Βοηθεια Set Up Για ONKYO 905

Reaction score
0
Χρονια Πολλα σε ολους!!!:happy_4: :happy_4:

Πριν απο 4 μερες παρελαβα επιτελους (εννοειται απο εξωτερικο 1899 ευρω +40 μεταφορικα με courier)τον ολοκαινουργιο αναβαθμισμενο ONKYO TX-NR905.Μπορω να πω οτι ειναι ενα μηχανημα αναλογο της πολυ καλης φημης που εχει.Και αυτο το λεω διοτι εχουν περασει απο τα χερακια μου ολοι οι αξιολογοι A/V(Yamaha σειρα Α,Denon σειρα 4000,Pioneer 4is,κτλ.)αλλα ο ONKYO εχει τον πιο γεματο και πληρη ηχο που εχω ακουσει μεχρι σημερα.

Ενω εψαξα λοιπον οσο μπορουσα,δεν βρηκα καποιο thread για ρυθμισεις ή εστω καποια βοηθεια γι'αυτες.Εχω κανει βεβαια τα απαραιτητα (AUDISSEY) αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι αρκετα.
Στις ρυθμισεις ηχειων τα εχω βαλει ολα 80hz(THX) ενω εχω τα εξης:

FRONT: B&W NT9
CENTER: B&W NAUTILUS
SYRROUND: B&W THX
SYRROUND BACK: B&W NT1

Ευχαριστω εκ των πρωτερων για την βοηθεια,οποια και αν ειναι αυτη!!!
Γι'ακομα μια φορα χρονια πολλα και οτι ποθειται στα...ραφια σας να το βρειτε!!!!:happy_4: :happy_4: :happy_4:

Reaction score
0
Καλωριζικος κατ΄'αρχας,και χρονια πολλα.Τον εχω παραγγειλη και εγω απο 16-10-07 και ακομα τιποτα, απο schlauershoppen.de. γερμανια.Και εσυ απο εκει τον πηρες?Οσο για της ρυθμεισεις που εκανες νομιζω οτι εισαι οκ.Ξερεις εαν τους αναβαθμησανε.Γιατι λεγανε οτι ειχανε προβλημα και τους αποσυρανε,γιαυτο καθυστερησαν να μας τους στειλουν.

Reaction score
0
Γεια σας και χρονια πολλα πριν 2 μερες πηρα και γω το TX-NR905 απο γερμανια το πηρα 1840 μαζι με τα μεταφορηκα και ειναι η αναβαθμiζμενη εκδοση.Εχει ξεκινηση η onkyo με της αναβαθμισεις στο hardware και στο software .οταν διπλα στο serial number που ειναι τυπομενο στη σησκευασια υπαρχει ενα (P) ειναι αναβαθμιζμενος .
Αν στο display εμφανιζει αυτο.
Main: 1.02 07717A
DSP 1st.: SR8051 07601A
DSP 2nd.: SR8052 07518A
DSP 3rd.: SR8053 07518A
HDMI: 1.01 07706A
Video: 07606E00924
ειναι μη αναβαθιζμενο
Το νεο firmware ειναι αυτο
Main: 1.05

τελος ολα καλα εχω ενα καλο AV ενυσχητη αλλα δεν εχω ΗΧΕΙΑ γαμ.
την τρελα μου αντε να βρω ηχεια τωρα..

Reaction score
0
Καλορίζικος & καλή χρονιά!

Η μικρή εμπειρία που έχω από τον 805, με έχει διδάξει ότι αξίζει πάρα πολύ να πειραματιστείς με την αυτόματα ρύθμιση του audyssey. Εγώ πέτυχα τα καλύτερα αποτελέσματα μετά από 5 προσπάθειες, χωρίς οι πειραματισμοί μου να έχουν τελειώσει ακόμα.
Μερικές συμβουλές:
1. Χρησιμοποίησε και τις 8 θέσεις του μικροφώνου. Τα καλύτερα αποτελέσματα μέχρι τώρα τα πέτυχα τοποθετώντας τις δυο πρώτες φορές το μικρόφωνο στο sweet spot και τις υπόλοιπες έξι σε θέσεις γύρω και σε μικρή απόσταση (περίπου 50cm) από την θέση ακρόασης (sweet spot).
2. Λύσε πρώτα τα μεγαλύτερα προβλήματα του χώρου. Κυρίως λύσε τους μεγάλους χρόνους αντήχησης (RT60), δηλαδή χρησιμοποίησε χαλί, κουρτίνες κτλ.
3. Εννοείται ότι πρέπει να προμηθευτείς ένα τρίποδο για την σωστή τοποθέτηση του μικροφώνου, το οποίο πρέπει να κοιτά προς τα επάνω.
4. Έχω την εντύπωση ότι αν ο ενισχυτής «ζεσταθεί» παίζει ελαφρά καλύτερα (μπορεί όμως να είναι και ιδέα μου…) αλλά δεν κάνει κακό να κάνεις την ρύθμιση αφού ο ενισχυτής έχει παίξει κανα μισάωρο.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Λύσε πρώτα τα μεγαλύτερα προβλήματα του χώρου. Κυρίως λύσε τους μεγάλους χρόνους αντήχησης (RT60), δηλαδή χρησιμοποίησε χαλί, κουρτίνες κτλ
ε πως το ειπες αυτο?
διαβασε και λιγο το σαιτ του audyssey
θα δεις πως το δωματιο δεν εχει αναγκη απο room treatment

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Does MultEQ eliminate the need for acoustic treatment?
No. Although MultEQ will improve sound significantly in untreated rooms, a properly treated room calibrated with MultEQ can achieve stunning results throughout the listening area
.....................................

Reaction score
0
ε πως το ειπες αυτο?
διαβασε και λιγο το σαιτ του audyssey
θα δεις πως το δωματιο δεν εχει αναγκη απο room treatment
Πολλές φορές δεν μπορώ να καταλάβω πότε κάνεις πλάκα και πότε όχι. :pc:

Τέλος πάντων, θα αναφέρω την δικιά μου, μικρή, εμπειρία.
Τα ηχεία μου είναι τοποθετημένα 2 μέτρα ψηλά στον τοίχο. Οπότε έχω μεγαλύτερο πρόβλημα πρώτων ανακλάσεων από το ταβάνι και όχι, όπως συνήθως, από το δάπεδο. Όταν, λόγω χειμώνα, στρώσαμε χαλί και ξανάκανα audyssey automatic set up είδα σημαντική βελτίωση κυρίως στην φυσικότητα των μεσαίων και στην ευληπτότητα της φωνής. Επειδή, όπως είπα, δεν νομίζω ότι η βελτίωση προήρθε από τον περιορισμό της πρώτης ανάκλασης, συμπέρανα ότι προήρθε από την μείωση του χρόνου RT60.
Επίσης, αν μπορώ να καταλάβω σωστά τον τρόπο λειτουργίας των ψηφιακών ισοσταθμιστών όπως του Audyssey, αυτοί μπορούν να περιορίσουν τους συντονισμούς στα χαμηλά και τα φαινόμενα συμβολής από τις πρώτες ανακλάσεις αλλά όχι τα υπόλοιπα προβλήματα.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
χωρις πλακα δεν γινεται
παμε τωρα
αν ασχοληθεις αρκετα με το audyssey θα μαθεις αρκετα πραματακια
με το ψαξιμο εμαθα ποιο πολλα απο οτι εμαθα οταν περασα τα level 1 και 2 για το installer certification πανω στο audyssey sound equalizer και βεβαια με την πολυτιμη βοηθεια του Δημητρη απο την Αγλλια
βεβαια συνεχιζα να ψαχνω και να πειραματιζομαι ακομα
απλα η αρχη και το τωρα καμμια σχεση
και οταν το επιασα στα χερια μου δεν ημουν τελειως μυρωδιας απλα δουλευοντας πανω του και παιζοντας ειδα οτι μπορει να γινει απιστευτο

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
σε ενισχυτη δεν το εχω δουλεψει αλλα στο δικο μου μαζευει και αλλα πραματα αρκει να ξερεις

Reaction score
0
Το μεγαλύτερο μειονέκτημα του απλού Audyssey και όχι του pro, είναι, νομίζω, η αδυναμία αποθήκευσης και επαναφοράς κάποιων παλιών ρυθμίσεων. Αν κάνεις μια δοκιμή και ξανατρέξεις το audyssey set up, πως μπορείς να γυρίσεις πίσω στην standard παλιότερη ρύθμιση;
Θα πρέπει να καταγράψεις κάπου τις ακριβείς θέσεις του μικροφώνου. Έχω βρει πολύ πρακτικό να βγάζω μια κοντινή φωτογραφία για κάθε θέση και να καταγράφω το ύψος.

Reaction score
0
Ίσως πρέπει να αναφερθούν λίγα λόγια για το bass management.
Μετά το Audyssey auto set up ο Onkyo (και ΟΧΙ η Audyssey-το bass management ανήκει στη δικαιοδοσία του ενισχυτή) τείνει να ρυθμίζει το φίλτρο αποκοπής των χαμηλών ξεχωριστά για κάθε ηχείο. Σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει και με όσα λίγα έχω ακούσει στο δικό μου περίεργο και δύσκολο set up, κάτι τέτοιο ίσως πάντα δεν είναι καλή ιδέα.
Ίσως είναι προτιμότερο να ρυθμίζεις εσύ, μετά την κάθε αυτόματη ρύθμιση, την συχνότητα αποκοπής να είναι ίδια για όλους και ίση με την μεγαλύτερη επιλεγμένη από τον Onkyo, ή απλά να την θέσεις στην προτεινόμενη από το THX θέση των 80Hz.

Παράδειγμα 1: έστω ότι ο Onkyo επιλέγει τις παρακάτω συχνότητες αποκοπής:
FR 70, FL 80, C 70, RL 90, RR 90, νομίζω ότι καλύτερα είναι να τις ρυθμίσεις όλες στο 90
Παράδειγμα 2: έστω ότι ο Onkyo επιλέγει τις παρακάτω συχνότητες αποκοπής:
FR 60, FL 60, C 60, RL 70, RR 70, νομίζω ότι καλύτερα είναι να τις ρυθμίσεις όλες στο 80, όπως έχεις ήδη κάνει.

Για τα παραπάνω θα ήθελα και εγώ την γνώμη των πιο ειδικών, όπως του Argi ή του Δημήτρη από Αγγλία.

Άσχετα με τα παραπάνω, η συχνότητα αποκοπής του LFE πρέπει να είναι πάντα 80Hz ή μεγαλύτερη (εγώ την βάζω στα 120Hz, αλλά δεν έχω δει και καμιά διαφορά από τα 80). Εννοείται ότι καλό είναι να απενεργοποιήσεις το φίλτρο στο subwoofer σου και να αφήσεις μόνο τον Onkyo να κάνει ψηφιακά το όποιο φιλτράρισμα.

Και πάλι καλορίζικος ο κορυφαίος Onkyo! :bravo:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
πες μου τι λεει το προσπεκτους του ονκιο για το οντισι
και μετα θα σου δικαιολογησω το καθε τι

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος