Για βελτίωση ήχου....

Reaction score
0
Έχω σε ένα μαγαζί 4 ηχεία JBL JRX115 και θέλω να προσθέσω και τα 2 sub JRX118. Τα ενισχυτικά παίρνουν κατευθείαν από το μίκτη. Θέλω τη συμβουλή σας ώστε να έχω το καλύτερο αποτέλεσμα, να βάλω ένα απλό crossover ανάμεσα μίκτη και ενισχυτικά ή να προχωρήσω παραπέρα σε equalizer και crossover μαζί. Μήπως να βάλω κάνα processor ή πάει πολύ. Κάθε πρόταση δεκτή. Ευχαριστώ.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.704
Απάντηση: Για βελτίωση ήχου....

Χωριστό κροσόβερ και χωριστό eq σε μορφή κονσόλας, οριζόντιο, αν το επιτρέπει ο χώρος βέβαια. Είναι πιο ευέλικτη λύση, χωρίς παραχωρήσεις ποιότητας. (Καλώς ήρθες στο κλουβί με τις τρελές...)

Reaction score
313

Για αρχή, θα κάνεις ικανοποιητικά τη δουλειά σου με κάτι σαν αυτό και κάτι σαν αυτό.
(αν και...δεν προτιμώ τα eq της Behringer...)

Για τα ηχεία που έχεις, μάλλον αρκούν.

Έπειτα (και αφού θελήσεις να κάνεις καλή αναβάθμιση - και με νέα ηχεία), μπορείς να..."ανέβεις κατηγορία".

Υ.Γ. Συμπλήρωσε, αν θέλεις, τι εξοπλισμό έχεις...

Reaction score
0

dbx driverack PA+. Σου τα δινει ολα ετοιμα μονο το delay θα χρειαστει να δωσεις και να κοψεις λιγο τα 16Κhz γιατι για καποιο λογο τα βγαζει μπροστα. Κατα τα αλλα crossαρει αψογα το συγκεκριμενο συστημα αυτος ο προσεσορας.

Και να 'χαμε να λεγαμε, τα sub που εχεις ειναι τα passive η τα αυτοενισχυομενα?

Reaction score
0

Λοιπόν (sorry που άργησα αλλά ανωτέρα βία με έκανε να λείψω λιγάκι), τα 4 115 τα οδηγό με ένα crown 402 και τα 118 σε σειρά με ένα Τ.AMP 800 σε bridge. Επέλεξα λόγο κόστους αυτό http://www.thomann.de/gr/behringer_fbq6200_ultragraph_pro.htm. Για πείτε μου καμιά συμβουλή ρύθμισης του EQ για να παίζω μουσική ΡΟΚ άντε το πολύ κάνα House.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.530
Members
38.710
Νεότερο μέλος
stavros.vatistas