Δεν θα ησυχάσω ποτέ, Νο3: Η εκδίκηση του καλωδίου

Reaction score
164
"Έτσι ξαφνικάαααα..." που λέει και το άσμα, από χθες το βράδυ έπαψα να έχω σήμα από το hdmi out του ενισχυτή.
Το προβληματικό setup είναι το εξής:
-PS3 (αυτό δοκίμασα)
-Σύνδεση με απλό HDMI με τον...
-Ενισχυτή Harman Kardon AVR 255
-Σύνδεση με 10μετρο ακριβό HDMI Profigold (180€ το είχα πάρει πριν 3 χρόνια) το οποίο όμως ΔΕΝ αντέχει 1080p, παρά μόνο 1080i :141:
-Προβολέας Sanyo Z2000
Μέχρι χθες έπαιζαν οκ, αν και 1080i.
Από χθες, ο προβολέας δεν παίρνει σήμα από τον ενισχυτή. Το παράξενο είναι το εξής:
Όταν έχω συνδέσει τον ενισχυτή με τον προβολέα, δεν ακούω ούτε ήχο. Αν βγάλω το καλώδιο από τον ενισχυτή προς τον προβολέα, φυσικά δεν έχω εικόνα, αλλά έχω ήχο. Σαν να κολλάει ο ενισχυτής με το που βάζω το καλώδιο προς τον προβολέα.
Κάποια στιγμή ο προβολέας έδειξε εικόνα. Αλλά κούνησα λίγο το καλώδιο, και από τότε μαυρίλα...
Αν συνδέσω απ' ευθείας το PS3 με τον προβολέα, παίζει κανονικά.

Τι λέτε ότι φταίει; Τα έκλεισα, τα άνοιξα, έκανα reset στον ενισχυτή... Τίποτα...

Θέλω να πιστεύω ότι είναι κάποιο πρόβλημα handshake. Πρώτη ενέργεια, θα αγοράσω ένα 10μετρο από το Πλαίσιο που, υποτίθεται ότι αντέχει 1080p. Αν έχω πρόβλημα, θα το πάρουν πίσω...

Reaction score
164
Πήρα λοιπόν ένα καλώδιο δεκάμετρο με 50 ευρώ από το Πλαίσιο. Το συνέδεσα και όλα κλείδωσαν με τη μία και μάλιστα στα 1080p. Πριν τον προβολέα μάλιστα έβαλα και ένα port saver, δηλαδή ένα μικρό, λεπτό HDMI M-F, το οποίο απλά δεν μεταφέρει το βάρος του χοντρού κλωδίου στη θύρα του προβολέα (το 10μέτρο είναι στερεωμένο στη βάση). Κόστος 1 ευρώ και κάτι από Ebay.

Η περιπέτειά μου αυτή μου έδειξε ότι, στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι κατασκευαστές καλωδίων πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Πήρα ακριβό, καλό, χοντρό, ποιοτικό καλώδιο που έκανε και έρανε όταν μόνο 720p/1080i κυκλοφορούσαν στην αγορά. Και όλες αυτές οι προδιαγραφές αποδείχθηκαν αερολογίες μόλις χρειάστηκε να μεταφέρει 1080p, ούτε handshake δεν μπορούσε να κάνει. Αν ήταν ποιοτικό και καλό, δεν θα είχε πρόβλημα, έτσι δεν είναι; Και με 50 ευρώ όλα έκανα τη δουλειά μου...

Reaction score
50
Κυριολεκτικά... Δε μου λες, έχει καμιά φώτο απ' το port saver που γράφεις; Μόνο από Ebay το βρίσκεις;

Reaction score
164
Μάνο, το μόνο που μετάνιωσα είναι το ότι πήρα μόνο ένα.
Εκτός του ότι κρατάει το βάρος του καλωδίου, προστατεύει και τις συσκευές από το βάλε-βγάλε αν δεν φτάνουν τα HDMI. Άσε που γλυτώνεις και το σκύψιμο πίσω από τα rack.

Reaction score
50
Φαίνεται όντως πολύ χρήσιμο... αλλά δε μου λες: το βάρος του καλωδίου πώς το απομονώνει απ' τον προβολέα; Θέλω να πω, ok το καλώδιο κουμπώνει πάνω πάνω στο port saver αλλά κι αυτό με τη σειρά του κουμπώνει πάνω στον προβολέα. Άρα το βάρος δεν το τρώει και πάλι ο προβολέας;

Reaction score
164
Φαίνεται όντως πολύ χρήσιμο... αλλά δε μου λες: το βάρος του καλωδίου πώς το απομονώνει απ' τον προβολέα; Θέλω να πω, ok το καλώδιο κουμπώνει πάνω πάνω στο port saver αλλά κι αυτό με τη σειρά του κουμπώνει πάνω στον προβολέα. Άρα το βάρος δεν το τρώει και πάλι ο προβολέας;
Το βαρύ καλώδιο είναι έτσι στερεωμένο στο κανάλι του ώστε μπορεί να σταθεί και χωρίς να είναι συνδεδεμένο. Έτσι δεν μεταφέρει το βάρος του στο Port saver, και κατά συνέπεια στον προβολέα. Θα μπορούσες πχ να δέσεις το καλώδιο στη βάση του προβολέα.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
και τωρα θινκ ποσα λεφτα εδωσες για hdmi
ενω αν απο την αρχη ειχες παρει ενα καλο στα ιδια λεφτα θα ειχες γλυτωσει το καρκινιασμα

Reaction score
164
και τωρα θινκ ποσα λεφτα εδωσες για hdmi
ενω αν απο την αρχη ειχες παρει ενα καλο στα ιδια λεφτα θα ειχες γλυτωσει το καρκινιασμα
Είχα δώσει 180€ και το καλώδιο δεν δούλευε καν.
Έδωσα 50€ και είναι μια χαρά.

Και πολύ φοβάμαι ότι και 300€ να είχα δώσει, πάλι δεν θα δούλευε, μιας και τότε δεν υπήρχαν 1080P...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
πριν 4 χρονια επι Pioneer 868 το πρωτο με hdmi
ειχα ενα καλωδιο
των 300 ευρω
τοτε δεν υπηρχε 1080π
τωρα που υπαρχει το καλωδιο ακομα εδω ειναι
και παιζει πριτι γκουντ τα 1080π

Staff online

• Zizik