Ενα ηχοσυστημα ... <<<<<Δωματιου>>>>> !!

Reaction score
1.533
Παντα μου αρεσε ο καλος και δυνατος ηχος ! Γιαυτο και η προτιμηση μου σε επαγγελματικες λυσεις στο βασικο μου συστημα ... το θεμα ειναι πως δεν μου αρεσει απλα ο επαγγελματικος ηχος αλλα ο vintage επαγγελματικος ... και πιο συγκεκριμενα απο Αμερικη πλευρα... οπως φυσικα και το 99,9% των μουσικων μου ακουσματων!

Ετσι σιγα σιγα αρχησα να χτιζω απο το μηδεν στο δωματιο μου ενα συστημα οσο ποιο απλο μπορουσε και χωρις να ξεφυγω οικονομικα το κατα δυναμη. Βεβαια μονο ευκολο δεν ηταν αυτο γιατι καλος η κακος ειμαι ΠΟΛΥ οπτικος τυπος... δηλαδη αν δεν μου αρεσει οπτικα αυτο που βλεπω και ας ακουγεται τελεια για αλλους για εμενα ακουγεται μετρια ως χαλια!... Θελω μεγαλα ηχεια κορνας (φετιχ), κορνες μεσαιων , μπουλετ τουιτερ κλπ κλπ... ολα τα καλα της παλιας ντισκο εποχης που βεβαια δεν προλαβα καν αφου τοτε γεννηθηκα!:114: Να προσθεσω πως ο χορος του υπνοδωματιου μου ειναι πολυ περιορισμενος.

Ας παμε ομως στο ζουμι!... Ακουω αποκλειστικα απο πικαπ και γραφω αποκλειστικα σε πομπινα... οποτε επρεπε να εχω και στα 2 σαν πηγες κατι καλο και αξιοπιστο. Σαν πικαπ ξεκινησα με ενα πολυ καλο DUAL 701.Direct drive ευκολοχρηστο, με μερικες μικρες μοντες οπως την αφαιρεση του αχρηστου για εμενα αυτοματισμου του, την προσθηκη καλων αρ σε α, καθαρισμο ολων των επαφων με καθαρη αλκοολη και μιας goldring 2200 ακουστηκε στα αυτια μου σωστοτατο και πολυ μουσικο! Τελικα ομως ενα Thorens TD 160 μου πηρε την καρδια! Ερωτας απο την πρωτη ματια ! ΑΡΙΣΤΟ μεχρι βλακειας ! Η shure v15 type III απλα κελαιδαει!... συντομα θα αλλαχτουν και τα αρ σε α του με αλλα καλα μιας και το μονο που εχω προλαβει να κανω μεχρι στιγμης ειναι ενα καθαρισμα με αλκοολη των επαφων σε κεφαλη και βραχιονα! ΣΑΝ ΤΟ VINTAGE ΤΙΠΟΤΑ !
Σαν δευτερη πηγη χρησιμοποιω ενα θρυλικο REVOX b77 high speed. Ειναι ο 2ος μεγαλος μου ερωτας μαζι με το PR99 mk3 μου!:114: Ενα σχολειο ηλεκτρονικης ...απλουστατο και καθαρο στην κατασκευη του... μονος μου το ανοιγω μονος μου καθαριζω πλακετες και καρτες μονος μου κανω ριτριμ στα παλια του ανοιχτου τυπου τριμ ... και δεν εχω σπουδασει καν κατι αναλογο! ο ηχος του βεβαια αριστος οπως και οι κεφαλες του! οτι του δωσεις θα παρεις αλλα με εναν πιο βαθυ και γλυκο τονο... εναν αλλο αερα στον ηχο που θα του δοσεις να γραψει!

Παμε στα ενισχυτηκα και προενισχυτικα!
Σαν Phono stage πηρα το Project phono box MM αυτο το '' Optimal channel separation through dual-mono circuitry '' μου αρεσε πολυ και η αληθεια ειναι πως ακουγεται και πολυ καλα επισης !
Προενισχυτης ειναι ο Dared sl-2000a με electroharmonics λαμπες (2at7). Αρκετα αξιολογος με αποιρα αποθεματα gain για τον τελικο μου. Αν κατι μπορω να βρω σαν αρνητικο ειναι το φυσιμα που βγαζει στην εξοδο,πολυ μικρο βεβαια αλλα υπαρκτο.
Για ενισχυτη εχω τον τελικο της sound valves VTA 70 , μια update και βελτιωμενη εκδοση του θρυλικου DYNACO st 70. Ο ενισχυτης πραγματικα ειναι ΑΘΟΡΥΒΟΣ στην εξοδο! το μονο που ακουω οταν δουλευει -χωρις να παιζει κατι βεβαια- ειναι ενα πολυυυυ ελαφρυ βουητο στους μετασχηματιστες του! στα ηχεια νεκρικη σιγη!. ο ηχος του πλουσιος και δυνατος, μουσικος με την στερεοφωνια που του αρμοζει. Ψηλες καθαρες μεσαιες με βαθος χαμηλες ικανοποιητικοτατες. Πραγματικα η απλοτητα του και ο ηχος του ειναι 2 πραγματα που με εχουν κανει να τον εκτιμησω ιδιαιτερα ! Φοραει και αυτος electroharmonics l34 και RCA λαμπες.

Στα ηχεια τωρα ... φυσικα και JBL φυσικα και 4530 :114:
τα πρωην ηχεια ντισκο που εγιναν ηχεια σαλονιου τωρα ειναι ηχεια υπνοδωματιου!
Στα γουφερ φοραει τα παλια καλα JBL E-130. φουλ ρειντζατο μαλακου κονου με 105 db ευαισθησια ... ετριβε τα χερια του ο sound valves μολις το ειδε!!! Τωρα στις κορνες... διαβαζα διαβαζα και ακρη δεν εβρισκα , ηθελα 1'' για να μην τσιριζει, ηθελα JBL βεβαια, ηθελα και αλουμινενιο διαφραγμα γιατι ακουω τζαζ , σοουλ κλπ και θα κελαιδουσε !!! α ! ηθελα και vintage ! ελα ομως που δεν υπηρχε πουθενα εδω κατι αναλογο μονο απο αμερικη μερια και με τιμες αντιθετες εν καιρο κρισης αφου μονο τα μεταφορικα σε 12 κιλα drivers ηταν σαν να εκανες εκτελωνισμο σε CLK (με UPS )
Την λυση την βρηκε ο κυριος Σεντερης ο οποιος με συμπαθησε ιδιαιτερα οταν του εδειξα φωτο απο τα ηχεια μου μιας και ο ιδιος ασχοληθηκε για χρονια με αυτα τα JBL ,αν και σιγουρα τον ζορισα πολυ μιας και δεν ακουγα τιποτα αλλο εκτος απο JBL - με τα παλια καλα ΒΕΥΜΑ cp 350 με το αλουμινενιο διαφραγμα τα οποια δουλευε πολυ τα 80ς με μεγαφωνα E-130! Τα κραταγε για ενα δικο του προτζεκτ αλλα τελικα του τα πηρα :114: και δεν εχασα! πεντακαθαρες μεσαιες με εικονα ΚΑΙ ψηλες αν και για την υποθεση ψηλες αποφασισα να χρησιμοποιησω ενα up to date ΒΕΥΜΑ cp 21 σλοτ τουιτερ.Ποτε δεν ξερεις ποτε θα σου καει ενα τουιτερ και σιγουρα δεν θα εχεις και πολυ ορεξη να ψαξεις για διαφραγμα 2ο χερι οποτε το BEYMA το οποιο μεχρι και σε αναβαθμισεις khorn το εχω δει , οπως επισης και σε πολλα audiophile DIY συστηματα στο εξωτερικο , κανει μια χαρα την δουλεια του! ξεχασα να προσθεσω πως το χονι του HF driver ειναι ενα MAGNAVOX. Τωρα στα γρηγορα θα πω πως στο κροσαρισμα υπαρχει αλλο κρος στο τουιτερ αλλο στην κορνα και στο γουφερ δεν υπαρχει κρος ... μπερδεμα αλλα δουλευει!

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.677
Απάντηση: Ενα ηχοσυστημα ... <<<<<Δωματιου>>>>> !!

Keep them coming!

Reaction score
8.905

Μπράβο και να το χαίρεσαι... και με Shure V15 Type 3 :442:, μια από τις αγαπημένες μου κεφαλές... εάν η βελόνα "λιώσει", μετά να την αντικαταστήσεις με Jico SAS.

Reaction score
1.533

εχω σκοπο να την παρω πριν ακομα λιωσει ! χαχα

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.491

Soulman ωραία κατάσταση ρε φίλε.... ωραία κατάσταση... :446:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.209

εις'ωραίος!

εύγε!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.192

Πολύ όμορφο!! Και οι φωτογραφίες σου "ζωγραφίζουν"!

Ελπίζω η χειρονομία της παρακάτω φωτό να μην προορίζεται για 'μας... :136::116:

Reaction score
1.533

η χειρονομια παει στον ηχο του REVOX !!! :114::114: BTW ειναι απο τον δισκο του Miles davis ''tutu'' και ειναι νοτα της τρομπετας

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
101.986

:607::607:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.192

... BTW ειναι απο τον δισκο του Miles davis ''tutu'' και ειναι νοτα της τρομπετας
Μου δίνεις ιδέες :116: αλλά ας μην χαλάσω αυτό το όμορφο νήμα...

Reaction score
907
Πραγματικά πολύ όμορφο σύστημα και ταιριαστό σε εμφάνιση. Ένα πρόβλημα που έχουμε οι υπόλοιποι που μαζεύουμε διάφορα μηχανήματα διαφορετικών εποχών το καθένα και τις περισσότερες φορές αταίριαστα εμφανισιακά. Δεν ξέρω πόσο καλό ήχο βγάζει, ελπίζω να είναι όσο ισορροπημένο φαίνεται το σύστημα. Μ' άρεσαν επίσης οι ρετρό φωτογραφίες.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.954
Members
38.269
Νεότερο μέλος
giodebabal13