Διπλοκαλοδίωση με δύο διαφορετικά καλώδια!!!!!!

I

iason

Guest
Αποψη ,πιθανόν και μ@λ@κία .
Μπορούμε να κάνουμε διπλοκαλωδίωση με δύο διαφορετικά καλώδια χωρίς να ρημάξουμε το σύστημα;
Οι εχοντες γνώση παρακαλούνται να μας απαντήσουν.

Reaction score
372
Απάντηση: Διπλοκαλοδίωση με δύο διαφορετικά καλώδια!!!!!!

Θεωρητικά επικίνδυνο. Πρακτικά εφικτό.

Εξ' άλλου αρκετοί κατασκευαστές προσφέρουν καλώδια ηχείων με διαφορετικούς αγωγούς για τα "υψηλά" σε σχέση με τα "χαμηλά".

Reaction score
8

Να σκεφτεις οτι κατασκευαστης οπως η AUDIOQUEST ειχε καλωδια για διπλοκαλωδιωση με αγωγους με ασημι για τις υψηλες και αγωγους με χαλκο για τις χαμηλες που σημαινει οτι μπορεις να βρεις ενα καλωδιο επαργυρο να παιξεις στα υψηλα & ενα με 6Ν χαλκο για τα χαμηλα , χωρις αυτο να σημαινει οτι θα ειναι και το καλυτερο αποτελεσμα! Παντα δοκιμαζεις το setup και εσυ κρινεις εαν σου αρεσει το αποτελεσμα στα ωτα σου!
Καλημερα

I

iason

Guest

Ευχαριστώ πολύ για τις μέχρι τώρα πληροφορίες,
αυτό πού θέλω να δοκιμάσω είναι δυο διαφορετικά καλώδια σε συμπεριφορά ηχου.
Για παράδειγμα σε απλή καλωδίωση εισπράτω από το ένα ενα πολύ ωραίο χαμηλό αλλά ειναι σκοτεινο στα μεσαία ,ενώ το άλλο είναι πολύ φωτεινό με καλά καθαρά μεσαία και πολύ γλυκά πρίμα ,
ετσι σκέφτηκα μήπως αν τα βάλω μαζί εχω ενα ωραίο αποτέλεσμα!!!!!!

Reaction score
11

Στην δική μου περίπτωση, σκέφτηκα να κρατήσω το πολύ χοντρό και με πολλά και διάφορα μονωτικά για τα μπάσα και να βάλω ένα κοινό πολύκλωνο Αμερικάνικο καλώδιο ηχείων, ("straight wire"), λεπτότερο, στον άλλο κλάδο.

Αποτέλεσμα: καταστροφή!

Πρέπει να δημιουργήθηκε φασική διαφορά, η δεν ξέρω τι άλλο, ο χώρος έγινε ασαφής, τα όργανα έχασαν σε υπόσταση, όλα χάλασαν!

Τελικά, συνέστριψα δύο καλώδια από αυτό το Αμερικάνικο, που είναι τετράκλωνο, ένωσα τους αγωγούς και το έκανα δίκλωνο, και συνέδεσα τον κάθε κλώνο με το ανάλογο τμήμα χαμηλών και υψηλών.

Το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο και από την λύση την αρχική με το ένα καλώδιο, αλλά και πολύ καλύτερο από την χρήση δύο διαφορετικών!

Τώρα αν αυτά βρίσκουν εφαρμογή σε κάθε σεταπ, είναι ένα άλλο θέμα...

:107:

I

iason

Guest

Εδώ και μερικές ώρες έχω δοκιμάσει την σύνδεση διπλοκαλοδίωσης με διαφορετικά καλώδια δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Τουλάχιστον μέχρι τώρα!!!!!!
Κατά την προσωπική μου γνώμη υπάρχει μία διαφορά στόν ήχο πρός το καλύτερο (ελάχιστη βέβαια)
αλλά υπάρχει.
Τά καλώδια πού χρησιμοποιώ είναι VDH cs122 hybrid για τίς χαμηλές συχνότητες και BELDEN 46381
για τίς υψηλές.
Τό κάθε ένα ξεχωριστά στό δικό μου σύστημα τουλάχιστον παίζουν ως εξής:
Τό VDH έχει καλή έκταση και όγκο αλλά στά μεσαία είναι σκοτεινό και τά πρίμα του στρογγυλεμένα,
το BELDEN έχει τρομερά καθαρά μεσαία και πρίμα αλλά στό χαμηλό χάνει σε έκταση και σε όγκο.

Ps:Γιά τον Argi ,πού θα τα βρούμε αρχηγέ μου τα ULTRALING ,ο αντιπρόσωπος της Ολλάνδίας δεν ασχολείται πιά και σε προσπάθεια να εποικινωνήσω με την εταιρεία στην Αμερική απάντηση δεν πήρα.
Πιθανόν αν δεν μείνω ευχαριστημένος με τις αλαγές πού κάνω να ασχοληθώ με την CHORD odysse 4,
end chameleon plus vee.

Reaction score
31.955

και εγώ πριν μέχρι 2 χρόνια χρησιμοποιούσα διπλοκαλωδιωση για τα b&w δαπέδου - kimber 8tc για τα μπάσα και 4tc για τις υψηλές με αρκετά ικανοποιητικά αποτελέσματα σε σχέση με την απλή καλωδίωση ΑΛΛΑ να ειναι τα καλωδια ιδια μαρκα

Reaction score
11

Μόνο μία μικρή, άτολμη,:120: παρατήρηση: αν δεν έτυχε να έχεις μάθει το σύστημα σου πολύ καλά με την μονοκαλωδίωση, (όπως το είχα μάθει πολύ καλά εγώ πριν την αλλαγή), δεν θα μπορέσεις να καταλάβεις πόσο χαλάει με την διπλοκαλωδίωση, διαφορετικών μεταξύ τους καλωδίων!

Εννοώ, ενδεχομένως...

:107:

Reaction score
372

Τά καλώδια πού χρησιμοποιώ είναι VDH cs122 hybrid για τίς χαμηλές συχνότητες και BELDEN 46381 για τίς υψηλές.
Τό κάθε ένα ξεχωριστά στό δικό μου σύστημα τουλάχιστον παίζουν ως εξής:
Τό VDH έχει καλή έκταση και όγκο αλλά στά μεσαία είναι σκοτεινό και τά πρίμα του στρογγυλεμένα,
το BELDEN έχει τρομερά καθαρά μεσαία και πρίμα αλλά στό χαμηλό χάνει σε έκταση και σε όγκο.
Ακριβώς αυτή είναι και η έννοια της χρήσης διαφορετικών καλωδίων. Να χρησιμοποιήσεις τα πλεονεκτήματα του καθενός για καλύτερο αποτέλεσμα.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

ultralink ρωτα τον αμερικανο ποιος τα φερνει στην χωρα σου
οσο αφορα τις διπλοκαλωδιωσεις τα παντα με δοκιμη, ειναι γεγονος οτι το καλο ασημι δεν νικιεται απο το χαλκο
βεβαια πλεον υπαρχουν και αλλα μεταλα πλεον , απλα ειναι πανακριβα............

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.001

το belden που χρησιμοποίησες είναι 2*2,5mm.
αν θες ντε και καλά διπλοκαλωδίωση, πάρε το belden σε διατομή 2*4mm. 10 € δουλειά είναι...

I

iason

Guest

Για να είμαι ειλικρινής δεν πολυ κάνω χάζι την διπλοκαλοδίωση αλλά επειδή το ηχείο μου έχει ακροδέκτες και είχε μία( γέφυρα) της πλάκας 1,5mm την οποία 'εχω αφαιρέσει .
Λοιπόν έχουμε και λέμε καλώδιο από ενισχυτή π.χ ( Α) μετά δίνουμε την γέφυρα καλώδιο ( Β) και τέλος η καλωδίωση μέσα στό ηχείο από τον κατασκευαστή ( Γ).
Πολλές αλλαγές ρε παιδιά για αυτό και σκεφτομαι για διπλοκαλοδίωση.
Τελικά κερδίζω τίποτα η όχι;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Συνήθως ο χαλκός που χρησιμοποιείται για γέφυρα δεν είναι της ''προκοπής''(υπάρχουν βέβαια και μερικές εξαιρετικές γέφυρες,όπως πχ στα ακριβά b&w,kef,focal).
Σε κάθε περίπτωση καλό θα ήταν να πειραματιατείς πρώτα με κάποιες άλλες γέφυρες(δλδ να φτιάξεις μόνος σου απο ένα καλώδιο της προκοπής) και να δεις τα αποτελέσματα.Οι διαφορές που μπορεί να προκύψουν είναι ουσιαστικά ίδιες με την διπλοκαλωδίωση.
Άλλη μια μέθοδος που ενδέχεται να επιφέρει αλλαγές είναι να δοκιμάσεις να συνδέσεις τις μπόρνες για τις υψηλές(HF) αντί για τις χαμηλές.

Γενικά πάντως δεν είμαι υπέρ της διπλοκαλωδίωσης,ειδικά όταν τα καλώδια φλερτάρουν με 3ψήφια νούμερα ανα μέτρο.Εκεί μπορεί κάποιος με σχεδόν το ίδιο ή λίγο μεγαλύτερο κόστος να έχει εμφανώς καλύτερα αποτελέσματα.Μόνο που θα χρειαστεί να επέμβει λίγο στο ηχείο:137:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.001

..για αυτό και σκεφτομαι για διπλοκαλοδίωση.
Τελικά κερδίζω τίποτα η όχι;
ναι, κερδίζεις ένα "εκουαλάιζερ" καθώς μπορείς κάπως να φέρεις τον ήχο στα γούστα σου.

τίποτε παραπάνω.

ΙΜΗΟ, απλά χρησιμοποίησε ένα ...εκουαλάιζερ (ή έστω τα ρυθμιστικά μπάσων - πρίμων του ενισχυτή σου).

Reaction score
29.546

Οχι μόνο δεν κερδίζεις , αλλά υπο συνθήκες μπορεί και να χάνεις κιόλας. Οχι οτι θα αλλάξει κάτι , αν αλλάξεις και την εσωτερική καλωδίωση του ηχείου. Πάρε ενα belden αφού εκεί δουλεύεις κιόλας και μην ασχολείσαι περαιτέρω γιατί το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να έχεις πετάξει λεφτά. Αν δεν σου αρέσει ο ηχος σου , και εφόσον εχεις στήσει τα ηχεία σου οσο πιο σωστά σου επιτρέπει ο χώρος σου , άλλαξε χώρο η ηχεία. Και επειδή υποθέτω οτι είναι μάλλον δύσκολο να αλλάξεις χώρο , άλλαξε ηχεία η και συνοδά μηχανήματα-ενισχυτή.

I

iason

Guest

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για την ειλικρίνεια και τις γνώμες σας ,νομίζω ότι σιγά σιγά αρχίζω να βγάζω άκρη.
Με φιλικούς χαιρετισμούς ΙΑΣΩΝ.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis