Ειμαι με το Κομπρεσερ Στα Χερια

Reaction score
1
Γεια σε ολους.
Ξερω οτι σιγουρα θα εχει απαντηθει αλλα δυστηχως θα το ρωτησω.
Ειμαι οντως με το Κομπρεσερ στα χερια και ετοιμαζομαι να σκαψω τοιχους πλακες κ.λπ. λογω ανακαινησης.Δεν εχω καν προβολεα ακομα αλλα ειναι στα αμμεσα σχεδια και θελω να προβλεψω εγκατασταση για ταβανι.
Λοιπον ο προβολεας θα παιρνει σιγουρα απο PC.Η αποσταση θα ειναι περιπου στα 12μ.Τι καλωδια περναω? Hdmi? dvi? rj45? Θα ηθελα να κλειδωνει στα 1080 διοτι για εκει προσανατολιζομαι.Τι κανω? Μηπως να μην σκαψω καθολου κα να βαλω καναλια?

Reaction score
0
Απάντηση: Ειμαι με το Κομπρεσερ Στα Χερια

Βαλε
HDMI
Καλωδιο δικτυου (το σκληρο το ftp που λενε)
VGA

Αυτα για σιγουρα. Τωρα αν εχεισ χωρο να περασεις και αλλα βαλε
component
s-video

Και ολα αυτα για το λογο οτι δεν θα παιζεις απομια πηγη αλλα θα εχεις και αλλες. Να μην εισαι σηκω κατσε να βαζεις καλωδια

Reaction score
1
Για καλωδιο δικτιου θα βαλω ετσι και αλλιως σε ολο το σπιτι class 6 λογικα θα κανει και αυτο.Βεβαια δεν εχω καταλαβει ενας προβολεας τι χρειαζετε το καλωδιο δικτιου.
Για Hdmi τι κανω? Τι καλωδια υπαρχουν? Καπου πηρε το ματι κατι αστρονομικα νουμερα των 300-500-700 ευρω αληθευει αυτο?

Reaction score
1
Να βάλεις κανάλι, σκάψεις δεν σκάψεις (μπορείς να κάνεις το κανάλι εντοιχιζόμενο).

Αν δεν βάλεις κανάλι, τότε να χρησιμοποιήσεις δύο εύκαμπτους PVC ηλεκτρολογικούς σωλήνες, φ25/32. Το HDMI φις είναι 22 χιλ., και περνάει δύσκολα από γωνίες. Πιθανόν να χρειαστείς να κόψεις τις ακμές του.

Reaction score
1
Αυτο με το εντοιχιζομενο καναλι καλο μου ακουγετε.Το μονο προβλημα που βλεπω ειναι το ποσο θα πρεπει να σκαφτει η πλακα ωστε να γινει εντοιχιζομενο το καναλι.Δεν ειμαστε αλλωστε και να παιζουμε με τις πλακες....

Reaction score
1
Μα δε χρειάζεται να σκαφτεί η πλάκα... Δεν έχεις DOW, σοβά, κλπ; Ούτε στην περίπτωση του σωλήνα σκάβεται η πλάκα. Γενικώς, δηλαδή, δε σκάβεται...

Reaction score
1
Στο Ταβανι ειναι αρκετος ο σοβας ομως ωστε να καλυπσει το καναλακι? Νομιζω οτι θα χρειαστει λιγο σκαψιμο.Καμια προταση για καναλια για να καταλαβω παχος?

Reaction score
1
Εξαρτάται από το σοβατζή σου. Στην τοιχοποιία, το ιδανικό πάχος του σοβά (3 στρώματα) είναι 2.5εκ. Στις οροφές, κάποιοι σοβατζήδες το μειώνουν στο 1-1.5εκ.

Υπάρχει καναλάκι με 12,5 χιλ ύψος. Βέβαια, σε αυτήν την περίπτωση το φις του HDMI δεν χωράει, χωράει όμως το καλώδιο. Δες εδώ για ιδέες.

Αν η πλάκα για την οποία μιλάμε είναι η τελευταία, τότε πιθανότατα θα έχει και κάποιο στρώμα μονωτικού (DOW, Ηρακλείτη, κλπ), που είναι συνήθως 5εκ, οπότε χωράει ότι θέλεις.

Υπάρχει και η λύση της γυψοσανίδας, πέρασμα του καναλιού περιμετρικά, χρήση διακοσμητικών πλακών πολυστερίνης, κλπ.

Σε κάθε περίπτωση, το σκάψιμο της πλάκας δεν ενδείκνυται, ειδικά με κομπρεσέρ όπως λες. Εγώ τουλάχιστον δεν το έχω ξανακούσει... Πέρα από τους στατικούς κινδύνους (μείωση ανοχών), έχεις και πρακτικά προβλήματα. Είσαι ανάποδα, έχεις να κάνεις με μπετόν και σίδερο, κλπ.

Αν είσαι αποφασισμένος να το κάνεις δες μήπως ο τροχός εξυπηρετεί καλύτερα, τουλάχιστον για την οριοθέτηση του αυλακιού. Στην τοιχοποιία, οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσεις τροχό. Εφόσον, φυσικά, έχεις αποφασίσει να εντοιχίσεις κανάλι ή σωλήνα.

Reaction score
1
ΜΕ ΕΣΩΣΕΣ...........Πωπω ξυλο που γλιτωσα απο την γυναικα..Μαλον θα παω για τα Καναλια-Προσωμοιωση-Σοβατεπι να γλιτωσω και τα σκαψιματα.Ενταξει απο το πλαι της οροφης μεχρι την μεση που θα ειναι ο προβολεας εχω καπου 1.5 μετρο και να περνανε 2 καλωδια χυμα εκει δεν θα πεθανουμε κιολας.

Reaction score
10
Το εχω αναφερει αλλη μια φορα σε αλλο τοπικ, αλλα μιας και μιλατε για τετοια να το ξαναπω.
Το περασμα των καλωδιων πισω απο το σωβατεπι ειναι πολυ πιο ευκολη και πιο προσβασιμη δουλεια.
Απλα περναμε σωληνες οχι εφκαμτους Φ20, πχ Κουβιδη , που εχει και γωνιακους συνδεσμους.Για το HDMI Φ25.
Και στη συνεχεια βαζουμε τα σωβατεπι. Σιγουρα θα ειναι πιο ψηλα και πιο φαρδια, στη δικη μου περιπτωση ειναι 12ποντους υψος και 3 ποντους παχος, αλλα δεν δειχνει καθολου ασχημο.
Το καλο ειναι οτι δεν κανουμε τιποτα ουτε στους τοιχους ουτε στο δαπεδο.
Τα καλωδια μπορουν να τραβηχτουν με πετονια ωστε να μπορουν να ξαναμπουν στη θεση τους η να αντικατασταθουν και σε καθε περιπτωση μεγαλων αλλαγων απλα εχουμε να κανουμε μονο με το σωβατεπι.

Τα καλωδια περναμε με ατσαλινα.
Προσοχη θελει στις συνδεσεις των σωληνων, να ειναι καλες και σωστες γιατι αλλιως τα καλωδια θα σας βγαλουν τη πιστη.
Αλλα και γιαυτο εχω τη λυση.
Οι σωληνες αυτοι ειναι καλοι και για το λογο οτι μπορεις να μεταφερεις και ρευμα και τηλ. σημα και audio/video σημα χωρις προβλημα παρεμβολων, γιατι εχουν το καταλληλο παχος αλλα και αποσταση μεταξυ τους με τους ειδικους συνδεσμους.
Εγω εφαγα μονο ενα πρωινο για να βαλω τους σωληνες.
Για πιο πολλες λεπτομερειες εδω ειμαι....

Reaction score
1
Ευχαριστω πολυ παιδια για την βοηθεια.Sorry που δεν απαντησα αμεσως αλλα ο κομπιουτερ εχει μαζευτει λογο τον γκρεμισματων.Τελικα πιστευω η καλυτερη λυση για εμενα αφου εχει σκαφτει και πατωμα και τοιχοι ειναι τα καλωδια των ηχειων με σωληνεςμεσα στους τοιχους και τα υπολοιπα(Hdmi,vga,rj,composite) σε εξωτερικο καναλακι πρωτον επειδη τα φοβαμαι τα μονιμα κυριως το hdmi που δεν θα ξερω καν αν παιξει παρα μετα απο 2-3 μηνες,δευτερον η τεχνολογιες αλλαζουν και αντε να αλλαζει καλωδια χωνευτα και τριτων δυστηχως για ναφτασουν τα καλωδια ταβανι πρεπει να σκαψω κολωνα και πλακα που συστηχως εχουν σοβα 1 εκατοστο οποτε το φοβαμαι μην φαω και κανα σπιτι στο κεφαλι σε κανα κουνημα.Η λυση με τα σοβατεπι ηταν καλη αλλα δυστηχως μου αυξανει την αποσταση σε απαγορευτικα νουμερα (ανω των 30- μετρων γυρω γυρω).

Ευχαριστω και παλι για την πολυτιμη βοηθεια.

Reaction score
383
John,

στειλε το HDMI σου με cat5 extenders, και αγορασε ενα scaler. Τα υπολοιπα καλωδια δεν τα χρειαζεσαι να πανε στον προβολεα.

Reaction score
383
DIMITRIS... ειδες κομπρεσερ και μπηκες;;;
Ειναι γνωστο οτι εγω συνηθως γκρεμιζω το σπιτι...
Με χαλασανε οι παρεες που κανω βλεπεις. Βαζω σε ενα σπιτι αυτη την περιοδο multi room audio, και φτασαμε σε σημειο να ριξουμε τη σοφιτα, να αλλαξουμε παγκο κουζινας, παραθυρα,πορτες, καινουργια θερμανση, κλπ
Ξηλωσαμε και 4 πατωματα.
Μακρια απο εμενα...θα σου κρεμασω την πλασμα και ταυτοχρονα θα σου περασω και καινουργια μπανιερα!

ps:το περιεργο ειναι οτι μου λενε και ευχαριστω!

Reaction score
1
παντως πρεπει να εισαι πολυ δυνατος
απο χτες το πρωι με το κομπρεσερ στα χερια????"happy_1""happy_1":happy_5:

Reaction score
1
Dimitris μπορεις να μου το εξηγησεις λιγο αυτο με το cat5? οχι τιποτα αλλο αλλα προλαβαινω ακομα πριν ριξω μπετα στο πατωμα.

NikosR το χερακια μου ξερουν τι τραβανε με το ριμαδι,κοιμαμαι το βραδι και τρανταζομαι ακομα.Το μονο καλο ειναι οτι την εχω σπασει στην γυναικα και εχω ολο το κρεβατι δικο μου.

Reaction score
383
Dimitris μπορεις να μου το εξηγησεις λιγο αυτο με το cat5? οχι τιποτα αλλο αλλα προλαβαινω ακομα πριν ριξω μπετα στο πατωμα.

NikosR το χερακια μου ξερουν τι τραβανε με το ριμαδι,κοιμαμαι το βραδι και τρανταζομαι ακομα.Το μονο καλο ειναι οτι την εχω σπασει στην γυναικα και εχω ολο το κρεβατι δικο μου.
Εγω προτιμω να εχω ολο το κρεβατι δικο μου, ακομα κι οταν δεν την της εχω σπασει!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.492
Members
38.189
Νεότερο μέλος
gianniszaza