Ελληνικό Hi End?...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.675
- Αγγλικός ήχος
- Αμερικάνικος ήχος
- Γερμανικά ψηφιακά
- Γιαπωνέζικες λάμπες (φθήνια λέμε τώρα...)
- Βουλγάρικα πικάπ!
Μας πρήξατε :twisted:

- Ελληνικά.... Τι?....

Υπάρχει ρε παιδιά τελικά αυτό το πράμα?
Κατασκευαστές υπάρχουν αρκετοί και με καλή πορεία σε Ελλάδα και εξωτερικό. Άμθρωποι ικανοί για κορυφαία project πάμπολλα.
- Χαρακτήρας υπάρχει? Όνομα? Φήμη? Διακρίσεις? Κι αν όχι γιατί?
- Προκατάληψη στο φουλ και μιζέρια ψωροκώσταινας?
Και ποιός είναι ο σονους φάμπερ και τι παραπάνω κάνει από Audio Spectrum ρε μεγάλε? Αμ, ο Russ Andrews τι μαγικό κάνει κι εδώ δεν μπορούμε δηλαδή να φιάξουμε ένα παλιοκαλώδιο?
- Πρόσφατα είδα και ελληνικά ηχεία με THX στάμπα. :idea:

Τι φταίει και το hi fi - end στο Ελλάντα, ενώ έχει στους κόλπους του πολύ ικανούς ανθρώπους ακόμη δεν μπορεί να πάρει την θέση που του αξίζει? Το hi end δεν είναι αυτοκινητοβιομηχανία ρε γμτ...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
λοιπόν υπάρχει hi-end στην Ελλάδα αλλά είναι πολύ underground. Τι εννοώ με αυτό. Το Ελληνικό hiend, αν και έχει αρχίσει να ωριμάζει, διακρίνεται από μία έντονη εσωστρέφεια. Πολύ δύσκολα προσεγγίζουμε τις αγορές του εξωτερικού. Μας φτάνει να είμαστε πρώτοι στο χωριό λοιπόν.

Φυσικά κάτι φαίνεται να αλλάζει. Η Audio Analysis κάτι προσπαθεί να κάνει τελευταία, όπως και μικρότερες εταιρίες, όπως η omikron audio.

Τέλος υπάρχει μια νέα γενιά εταιριών με διαφορετική προσέγγιση στο θέμα του ήχου που πιστεύω ότι θα έχουν και διαφορετική νοοτροπία όσο αναφορά τις αγορές. Όποιος πήρε τον Ήχο θα είδε ένα ζεύγος μονομπλόκ ενισχυτών λυχνίας το οποίο βαθμολογήθηκε με 5 πράσινα αστεράκια (αν και οι βαθμολογίες από μόνες τους δεν λενε τίποτα). Το εν λόγω ενισχυτικό είναι άψογο ως προς την ποιότητα κατασκευής (σύμφωνα πάντα με τον reviewer) και κοστίζει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 21.800€ . Αν η συγκεκριμένη εταιρία δεν ανοιχτεί στις αγορές του εξωτερικού τότε θα μετρά τους πελάτες της στα δάχτυλα της μιας παλάμης...

Reaction score
49
Η Tsakiridis devices, νομίζω πως αποτελεί επίσης αξιόλογη παρουσία στον χώρο!

Reaction score
7
Ας δούμε μερικά χαρακτηριστικά ερωτήματα.
1. Μουσική παιδεία ενός λαού.
2. Μουσική παράδοση ενός λαού.
3. Χρηματικό ποσό που διατίθεται στην έρευνα και στο μάρκετινγκ.
4. Τα Πανεπιστήμια διαθέτουν τις συγκεκριμμένες ειδικότητες;
5. Βούληση για υποστήριξη στον συγκεκριμένο τομέα.

Εξετάστε τα παραπάνω ερωτήματα και δείτε ποιά απο αυτά επαληθεύει η Ελλάδα, η Ιταλία, η Γερμανία, η Δανία, η Αγγλία, η Αμερική κλπ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.142
"θα μετρά τους πελάτες της στα δάχτυλα της μιας παλάμης..."

Τι να τηνε κάνει ολόκληρη παλάμη βρε? Θα δείχνει με τον δείκτη ένανε! "Αυτός το πήρε" θα λέει, και πάλι καλά είναι...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.142
Άσε τ'άλλο το ρητό που λέει: "το ξένο είναι πάντα πιο καλό"

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.675
Ας δούμε μερικά χαρακτηριστικά ερωτήματα.
1. Μουσική παιδεία ενός λαού.
2. Μουσική παράδοση ενός λαού.
3. Χρηματικό ποσό που διατίθεται στην έρευνα και στο μάρκετινγκ.
4. Τα Πανεπιστήμια διαθέτουν τις συγκεκριμμένες ειδικότητες;
5. Βούληση για υποστήριξη στον συγκεκριμένο τομέα.

Εξετάστε τα παραπάνω ερωτήματα και δείτε ποιά απο αυτά επαληθεύει η Ελλάδα, η Ιταλία, η Γερμανία, η Δανία, η Αγγλία, η Αμερική κλπ.
- Βαγγέλη τα πρώτα δύο νομίζω ότι είναι παντελώς άσχετα με το θέμα μας.
Μήπως βρε παιδιά έχτε δει κανέναν μουσικό (αυτό εννοούμε λέγοντας μουσική παιδεία), να ασχολείται με το hi end? Γνωρίζω μερικούς επαγγελματίες του είδους (όχι από σκυλάδικα αλλά από ορχήστρες μεγάλες ΚΘΒΕ και Μέγαρο κλπ) και τους έχω κάνει την απλή αυτή ερώτηση πολλές φορές. Πως είναι δυνατόν να ζείτε μέσα στην ποιοτική μουσική και να μην ασχολείστε με την αξιόλογη αναπαραγωγή αυτής?
Επειδή είναι άλλο θέμα δεν θα πω την απάντηση εδώ....

- Στους τρεις τελευταίους λόγους που είπε ο Βαγγέλης νομίζω ότι είναι όλο το ζουμί συν την περίεργη καταναλωτική συμπεριφορά του Έλληνα.

- Να ρωτήσω και κάτι άλλο όμως. Εμείς οι απλοί χομπίστες, βοηθάμε καθόλου?....

Reaction score
0
Νομίζω πως βοηθάμε...

Πάντα συμπεριλαμβάνω έλληνες κατασκευαστές στη λίστα αγορών μου.
Ειδικά στα ηχεία. Έχω μείνει καταευχαριστημένος με τα audio spectrum ή τα roister που έχω κατά καιρούς φιλοξενήσει.
Τελευταία πήρα γαλλικά (ακριβά για την κατηγορία τους) ηχεία και τα άλλαξα λόγω τσιρίδας!!!
Κατέληξα και πάλι σε έλληνα (Audio Technologies) μιά χαρούλα...
Επίσης τελευταία άλλαξα τελικό και από γαλλικό πάλι γύρισα σε ελληνικό (Tsakiridis) πιστεύω πως για τα χρήματα δεν παίρνεις αλλού τέτοιο ήχο.
Η υποστήριξη δε σε κάθε περίπτωση είναι ΑΡΙΣΤΗ!!!
Κύριοι είμαστε τυχεροί που έχουμε αυτούς τους ανθρώπους κοντά μας. Οφείλουμε να το εκμεταλευτούμε στο έπακρο!!!

Reaction score
498
Το καλό με τα ελληνικά προιόντα είναι το απίστευτο after sales service. Ειδικά ο

Οδυσσέας ο Τσακιρίδης παρόλο που δεν είμαι προσωπικά πελάτης όσες φορές έχω

μιλήσει μαζί του είναι τόσο προσιτός και φιλικός που θέλω να γίνω πελάτης μόνο και

μόνο για αυτό. Όσοι έχουν αγοράσει προιόντα που γνωρίζω δε υπέρ-ικανοποιημένοι

όλοι τους. Ποιος άλλος υλοποιεί custom προτάσεις με μηδαμινό κόστος? ΚΑΝΕΙΣ! Ένα

μεγάλο μπράβο για αυτό. Η τελευταία ελληνική υλοποίηση της TLA που την άκουσα

και στην έκθεση φέτος με κάτι μεγάλα JM LAB είναι μεν απίστευτη αλλά βρε παιδιά με

αντιπάλους όπως η LAMM στα χρήματα...Κι εδώ δεν μπορεί κανείς να πει "Και ποια

είναι η LAMM?"

Εντωμεταξύ Νίκο μην μπερδεύουμε την Sonus Faber με την Audio Spectrum. Τελείως

διαφορετικός ήχος και αν μη τι άλλο η SF στο είδος της μοναδική! Άλλο φρούτο...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.675
Εντωμεταξύ Νίκο μην μπερδεύουμε την Sonus Faber με την Audio Spectrum. Τελείως διαφορετικός ήχος και αν μη τι άλλο η SF στο είδος της μοναδική! Άλλο φρούτο...
Σωστά τα λες. Αλλά δεν το γράφω για να συγκρίνουμε τους ήχους. Το λέω για να συγκρίνουμε ατ' αρχάς τις εμπορικές πορείες των δύο brand, τις τιμές τους και μετά τον ήχο τους. :wink:

Reaction score
250
Πολλές είναι οι αξιόλογες παρουσίες αλλα ποιες από αυτές είναι γνωστές στο εξωτερικό???

Εζησα από κοντά την αγωνιώδη προσπάθεια καθιέρωσης

μιας αξιόλογης high end Ελληνικής εταιρίας.

Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι επώδυνη διαδικασία είναι

και πόσες ανεξέλεγκτες και απρόβλεπτες συνιστώσες εμπλέκονται!

Υποπτοι ρόλοι πρωτοκλασάτων reviwers της διεθνούς σκηνής,

πολεμικές από πανίσχυρους "οίκους" του εξωτερικού που διακινούν

ανταγωνιστικά προιόντα και χίλια δυο άλλα πού κάποια στιγμή

ίσως τα γράψω και εδώ και γίνει σαφές που είναι το πρόβλημα.

Βέβαια αυτό δεν αφορά μόνο σε αξιόλογες Ελληνικές προσπάθειες

που δεν βρίσκουν τον δρόμο της διεθνούς αποδοχής.

Τους τελευταίους μήνες είδα και άκουσα φανταστικές υλοποιήσεις

στην Πορτογαλία ,στην Δανία κα στην Φινλανδία που ποτέ δεν

έγιναν αντιληπτές στον υπόλοιπο κόσμο.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
Πολλές είναι οι αξιόλογες παρουσίες αλλα ποιες από αυτές είναι γνωστές στο εξωτερικό???

Εζησα από κοντά την αγωνιώδη προσπάθεια καθιέρωσης μιας αξιόλογης high end Ελληνικής εταιρίας. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι επώδυνη διαδικασία είναι και πόσες ανεξέλεγκτες και απρόβλεπτες συνιστώσες εμπλέκονται!
Υποπτοι ρόλοι πρωτοκλασάτων reviwers της διεθνούς σκηνής,πολεμικές από πανίσχυρους "οίκους" του εξωτερικού που διακινούν ανταγωνιστικά προιόντα και χίλια δυο άλλα πού κάποια στιγμή ίσως τα γράψω και εδώ και γίνει σαφές που είναι το πρόβλημα.
Βέβαια αυτό δεν αφορά μόνο σε αξιόλογες Ελληνικές προσπάθειες που δεν βρίσκουν τον δρόμο της διεθνούς αποδοχής. Τους τελευταίους μήνες είδα και άκουσα φανταστικές υλοποιήσεις στην Πορτογαλία ,στην Δανία κα στην Φινλανδία που ποτέ δεν έγιναν αντιληπτές στον υπόλοιπο κόσμο.
Βασίλη όλοι λίγο πολύ ξέρουμε ότι έτσι είναι τα πράγματα αλλά το κακό είναι ότι δεν βλέπουμε καμία οργανωμένη προσπάθεια προώθησης των προϊόντων αυτών τόσο από τι ετασιρίες όσο και από το κράτος...

Το ξέρατε ότι όλες οι αγγλικές εταιρίες που λαμβάνουν μέρος σε διεθνή shows επιχορηγούνται από τον κρατικό τους κουρβανά? Είδαν οι άνθρωποι ότι η Audio βιομηχανία έχει κέρδη, δίνει δουλείες κλπ κλπ και την σπονσοράρουν...

Εδώ όμως τι κάνουμε???

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.197
Members
38.302
Νεότερο μέλος
ggianno88