοπευεις να τα περασεις μεσα στους τοιχους?

Reaction score
383
Επισης, με ηχεια στα 2.5μ, και προυποθετωντας οτι θα καθησεις σε 45-60 μοιρες αναμεσα τους για βελτιστη στεροφωνικη εικονα, θα εχεις αρκετα μετρα μεχρι τον πισω τοιχο.

Προσοχη θα χρειαστει στην τοποθετηση των περιφερειακων, ωστε να μην εχεις τρυπες στα εφε, λογω κακης τοποθετησης.

Reaction score
41
εγώ παίζω με chord carnival στα 3 μπροστινά με τον 2807.
Δεν είναι τερματισμένα, ούτε διπλοκαλωδίωση χρησιμοποιώ.
Θα ήθελα κάποια στιγμή να βάλω το ίδιο με διπλοκαλωδίωση και τερματισμένο μπανάνες να δω διαφορά (αν δω), αλλά λόγω κόστους τα αφήνω ως έχουν.
Είναι κάτω από την τιμή που έθεσες και ακόμα πιο κάτω έχω για τα πίσω περιφερειακά (alfatec καλώδιο γυμνό πάλι) και όλα οκ.

Reaction score
0
Επειδή προχωράω σε αγορά νέου ενισχυτή (εντός 20-30 ημερών) θα μπορούσατε να αναφέρεται κάποιο e-shop (Ελλάδα η εξωτερικό) ή και κατάστημα από το οποίο μπορεί κάποιος να πάρει όλα αυτά τα ωραία καλώδια που αναφέρεται; Κάνω αυτή την ερώτηση επειδή δεν κατάφερα να βρω κάτι τέτοιο στην πόλη μου. Ευχαριστώ προκαταβολικά :happy_4:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
Απάντηση: Re: Βοηθεια για καλώδια για ηχεία

Επειδή προχωράω σε αγορά νέου ενισχυτή (εντός 20-30 ημερών) θα μπορούσατε να αναφέρεται κάποιο e-shop (Ελλάδα η εξωτερικό) ή και κατάστημα από το οποίο μπορεί κάποιος να πάρει όλα αυτά τα ωραία καλώδια που αναφέρεται; Κάνω αυτή την ερώτηση επειδή δεν κατάφερα να βρω κάτι τέτοιο στην πόλη μου. Ευχαριστώ προκαταβολικά :happy_4:
Δεν είναι ανάγκη να καταφύγεις σε e-shop. Απ' ότι ξέρω μπορείς να βρεις καλώδια της Monster και της HAMA στον Κωτσόβολο. Λογικά μπορείς να βρεις καλώδια και από εκεί απ' όπου θα πάρεις τον ενισχυτή .

Reaction score
0
Ευχαριστώ για την πολύ γρήγορη απάντηση. :respect:Μπορώ να πω πως δεν ήξερα ότι ο κοτσόβολος φέρνει αυτές τις μάρκες καλώδια και θα κάνω μια ενημερωτική βόλτα ίσως και σήμερα. Όσο για το κατάστημα από το οποίο θα γίνει η αγορά του ενισχυτή είναι και αυτό αλυσίδα αλλά μετά από αυτό που έμαθα για τον κοτσοβολο θα κάνω μια ερώτηση. :bravo:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.490
Members
38.188
Νεότερο μέλος
kotsos134