Δισκογραφία Μίκη Θεοδωράκη από την "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"

Reaction score
58

Aπό τις 13 Φεβρουαρίου 2011 η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» σας προσφέρει μια σειρά ανεκτίμητης μουσικής και ιστορικής αξίας με 26 έργα του Μίκη Θεοδωράκη, του σημαντικότερου και πολυγραφότερου Έλληνα συνθέτη, σε 20 CD, που καλύπτουν την περίοδο 1958-1984, μέσα από τις αυθεντικές ηχογραφήσεις τους, αλλά με νέα ηχητική επεξεργασία - και, επιπλέον, με κείμενα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Από τον «Επιτάφιο» μέχρι τον «Καρυωτάκη», επιχειρείται για πρώτη φορά μια αξιόπιστη αποτύπωση του πολυσχιδούς έργου του μεγάλου δημιουργού: του Μίκη των λαϊκών τραγουδιών, του λαϊκού ορατορίου, των μεγάλων ποιητών και των σπουδαίων ερμηνευτών· του Μίκη της Ελλάδας και του κόσμου, του λυρικού, του επικού· του ανθρώπου που μέσα από τη μουσική του έδωσε φωνή στους Έλληνες, σε όλες τις δραματικές συγκυρίες της νεότερης ιστορίας μας των τελευταίων πενήντα χρόνων.

Αυτή την Κυριακή θα δωθεί το cd - Ρωμιοσύνη

Reaction score
6.809
Απάντηση: Δισκογραφία Μίκη Θεοδωράκη από την "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"

Έχει επίσης ένα επίσημο μπλογκ που μπορείς να
κατβάσεις δωρεάν 50 cds.

Reaction score
16.303

Γ. Μπιθικώτσης- "είχα φυτέψει μια καρδιά" Μ. Θεοδωράκης

[YOUTUBE]p3ZuaaviNgQ&feature=player_embedded[/YOUTUBE]

Reaction score
16.303

Κράτησα τη ζωή μου

[YOUTUBE]3CLFmYd-74w&feature=related[/YOUTUBE]

Γιώργος Σεφέρης

Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
Εκτέλεση: Γρηγόρης Μπιθικώτσης

Reaction score
1.246
Re: Απάντηση: Δισκογραφία Μίκη Θεοδωράκη από την "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"

Έχει επίσης ένα επίσημο μπλογκ που μπορείς να
κατβάσεις δωρεάν 50 cds.

Ξέρουμε το Link Παρακαλώ ????

Reaction score
4.904
Απάντηση: Re: Απάντηση: Δισκογραφία Μίκη Θεοδωράκη από την "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"

Ξέρουμε το Link Παρακαλώ ????
http://mikis1000songs.blogspot.com/

Αν και τα κατεβασα θα παίρνω και την εφημερίδα γιατι το εξώφυλλο ειναι αλλιώς...
Τα σιντι του Χατζηδάκη τα μάζεψα όλα

Reaction score
6.809
Απάντηση: Re: Απάντηση: Δισκογραφία Μίκη Θεοδωράκη από την "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"

http://mikis1000songs.blogspot.com/

Αν και τα κατεβασα θα παίρνω και την εφημερίδα γιατι το εξώφυλλο ειναι αλλιώς...
Τα σιντι του Χατζηδάκη τα μάζεψα όλα
Σωστός ο παίχτης.Και εγώ μία από τα ίδια.

Εσείς οι πιο πάνω βάλτε και το πέλαγο που παίζει
μπουζούκι ο Χιώτης και τραγουδάει ο Στέλιος να γουστάρουμε!!

Reaction score
777
ρε παιδιά!!το άξιον εστί το μοίρασε σε εξώφυλλο αυθεντικό - cd με Νταλάρα!!!έλεος!!!δέν έχουν ψυχή αυτοί οι άνθρωποι???

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
Απάντηση: Re: Δισκογραφία Μίκη Θεοδωράκη από την "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"

ρε παιδιά!!το άξιον εστί το μοίρασε σε εξώφυλλο αυθεντικό - cd με Νταλάρα!!!έλεος!!!δέν έχουν ψυχή αυτοί οι άνθρωποι???
όχι μόνο αηδία...

Αυτό είναι μεθόδευση.

Reaction score
58

Πήρα και εγώ σήμερα την Καθημερινή για το δισκάκι με το "Άξιον Εστί" αλλά τηλεφώνησα αμέσως στην εφημερίδα όταν κατάλαβα τί λάθος έχουν κάνει, έτοιμη να απαιτήσω την επιστροφή των χρημάτων μου! Ομολογουμένως όμως ήταν ευγενέστατοι, μού ζήτησαν συγνώμη και μού εξήγησαν ότι την άλλη Κυριακή μαζί με το επόμενο δισκάκι του Μίκη θα διαθέτουν δωρεάν και την έκδοση του "Άξιον Εστί" με τον αείμνηστο Μπιθικώτση.
Αυτό για να ηρεμήσετε όσοι -όπως και εγώ- συγχυστήκατε το πρωΐ!

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/blog-post_4895.html#more

Reaction score
4.904

Πήρα και εγώ σήμερα την Καθημερινή για το δισκάκι με το "Άξιον Εστί" αλλά τηλεφώνησα αμέσως στην εφημερίδα όταν κατάλαβα τί λάθος έχουν κάνει, έτοιμη να απαιτήσω την επιστροφή των χρημάτων μου! Ομολογουμένως όμως ήταν ευγενέστατοι, μού ζήτησαν συγνώμη και μού εξήγησαν ότι την άλλη Κυριακή μαζί με το επόμενο δισκάκι του Μίκη θα διαθέτουν δωρεάν και την έκδοση του "Άξιον Εστί" με τον αείμνηστο Μπιθικώτση.
Αυτό για να ηρεμήσετε όσοι -όπως και εγώ- συγχυστήκατε το πρωΐ!

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/blog-post_4895.html#more
Τότε ειναι σωστοί, κι εγω απογοητεύτηκα απο αυτό!

Reaction score
58

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο δαίμων του τυπογραφείου δεν χτυπάει μόνο στο χαρτί, αλλά και στην αναπαραγωγή των CD.

Και από όλες τις ιστορικές ηχογραφήσεις του Μίκη Θεοδωράκη στο αρχείο της MINOS EMI, ο δαίμων χτύπησε το «Άξιον εστί».

Την Κυριακή 20/02 σε μέρος του τιράζ δόθηκε εκ παραδρομής η ζωντανή ηχογράφηση του έργου από το Ωδείον Ηρώδου Αττικού, με ερμηνευτή τον Γιώργο Νταλάρα, αντί για την προγραμματισμένη πρώτη εκτέλεση με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση.

Ζητάμε συγνώμη για το λάθος αυτό, από τους αναγνώστες, από την οικογένεια του Γρηγόρη Μπιθικώτση και από τον Γιώργο Νταλάρα.

Την Κυριακή 27/02, μαζί με την «Πολιτεία Α+Β», θα δοθεί και η πρώτη εκτέλεση του «Άξιον Εστί», όπως είχε προγραμματιστεί.

Η ζωντανή ηχογράφηση θα κυκλοφορήσει σε μελλοντική έκδοση.

EMI - Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_21/02/2011_379641

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.954
Members
38.269
Νεότερο μέλος
giodebabal13