Δείτε αυτό και χειροκροτήστε (αφού το χρησιμοποιήσετε)!!!

Reaction score
2
Το όνομά του BenVista PhotoZoom Professional. Τι κάνει; Ας πούμε ότι έχετε μία φωτογραφία μεγέθους 2 MP (1.600x1.200 pixels). Η μέγιστη εκτύπωση που μπορείτε να πάρετε είναι με το ζόρι 10x15cm. Εσείς όμως θέλετε σώνει και καλά να τυπώσετε σε A4 και να έχετε και άψογο αποτέλεσμα. Έρχεται λοιπόν αυτό το προγραμματάκι και σας κάνει το χατήρι (με το ανάλογο αντίτιμο φυσικά). Χρησιμοποιεί τη τελειότερη (μέχρι σήμερα) τεχνική interpolation (υπάρχουν κάμποσες) και με ειδικούς αλγόρυθμους προσθέτει pixels εκεί που δεν υπάρχουν. Έκανα μία photo 2MP, 12MP και δεν βλέπω διαφορά (στην οθόνη, όχι στην εκτύπωση, καθώς δε τύπωσα)!!! Είναι απίστευτο! Δοκιμάστε το και πείτε μου και εσείς τι πιστεύετε. Το ειδικό περιοδικό EOS Magazine (θυγατρικό εν μέρει της Canon Αγγλίας) στο οποίο είμαι συνδρομητής, το εκθειάζει και έχει και δείγματα φωτογραφιών σε μεγάλη μεγέθυνση, όπου φαίνεται το πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα. Συγκρίνονται και άλλα 3 παρόμοια προγράμματα, όμως αυτό ανακυρήσσεται κορυφαίο.

exile

Videocameras
Reaction score
4.498
Το εχω ηδη χρησιμοποιησει εδω και κανα μηνα.Καλο ειναι αλλα θελει πολλες δοκιμες,καλο χαρτι,εκτυπωτη ,μελανια και υπομονη.Ειναι αρκετα γρηγορο ,δεν εχει απαιτησεις απ το συστημα και αξιζει τα λεφτα του.Υπαρχει και σαν plugin για photoshop.
:smile:

V

VIDEOMIX

Guest
Ενδιαφέρον. Θα περιμένω να "περπατήσει" στην αγορά λίγο ακόμη, πρωτού το αποκτήσω.

Reaction score
19
Εντάξει, όπως και να το κάνουμε, αν η πηγή σου είναι 2MP, τόση είναι και η πραγματική λεπτομέρεια που θα έχει η φώτο όσο resize και να γίνει.
Είναι όμως απαραίτητο αν πάση θυσία πρέπει ένα θέμα των 2MP να τυπωθεί σε χαρτί μεγάλων διαστάσεων και να φένεται όσο το δυνατόν πιο συμπαγές. Scalling με λίγα λόγια σε επίπεδο software (κατ'αντιστοιχία με το dvd :D), γιατί ποιος ξέρει τι χάλια scalling θα κάνει (αν κάνει) ο εκτυπωτής.

Είναι αλήθεια όμως ότι resize από resize διαφέρει και όλο το παιχνίδι παίζεται στον αλγόριθμο. Μετά από μερικές δοκιμές με το προγραμμάτακι, και σε άμεση αντιπαράθεση με το... zoom του Windows Picture and Fax Viewer, δεν είδα και ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ διαφορές, με το BenVista φυσικά να είναι πιο προσεκτικό και πιο καθαρό (δίνοντας έξυπνα contrast σε συγκεκριμένες περιοχές). Βέβαια, μετά από παιχνίδι με τους αλγόριθμους (μου άρεσε ο S-Spline) και τις ρυθμίσεις τους μπορείς να ξεφύγεις πολύ προς το καλύτερο.

Χρόνια πολλά VIDEOMIX :)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.088
Members
38.286
Νεότερο μέλος
MichaelK