Δεν εχω υψηλες !!! να βαλω σουπερ τουιτερ?

Reaction score
1.543
Καλησπερα! Σημερα για πρωτη φορα ακουσα τα ηχεια μου με λαμπατο ηχο!... φυσικα εβγαλα αρκετες φωτο !...

λοιπον επειδη δεν ηθελα να παραφορτωσω τον τελικο μου μιας και δεν εχει πολλα βατ αποφασισα να μην φορεσω καθολου τουιτερ (μιας και το παθητικο κροσ που φορανε τα ηχεια ειναι 2 δρομων) ... ακουγοντας σημερα σχεδον ολη τη μερα μουσικη ειναι παραπανω απο εμφανης στα αυτια μου εστω η ελλειψη υψηλων συχνοτητων... λοιπον σκεφτομαι να προσθεσω παλι τα τουιτερ πριν την εισοδο της γραμμης στο κρος (με πικνοτακι) και να συνδεσω τα ηχεια απο την 8ωμη εξοδο του λαμπατου στην 4ωμη ..... γνωμες??... θα χασω πολυ σε εντασεις? ειμαι οριακα !!:121:

Reaction score
11
Απάντηση: Δεν εχω ψιλες !!! να βαλω σουπερ τουιτερ?

Αποσπάσματα άρθρων από το περιοδικό "HXOΣ":

Με την ελπίδα να σου φανεί χρήσιμο.

:107:

Reaction score
11

Επίσης:

"ΗΧΟΣ" Οκτώβριος 2000, σελ. 92

"ΗΧΟΣ", Νοέμβριος 1999, σελ. 44-45

SUPER TWEETER SONY!

Reaction score
1

καποτε ειχε δημοσιευσει ο ηχος diy supertweeter με πιεζοηλεκτρικο motorola αν θυμαμαι καλα, δεν τα εχω πλεον, ουτε τα σχεδια, αν θυμαται καποιος ή τα εχει ας βοηθησει.

αν και απ'οτι καταλαβαινω χρειαζεσαι κανονικο tweeter και οχι μονο πολυ υψηλες συχνοτητες

btw ωραιες φωτο

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.161
Re: Δεν εχω ψιλες !!! να βαλω σουπερ τουιτερ?

λοιπον επειδη δεν ηθελα να παραφορτωσω τον τελικο μου μιας και δεν εχει πολλα βατ αποφασισα να μην φορεσω καθολου τουιτερ (μιας και το παθητικο κροσ που φορανε τα ηχεια ειναι 2 δρομων) ... ακουγοντας σημερα σχεδον ολη τη μερα μουσικη ειναι παραπανω απο εμφανης στα αυτια μου εστω η ελλειψη υψηλων συχνοτητων... λοιπον σκεφτομαι να προσθεσω παλι τα τουιτερ πριν την εισοδο της γραμμης στο κρος (με πικνοτακι) και να συνδεσω τα ηχεια απο την 8ωμη εξοδο του λαμπατου στην 4ωμη ..... γνωμες??... θα χασω πολυ σε εντασεις? ειμαι οριακα !!:121:
Η ένταση σου θα πέσει στο μισό αν συνδεθεί το ηχείο στα 4 Ωμ. Αν βάλεις στο Tweeter ένα κύκλωμα διαχωρισμού δεύτερη τάξης, δεν υπάρχει λόγος να πας από τα 8 στα 4 και επιπλέον θα έχεις πολύ καλύτερο αποτέλεσμα.
Βέβαια αυτό δεν μπορεί να γίνει με το αυτί και μόνο.

Γενικότερα τώρα η έλλειψη υψηλών μπορεί να οφείλεται και σε οποιοδήποτε άλλο κρίκο της αλυσίδας αναπαραγωγής σου και όχι οπωσδήποτε στο ηχείο και μόνο.
Με λίγα λόγια από δύο συσκευές που παρουσιάζουν έλλειψη υψηλών συχνοτήτων έχεις ένα αποτέλεσμα τέσσερις φορές κάτω και όχι δύο.
Και οι λαμπάτοι ενισχυτές έχουν κακή φήμη σε κάτι τέτοιο...

Reaction score
11

καποτε ειχε δημοσιευσει ο ηχος diy supertweeter με πιεζοηλεκτρικο motorola αν θυμαμαι καλα, δεν τα εχω πλεον, ουτε τα σχεδια, αν θυμαται καποιος ή τα εχει ας βοηθησει.
Eδώ είσαι:

"ΗΧΟΣ". Οκτώβριος 2010, σελ. 94-95

Reaction score
1.543
Απάντηση: Δεν εχω υψηλες !!! να βαλω σουπερ τουιτερ?

αν παω στο μισο της εντασης θα πρεπει να κολαω στο ηχειο για να ακουσω!!:105::105: ... οταν λεω σουπερ τουιτερ μιλαω για τα beyma cp 21 σλοτς που ειχα και πριν(με διπλες ενισχυσεις βεβαια κλπ κλπ!αν κρατησω τα ηχεια στα 8 ωμ με γουφερ , κορνα και τουιτερ παιζει να παρω τον ενισχυτη στο χερι?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.161
Re: Απάντηση: Δεν εχω υψηλες !!! να βαλω σουπερ τουιτερ?

αν παω στο μισο της εντασης θα πρεπει να κολαω στο ηχειο για να ακουσω!!:105::105: ... οταν λεω σουπερ τουιτερ μιλαω για τα beyma cp 21 σλοτς που ειχα και πριν(με διπλες ενισχυσεις βεβαια κλπ κλπ!αν κρατησω τα ηχεια στα 8 ωμ με γουφερ , κορνα και τουιτερ παιζει να παρω τον ενισχυτη στο χερι?
Σιγά μην και δεν εννοούσες το Beyma...:144:
Ακόμα και με έναν σκέτο πυκνωτή, σε κόβω να έχει χωρητικότητα στη τύχη εεε, δεν υπάρχει περίπτωση να πάθει βλάβη ο ενισχυτής.
Από την άλλη... επειδή σίγουρα ο μετασχηματιστής εξόδου του ενισχυτή σου δεν είναι ότι καλύτερο, όσο πέφτει η αντίσταση του ηχείου θα χάνει στις υψηλές συχνότητες.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.228
Members
38.293
Νεότερο μέλος
SotosΑ