ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ pioneer vsx-d711/ΗΧΕΙΑ jbl scs178

Reaction score
0
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ...
ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΣΤΟ SITE ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΗΧΕΙΑ ΜΟΥ!!!
ΕΧΩ ΕΝΑ ΑΡΚΕΤΑ ΠΑΛΙΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΚΑΙ ΗΧΕΙΩΝ.
ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ PIONEER VSX D-711 ΚΑΙ ΗΧΕΙΑ JBL SCS-178.
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩ ΠΑΙΖΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΟ HOME CINEMA ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ Ο ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙ AMP ERROR ΚΑΙ ΣΒΗΝΕΙ.
1.Ο ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΕΧΕΙ ΕΞΟΔΟ ΕΜΠΕΔΗΣΗΣ ΗΧΕΙΩΝ 8Ω ΚΑΙ ΤΑ ΗΧΕΙΑ ΕΧΟΥΝ 4Ω ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΑΥΤΟ ? ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΩ?
2.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΕ 4Ω?

ΠΗΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΗΝ PIONEER ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ Ο ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΩ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΕΔΗΣΗ ΤΩΝ ΗΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 4Ω ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΩ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΗΧΕΙΑ ΜΕ ΕΜΠΕΔΗΣΗ ΣΤΑ 8Ω.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.

Reaction score
1
ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ Ο ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙ AMP ERROR ΚΑΙ ΣΒΗΝΕΙ.
Μήπως το κάνει αυτό ο ενισχυτής σου μετά από παρατεταμένη χρήση σε υψηλή ένταση;

Υ.Γ. Τα κεφαλαία απαγορεύονται.

Reaction score
6
Σε κάθε περίπτωση οι τεχνικοί στην αντιπροσωπεία γνωρίζουν καλύτερα ποιος είναι ο λόγος και που αντιστοιχεί το μήνυμα της οθόνης. Αυτοί έχουν service manuals που εσύ δεν έχεις.
Σίγουρα πρέπει να το πας για έναν έλεγχο.

Reaction score
0
Δεν μου το κάνει από παρατεταμένη χρήση σε υψηλή ένταση.
Μπορεί να μου το κάνει και σε χαμηλή ένταση στιγιαία να σβήσει και να ξανανάψει βγάζοντας το AMPL ERROR ή να μου ξανανάψει μετά από και 1 ώρα.

Υ.Γ.-Για τα κεφαλαία δεν ήξερα!!! Το είδα που το σχολίαζαν και σε άλλο θέμα.

Reaction score
0
Σε κάθε περίπτωση οι τεχνικοί στην αντιπροσωπεία γνωρίζουν καλύτερα ποιος είναι ο λόγος και που αντιστοιχεί το μήνυμα της οθόνης. Αυτοί έχουν service manuals που εσύ δεν έχεις.
Σίγουρα πρέπει να το πας για έναν έλεγχο.
Το θέμα είναι οτι υποστηρίζουν οτι φταίνε τα ηχεία μου για αυτό το πρόβλημα,που είναι 4Ω και οχι 8Ω και δεν ξέρω αν ισχύει κατι τέτοιο?
Αν όντως ισχύει κατι τέτοιο αυτό που μπορώ να κάνω μετά είναι ή να τους πάω τον ενισχυτή για επισκευή και να αγοράσω άλλο σετ ηχείων στα 8Ω ή να βρώ ενισχυτή που να έχει έξοδο στα 4Ω,τον οποίο και ψάχνω αλλά δεν εχω βρεί κατι.
Αν γνωρίζει καποιος για ενισχυτή ας μου γράψει.
Ευχαριστώ.

Reaction score
50
Αν όντως είναι αυτό το πρόβλημα μια εναλλακτική είναι, αντί ν' αλλάξεις A/V, να πάρεις κάποιον τελικό για να οδηγεί τα ηχεία σου. Έτσι ο ενισχυτής που έχεις θα λειτουργεί ως προ και δε θα ζορίζεται με την οδήγηση (βέβαια αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τον φτιάξεις πρώτα).

Πάντως και καινούριο ολοκληρωμένο ν' αγοράσεις μην κολλάς αναγκαστικά στο "να παίζει 4 Ohm ηχεία". Η αντίσταση των ηχείων είναι απλά μια παράμετρος της δυσκολίας (ή ευκολίας) οδήγησής τους και συνήθως είναι ενδεικτική, καθώς αυτή καθορίζεται από πολλές άλλες παραμέτρους. Άρα αυτό που χρειάζεσαι ουσιαστικά είναι έναν ενισχυτή με ρεύματα και ικανή οδήγηση. Θέλω να πω μην περιμένεις να γράφει ντε και καλά ότι συνίσταται και για 4ωμα ηχεία.

Βέβαια δες πρώτα με τους τεχνικούς ποιο είναι το πρόβλημα και το ξανασυζητάμε.

Υ.Γ. Αν είσαι ευχαριστημένος με τα ηχεία σου η λογική λύση νομίζω είναι ν' αλλάξεις ενισχυτή (ή να προσθέσεις τελικό) που να τα οδηγεί επαρκώς και όχι να πάρεις άλλα ηχεία για να τα οδηγεί ο υπάρχον!

Reaction score
0
Αν όντως είναι αυτό το πρόβλημα μια εναλλακτική είναι, αντί ν' αλλάξεις A/V, να πάρεις κάποιον τελικό για να οδηγεί τα ηχεία σου. Έτσι ο ενισχυτής που έχεις θα λειτουργεί ως προ και δε θα ζορίζεται με την οδήγηση (βέβαια αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τον φτιάξεις πρώτα).

Πάντως και καινούριο ολοκληρωμένο ν' αγοράσεις μην κολλάς αναγκαστικά στο "να παίζει 4 Ohm ηχεία". Η αντίσταση των ηχείων είναι απλά μια παράμετρος της δυσκολίας (ή ευκολίας) οδήγησής τους και συνήθως είναι ενδεικτική, καθώς αυτή καθορίζεται από πολλές άλλες παραμέτρους. Άρα αυτό που χρειάζεσαι ουσιαστικά είναι έναν ενισχυτή με ρεύματα και ικανή οδήγηση. Θέλω να πω μην περιμένεις να γράφει ντε και καλά ότι συνίσταται και για 4ωμα ηχεία.

Βέβαια δες πρώτα με τους τεχνικούς ποιο είναι το πρόβλημα και το ξανασυζητάμε.

Υ.Γ. Αν είσαι ευχαριστημένος με τα ηχεία σου η λογική λύση νομίζω είναι ν' αλλάξεις ενισχυτή (ή να προσθέσεις τελικό) που να τα οδηγεί επαρκώς και όχι να πάρεις άλλα ηχεία για να τα οδηγεί ο υπάρχον!
Ευχαριστώ για την βοήθεια σου.Απο τι βλέπω και εγώ μάλλον παω για ενισχυτή γιατί αν επισκευάσω τον παλιό με τα ιδια ηχεία θα μου ξαναβγάλει πρόβλημα.Μήπως ξέρεις κάποιον ενισχυτή που να μου οδηγήσει τα υπάρχον ηχεία γύρω στα 250-300 ευρώ?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.326
Members
38.301
Νεότερο μέλος
antavent