Δύσκολη Μουσική ??

Reaction score
4
Υπαρχει "δυσκολη μουσικη" στην αναπαραγωγη ???
Ποια ειδος θεωρειτε σαν την πιο δυσκολη μουσικη ?

Υπαρχουν ηχεια που παιζουν κορυφαια σε μονο ενα ειδος μουσικης και σε αλλα ειδη να τα κανουν σαλατα?

Ισχυει αυτο που διαβασα οτι αμα τα ηχεια σου μπορουν να παιξουν καλα κλασσικη μουσικη τοτε μπορουν να παιξουν τα παντα?

Γνωριζετε συγκεκριμενες μαρκες ηχειων που παιζουν καλα σε συγκεκριμενα ειδη μουσικης και ποια ειναι αυτα και σε τι ειδη μουσικης ??

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830

Υπαρχουν ηχεια που παιζουν κορυφαια σε μονο ενα ειδος μουσικης και σε αλλα ειδη να τα κανουν σαλατα?

Ισχυει αυτο που διαβασα οτι αμα τα ηχεια σου μπορουν να παιξουν καλα κλασσικη μουσικη τοτε μπορουν να παιξουν τα παντα?

Γνωριζετε συγκεκριμενες μαρκες ηχειων που παιζουν καλα σε συγκεκριμενα ειδη μουσικης και ποια ειναι αυτα και σε τι ειδη μουσικης ??
Ω ρε μάνα μ' εσύ μπήκες με τις μπάντες. :114:
Το πιο δύσκολο είδος μουσικής, με την έννοια της μεταφοράς του αυθεντικού μουσικού γεγονότος σε ένα σπίτι, είναι η κλασική. Θεωρώντας ότι μουσική είναι και η βαριά ηλεκτρονική μουσική, θα σου πω ευθέως ότι περισσότερα συστήματα έχω ακούσει να βογκούν με moby παρά με κλασική, διότι τελικά δεν ενδιαφέρει και πολύ κόσμο το θέμα κλασική. :137:

Τα ηχεία δεν φτιάχνονται για να υπηρετήσουν συγκεκριμένα είδη μουσικής. Αυτές οι αμπελοφιλοσοφίες βγαίνουν στον αέρα αργότερα, όταν ανακαλύπτουμε ένα ένα τα μειονεκτήματα της κατασκευής και τότε ξαφνικά το ηχείο γίνεται μια υλοποίηση ταγμένη πχ στις άριες. :116:

Νομίζω ότι ένα καλό ηχείο οφείλει να παίζει τα πάντα, όμως τελικά, αυτό δεν είναι αυστηρή υπόθεση του ηχείου αλλά είναι και του εκάστοτε χώρου.

Από ένα σημείο και μετά, αρχίζει βέβαια το γνωστό παιχνίδι των συμβιβασμών. Αυτοί αφορούν κυρίως το συχνοτικό εύρος που μπορεί να αναπαραχθεί από την κάθε υλοποίηση, σε σχέση με τον χώρο στον οποίον θα μπούνε και φυσικά τα προσωπικά μας γούστα. Αν πχ είμαι μπασάκιας, δύσκολα θα συμβιώσω με ένα απλό ηχείο βάσης παρά το γεγονός ότι ο χώρος μου δεν σηκώνει μεγάλα ηχεία.

Πάντως υπάρχουν αξιοπρεπείς λύσεις για κάθε βαλάντιο.

...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Δηλαδη, για να κανω και εγω μια αφελη ερωτηση, ενα ηλεκτροδυναμικο ηχειο
και ενα ηχειο μεμβρανης εχουν την δυνατοτητα να αποδωσουν το ιδιο καλα το π.χ. "Stabat Mater" του Pergolesi, στον ιδιο χωρο?:121:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Δηλαδη, για να κανω και εγω μια αφελη ερωτηση, ενα ηλεκτροδυναμικο ηχειο
και ενα ηχειο μεμβρανης εχουν την δυνατοτητα να αποδωσουν το ιδιο καλα το π.χ. "Stabat Mater" του Pergolesi, στον ιδιο χωρο?:121:
Ναι, γιατί όχι; Έχουμε τις εξής περιπτώσεις:
- Σε κάποιους θα αρέσει περισσότερο και η version του ηλεκτροδυναμικού.
- Σε κάποιους αυτή του πάνελ.
- Αν μιλάμε για καλοστημένα, μετρημένα συστήματα - χώρους, πολλοί μπορεί να μην ξεχωρίσουν διαφορές σε ένα blind test.

Αν και αθεράπευτος πανελάκιας, το έχω πει πολλές φορές. Η αλήθεια στο hi fi, έχει πολλά πρόσωπα. :126:

...

Reaction score
4
Χωρις να θελω να ξεφυγω απο το θεμα μας μια ερωτηση προεκταση των απο πανω.

Το οτι στρεφομαι σε ειδη μουσικης που δεν ακουγα πριν αλλα που παιζουν καλυτερα στο δικο μου συστηματακι απο αλλα αγαπημενα, ειναι κατι που συμβαινει σε ολους?

Δηλαδη το καθε συστημα αναλογα τι παιζει καλα μας σπρωχνει και σε αυτα τα ειδη μουσικης?

Reaction score
59

Εκ πείρας, τα σωστά ηχεία και συστήματα παίζουν σωστά όλα τα είδη μουσικής. Αν η απόδωσή τους περιορίζεται σε κάποιο είδος, δεν είναι σωστό.
Τα άλλα είναι δικαιλογίες που καλύπτουν τις αδυναμίες στη σχεδίαση και υλοποίηση. Λ.Σ

Reaction score
6
Αν και το θέμα χωράει συζήτηση, πιστεύω ότι ένα καλό ηχείο μπορεί να παίξει τα πάντα.

Ένα Canterbury ή ένα Summit θα παίξουν οτιδήποτε (με σωστά συνοδά).

Το θέμα είναι τι γίνεται όταν στο σύστημα αρχίσουν οι περικοπές. Δηλαδή πόσο όγκο να βγάλει ένα φτηνό ηχειάκι με Wagner;

Όσο για τη δυσκολία στην αναπαραγωγή τύπου μουσικής, οφείλω να πω πως στις περισσότερες περιπτώσεις είναι τα μεγάλα συμφωνικά έργα (και cressendo και τύμπανα και φωνές, όλα μαζί... ε, τι περιμένουμε; Κάπου θα μπουκώσει το πράμα).

Reaction score
8
Το οτι στρεφομαι σε ειδη μουσικης που δεν ακουγα πριν αλλα που παιζουν καλυτερα στο δικο μου συστηματακι απο αλλα αγαπημενα, ειναι κατι που συμβαινει σε ολους?
αυτο συμβαινει σε ενδεχομενη αναβαθμιση του συστηματος, μια και μερικα πιο πολυπλοκα σψηματα οπως πχ. κλασσικης μουσικης, χρειαζονται ικανους αμαπαραγωγεις για να αποδωσουν. Ενα απλο παραδειγμα ειναι τα ρεμπετικα που η συναισθηματικη τους φορτιση μπορει να αποδοθει ακομα και απο ενα γραμοφωνο.
Τωρα οσον αφορα τα ηχεια, προσωπικη γνωμη, οτι εφοσον αποτελουν τον πιο αδυναμο κρικο της ηχητικης αλυσιδας, παντα θα εχουν καποιες ατελειες οι οποιες μικραινουν οσο αναιβενουμε σε κλαση. Ετσι αυτες οι ατελειες μεταφραζονται σε προτιμησεις, πχ, ενα ηχειο με υπερβολικο μπασσο μπορει να χαρακτηριστει ως καλο για χορευτικη μουσικη.
Παντως και στις πιο ακριβες κλασεις τα ηχεια απεχουν πολυ απο το τελειο και εκει υπαρχουν αδυναμιες, πχ σταθμες και χαμηλο στα ηλεκτροστατικα, εκταση προς τα κατω και προς τα πανω στα μονοδρομα, πολυπλοκοτητα και επικαλυψεις των μεγαφωνων στα πολυδρομα κ.λπ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Εμένα σε κάποια φάση μου συνέβη κάτι λίγο διαφορετικό. Άρχισα να ακούω μουσικές που δεν μπορούσα να ακούσω (ενώ ήθελα) γιατί πλέον δεν με ενοχλούσαν ηχητικά.

...

Reaction score
4
Εμένα σε κάποια φάση μου συνέβη κάτι λίγο διαφορετικό. Άρχισα να ακούω μουσικές που δεν μπορούσα να ακούσω (ενώ ήθελα) γιατί πλέον δεν με ενοχλούσαν ηχητικά.

...
Προσωπικα με βοηθησε να ανακαλυψω/ακουσω και στο τελος να μου αρεσουν και αλλα ειδη μουσικης.
Η ουσια ειναι οτι rock με πολλα οργανα και πλουσιο ηχο που πρωτιστως μου αρεσει δεν εχω καταφερει να ακουσω για πολυ ωρα γιατι με κουραζει.
Φυσικα δεν περιμενα με το υποτυπωδες/φτηνο συστηματακι μου να εχω τρομερα αποτελεσματα αλλα ηταν τουλαχιστον το σκαλι για να ξερω (πολυ στο περιπου:120:) τι θελω απο το επομενο.

Το αλλο φαινομενο που μου εχει κανει εντυπωση ειναι οτι , περισσοτερο παρακολουθω πως παιζει το συστηματακι παρα απολαμβανω μουσικη. Μια με δυο ωρες τουλαχιστον καθε φορα τις τρωω σε μικρορυθμισεις , ποιοτητες εγγραφης , νεα τραγουδια , σκεψεις για τυχον βελτιωσεις/μελλοντικες αγορες και μετα αφου ηρεμησω απο ολα αυτα ξεκιναει η κανονικη ακροαση.

Ειμαι καλα Γιατρε μου ?? :138:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Προσωπικα με βοηθησε να ανακαλυψω/ακουσω και στο τελος να μου αρεσουν και αλλα ειδη μουσικης.
Νομίζω ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος από ένα καλό σύστημα. :126:

Γενικώς, είσαι πολύ άρρωστος. Ακόμη είσαι σε μια φάση που νομίζεις ότι υπάρχει θεραπεία και ότι θα σου περάσει. Σαν τους ναρκομανείς ένα πράμα. Δεν έχεις την παραμικρή ιδέα για το πόσο βαθιά στον βούρκο έχεις πέσει. :137:

...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.218
Εύκολα το λέτε το ποίημα "ένα καλό σύστημα πρέπει να παίζει τα πάντα καλά" αλλά δε νομίζω κανείς σας να έχει καν ακούσει τέτοιο σύστημα....

Και αφήνοντας τις θεωρίες ίσως θα ήταν προτιμώτερο να προσγειωθείτε στην πραγματικότητα. Π.χ. τα περισσότερα ηχοσυστήματα που παίζουν υπέροχα κλασική, ούτε για πλάκα δε θα βγάλουν Moby με έκταση χαμηλού και σε στάθμες όπως οφείλει να ακούγεται ο Μoby....

ΙΜΗΟ το "καλό" ηχοσύστημα είναι αυτό που οι συμβιβασμοί του ταιριάζουν με τις απαιτήσεις-ανάγκες του ιδιοκτήτη του. Το πρόβλημα είναι ότι ο ιδιοκτήτης του είναι ...άπληστος! Πάντα θέλει κι άλλα!

Reaction score
19
Για μένα η πιο δύσκολη είναι η πιο "φασαριόζα" με την έννοια ότι υπάρχουν πολλά θορυβώδη και μπλεγμένα όργανα, όπως η rock και η metal.
Από την άλλη, προφανώς είναι και η μουσική που είναι πλούσια σε όλο το συχνοτικό φάσμα και ιδιαίτερα στα κάτω άκρα.

Το κρίμα όμως είναι ότι πάρα πολλοί δίσκοι πατώνουν από τ'αποδυτήρια, δηλαδή από την ηχογράφηση/παραγωγή και μετά αναρωτίομαστε γιατί δεν παίζει το έρμο...

Reaction score
59
Δεν είναι ποίημα που λέγεται ότι 'ένα καλό σύστημα πρέπει να παίζει τα πάντα καλά'. Για μένα προσωπικά, όπως πιστεύω και για άλλους, είναι πραγματικότητα.
Καλό θα είναι κάποιος να εξηγεί και να τεκμηριώνει την άποψή του για να βοηθέσει το διάλογο. Λ.Σ.

Reaction score
8
η πιο δύσκολη είναι η πιο "φασαριόζα" με την έννοια ότι υπάρχουν πολλά θορυβώδη και μπλεγμένα όργανα, όπως η rock και η metal
μαλλον το αντιθετο συμβαινει.

Reaction score
874
Ακριβώς...Μέσα στη 'φαραρία' μπορούν και κρύβονται οι ήχοι, οι νότες, οι φωνές, οι λεπτομέρειες...Και μεις θέλουμε να τ' ακούμε όλα...
Από την άλλη μεριά βέβαια...φυσικά και υπάρχουν άψογες ροκ και ποπ ηχογραφήσεις....

Reaction score
19
Τι εννοείς;
Φασαριόζα το εννοώ με την τεχνική έννοια έχοντας στο μυαλό μου τη βρωμιά της ηλεκτρικής και αρκετούς δίσκους κακής παραγωγής. Ας πούμε οι blind guardian ή οι dream theater... Δεν λες τον ήχο τους απλό και ξεμπλεγμένο (για τους δεύτερους θα αγαπούσα τα ηχεία που θα έσβηναν τον labrie) :136:

Reaction score
6
Το κρίμα όμως είναι ότι πάρα πολλοί δίσκοι πατώνουν από τ'αποδυτήρια, δηλαδή από την ηχογράφηση/παραγωγή και μετά αναρωτίομαστε γιατί δεν παίζει το έρμο...
Αχ, πόσο δίκιο έχεις... !

Μεγάλη ταλαιπώρια (με τον τόνο στην προπαραλήγουσα) αυτή για τα αυτάκια μου.

Reaction score
874
Τι εννοείς;
Φασαριόζα το εννοώ με την τεχνική έννοια έχοντας στο μυαλό μου τη βρωμιά της ηλεκτρικής και αρκετούς δίσκους κακής παραγωγής. Ας πούμε οι blind guardian ή οι dream theater... Δεν λες τον ήχο τους απλό και ξεμπλεγμένο (για τους δεύτερους θα αγαπούσα τα ηχεία που θα έσβηναν τον labrie) :136:
Φίλε βασικά συμφωνούμε...
Για μένα ΔΕΝ υπάρχει καθαρότερος και πιο γλυκός ήχος από μια Les Paul βυσματωμένη σε έναν λαμπάτο Marshall με τα ποτενσιόμετρα στο τέρμα...
Είχα διαβάσει μάλιστα πριν αρκετά χρόνια (στον ΗΧΟ νομίζω) την απάντηση κάποιου όταν τον ρώτησαν...
΄Γιατί ρε φίλε να πάρεις ακριβό και αναλυτικό και χαι-εντ σύστημα αφού ακούς ροκιές και παραμορφωμένες κιθάρες???'
Απάντηση...
'Για ν' ακούω καθαρά την παραμόρφωση'...

Reaction score
4
Η μεγαλη αναλυση μπορει να συνυπαρχει με τα μεγαλα σωματα/ογκο ?
Εξηγουμαι...
Αναλογα την μουσικη που ακουω βλεπω οτι θελω και διαφορετικα πραγματα.
Σε φωνες και οργανα μου αρεσει η μεγαλη αναλυση.
Σε ροκ μου αρεσει ο "ογκος" δηλαδη να ακουω οσο πιο "γεματα" τις μποτιες.

Αυτα τα δυο μπορουν να υπαρχουν ταυτοχρονα και αν ειναι θεμα περισσοτερο ενισχυτη ή ηχειων?

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.200
Members
38.429
Νεότερο μέλος
manolomike