ΕΡΜΗΣ TLS ΣΑΝ ΚΥΡΙΟ ΗΧΕΙΟ

Reaction score
0
Γεια χαρα!

Μια ερώτηση να σας κάνω για τα Ερμής της Audio Spectrum τα Transmission Line.
Πρόσφατα τα βρήκα σε καλή τιμή και τα πήρα χωρίς ιδιαίτερη σκέψη, χωρίς να τα ξέρω.

Τα άκουσα βέβαια, αλλά με ενισχυτή λαμπάτο που ούτε στον ύπνο μου δε θά βλεπα...
Εγώ ένα φτωχό Sony STB-840 QS έχω.

Ερώτηση 1. Τι λέτε για το ηχείο σε απόλυτες τιμές? Έχετε διαβάσει κάτι ή τα χετε ακούσει?

Ερώτηση 2. Ο sony θα τραβήξει ή μας αφήνει γειά?

Σας ευχαριστώ...

Τ

ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΑΚΟΣ

Guest
Ποσο τα πηρες δηλαδη? Ο ενισχυτης δεν ξερω αν θα ζοριστει γιατι δεν θυμαμαι ποσο δυσκολα ειναι στην οδηγηση τα ηχεια,σαφως ομως ενας ολοκληρωμενος ή τελικος ανωτερης κατηγοριας θα αξιοποιουσε τις δυνατοτητες τους.

Reaction score
0
Τα πήρα κάτι παραπανω απο 200 χιλιαρικάκια (δραχμούλες).
Καλά δεν είναι???

Παίζουν τρελλά και με ένα τελικό roister 2X120 που τ άκουσα, αλλά το ζόρι θα το δώ αύριο που θα τα συνδέσω με τον Sony.

Τ

ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΑΚΟΣ

Guest
Πολυ καλη τιμη,καλοριζικα αν και αυριο θα πρεπει να εισαι ετοιμος για μια μικρη απογοητευση.Αρχισε να μαζευεις χρηματα...

Reaction score
0
Τάσο πιστεύεις ότι ένας YAMAHA 2400 θα ηταν καλη επιλογή ενισχυτή?

Θα πρότεινες ίσως κάτι καλύτερο? ή κάτι διαφορετικό ίσως?

Επίσης, μήπως ξέρεις άν μπορώ να βρώ κανένα τέστ των ηχείων και τα τεχνικά τους χαρακτηρηστικά?

Σ 'ευχαριστώ πολύ...

Reaction score
5
Λευτέρη νομίζω είναι καλό να μας αναφέρεις πως σου φάνηκαν τα ηχεία σε σχέση με τον Sony STB-840 και αν τελικά είσαι ευχαριστημένος με το ηχητικό αποτέλεσμα που άκουσες.

Το αν θα αντέξει με τα Audio Spectrum εξαρτάτε πόσο δύσκολο φορτίο είναι σε σχέση με την ονομαστική τους αντίσταση και αν έχεις μεγάλες απαιτήσεις έντασης.

Δοκίμασε και πες μας της εντυπώσεις σου.

:)

Τ

ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΑΚΟΣ

Guest
Ο 2400 σαν πιο ισχυρος θα οδηγησει καλυτερα τα ηχεια αν και απο χροιες θα εχεις περιπου το ιδιο αποτελεσμα.Ενας ποιοτικος ολοκληρωμενος της κατηγοριας 1000-1500 ευρω ειναι οτι πιο προσιτο που θα οδηγησει τα ηχεια αξιοπρεπως.Ισως και ενας συνδυασμος προ-τελικου με πιο προσιτη λυση τα NAD C162-C272,το καλο της τελευταιας επιλογης η δυνατοτητα σταδιακης αγορας (χρησιμοποιωντας τον 840 σαν προ).

Reaction score
49
Λευτέρη αν κρίνω απ' τα AUDIO SPECTRUM ARTEMIS που έχω (και τα οποία παίζουν πάρα πολύ καλά) θα πρέπει τα HERMES να παίζουν καταπληκτικά! :D
Πολύ θα ήθελα να τα ακούσω!!!!!

Επ' ευκαιρίας: η τιμή που τα πήρες είναι......"δώσε και μένα μπάρμπα" :wink: :wink:

Reaction score
0
Φίλε Γιάννη,

Θα εκτιμούσα τη γνώμη σου, και ειλικρινά θα σ' ενημερώσω μόλις στήσω σπίτι μου το σύστημα, αυτή τη στιγμή βάφω και τα έχω παρκάρει σε φίλο.
Σήμερα σε κάποιο audio-μάγαζο μου είπαν πως είναι μάπα ηχείο κι'οτι το πήρα ακριβά...
Αν τα παιρνα απο κεί και καλά θα παίζανε και καλή τιμή θα ήταν φαντάζομαι...
:?

Reaction score
49
Λευτέρη η τιμή που τα πήρες είναι πολλή καλή (μάλλον προς το ευκαιρία θα έλεγα!)
Αν δεν έχουν και τίποτα γρατσουνιές ή χτυπήματα (και βεβαίως δεν έχει "αρπάξει" κάποιο τουιτεράκι ή γούφερ) είσαι άψογος! :roll:

Λογικά τα ηχεία αυτά θέλουν δυνατό μηχανάκι για να τα οδηγήσει σωστά!
Θέλω να πιστεύω πως και ο 2400 που σκέπτεσαι είναι καλή περίπτωση και θα τα οδηγήσει καλά.Χώρια που θα έχεις και έναν πολύ καλό ενισχυτή για Home cinema.(θέλω να πιστεύω ότι και ο 1400 θα σε καλύψει απόλυτα γιατί έχει ελάχιστα λιγότερα watt αλλά........300+ ευρώ λιγότερα!!!)

Αν θα χρειαστείς κεντρικό μπες στο www.audiospectrum-hifi.com/ και δες ποιό ταιριάζει με τα ηχεία σου (είναι πολύ σημαντικό να "δέσουν" αρμονικά ΟΛΑ τα μπροστινά σου ηχεία!).Στείλε κάποιο email για να σου απαντήσουν τι θα χρειαστείς!!

Για ό,τι άλλο θές....εδώ είμαστε!!!!!!!!!!!!!
Καλές ακροάσεις! :D :D

Reaction score
0
Προσοχή!! Έλεγξε την ωμική αντίσταση τουν ηχείου σου. Αν είναι 4-6ωμ, τότε ρύθμισε ανάλογα το SONY. Έχει ειδικό διακόπτη στο πίσω μέρος για ηχεία 4 και 8 ωμ. Η εργοστασιακή ρύθμιση, που πολύ πιθανόν να μην έχεις πειράξει είναι στα 8 ωμ.
Ο SONY παρ' ότι είναι παλαιό μοντέλο μπορεί να οδηγήσει 5 ηχεία αντίστασης 4 ωμ. Αμφιβάλλω αν συμβαίνει το ίδιο και με έναν ενισχυτή της Yamaha. Είχα παλαιότερα τους SONY 840, 940 QS όσο και τους Υamaha RXV-800 και RXV-1400 και νομίζω ο SONY θα παίξει καλά.

Reaction score
2
Λευτέρη λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω, ετοιμάσου να εκταμιεύσης σοβαρό ποσό για την σωστή και ποιοτική τους οδήγηση." Μηχανηματάκια" τύπου 2400 δεν είναι για αυτά τα ηχεία. Για να μην παρεξηγηθώ ο 2400 είναι ''μηχανηματάκι'' για το συγκεκριμένο ηχείο. Οσο για το μαγαζί που σου το είπε μπορεί και να μην ξέρει καν τα ηχεία. Σαν φορτίο δεν είναι δύσκολο αλλά χρειάζεται ποιοτικό ρεύμα για την ανάδειξή του, δείχνει δύσκολο φορτίο γιατί λόγω μεγάλων πηνίων στα μεγάφωνά του δεν "τελειώνει" εύκολα Ο υπάρχον ενισχυτής είναι πολύ λιγος ποιοτικά και ποσοτικά για το ηχείο. Καλές ακροάσεις.

Reaction score
0
Λοιπον, ασ συνοψήσουμε σιγά σιγά, να βγει και νόημα...

Έχουμε ένα ζεύγος καλά αλλά και απαιτητικά ηχεία και την ανάγκη να στηθεί ένα σύστημα home cinema γύρω τους...

Ζητάμε λοιπόν κατ αρχήν ένα καλό ενισχυτικό να τα οδηγήσει.

Αν βάλουμε ένα budjet στα 2 με 2,5 χιλιάδες ευρώ τί κάνουμε???

Μια οικονομική λύση που μου προτάθηκε είναι ένας yamaha 1400 σαν προ και ένας NAD C272 για τα κύρια ηχεία, αυτό πως σας φαίνεται?

Περιμένω τις απαντήσεις σας...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Δύσκολη περίπτωση!!!

Το budget σου ταιριάζει καλύτερα στην αγορά ενός ποιοτικού ολοκληρωμένου A/V ενισχυτή. Και αυτό γιατί το στάδιο του προενισχυτή του Yamaha δεν είναι και ότι καλύτερο για υψηλής ποιότητας ήχο. Σε αυτή την κατηγορία οι καλύτερες επιλογές, κατά την προσωπική μου άποψη, είναι

α) Denon AVR 3805, με μπόλικη ισχύ και πολύ καλές κριτικές από παντού.(προτεινόμενη τιμή 1650€, μπορείς να τον βρείς και φθηνότερα)

β) Arcam AVR 300, για τους λάτρεις του "αγγλικού" ήχου.(τιμή 1878€)

γ) Rotel RSX-1056, με ήχο παρόμοιο με του Arcam αλλά με μικρότερη ισχύ (περίπου 1800€, αλλά μπορεί να τον βρεις και φθηνότερα)

Αν τώρα μπορείς να ανεβάσεις λίγο παραπάνω το budget σου τότε μπορούμε να μιλήσουμε και για

α) Denon AVC-11SR, με κορυφαίο ήχο, και αρκετή ισχύ (περίπου 2900€)

β) Yamaha DSP-Z9, ίσως ο καλύτερος στην αγορά σήμερα (περίπου 4300€)

γ) Pioneer VSX ΑΧ10i, με πολύ καλό ήχο και πάρα πολύ ισχύ (περίπου 4600€)

Βάση όλων των παραπάνω θεωρώ ότι καλύτερη λύση είναι (αν μπορείς να φτάσεις ως εκεί) ο Denon AVC-11SR.

Reaction score
0
Μμμμμ....

Μ' αρέσει η ιδέα της Denon. Αλλά θα έμενα στον 3805.
Τα review είναι κορυφαία πράγματι, αλλά η τιμή στην Αμερική είναι κάτω απο 1000 δολλάρια, ενώ εδώ χάος...
Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει στο θέμα της τιμής, θα το εκτιμούσα μιας και τα ελληνικά μαγαζιά δεν φημίζονται για την παρουσία τους στο internet.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
απάντηση για Denon

Λευτέρη σου έστειλα απάντηση με προσωπικό μήνυμα για τις τιμές.

Και αυτό έγινε απλά για να μην νομίσει κάποιος ότι προβάλλεται μέσω του avsite κάποιο ή κάποια καταστήματα.

Ελπίζω να σε βοήθησα...

Reaction score
2
Προσωπικά θα προτιμούσα τη λύση Arcam AVR-300/ P 90 σε διενίσχυση. Το κόστος μου τα χαλάει, αλλά σίγουρα σε μουσική ακούς καλά, όπως και σε Home Cinema. Αλλη σκέψη, η οποία δεν λειτουργεί παρά μόνο σε DVD, είναι ο ολοκληρωμένος της Thule Space IA-350B. Έχει 5.1 εισόδους για μασημένη τροφή από DVD και σε όλα τα άλλα είναι καθαρόαιμος ''μουσική''. Έχει την ισχύ που χρειάζεται το ηχείο σε δικάναλο πρόγραμμα και είναι 5 Χ 120 στον κινηματογράφο, ισχύ αρκετή για να ''κουνήσει'' τα υπόλοιπα ηχεία της εταιρίας που θα συμπληρώσουν το ηχείο σου. Παιδιά σκεφθήτε όχι μόνο το υπάρχων ηχείο, αλλά τί θα γίνει όταν η τροφοδοσία των ενισχυτών που προτείνουμε θα πρεπει να ''δεί '' 5 ηχεία σε πλήρη λειτουργία. Εχουμε το ηχείο σαν δεδομένο και υπολογίζουμε, για το σωστό, τα υπόλοιπα ηχεία να είναι της ίδιας σειράς. Δεν είναι κρίμα να δηλώνουμε μικρά τα μεγάλα μας ηχεία για να μπορεί να τα οδηγεί σωστά ο ενισχυτής μας;

Reaction score
0
Άλλη μαι φορα η κρίση των παλιών μετράει...

Ο sony ακούγεται άσχημα με αυτό το ηχείο, και ζεστένεται ΠΑΡΑ πολύ ακόμα και σε δικάναλη λειτουργεία. Η μουσική χάνει την υφή της και τον όγκο της, άσε και τον κίνδυνο της πυρκαγιάς...

Στο μαγαζί που συνήθως ψωνίζω μου πρότειναν τον yamaha 650 σαν προ, είπαν μάλιστα ότι είναι πολύ καλός, και τον nad 272 σαν τελικό. Το κόστος είναι μόλις 1000 ευρώ.

Any comments???

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.891
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης