Δίλλημα για τον ήχο - NAD vs Kenwood (?)

Reaction score
0
Δίλλημα για τον ήχο

Καλημέρα σας.
Λοιπόν, προχτές αγόρασα έναν NAD C320bee και τον σύνδεσα με τα ηχεία του δωματίου μου (Tannoy mx1-m). Βασικά όλη υπόθεση ξεκίνησε με την απλή πρόθεση να «αναβαθμίσω» το ηχοσύστημά μου. Έβαλα λοιπόν στην άκρη τον Kenwood ka-56 που έχω εδώ και 15 χρόνια.
Αυτό που μπόρεσα να διακρίνω ως «αναβάθμιση» ήταν μόνο η καλύτερη ευκρίνεια και ο καθαρότερος ήχος (ειδικά σε υψηλές εντάσεις). Αλλά χάθηκε η «γλυκάδα» του ήχου που έβγαινε από τον Kenwood.
Ο NAD περιόρισε το βάθος, «στριμώχνοντας» τον ήχο προς τις μεσαίες και εκτινάσσοντας τις υψηλές συχνότητες σε επίπεδα «κουραστικά». Μόνο σε υψηλές εντάσεις υπάρχει μια κάποια ισορροπία, αλλά σε εντάσεις χαμηλές (όπου συνηθίζω να ακούω) όλο το σύστημα νοσεί. Έπαιξα αρκετά με τα ποτενσιόμετρα να βρω μια κάποια ικανοποιητική ισορροπία, αλλά δεν κατάφερα τίποτα.
Και αναρωτιέμαι τώρα… να ξαναγυρίσω στον παλιό μου ενισχυτή; Ή να παραμείνω στον NAD μέχρι να τον συνηθίσω; Να κοιτάξω μήπως κάποια άλλα ηχεία με τα οποία να ξαναέρθει η ζεστασιά του ήχου ή εάν είναι δυνατόν να συνδυάσω τους δύο ενισχυτές μιας και ο NAD μπορεί να λειτουργήσει και ως προ-ή τελικός ενισχυτής.
Στο τελευταίο ερώτημα βασικά απευθύνομαι σε σας μιας και δεν πολυκατέχω αυτό το θέμα. Μπορώ δηλαδή να βάλω κάποιον από τους δύο ως προ- ή τελικό και να συνδυάσω τους ήχους;
Υπάρχει κάποιος που μπορεί να με διαφωτίσει;

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας.

Reaction score
0
Φιλε αφου τον αγορασες τωρα,πολυ απλα ο ενισχυτης δεν ειναι στρωμενος,βαλε το cd player στο repeat και αστο,παλια και εγω ακουγα απο nad .Ειχα ακουσει τοτε και kenwood kai εναν teac,καμια σχεση δεν εχουν αυτοι οι ενισχυτες με τον nad σου.
Τον ειχα παιξει με τα tannoy R1 και εσταζαν τα σοροπια.
Α και κατι αλλο αναμεσα στα bass/treble εχει το tone deafeat να το εχεις πατημενο συνεχεια,δεν ξερω στον δικο σου αλλα στον 320 ,ειχε (αρκετη)διαφορα στην καθαροτητα.

Reaction score
0
Ναι, ίσως να θέλει κάποιο στρώσιμο. Θα του δώσω λίγο χρόνο ακόμα...
Το tone defeat όντως καθαρίζει γενικά, αλλά μου κόβει τα μπάσα, τα οποία θεωρώ ότι είναι πολύ λίγα σε σχέση με του Kenwood.

Ο Kenwood δεν έχει έξοδο προ... δυστυχώς.

Καμιά ιδέα πως να αυξήσω τα μπάσα? Νομίζω πως όλα χαλάνε από τα λίγα μπάσα...

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας...

Reaction score
10
Για να αυξησεις τα μπασα μπορεις αν το ηχειο σου εχει οπη απο πισω να τα μετακινησεις λιγο πιο κοντα στο πισω τοιχο.

Ειναι συνηθες φαινομενο τα παλια μηχανημητα να εχουν πιο ζεστο ηχο.

Μπορεις επισης να "παιξεις" με την κλιση των ηχειων.

Το πιθανοτερο ειναι οτι το μηχανημα δεν εχει στρωσει ακομα.

Reaction score
0
Είναι αρκετά κοντά στον τοίχο, κάπου 30 cm...

Συνήθως παίζω από τον υπολογιστή με την M-Audio Audiophile 2496, αλλιώς με το Harman Kardon HD 710.

Reaction score
7
Ναι, ίσως να θέλει κάποιο στρώσιμο. Θα του δώσω λίγο χρόνο ακόμα...
Το tone defeat όντως καθαρίζει γενικά, αλλά μου κόβει τα μπάσα, τα οποία θεωρώ ότι είναι πολύ λίγα σε σχέση με του Kenwood.

Ο Kenwood δεν έχει έξοδο προ... δυστυχώς.

Καμιά ιδέα πως να αυξήσω τα μπάσα? Νομίζω πως όλα χαλάνε από τα λίγα μπάσα...

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας...
Επειδή έχω τον ίδιο ενισχυτή να σου πώ τις εμπειρίες μου:

1.Όταν ζεσταθεί (δε μιλάμε για τρελές ώρες) αλλάζει ο ήχος του με πιο απαλά πρίμα, πολύ όμορφες γλυκές, γεμάτες μεσαίες και εντυπωσιακότερο χαμηλό. Ολοκαίνουριος και άστρωτος με είχε παραξενέψει και μένα γιατί ακουγόταν λίγο ξερός...αφησέ τον ανοιχτό για κάποιες ώρες και ξαναδοκίμασε. Γενικά ποτέ δεν πίστευα στο στρώσιμο αλλά αυτός ο ενισχυτής μου απέδειξε ότι χρειάζεται (βέβαια όχι τίποτα τρελό....καμια μέρα σε συνεχή λειτουργία και να μην παίζει και τίποτα κιόλας). Εγώ πλέον δεν τον κλείνω ποτέ πάντως. Αν χαλάσει γι'αυτό (που δε νομίζω) δεν πειράζει, είναι πάμφθηνος :happy_9:

2.Το μπάσο είσαι σίγουρος ότι ακούγεται ψόφιο; Σε ρωτάω γιατί εγώ παλιά που άκουγα μουσική από έναν πολυκάναλο A/V μεσαίας κατηγορίας τιμής η μετάβαση στον NAD μου ακούστηκε έτσι όπως λές. Μετά ανακάλυψα ότι ο A/V φούσκωνε τα MID/BASS και σε κάποια κομάτια που επωφελούνταν από αυτό φαινόταν ευχάριστο. Σε κάποια κομάτια με πραγματικό χαμηλό ο NAD έπαιζε απίστευτα και τα μπάσα του έκαναν τον A/V να τρέμει παρόλο που ο τελευταίος δήλωνε 2 x 110W. Επίσης όταν τον ζορίσεις δεν θα σκληρύνει ο ήχος.
Συμβουλή μου είναι να τον αφήσεις για κάποιες ώρες και δοκίμασε με πολλά και διαφορετικά μουσικά κομμάτια. Θα ανακαλύψεις σίγουρα τις αρετές του φτηνούλη NAD καθώς και τη μουσική συλλογή σου από την αρχή. Επίσης μη σε ξεγελάει η φτηνή πλαστικούρα για πρόσοψη...μέσα είναι οι αρετές του (για τα χρήματα που ζητάει πάντα).

Καλορίζικος και καλές ακροάσεις :cool_4:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.476
Δίλλημα για τον ήχο

Καλημέρα σας.
Λοιπόν, προχτές αγόρασα έναν NAD C320bee και τον σύνδεσα με τα ηχεία του δωματίου μου (Tannoy mx1-m). Βασικά όλη υπόθεση ξεκίνησε με την απλή πρόθεση να «αναβαθμίσω» το ηχοσύστημά μου. Έβαλα λοιπόν στην άκρη τον Kenwood ka-56 που έχω εδώ και 15 χρόνια.
Αυτό που μπόρεσα να διακρίνω ως «αναβάθμιση» ήταν μόνο η καλύτερη ευκρίνεια και ο καθαρότερος ήχος (ειδικά σε υψηλές εντάσεις). Αλλά χάθηκε η «γλυκάδα» του ήχου που έβγαινε από τον Kenwood.
Ο NAD περιόρισε το βάθος, «στριμώχνοντας» τον ήχο προς τις μεσαίες και εκτινάσσοντας τις υψηλές συχνότητες σε επίπεδα «κουραστικά». Μόνο σε υψηλές εντάσεις υπάρχει μια κάποια ισορροπία, αλλά σε εντάσεις χαμηλές (όπου συνηθίζω να ακούω) όλο το σύστημα νοσεί. Έπαιξα αρκετά με τα ποτενσιόμετρα να βρω μια κάποια ικανοποιητική ισορροπία, αλλά δεν κατάφερα τίποτα.
Και αναρωτιέμαι τώρα… να ξαναγυρίσω στον παλιό μου ενισχυτή; Ή να παραμείνω στον NAD μέχρι να τον συνηθίσω; Να κοιτάξω μήπως κάποια άλλα ηχεία με τα οποία να ξαναέρθει η ζεστασιά του ήχου ή εάν είναι δυνατόν να συνδυάσω τους δύο ενισχυτές μιας και ο NAD μπορεί να λειτουργήσει και ως προ-ή τελικός ενισχυτής.
Στο τελευταίο ερώτημα βασικά απευθύνομαι σε σας μιας και δεν πολυκατέχω αυτό το θέμα. Μπορώ δηλαδή να βάλω κάποιον από τους δύο ως προ- ή τελικό και να συνδυάσω τους ήχους;
Υπάρχει κάποιος που μπορεί να με διαφωτίσει;

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας.
Λοιπόοοονν, βασικά χαλάρωσε, και σε καναδυό βδομάδες θα συνηθίσεις. Αν θέλεις να οδηγήσεις τον Kenwood σαν τελικό, (για να έχεις τον "παλιό" ήχο, γίνεται, με χρήση ειδικού καλωδίου, που θα σου κοστίσει, μμμ,

μουμπλε μουμπλε

4 μπανάνες
1 παπάγια
2 μέτρα καλώδιο
2 RCA
+ know how
+ black magic
+ εργατικά
+ S&H

μας κάνουν καμιά 20ριά ευρώ, βαριά - βαριά.

Reaction score
15.469
Απάντηση: Δίλλημα για τον ήχο - NAD vs Kenwood (?)

Δοκιμασε και το x-10d της Musical Fidelity (δεν θυμαμαι πως ακριβως λεγεται το καινουργιο μοντελο) για ακομα πιο πλουσια (αληθινα) μπασα και γλυκες υψηλες.Ολη η στερεοφωνικη εικονα σηκωνεται.

Reaction score
0
Και κάτι ακόμα, που θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας. Ο Nad μπορεί να αντέξει ένα ζευγάρι ηχείων ακόμα, μιας και είναι δικάναλος; Και αν ναι θα κερδηθεί κάτι από ακουστικής απόψεως; Έχω κάτι Tannoy M2 που σκέφτομαι να τα βάλω να παίζουν με τα Mx1-m. Είμαι περίεργος να δω ....

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.476
Και κάτι ακόμα, που θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας. Ο Nad μπορεί να αντέξει ένα ζευγάρι ηχείων ακόμα, μιας και είναι δικάναλος; Και αν ναι θα κερδηθεί κάτι από ακουστικής απόψεως; ...
Ναι, αρκεί να χειριστείς το ρυθμιστικό στάθμης ευγενικά. Εάν ο ενισχυτής κληθεί να οδηγήσει τα ηχεία δυνατά, ή θα υπερθερμανθεί και θα παρουσιάσει βλάβη, ή θα ενεργοποιηθεί το σύστημα προστασίας, εάν υπάρχει, αλλά μπορεί να ανταπεξέλθει, ποιος ξέρει.

Όσον αφορά τα ηχεία, πρακτικά, με το διπλασιασμό των ηχείων υποδιπλασιάζονται οι παραμορφώσεις, (αν υποθέσουμε ότι τα ηχεία είναι ίδια, ή έχουν παρεμφερείς επιδόσεις παραμόρφωσης), αφού, σε σχέση με ένα ηχείο ανά κανάλι, για δεδομένη στάθμη, καθένα ηχείο δέχεται τη μισή ισχύ.

Reaction score
0
Ναι, τελικά με τα 4 ηχεία ο ήχος έχει βελτιωθεί, οι υψηλές έχουν καταλαγιάσει και έχει γίνει πιο γλυκός στο σύνολο.

Costas Coyias: "αρκεί να χειριστείς το ρυθμιστικό στάθμης ευγενικά". Υπάρχει κάποιο αντικειμενικό επίπεδο; Π.χ. στα μισά της στάθμης είναι καλά; Αν και μέχρι τώρα δεν μπόρεσα να το ανεβάσω μέχρι εκεί. Το μεγαλύτερο που μπορώ να ανεχθώ είναι στα 3/4 του μισού περίπου, άλλωστε ο χώρος μου είναι σχετικά μικρός (κάπου στα 16-17 τ.μ.).
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω όμως τώρα είναι η διάταξη των ηχείων. Έχοντας τα ηχεία κοντά, διακρίνω κάτι σαν ηχώ (όχι τίποτα ιδιαίτερο βέβαια).
Τελικά θέλει πολύ πειραματισμό για να βρεις την κατάλληλη ηχητική (για τα γούστα του καθένα βέβαια).

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.476
Υπάρχει κάποιο αντικειμενικό επίπεδο; Π.χ. στα μισά της στάθμης είναι καλά;
Αν εννοείς το μισό της διαδρομής του ρυθμιστικού, είναι πολύ. Δεχόμενοι τυπική οδήγηση, σχεδόν όλοι οι ενισχυτές αποδίδουν εκεί περίπου το 80% της ισχύος τους.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.133
Members
38.412
Νεότερο μέλος
FotisLam