Γραμματα απο το Ιβο Τζιμα - Letters from Iwo Jima (2006)

Reaction score
59
Γραμματα απο το Ιβο Τζιμα - Letters from Iwo Jima (2006)

4 Υποψηφιότητες Για Βραβείο Oscar® 2006
Καλύτερης Ταινίας
Σκηνοθεσίας
Πρωτότυπου Σεναρίου
Ηχητικών Εφφέ

Χρυσή Σφαίρα 2007 Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας

Ο Κλιντ Ίστγουντ, παρουσιάζει την ανεξιστόρητη ιστορία των Γιαπωνέζων στρατιωτών που υπερασπίστηκαν την πατρίδα τους ενάντια στην εισβολή των Αμερικανικών δυνάμεων, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Με σύμμαχο την αστείρευτη θέλησή τους αλλά και το φυσικό ηφαιστειακό περιβάλλον του Ίβο Τζίμα, οι πρωτοφανείς και ανορθόδοξες τακτικές του Στρατηγού Τανταμίτσι Κουριμπαγιάσι (Κεν Γουατάναμπε), και των ανδρών του, μετέτρεψαν αυτό που περίμεναν όλοι πως θα ήταν μια γρήγορη ήττα, σε ηρωική αντίσταση 40 ημερών. Οι θυσίες και οι αγώνες τους, το κουράγιο και το παράδειγμά τους, ζωντανεύουν και παρουσιάζονται με απόλυτο ρεαλισμό σε αυτή τη συναρπαστική «μοναδική και αξέχαστη» ταινία.

Kυκλοφορει το 1ο δεκαημερο του ιουνιου απο την AUDIOVISUAL

Reaction score
59
Τα «Γράμματα από το Ιβο Τζίμα» είναι ένα δράμα με περίβλημα πολεμικής ταινίας, επικεντρωμένο στις σκέψεις, τις αναμνήσεις και τις επιθυμίες ανθρώπων με προδιαγεγραμμένο το τέλος τους. Αρχίζει σε μια κουκκίδα γης στη μέση του ωκεανού (στο ηφαιστειογενές νησί-φυλάκιο που παραπέμπει σε γκρίζο σύνορο δύο διαφορετικών κόσμων και πολιτισμών), περιγράφοντας τη ζωή σε συνθήκες ακραίου μιλιταρισμού. Συνεχίζεται με τις αλλαγές που φέρνει μαζί του ο νεοφερμένος φιλελεύθερος διοικητής της γιαπωνέζικης φρουράς και κορυφώνεται με τις πολεμικές επιχειρήσεις, όπου σκιαγραφούνται με ρεαλισμό αληθινοί χαρακτήρες, αναγνωρίσιμοι σε Δύση και Ανατολή, δέσμιοι της μοίρας τους.

Ο Ιστγουντ, κατά την προσφιλή τακτική του, τοποθετεί στο κέντρο του δράματος έναν ήρωα που έχει τους δικούς του κανόνες ηθικής και ξεχωρίζει από το υπόλοιπο πλήθος. Τον στρατηγό Τανταμίτσι Κουριμπαγιάσι (υπαρκτό πρόσωπο, στις επιστολές του οποίου προς τη σύζυγό του βασίστηκε εν μέρει το σενάριο της Ιρις Γιαμασίτα), ο οποίος σταλθηκε στο νησί λίγο πριν από την απόβαση των Αμερικανών για να οργανώσει την άμυνά του. Ο Κουριμπαγιάσι, ένας πρώην στρατιωτικός ακόλουθος της Ιαπωνίας στις ΗΠΑ, συμπαθούσε την Αμερική και τον πολιτισμό της και μιλούσε με ενθουσιασμό για την τεχνολογική εξέλιξή της. Είναι μια αληθινή απόδειξη ότι οι άνθρωποι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, παρά τις εξωτερικές διαφορές τους και άρα μπορούν να ζουν ειρηνικά. Μια άλλη ζωντανή απόδειξη είναι και ένας αξιωματικός, φίλος του Κουριμπαγιάσι, ο οποίος υπήρξε Ολυμπιονίκης στην ιππασία στους αγώνες του Λος Αντζελες. Τρίτη απόδειξη, καθώς κατεβαίνουμε την ιεραρχία, είναι ένας νεαρός φαντάρος, που σύρθηκε στον στρατό και το μόνο που θα ήθελε στη ζωή είναι να έβλεπε το πρόσωπο του αγέννητου παιδιού του.

Ο Ιστγουντ επιμένει σε ό,τι ενώνει τον μέσο, ανυποψίαστο και απληροφόρητο Αμερικανό με τον «εχθρό». Γι' αυτό τον λόγο στον επίλογο θάβει, διά χειρός ενός ανώνυμου Αμερικανού φαντάρου, τον υποφώσκοντα φιλοαμερικανισμό μιας «γιαπωνέζικης» πολεμικής ταινίας.

Reaction score
130
Καλημέρα, το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου πέρασε αλλά τη ταινία στα ράφια δέν τη είδαμε ακόμα. Ξεραίλα το ΣαββατοΚύριακο που πέρασε!

Reaction score
14
Καλημέρα, το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου πέρασε αλλά τη ταινία στα ράφια δέν τη είδαμε ακόμα. Ξεραίλα το ΣαββατοΚύριακο που πέρασε!

Δες αυτό στο μεταξύ. :happy_6:

Reaction score
130
Κυκλοφόρησε τελικά σήμερα και φυσικά το νοίκιασα αμέσως, αύριο η προβολή και μετά θα πω και μια γνώμη.

Reaction score
8
Απάντηση: Γραμματα απο το Ιβο Τζιμα - Letters from Iwo Jima (2006)

Το ειδα χθες & μου αρεσε περισσοτερο απο
τις Σημαιες των προγονων.
Για αλλη μια φορα ο μεγαλος ΚΛΙΝΤ φτιαχνει μπαρουτοκαπνισμενα
απιθανα τοπια & ρεαλιστικες σκληρες μαχες & κερδιζει το βραβειο
ξενογλωσσης ταινιας στις χρυσες σφαιρες.
Ξεχωριζει σε αυτο το εργο η μοναδικη γκρι φωτογραφια της ταινιας που δημιουργει την πενθιμη ατμοσφαιρα που χρειαζεται για να τονισει
την ελευση του θανατου που ερχεται για τους ιαπωνες μαχητες..
Πολυ καλες ερμηνειες απο τους αγνωστους κυριως ηθοποιους που προταγωνιστουν & κυριως απο τον Ken Watanabe στον ρολο του αντιστρατηγου.
Μαλλον η καλυτερη πολεμικη ταινια της χρονιας κατα την γνωμη μου
που συστηνεται οπωσδηποτε στους φαν του ειδους & οχι μονο.

Reaction score
3.085
Ταινία που πρέπει να δουν όλοι

Την είδα κι εγώ πρόσφατα (θα ήθελα να την είχα δει στο σινεμά, αλλά δεν πρόλαβα) και έχω να παρατηρήσω εν τάχει τα εξής:

- Εξαιρετική. Ως συνήθως, ο Eastwood μας προσφέρει άλλη μια ταινία ποιότητας, όπως μας έχει συνηθίσει τελευταία.
- Η κόπια που είδα, μολονότι έκδοση για ενοικίαση, διατηρεί υψηλή ποιότητα εικόνας και ηχου και αναδεικνύεται από ένα καλό σύστημα, το οποίο επίσης και αναδεικνύει.
- Επειδή έχω ζήσει την Ιαπωνία, θεωρώ πως η εικόνα της χώρας αυτής και των ίδιων των Γιαπωνέζων παρουσιάζεται αυτούσια, χωρίς φτιασιδώματα ακι χωρίς υπερβολές. αλλά ταυτόχρονα χωρίς ελλείψεις. Το τέλος της ταινίας είναι συγκλονιστικό.
- Θα την πάρω να την εντάξω στη συλλογή μου.

Reaction score
1
Απάντηση: Γραμματα απο το Ιβο Τζιμα - Letters from Iwo Jima (2006)

Τι απίστευτη ταινία ρε παιδιά !!!!!!!!!!! Ηξερα την ιστορία του στρατηγού Κουριμπαγιάσι άλλα δεν ήξερα ή δεν θυμόμουν ότι υπάρχει και ταινία και μάλιστα τόσο εξαιρετική και τόσο αληθινά δοσμένη, ενώ τη νοίκιασα κατά τύχη σήμερα ψάχνοντας κάτι καλό για να δοκιμάσω το BDplayer ! Μόλις τελείωσα την προβολή της και είμαι συγκλονισμένος από τις δυνατές σκηνές της !
Η εικόνα του νοικιάρικου DVD είναι εξαιρετική, γεμίζει η οθόνη καπνίλα, χώματα, σκοτεινιά από τις σπηλιές και μαυρίλα από το ηφεστειογενές νησί, ενώ ο ήχος είναι πολύ καλός και οι ιαπωνικοί διάλογοι δεν κουράζουν καθόλου.Προστίθεται στη συλλογή μου χωρίς δεύτερη σκέψη !

Reaction score
89
νικολα μιλαμε για αριστουργημα ρεσυ οχι παιξε γελασε!!! ειχα παθει πλακα σου λεω τη ξαναειδα στο καπακι!!!

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Γραμματα απο το Ιβο Τζιμα - Letters from Iwo Jima (2006)

νικολα μιλαμε για αριστουργημα ρεσυ οχι παιξε γελασε!!! ειχα παθει πλακα σου λεω τη ξαναειδα στο καπακι!!!
Την είδα και σε HD σήμερα πάλι ! Απίστευτες εικόνες !

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.141
Members
38.415
Νεότερο μέλος
arishonda