Βοηθεια με Samsung UE50ES6100

Reaction score
2
Καλησπερα παιδια. Μια μικρη βοηθεια θελω γιατι εχω φαει μεγαλο ξενερωμα με μια νεα TV που πηρα.

Πηρα την εν λογω τηλεοραση γιατι τη βρηκα καινουργια σε τιμη κυριολεκτικα χωμα. Ειχα μια HD-Ready Samsung αρχαια 37'' η οποια εδειχνε ΠΟΛΥ ικανοποιητικη (για μενα) εικονα.

Με την καινουργια που πηρα τωρα ειλικρινα μου ερχεται εμετος! Ο,τι ρυθμισεις και αν δοκιμασα τα χρωματα ειναι πολυ "ξεφτυσμενα" ή πολυ ψευτικα (υπερβολικα εντονα).

Υπαρχει καποιος που να εχει την ιδια TV ή καποιο πλησιον μοντελο να βοηθησει με τις ρυθμισεις ή καποια συμβουλη?

Reaction score
2
Εχει πολυ πραμα. Στο θεμα του ψαξιματος, εχω φαει το internet 2 μερες τωρα πριν γραψω εδω.
Βρηκα τα settings, τα "σωστα" που λενε, με καλιμπραρισμα κλπ. αλλα μην σας πω πως ειναι και χειροτερα!

Πραγματικα αν δεν βαλεις blu-ray, ο,τι και να του βαλω ειναι κατωτερης ποιοτητας εικονα και χρωματα απο την παλια του 2007...

Μαλλον θα την αλλαξω και θα παρω την Panasonic ET5 η οποια απ΄οτι διαβασα φοραει και panel της LG.
Αμα ειναι σε καθε τι που κανω να στηνω και αλλο προφιλ εικονας... βρασε ρυζι..

Reaction score
1
Δεν ξέρω τι εννοείς "αρχαία" αλλά, τόσο από προσωπική άποψη (έχω μια Samsung 40B650 με panel SQO4), όσο και από ότι βλέπω και ακούω και από φίλους μου που είχαν αγοράσει τηλεοράσεις Samsung πριν από 3-4 χρόνια και ψάχνονται, όπως εγώ, για αναβάθμιση, η απόδοση ορισμένων panel των σειρών B/C650/750 (SQxx), που τα κατασκεύαζε, νομίζω, η ίδια η Samsung, δεν πλησιάζεται εύκολα σήμερα ...
Για να δεις αντίστοιχη εικόνα πρέπει να πας, δυστυχώς, σε ανώτερες σειρές ...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.965
Βρηκα τα settings, τα "σωστα" που λενε, με καλιμπραρισμα κλπ. αλλα μην σας πω πως ειναι και χειροτερα!

Πραγματικα αν δεν βαλεις blu-ray, ο,τι και να του βαλω ειναι κατωτερης ποιοτητας εικονα και χρωματα απο την παλια του 2007...
Ανέβηκες σε διάσταση και σε ανάλυση (από 720; σε 1080). Αν η πηγή δεν είναι καλή π.χ. τηλεοπτικό σήμα, τα προβλήματα μεγεθύνονται. Για να αποδώσουν οι νέες TVs πρέπει να τροφοδοτούνται με το ανάλογο υλικό των δυνατοτήτων τους.

Όσον αφορά τα χρώματα θέλει λίγο ψάξιμο με τις ρυθμίσεις. Επίσης, αρκετές φορές, η σωστή ρύθμιση μπορεί να διαφέρει από αυτήν που μας ικανοποιεί οπτικά ή έχουμε συνηθίσει από παλιότερη συσκευή.

Τα σωστά settings δεν είναι απαραίτητο να ταιριάζουν σε όλες τις TVs κι ας είναι το ίδιο ακριβώς μοντέλο. Μικροδιαφορές στα εξαρτήματα ή ακόμα και διαφορετική σειρά panel, καθιστούν αναγκαία την εξειδικευμένη ρύθμιση της εκάστοτε συσκευής.

Reaction score
2
Τη βρηκα τη λυση....

Εννοειται πως εβαζα σημα 1080p και μεσω HDMI....

Λοιπον (τουλαχιστον στις Samsung) το προβλημα εγκειται στο οταν βαζεις 1080p (σε PC) στην TV, πρεπει να μπεις στο menu ονομασιας (!) της πηγης και να της ορισεις πως ειναι PC!... ακουσον-ακουσον...
Αν αφηνεις το default που εχει η Samsung που ειναι τεσσερις παυλες (----) τοτε το λευκο ειναι ενα κιτρινωπο χαλια πραγμα.
Οταν του ορισεις PC ή PC DVI ή DVI Device (αυτα εχει για PC) τοτε ΟΛΑ φαινονται τελεια...

Επισης αν ψαξετε μεσω google κλπ. θα δειτε πως πολλες TV εχουν το συγκεκριμενο προβλημα (το οτι δηλαδη οταν εχεις 1080p μεσω PC) τοτε τα χρωματα ειναι μουντά ο,τι και να κανεις, ακομα και τερμα ολα (contrast κλπ.)
Π.χ. google "1080p blurry" "1080p fake colors" κλπ.

Reaction score
2
Ξεχασα να προσθεσω και κατι ακομα... (εκει καταλαβα πως κατι δεν παει καλα...)

Εκει που ημουν (πριν βρω τη λυση)... και πειραματιζομουν, λεω απο μεσα μου.. δεν βαζω απο 1080p την αναλυση της TV στα 720p ετσι για πλακα να δω.... και μαντεψτε... μολις μπηκε το 1280x720 τα παντα απο μουντά και κιτρινωπα εφτιαξαν ως δια μαγειας (χωρις αλλαγη ονομασιας πηγης κλπ.)

Οταν το βαζω ομως 1080p θελει απαραιτητα αυτα που προανεφερα..

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.965
Members
38.272