ika
News
- Reaction score
- 15.039
Τον KRELL ή τον ML τσίτωσες και τα έκαψες?
Εκεινη την ωρα τα επαιζα με τον krell, αλλα δεν ειχε προβλημα ο krell, τα εχω παιξει παρα πολλες φορες με αυτον.Τον KRELL ή τον ML τσίτωσες και τα έκαψες?
Δεν τα εχω παιξει ποτέ με sub και δεν εχω γνωμη για να πω.Αντέχουν πολύ υψηλές στάθμες στα μεσαιοπρίμα, δε μασάνε εκεί, βγάζουν ανετως πάνω από 118 dB.
Το πρόβλημα υπάρχει στα μπάσα, όπου τελειώνει η διαθέσιμη διαδρομή του μύλαρ και χτυπάει πάνω στους μαγνήτες.
Σε συνδυασμό με σαμπ και κρος στους 80 κύκλους, οι στάθμες είναι επαρκείς για οποιαδήποτε χρήση.
Οι ασφάλειες των ηχείων δε καίγονται από υψηλές στάθμες, αλλά από παραμόρφωση του ενισχυτή, δηλαδή, τυπικά δε φτάνουν τα ενισχυτικά, ή παραμορφώνουν λόγω κάποιου προβλήματος.
Η πραγματική ευαισθησία του ηχείου είναι στα 82-83 dB/W/m, οπότε για 30 dB κέρδος (να φτάσει 112-113 dB) χρειάζεται 10 διπλασιασμούς ισχύος, δηλαδή θα απαιτήσει 1 kW και κάτι ψιλά.
Ανέτως παίζει σε υψηλότερες στάθμες, έχει ακόμα 3-6 dB διαθέσιμη στάθμη, δηλαδή στην ουσία χρειάζεται 2,5 kW/3-4 ωμ ενισχυτή για να μπορείς να τα παίζεις απαραμόρφωτα στις μέγιστες δυνατές στάθμες τους.
Προσωπικά τα δούλευα με ενεργή 3-ενισχυση, δηλαδή με 3 ενισχυτές ανά ηχείο, και κάθε ενισχυτής ήταν 2,5kW/4 ωμ.
Συν σαμπ.
Εκεινη την ωρα τα επαιζα με τον krell, αλλα δεν ειχε προβλημα ο krell, τα εχω παιξει παρα πολλες φορες με αυτον.
Το προβλημα ηταν ενα interconect που το συνδεσα και δεν "εκατσε" καλα, και εβγαλε αυτον τον θορυβο ο ενισχυτης και μου εκαψε τα tweeter. Ειχε προβλημα αυτο το intrerconect, το διαπιστωσα οταν το συνδεσα μετα σε ενα μικροτερο στερεοφωνικο.
Eυχαριστω για τις πληροφοριες...
Δεν τα εχω παιξει ποτέ με sub και δεν εχω γνωμη για να πω.
Παντως και με τον krell ( 100 watt) δεν εχουν προβλημα, τα παιζω χρόνια και με αυτον, αλλα οπως ειπα και πιο πανω ...παντα σε λογικες σταθμες.