Δοκιμη καλωδιου HDMI σε DVI 15 μετρων

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
728
Χθες, μαζι με εναν φιλο απο τα παλια, αποφασισαμε να δοκιμασουμε ενα ψηφιακο καλωδιο HDMI σε DVI αρκετα μεγαλου μηκους(15 μετρα)
Υπαρχει σκεπτικισμος απο πολλους οσο αναφορα τα μεγαλα μηκη σε τετοιου ειδους καλωδια για αυτο καλο θα ειναι να διαβασετε τα συμπερασματα μας.
Το καλωδιο συνδεθηκε απο την μια πλευρα με το DVD player 868 Pioneer και απο την αλλη με τον προβολεα Benq 7800.
Mε την πρωτη εικονα το προβλημα εγινε ορατο.
Θορυβος και μωβ arifacts καθιστουσαν εντελως αδυνατη την θεαση.
Απο το μενου του 868 κατεβαζουμε αναλυση στο HDMI και την οριζουμε στην native του προβολεα.
Τα artifacts εξαφανιζονται αλλα υπαρχει πολυ ειδωλο στην εικονα και σπασιματα στην κινηση.

Αποφασιζουμε να αλλαξουμε προβολεα για τον φοβο των Ιουδαιων.
Στον Infocus 4805 τα πραγματα ειναι ιδια...και πολυ χειροτερα.
Περα απο ολα τα αλλα, εδω εμφανιζονται και οριζοντιες κοκκινες γραμμες. :(

Ειμαστε ηδη σχεδον βεβαιοι πως φταιει το καλωδιο.
Για να επιβεβαιωσουμε αφηνουμε τα πραγματα ως εχουν και αλλαζουμε το καλωδιο με ενα μικροτερου μηκους (5 μ) ιδιας ροης(HDMI σε DVI) και αλλης εταιριας.

Ο 4805 αποδιδει μια καθαρια εξαιρετικη εικονα ,πολλαπλασιας αξιας απο την τιμη του μηχανηματος διχως το παραμικρο προβλημα
Καθομαστε σαν χαζοι και απολαμβανουμε!

Δεν ανεφερα τις δυο εταιριες διοτι δεν βλεπω να υπαρχει κανενας λογος.
Εαν ομως θελετε μπορω να το κανω.
Προς το παρον το μονο προβλημα που βλεπω ειναι το μηκος.
Αποφυγετε μηκη πανω απο 10μ προς το παρον σε ψηφιακες συνδεσεις εικονας.
Η τεχνολογια προχωρα με αλματα και ειμαι σιγουρος πως σε λιγο καιρο θα εχει λυθει το προβλημα.
Προς το παρον ομως...

Reaction score
41
Αντρέα, καλά κάνω λοιπόν και τα φοβάμαι τα ψηφιακά! :?
Component & πάλι component (τουλάχιστον προς το παρόν........)
Πολύ καλή αλλά το κυριότερο πολύ αξιόπιστη σύνδεση!

Reaction score
45
Ως σύσταση είμαι ο φίλος απ΄τα παλιά του Ανδρέα....
Όντως το θέμα είναι ακριβώς έτσι - ώς το αναφέρει ο Ανδρέας - το πρόβλημα είναι τόσο ορατό που καταστεί αδύνατη τη θέαση.
Τώρα θα μου πείτε - γιατί το κατασκεύασε η Εταιρία, δέν γνώριζε το πρόβλημα; Θα μάθουμε μετά απο έρευνα που θα κάνουμε, εννοώ εάν θέλει ενισχυτή σήματος booster, ή για κάποιες πηγές που έχουν μέσα τέτοιο ενισχυτή.... Έν αναμονή λοιπόν για νεότερα.
Πάντως μέχρι στιγμής καλώδιο DVI TO DVI και ΗDMI TO DVI έως και 10μέτρα παίζουν θαυμάσια χωρίς κανένα πρόβλημα.

Reaction score
45
Πολύ ωραία ακούγεται - Άποψή μου είναι πώς καλό θα είναι να ρήξεις λίγο παραπάνω φώς στην υπόθεση, αναφέροντας συγκεκριμένη διεύθυνση (site) και φυσικά την μάρκα του (κατασκευαστή).
Επίσης νομίζω ότι καλό θα ήταν να ανέφερες με ποιά μηχανήματα έκανες το test, (DVD & PROJECTOR ή ΤV) έτσι για να συλέξει ο καθ΄ένας απο τους ενδιαφερόμενους μιά ολοκρηρωμένη πληροφόριση.
Προσωπικά άν θέλεις μου αναφέρεις δύο (2) πραγματάκια βοηθώντας σε μιά σχετική έρευνα που κάνω για το θέμα.

1] Άν το κάθε καλώδιο έχει διπλό μπλεντάζ (μόνωση).
2] Άν στα τεχνικά activity (έν ενεργία) χαρακτηριστικά του ο κατασκευαστής αναφέρει κάτι σχετικό για ''Propagetion Delay'' και ειδική αγωγημώτητα χαλκού, εννοώ συγκεκριμένες τιμές μέτρησης αυτών των παραμέτρων.

Reaction score
0
Κάτι τέτοια διαβάζω και ιδρώνω... έχω θάψει ένα 10 μέτρο DVI στον τοίχο /ταβάνι και κάνω τη προσευχή μου να παίζει ... τώρα που ακούω γεια στριμώγματα και γωνιές λέω να ανάψω και κανένα κεράκι... μήπως είμαι υπερβολικός ? λέω μήπως ?

Reaction score
45
Οκ !! Φίλε μου θα ψάξω στο συγκεκριμένο site για να δω. Όσο για τους άλλους φίλους που αναρωτιένται ότι δημιουργείται πρόβλημα με τα γωνιάσματα και τις στροφές - μην φοβάστε τίποτα, μόνο το τύλιγμα σε κουλούρα (toro), και η διέλευση του κοντά σε ισχυρά ρεύματα - μπορούν να επειρεάσουν με αρνητικά αποτελέσματα την λειτουργία του. :wink:

Reaction score
152
ΣΤΟ www.runco.com ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΤΙ ''livelink'' ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΕΩΣ ΤΑ 15m ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!! ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΙΣ ΤΗΣ ΦΙΡΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΨΑΧΝΟΥΝ....
ΑΝ ΤΩΡΑ ΟΝΤΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ....
ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ????

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.477
Members
38.187
Νεότερο μέλος