Γιατί ‘’καίγονται’’ οι ενισχυτές ή τα ηχεία ;

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
Ένα από τα σπουδαιότερα θέματα πουαφορούν τους μουσικούς είναι η προστασία των πανάκριβων ηχείων αλλά και τωνενισχυτών ισχύος από κακούς χειρισμούς αλλά και από απρόβλεπτα γεγονότα:
Τα 3 αυτά άρθρα , με τηνεμπειρία μου σαν ηλεκτρονικού, πιστεύω ότι θα σας δώσουν κάτι παραπάνω απόεγκυκλοπαιδικές γνώσεις .

1. RMS – Peak ΕΔΩ :

2. Clipping ΕΔΩ:

3. Προστασία από υπέρταση, υπόταση…ΕΔΩ :

ΚΑΛΟΠΑΣΧΑ

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
Απάντηση: Γιατί ‘’καίγονται’’ οι ενισχυτές ή τα ηχεία ;

Πηρα το παρακάτω μήνυμα:
''Στο αρμόνιο εκκλησίας τι προτείνετε Σταθεροποιητή ή UPS ; ''

Απάντηση:
Οι σημερινές μοντέρνες ηλεκτρονικές συσκευές διαθέτουν ενσωματωμένακυκλώματα σταθεροποίησης (τα λεγόμενα:switching mode power supplies) . Μάλιστα πολλά μοντέλα διατείνονται ότι αντέχουν 100VAC – 250 VAC χωρίς να έχουν επιλογέα (δηλαδή δουλεύουν και ΗΠΑ και Ευρώπη) .

Το ίδιο πιστεύω ότι θα έχουν και τα μοντέρνα μουσικά ηλεκτρονικάόργανα ( πχ πλήκτρα, midi , drums..)- δεν έχω εμπειρία σ' αυτά. Στην περίπτωση αυτή μπορούμε να πούμε ότι το regulatorθα ήταν πλεονασμός , αν και δεν θα σουκάνει και κακό η σύνδεση του αν ήδη το διαθέτεις.
Αν το μουσικό όργανο ή η ηλεκτρονική συσκευή είναι μοντέλο πριν του2000 μπορεί να μη διαθέτει τέτοια κυκλώματα σταθεροποίησης { εγώ μ' αυτά που ασχολήθηκα απ' τη δεκαετία του 60 μέχρι του 90 δεν είχαν τέτοια κυκλώματα) ή αν στον σταθεροποιητή έχεις συνδεδεμένεςσυσκευές με μοτέρ (μαγνητόφωνα , πικάπ , …) που σίγουρα ήταν μέχρι και τηδεκαετία του 90 δεν είχαν , τότε το regulatorείναι ‘’το πρέπει’’.
Επομένως η καλύτερη προστασία , όπως αναφέρεται και στο άρθρο είναι τοUPSκαι μάλιστα έναφτηνό. Εξ άλλου δεν θα σ’ αφήσει να παίζεις για πολύ ώρα αν η διακοπή ΔΕΗ συνεχίσειγια πολύ χρόνο εκτός αν θέλεις μεγάλο UPSμε πολλές μπαταρίες μόνιμα όμως (γιατίείναι ογκώδες για να το μεταφέρεις) εγκατεστημένο στην εκκλησία
Τα άλλα που αναφέρεις , αν διαβάσεις προσεκτικά , αναφέρονταιαναλυτικά στο άρθρο.

Περιμένω και τη γνώμη σας

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads