Ενα νέο SQ αυτοκίνητο θα κάνει σύντομα την εμφάνισή του

Reaction score
2
Καλησπέρα σε όλους

Είμαι μέλος του site σας και ομολογώ ότι με έχετε βοηθήσει πάρα πολλές φορές με τις απαντήσεις σας στα θέματα που έχουν προκύψει αναφορικά με το car και home audio.

Γενικότερα ασχολούμαι αρκετό χρονικό διάστημα με το home audio και έχω καταλήξει σε ακροάσεις με ενισχυτή λυχνίας και ένα αρκετά καλό ζεύγος ηχείων βάσης της monitor audio την σειρά gold.

Η μεγάλη μου τρέλα ήταν και παραμένει το car audio που εδώ και 15 χρόνια έχω κάνει πάρα πολλές μετατροπές και αναβαθμίσεις ήχου ξοδεύοντας ένα πολύ υψηλό ποσό και πάντοτε είχα το μικρόβιο της αλλαγής και αυτό γιατί ουδέποτε είχα συναντήσει κάποιον σοβαρό επαγγελματία που να καταφέρει να μου δώσει το αρεστό ηχητικό αποτέλεσμα του sound quality που ήθελα να ακούω στο αυτοκίνητό μου. Να ανακαλύπτω καινούργιους ήχους και βέβαια να μπορώ να ακούω ένα μουσικό κομμάτι που να με κάνει να νιώθω ανατριχίλα.

Είχα φτάσει λοιπόν σε σημείο να έχω το p99rs της pioneer, την σειρά Scandinavia της dls , sub woofer dls iridium και 4 ενισχυτές δικάναλους της dls A3. Φαντάζομαι ότι όσοι γνωρίζουν τα μηχανήματα τα σχόλια τους μάλλον θετικά θα είναι αλλά αν θέλετε την προσωπική μου άποψη ντρεπόμουν για τον ήχο που έιχα στο αυτοκίνητο μου και βέβαια δεν τολμούσα να πω και πόσο είχα πληρώσει στους φίλους μου. Είχα λοιπόν φτάσει στο σημείο να παρατήσω το caraudio μια και ουδέποτε δεν είχα καμία καλή ηχητική εμπειρία.

Τότε λοιπόν γράφτηκα στο site σας κάνοντας μια τελευταία προσπάθεια να βρω κάποιον επιτέλους σοβαρό επαγγελματία που ίσως θα μπορούσε να μου ανατρέψει την συνολική εντύπωση.

Θεωρώ το εαυτό μου πλέον εξαιρετικά τυχερό που μετά από αρκετή έρευνα έτυχε να επισπευτώ την εταιρία alfa sound και να μιλήσω με το Νίκο Κωνσταντινίδη. Όσοι λοιπόν γνωρίζουν τη δουλειά του μάλλον δεν θα χρειαστεί να διαβάσουν την υπόλοιπη δημοσίευση θα ήθελα όμως να πω που ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα στην Ελλάδα άνθρωποι με μουσική παιδεία , τρομερό μουσικό αυτί και φοβερό επαγγελματισμό και φυσικά ειλικρινείς χωρίς καν να μπουν σε διαδικασία να σου απαξιώσουν τα μηχανήματα σου αλλά να προσπαθήσουν να τα αναδείξουν στο μέγιστο βαθμό και κρατούν το χώρο του car audio με τη σοβαρότητα που θα έπρεπε.

Όταν ο άνθρωπος από πλευράς κατασκευής σέβεται καταρχήν το αυτοκίνητό σου περισσότερο από ότι το σεβόμαστε οι ίδιοι και προσπαθεί να το αντιμετωπίσει σαν να είναι δικό του και να του δώσει μια τελική μορφή από πλευράς κατασκευών που το αποτέλεσμα τους έμοιαζε με εργοστασιακό, τότε το μόνο που έμενε για να σε αποστομώσει πλήρως ήταν να πατήσεις το on από την πηγή και να ακούσεις τις πρώτες νότες.

Νίκο πραγματικά σε ευχαριστώ για όλο σου την προσπάθεια και το άριστο ηχητικό αποτέλεσμα που έφερες στο αυτοκίνητό μου που πραγματικά δεν θα μπορούσα ούτε να το φανταστώ.

Λυπάμαι όμως που δεν σε γνώρισα νωρίτερα ώστε να μην είχα μπλέξει σε έναν κυκεώνα ασχέτων που με ανάγκασαν να ξοδέψω ένα σκασμό λεφτά.

Σας ευχαριστώ όλους που διαβάσατε την δημοσίευση μου. Δεν έχω κανέναν απολύτως σκοπό διαφήμισης και οι απόψεις μου είναι καθαρά προσωπικές απλά πιστεύω πως είναι υποχρέωσή μου σε αυτούς τους καιρούς να στηρίζουμε και να επιβραβεύουμε προσπάθειες άξιων επαγγελματιών σε έναν χώρο που έχει κατακλειστεί από πανηγυριώτικα ηχεία και ανθρώπους που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να σου πουλήσουν ότι περισσότερο μπορούν και να σου μετατρέψουν το αυτοκίνητο για κάποια άλλη χρήση.

Σας ευχαριστώ όλους και ειδικά το site σας που φιλοξενεί τις απόψεις μου.

Reaction score
38
Απάντηση: Ενα νέο SQ αυτοκίνητο θα κάνει σύντομα την εμφάνισή του

τι συστημα σου εφτιαξε ?

Reaction score
2

Πηγή pioneer p99rs . 3 Dls ultimate A3 . O καθένας παίζει από ένα ζευγος tweeter scanspeak D3004/662010 , Midrange Dls Scandinavia 3, Mid bass Dls Scandinavia 6 και έναν DLS A6 που οδηγει ένα Sub dls irridium 15'.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.382

Τhis thread is wortheless without pics..

Reaction score
2

Αν ήξερα φίλε μου να σηκώνω φωτογραφίες θα το είχα κάνει. Αν μπορείς βοήθησε με.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.963

μπράβο κλάιν (μάιν)

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.011

Καλά μπράβο ρε ενθάρυνες ενα νεο μέλος όπως πάντα......

Reaction score
24.770

αργουμε ? ακομα??

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.719
μπραβο φιλε μου, παρομοιο ηχο εχω κι εγω, στο περιπου βεβαια..!!
καλως ηρθες κ πολυ θελουμε να δουμε φωτο κ να τ ακουσουμε κιολας!

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.719
πως ακριβως, με τους ενισχυτες οδηγεις τα μεγαφωνα?

ενα sub εχεις ετσι? μαλλον δε φαινεται στις μεχρι τωρα φωτο...

Reaction score
2

καθε ενας δικάναλος οδηγεί ένα ζευγος ηχείων

Tweeter Scanspeak. midrange dls scandinavia 3 , midbass scandinvia 6, και ενασ μονοκαναλος dls οδηγεί ενα διπλοπυνικο dls iridium 15''

Reaction score
2
Απάντηση: Re: Ενα νέο SQ αυτοκίνητο θα κάνει σύντομα την εμφάνισή του

anevasa kai tis ypoloipes

Reaction score
2

Νομίζω John ότι σε αυτό το σηεμίο μάλλον πρέπει να μιλήσει ο δημιουργός, μιας και εγώ μάλλον δεν μπορώ να εκφράσω λεκτικά αυτό που ακούω. Αυτό πάντως που διακρίνω είναι μια εξαιρετική εικόνα με πολύ καλή ισοροπία , εξαιρετικές υψηλές που ακους τις χορδές τις κιθάρας, ισοροπημένες φωνές χωρίς να ξεφεύγουν στις υψηλές ερντάσεις και τρομέρο mid bass που ακόμα και μόνο του καλύπτει πολύ καλά το χώρο. Το δε sub αν και δεκαπεντάρι συνοδευει πάρα πολύ καλά το ηχητικό σύνολο δεν δημιουργεί ουρές και είναι τόσο καλά ρυθμισμένο που σκάει μπροστά στο ταμπλό. Αυτά σαν πρώτες εντυπώσεις. Φαντάζομαι αν κάποια στιγμή Μπει ο Νίκοσ στη κουβέντα μας θα μπορέσει να μας τα πεί καλύτερα.

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Το Alfa Romeo του Κώστα υλοποιήθηκε βάσει των προιόντων που ήδη είχε επιλέξει. Δηλαδή 4 ενισχυτές με ευσεβή μέγεθος και ένα 15ιντσο που χρήζει μεγάλης κούτας. Η μόνη αλλαγή έγινε στο tweeter. Αντικατέστησα το dls των 10cm διαμέτρου με το scanspeak πολύ μικρότερης διαμέτρου λόγω χώρου.

Ζήτησε τα καθίσματα να πέφτουν και ανεξάρτητα, καθώς και να μπορεί να τοποθετεί και κάποια τσάντα πίσω. Το άλλο ""πρόβλημα"" ήταν η ύπαρξη μπουκάλας υγραερίου που σήκωνε το κάτω μέρος του χώρου αποσκευών. Όταν πηγαίνει για κτεο, η για κάποια "επέμβαση" στα του υγραερίου υπάρχει καπάκι όπου μπορεί ο μηχανικός να έχει πρόσβαση χωρίς να βγάλει όλη την κατασκευή.
Όλη η εγκατάσταση έγινε χωρίς τρύπες στο αμάξωμα (καμία βίδα στο σασί) πλην του πίσω μέρους των πίσω καθισμάτων.

Ο ήχος αυτή τη στιγμή είναι σε υψηλά στάνταρ και μπορεί πλέον ν΄ακούει μουσική και στο αυτοκίνητο. Κάποιοι μπορεί να με θεωρούν γραφικό, προφανώς δεν είχαν την τύχη ν΄ακούσουν αυτοκίνητα που συμμετείχαν σε διαγωνισμούς, όπως το Leon του Νικόλα, το Corsa του ταρίφα, το CX-7 του Παναγιώτη και πριν αρκετό καιρό τη Laguna.

Το Alfa του Κώστα χρήζει περαιτέρω ρυθμίσεων περιμένοντας να στρώσουν και τα tweeter ώστε να μπορεί να βρεθεί με αυτά τα Ελληνικά Hi -End αυτοκίνητα δίπλα τους και πλέον να έχουμε 4 αυτοκίνητα τύπου Home Audio. Όπως έχω ξαναπεί, θα μπορούσαν να παρευρεθούν σε Πανευρωπαικούς αγώνες.

Όλα αυτά τα αυτοκίνητα είναι τεσσάρων δρόμων με ανεξάρτητους ενισχυτές ανα ζεύγος μεγαφώνων.
Αναφερόμενος σε αυτά τα αυτοκίνητα όλα έχουν τεσσάρων δρόμων ισχυρών επεξεργαστών συν τοις άλλοις.

Το LEON & CX-7 είναι του φίλου Δραγκιώτη.

Reaction score
24.770

εχμ 3 δρομος ειμαι (για την ωρα) και με χωρις σαγουφε .
(βεβαια αν το ξαναγραψεις μεχρι το πασχα μπορει να εχεις και δικιο εχμ λεω)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.103
Members
38.408
Νεότερο μέλος
nikPIT