ΕΝΤΟΝΗ ΜΥΡΩΔΙΑ ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΝΑΛΟ ΕΝΙΣΧΥΤΗ SONY

Reaction score
5
Καλησπέρα σας,
θα ήθελα τη γνώμη σας, πριν από λίγο ενώ έπαιζε ο ενισχυτής, έκανα το λάθος και την αμέλεια να συνδέσω ένα ήχειο και τι στιγμή που πήγα να ανοίξω πίσω στο ηχείο τις βιδωτές εισόδους , ακούμπησαν μεταξύ τους οι ακροδέκτες,ο ενισχυτής συνέχισε να παίζει και μετά από 3 λεπτά άρχισε μια έντονη μυρωδιά , σα καμμένο. Αμέσως τον έκλεισα και μόλις τον ξαναάνοιξα δεν ακόγονταν καθόλου ήχος απ τα ηχεία.Η οθόνη με τις ενδείξεις δούλευε κανονικά. Το έκλεισα, έβγαλα όλες τις συνδέσεις και άνοιξα το καπάκι. Διαπίστωσα δύο καμμένες ασφάλειες 8Α κοντά το τελικό στάδιο δίπλα σους πυκνωτές.
Δεν είχα ασφάλεις να τις αλλάξω και τα καταστήματα είναι κλειστά.
Η ερώτησή μου: υπάρχει περίπτωση να κάηκε τελείως το μηχάνημα; τα τρανζίστορ εξόδου; η μυρωδιά ήταν πολύ έντονη και οι ασφάλειες κατάμαυρες! δε θα έπρεπε να έχει προστασία το μηχάνημα;

ευχαριστώ!

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Οι ασφάλειες προστατεύουν τον ενισχυτή από το να πάρει φωτιά. Δεν προστατεύουν τα τρανζίστορ από το να καταστραφουν.

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Αντίθετα κυκλώματα προστασίας με ρελε προστατεύουν από βραχυκύκλωμα στην έξοδο.

Κάτι που μάλλον ο ενισχυτής σου δεν έχει.

Reaction score
1.391
ε ριξε μια ματια στα ολοκληρωμενα..θα πρεπει να εχει φυγει κομματι....
αν καταλαβα καλα ακουμπησες + κ - του καλωδιου ηχειου ?

Reaction score
1.391
δεν ειμαι ιδικός...αλλα μου κανει εντύπωση οτι έπαιξε για 3 λεπτα...θα έπρεπε να κάνει μπαμ με τη μια...

και γω πριν 25 χρονια το επαθα ..παλι σε σονυ...και ποιο προσφατα σε ενα πολυκαναλο τελικο
, που ειχαν στριψει οι μπορνες του , κ ειχαν επαφη εσωτερικα στο ενα καναλι...

AriPetro

Ears of Gold
Reaction score
1.657
δεν ειμαι ιδικός...αλλα μου κανει εντύπωση οτι έπαιξε για 3 λεπτα...θα έπρεπε να κάνει μπαμ με τη μια...
+1
Τόσο μα τόσο δύσκολο ή ακριβό ειναι να ενσωματώσουν ένα ρελέ ασφαλείας (για βραχυκύκλωμα);

Reaction score
5

και γω πριν 25 χρονια το επαθα ..παλι σε σονυ...και ποιο προσφατα σε ενα πολυκαναλο τελικο
, που ειχαν στριψει οι μπορνες του , κ ειχαν επαφη εσωτερικα στο ενα καναλι...
φτιάχνετε; ή τον πετάω; μεταχειρισμένο τον πήρα..

Reaction score
5
ε ριξε μια ματια στα ολοκληρωμενα..θα πρεπει να εχει φυγει κομματι....
αν καταλαβα καλα ακουμπησες + κ - του καλωδιου ηχειου ?
τα είδα μια χαρά είναι όλα, έχει ξεχωριστο στάδιο για τα front kai rear. δε φαινεται κάτι να έχει καεί, ούτε η πλακέτα απο κάτω που έβγαλα το κάτω κάλυμμα όπου φαίνονται οι κολλήσεις. έχει 8 ασφάλειες πάντως.. κάηκαν οι δύο.., έναν τελικό ADCOM 545 που έχω δυό φορές που πάλι ακούμπησαν τα καλώδια στα 15 χρόνια που δουλεύει έκλεινε μονος του και ξαναάνοιγε και όλα οκ!!

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.439
Δεν καίγονται έτσι οι ενισχυτές παιδιά. Αν είχε καεί , με το πρώτο βραχυκύκλωμα θα έριχνε ρελέ ή θα έκανε κάτι. Το ότι κάηκαν οι ασφάλειες είναι όντως κακό , δηλώνει βραχυκύκλωμα. Μην αλλάξεις τις ασφάλειες με άλλες για να δείς αν θα δουλέψει. Τον πας κατευθείαν στο service για έλεγχο. Ξαναλέω , μην αλλάξεις ασφάλειες. Θα κάνεις χειρότερη ζημιά. Αν έχει φάει τα οδηγά θα φάει και τα ισχύος ή το αντίθετο.

Reaction score
5
Δεν καίγονται έτσι οι ενισχυτές παιδιά. Αν είχε καεί , με το πρώτο βραχυκύκλωμα θα έριχνε ρελέ ή θα έκανε κάτι. Το ότι κάηκαν οι ασφάλειες είναι όντως κακό , δηλώνει βραχυκύκλωμα. Μην αλλάξεις τις ασφάλειες με άλλες για να δείς αν θα δουλέψει. Τον πας κατευθείαν στο service για έλεγχο. Ξαναλέω , μην αλλάξεις ασφάλειες. Θα κάνεις χειρότερη ζημιά. Αν έχει φάει τα οδηγά θα φάει και τα ισχύος ή το αντίθετο.
Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας, θα τον πάω να τον δούνε,

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.366
Members
38.304
Νεότερο μέλος
PanagiotisAng