Βοηθεια για ταιρι της AMOI LCD TV 37'' 1920x1080

Reaction score
0
Λογω ανεπαρκειας γνωσεων παρακαλω
για την συμβολη σας
στην επιλογη ενος DVD recorder
το οποιο θα συντροφευσει την AMOI LCD TV 37'' 1920x1080.
Το συστημα θα χρησιμοποιειται για Home Cinema --> θεαση DVD
άντε και για κανενα παιχνιδι.

Βοηθηστε τους αμυητους ......

Reaction score
0
Αν πας για 1080p τότε πρέπει να δώσεις όσα κάνει η TV για player της προκοπής (βλέπε Marrantz, Denon).
Υπάρχει και το Neu-neu με $250 αλλά έχει πάρει κακές κριτικές για τέτοια ανάλυση...

Διαφορετικά μένεις στα κλασσικά 720p/1080i όπου υπάρχουν πολλές επιλογές.

Ή πας σε HTPC... ;-)

mrw

Reaction score
0
Τώρα κοίταζα το Samsung DVD-R125 το οποίο κάνει upconvert σε HD και έχει έξοδο HDMI

Μάλλον πρόκειται για αμερικανικό μοντέλο αν κρίνω απο την τιμή (στους Ευρωπαίους πουλάνε αντίστοιχα μηχανήματα για τουλάχιστο τα διπλάσια χρήματα) αλλά ίσως επειδή τελευταία κυνηγάνε την εταιρία στις ΗΠΑ για την "δυνατότητα" κάποιων μοντέλων της να κάνουν upconvert και το Video In (άλλοι λένε μόνο composite, άλλοι οτι μετατρέπεται και RGB) , που δεν τη πολυδιαφημίζει, να στείλανε κάποια κομμάτια πρός Ευρώπη...

Λειτουργεί και σαν 720p/1080i DVD video player

Δεν έχω ιδέα αν το φέρνει η τοπική αντιπροσωπεία, αλλά το έχει ο Pixmania

http://www.pixmania.com/gr/gr/112417/art/samsung/dvd-divx-player-recorder.html#avisconso

Reaction score
2
Η τοπική αντιπροσωπεία το φέρνει. Μπες στο site του Hitech γιατι τον Ιανουάριο ειχανε κανει συγκριτικό και το είχαν βγάλει δεύτερο. Πρωτο το lg (που δεν εχει hdmi) γιατι γραφει και διπλης στρωσης και δευτερο το Samsung DVD-R125.

Reaction score
2
Επειδή και εγω κοιτάζω για ταίρι στην ΑΜΟΙ η φτηνοτερη τιμή (μέσω Σκρουτζ) του Samsung DVD-R125 είναι 249.90 στην techixx.gr

Reaction score
73
την συμβολη σας
στην επιλογη ενος DVD recorder
το οποιο θα συντροφευσει την AMOI LCD TV 37'' 1920x1080.
......

Δεν ειπες κατι βασικό ... σε τι κοστος...??
Αν αντεχεις να πας κοντα στα 800-900 δες και το SONY RDR HX-1010
Nομιζω οτι απο PIXMANIA να το βρεις και φτηνότερα...

mrw

Reaction score
0
Στην Ελλάδα το R-125 μόλις έφτασε στα μαγαζιά, αλλά πουλιέται σε εξωφρενική τιμή (389 Ε το είδα στο Mediamarkt)

Στην Ευρώπη κυκλοφόρησε ήδη το R-135 και τον Απρίλιο βγαίνουν τα R-140 και R-145

Και τα 3 μοντέλα είχαν ανακοινωθεί στη CES 2006 !!!

Μιλάμε πάντα για Recorder χωρίς hard disc

Reaction score
0
Εγώ προχώρησα ήδη στην κίνηση που θέλεις να κάνεις αγοράζοντας το SONY 1010.
Τεράστιος σκληρός δίσκος, πολλές δυνατότητες με κορυφαία το upscaling σε 720/1080 σε οποιοδήποτε σήμα στην έξοδο HDMI (ακόμη και το τηλεοπτικό!!!).
Μέχρι τώρα τον δουλεύω με προτζέκτορα και πραγματικά είναι πολύ καλό μηχάνημα.
Τσούζει λίγο η τιμή του (γύρω στα 800 ευρώ). Αν δεν βιάζεσαι πιστεύω πως θα υπάρξουν κι άλλες παρόμοιες επιλογές σε χαμηλότερη τιμή στο κοντινό μέλλον.

Reaction score
73
Οντως ειναι ενα παρα πολυ καλο μηχανημα εγω θα το ελεγα τιμιο... και σαν εγγραφεας στην HQ+ και σαν αναπαραγωγη..
Οταν το συγκρινα με το LG 7800 που επεσε στα χερια μου τωρα τελευταια με εξοδο HDMI στην PHILIPS 32PF9830
το SONY 1010... εδειξε την ανωτερη κλαση του...

mrw

Reaction score
0
Τα μοντέλα 2006 της Sony πότε έρχονται?

Ακυρο - δεν έχει νέα 2006 μοντέλα, εκτός απο ένα entry level

Για πλάκα περισσότερο, πήρα την Samsung εδώ και ρώτησα που οφείλεται η μεγάλη διαφορά τιμών σε σχέση με όλες τις άλλες Ευρωπαϊκες αγορές

Η απάντηση που πήρα είναι ότι η πολιτική τους έχει σχέση με τις καθιερωμένες πρακτικές της ντόπιας αγοράς, και θα αλλάξει μόνο αν αποφάσισουν να ακολουθήσουν άλλη πολιτική "οι market leaders της αγοράς, όπως η Σόνυ"

Αν είναι να περιμένουμε απο τη Σόνυ Ελλάς να ρίξει τις τιμές πρώτη, σωθήκαμε - κατά τα άλλα στην αγορά υπάρχει ελεύθερος ανταγωνισμός...

Πάντως τα R-135, 140 και 145 θα εμφανιστούν Απρίλιο - μάλλον θα παραγγείλω (από εξωτερικό βέβαια) το R-145, πού κανει 1080i upscaling και γράφει τα πάντα...το LG μου τα έφτυσε και χρειάζεται αντικατάσταση

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Τα μοντέλα 2006 της Sony πότε έρχονται?

Ακυρο - δεν έχει νέα 2006 μοντέλα, εκτός απο ένα entry level

Για πλάκα περισσότερο, πήρα την Samsung εδώ και ρώτησα που οφείλεται η μεγάλη διαφορά τιμών σε σχέση με όλες τις άλλες Ευρωπαϊκες αγορές

Η απάντηση που πήρα είναι ότι η πολιτική τους έχει σχέση με τις καθιερωμένες πρακτικές της ντόπιας αγοράς, και θα αλλάξει μόνο αν αποφάσισουν να ακολουθήσουν άλλη πολιτική "οι market leaders της αγοράς, όπως η Σόνυ"

Αν είναι να περιμένουμε απο τη Σόνυ Ελλάς να ρίξει τις τιμές πρώτη, σωθήκαμε - κατά τα άλλα στην αγορά υπάρχει ελεύθερος ανταγωνισμός...

Πάντως τα R-135, 140 και 145 θα εμφανιστούν Απρίλιο - μάλλον θα παραγγείλω (από εξωτερικό βέβαια) το R-145, πού κανει 1080i upscaling και γράφει τα πάντα...το LG μου τα έφτυσε και χρειάζεται αντικατάσταση
Tα έχω και εγώ υπόψιν αυτά τα μοντέλα...

Reaction score
73
Ρε παιδια με 800 φτιαχνουμε HTPC για την ΑΜΟΙ.
Φιλε Sotris ανάλογα που στοχεύεις και πως θελεις να υλοποιησεις ενα HOME CINEMA. Τα HTPC δεν θα φτασουν
ποτε να σου δώσουν τον ηχο που θα σου δωσει ενα συστημα ανεξάρτητων μηχανημάτων και ειδικα High End συσκευών.
Πολυ δυσκολα (για να μην πω ποτέ) μια κάρτα Υπολογιστή θα μπορεσει να σου δωσει τον καταπληκτικό ηχο που
θα σου δωσει ενα High End συστημα. Γιαυτο σου λεω αναλογα σε τι επιπεδο παιζεις και τι θελεις.

Εχω κανει ενα συστημα ως εξης: DENON 3805 με 5.1 ηχεία της SONUS FABER , Concert για κυρια, Concertino για πισω περιφερειακα
Solo Home για κεντρικό και το Gravis-Β (Subwoofer). Απο τον DENON Παιρνω την προενίσχυση για τα δυο κεντρικά και τα
οδηγω στα Concert μεσω του YBA Integre Passion.

Aν και κινδυνευω να κατηγορηθω οτι διαφημιζω το συστημα μου .... ερωτω ευθεως... Ποιο HTPC μπορει να δωσει τον ηχο
που θα δωσει το παραπάνω συστημα....? Ειναι δυνατόν μια καρτα Η/Υ οσο ακριβη και να ειναι να δωσει τον γλυκυτατο και αερινο
ηχο του ΥΒΑ... μεσα απο τα SONUS FABER...? Mπορει ο επεξεργαστης του HTPC να κοντραρει την επεξεργασια εικονας
του DENON αλλα τον ηχο δεν νομιζω οτι θα τα καταφερει ποτέ...

Reaction score
50
Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με HTPC αλλά θα υπέθετα ότι οι (καλές τουλάχιστον) κάρτες ήχου μια ψηφιακή έξοδο ήχου θα την έχουν! Άρα συνδέεις το HTPC με τον 3805 και να η χαμένη ηχητική ποιότητα. Άλλωστε νομίζω ότι ο φίλος μας με το HTPC εννοούσε ν' αντικαταστήσει το DVD player, όχι και τους ενισχυτές...

Reaction score
0
Με HTPC δεν καταργεις τα μηχανηματα σου.Αλλα αντι να στελνεται ο ηχος απο το DVD στελνεται μεσω της καρτας ηχου.Οι καλες καρτες ηχου εχουν και οπτικες και coaxial και γενικα δεν εχουν τιποτα να ζηλεψουν απο player πολλαπλασιων χρηματων.
Το θεμα με το HTPC ειναι κατα ποσο εισαι διατεθημενος να ασχοληθεις μαζι του μιας και θελει πολυ δουλεια μεχρει να σεταριστει.Κατα τα αλλα η εικονα και ο ηχος που θα παρεις θα ειναι κορυφη.

Reaction score
0
Σιγα σιγα
καταληγω και ευχαριστω ολους σας...
Το τελευταιο μου διλλημα
ειναι

SnaZio Net Cinema (HD) SZ1350 DVD Player η OPPO DV-971H

ποια η αποψη σας

Reaction score
2
hal9000 said:
Ρε παιδια με 800 φτιαχνουμε HTPC για την ΑΜΟΙ.
Φιλε Sotris ανάλογα που στοχεύεις και πως θελεις να υλοποιησεις ενα HOME CINEMA. Τα HTPC δεν θα φτασουν
ποτε να σου δώσουν τον ηχο που θα σου δωσει ενα συστημα ανεξάρτητων μηχανημάτων και ειδικα High End συσκευών.
Πολυ δυσκολα (για να μην πω ποτέ) μια κάρτα Υπολογιστή θα μπορεσει να σου δωσει τον καταπληκτικό ηχο που
θα σου δωσει ενα High End συστημα. Γιαυτο σου λεω αναλογα σε τι επιπεδο παιζεις και τι θελεις.

Εχω κανει ενα συστημα ως εξης: DENON 3805 με 5.1 ηχεία της SONUS FABER , Concert για κυρια, Concertino για πισω περιφερειακα
Solo Home για κεντρικό και το Gravis-Β (Subwoofer). Απο τον DENON Παιρνω την προενίσχυση για τα δυο κεντρικά και τα
οδηγω στα Concert μεσω του YBA Integre Passion.

Aν και κινδυνευω να κατηγορηθω οτι διαφημιζω το συστημα μου .... ερωτω ευθεως... Ποιο HTPC μπορει να δωσει τον ηχο
που θα δωσει το παραπάνω συστημα....? Ειναι δυνατόν μια καρτα Η/Υ οσο ακριβη και να ειναι να δωσει τον γλυκυτατο και αερινο
ηχο του ΥΒΑ... μεσα απο τα SONUS FABER...? Mπορει ο επεξεργαστης του HTPC να κοντραρει την επεξεργασια εικονας
του DENON αλλα τον ηχο δεν νομιζω οτι θα τα καταφερει ποτέ...
Φιλε μου και εγω εχω τον DENON 2805 με 6.1 ροιστερ ηχεία εκοσταρ δεκτη για δορυφορικη και τελος το ι-ζακ για μουσικη φωτο και βιντεο.
Επισης Samsung dvd - video. Χωρις να θελω και εγω να διαφημησω το συστημα μου ερωτω να χαλασω 800 ευρω για dvd recorder η να παρω ενα καλω κουτι
υπολογιστη και σιγα σιγα να στησω το ΗΤΡC???
Με μια καλη καρτα ηχου, μια καρτα γραφικών (εστω και DVI οχι HDMI) και μια Wireless card για το διαδυκτιο νομιζω οτι τα αποτελεσματα (αλλα και οι δυνατοτητες) θα ειναι πολυ καλυτερα
απο ενα dvd recorder.
Συνδεσα το laptop (toshiba sp-20 satellite) με d-sub και εβγαλα αναλυση 1440 Χ 900. Σερφαρα στο ιντερνετ μεσο wireless που εχω και επαθα πλακα. :)
Ασε που μετα εβαλα HD βιντεο απο το DC++ που εχω κατεβασει και εμεινα απο αυτα που ειδα :shock: :shock: :shock:
Και οχι με αναλυση 1080Χ1920 που εχει η ΑΜΟΙ.
Το να αγορασω λοιπον ενα dvd recorder με 800 ευρω που δεν θα παιζει HD βιντεο και μετα απο δυο χρονια να ξανα αγορασω Dvd blue ray η οτιδηποτε αλλο (αν ποτε τα βρουνε οι εταιριες)
το θεωρω (αποψη μου φυσικα) χαζομαρα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.095
Members
38.287
Νεότερο μέλος
tenten300