ΕΙΔΗ ΗΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΒΙΩΜΑΤΑ.

Reaction score
4.250
Θα ηθελα με το παρων θρηντ να παρουσιασουμε τα βασικα ειδη των ηχειων, καλως η κακως σ αυτά πεφτει το μεγαλο βαρος στην αντιληψη των μουσικων πραγματων που λαμβανουμε.

Στην συνεχεια να βαλουμε καποιους χαρακτηριστικους εκπροσωπους της κάθε κατηγοριας και μετα να γραψουμε τις τεχνικες διαφορες (χωρις να είναι απαραιτητο) αλλα και τις ακουστες διαφορες από τα μελη που ειχαν την δυνατοτητα να εχουν προσωπικη εμπειρια αναμεσα σε διαφορετικους εκπροσωπους των ηχειων.

Reaction score
4.250
Απάντηση: ΕΙΔΗ ΗΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΒΙΩΜΑΤΑ.

Στο δια ταυτα. Οι μαρκες ηχειων που αναφερω είναι ενδεικτικες και με μια γρηγορη σκεψη που μου ηρθαν στο μυαλο μου. Παρακαλω διορθωστε μου εκει που ενδεχομενως εχω κανει λαθος, η αν εχω καποια σημαντικη παραλειψη.

Ηλεκτροδυναμικα: B&W, Lipinsky, XTZ 100,49
Ηλεκτροδυναμικα ομοκεντρικα: TANNOY, SPL
Πανελ ηλεκτροστατικα: QUAD 2905, SΟUND LAMP
Πανελ μαγνητοστατικα: MAGNEPAN, ANALYSIS
Υβριδικα πανελ: MARTIN LOGAN, SPIKOM
Ανοικτης μπαφλας: JAMO 909
Ενεργα: MERIDIAN DSP …., ADAM TENSOR …
Μονοδρομα: WHT, OCELLIA
Κορνας: ZINGALI, ACAPELLA
Υβριδικα κορνας: AVANTGARDE
Παντοκατευθυντικα: MBL, DUEVAL, GERMAN PHYSIKS

Φυσικα οι κατηγοριες δεν εξαντλουνται με τα παραπανω, γιατι υπαρχουν οι ιδιες οι μοναδες των μεγαφωνων που καθοριζουν πολλες φορες την κατηγορια του ηχειου (πχ κεραμικο, βηρυλιο, διαμαντι, ριμπον κεβλαρ κλπ). Όμως νομιζω ότι τα πιο βασικα και συνηθισμενα είναι τα ανωτερω.

Reaction score
4.250
Απάντηση: ΕΙΔΗ ΗΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΒΙΩΜΑΤΑ.

Πολλες φορες στο παρελθον εχουμε διαβασει για συνφορουμιτες που ειχαν περασει από τα χερια τους διαφορετικης φιλοσοφιας ηχεια. Οι αλλαγες που εκαναν δεν ηταν παντα για μια αναβαθμιση του ηχου αλλα και για ν ακουσουν κατι διαφορετικο.

Εδώ λοιπον θελω να σταθουμε. Το πώς δηλαδη βιωσαν οι ιδιοι την διαφορετικοτητα. Τι τους αρεσε στο ένα και τι στο άλλο. Που υστερουσε καποιο ειδος και σε ποιο βαθμο. Παρολο που στο τελικο αποτελεσμα μπορει να παιζουν κι αλλοι παραγοντες σημαντικο ρολο (δεσιμο ενισχυτων με ηχειο, πηγη, χωρος κλπ). Με όλα τα συν και πλην πιστευω ότι θα ηταν καλο να ακουσουμε την αποψη τους.

Θα παρακαλουσα αν ηταν δυνατον να εμπαιναν και φωτογραφιες από καποιον συντονιστη (κανα δυο από την κάθε κατηγορια, ξερω κουραστικο, μονο καποιος αν εχει ανεβασμενη αδρεναλινη!) και επισης από το προσωπικο αλμπουμ του καθενος απ οσους ειχαν την τυχη να συμβιωσουν με ηχεια διαφορετικης φιλοσοφιας.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.871
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef