Ενα νεο μετριο ηχοσυστημα για nissan almera

Reaction score
0
Μπαινω απευθειας στο ψητο.
Καταρχας, εχω γνωσεις αρχαριου επι του θεματος.
Εχει μαμα ηχεια 16.5 τα μπροστινα (χαμηλα στις πορτες) και 2 πιο μικρα πισω στις ακρες τις εταζερας (το λεω σωστα:118:).
Εχει συστημα ενα pioneer (ισως το ΒU4000? - εχει usb θυρα) της σειρας (κλασσικα 4Χ50, κατα τον κατασκευαστη του, αρα θεωρω το 4Χ15 ~ 4Χ18).
Απο Γιαννενα ειμαι, αν εχετ να προτεινετε καποιον για αγορα-τοποθετηση.

1 μηνα τωρα το ψαχνω, διοτι το ταμειο ειναι μειον και προσπαθω να παρω κατι αξιοπρεπες με το ελαχιστο κοστος. Αυτο που θελω δεν ειναι να το κανω κλαμπ το αμαξι, αλλά οταν ανεβαζω λιγο την ενταση να μην ακουγεται αυτο το ενοχλητικο μπρ μπρ μπρ απο το μπασο (το ανυπαρκτο:105:). Αρα φανταζομαι αποδιδουν σχετικα καλα τα μαμα ηχεια, λεω εγω ο ασχετος... και μαλλον θελω μονο μπασα?

Σας παραθετω τις προτασεις απο τα διαφορα καταστηματα με τις αντιστοιχες τιμες που μου ειπανε:

1) HERTZ ESK 165 2 WAY SEPARATE (με τα tweeters) και ενα dragster subwoofer.
2) a) CALIBER AMPLIFIER 700W/4Ω + SUBWOOFER 200W
2) b) Μόνο ηχεια - Kenwood KFC 7962
3) woofer + speakers - SONY XS-F6926SE + SONY 1727 Ή κατι αντιστοιχα μαρκας Labracxs
4) Soundstream LS-50C 100W SEPARATE (με τα tweeters)

Τιμες
1) 130 + 100 + 20 = 250 ευρώ (hertz + dragster + εργατικα-καλωδια)
2) a) 140 + 70 = 210 ευρώ (ενισχυτης-woofer + εργατικα-καλωδια)
2) b) 79 + 15 = 94 ευρώ (kenwood KFC 7962 + εργατικα-καλωδια)
3) 90 (ή 100 για τα Labracxs) + 65 + 20 = 175-185 ευρώ (SONY XS-F6926SE + SONY 1727 OR equivalent Labracxs + εργατικα-καλωδια)
4) 180-200 ευρώ (κομπλέ)

i) Ποια ειναι η καλυτερη προταση?
ii) Ποια η καλυτερη για value for money?
iii) Θεωρειτε οτι ο ενισχυτης ειναι απαραιτητος? Δηλ, χωρις ενισχυτη πανε χαμενα τα καλα ηχεια ή θα μπορεσουν να αποδοσουν και χωρις αυτον (αποδοση τουλαχιστον αυτη που αναμενω εγω - ένα 50% πανω απο μαμα ηχεια)

Φυσικα, περιμενω τις προτασεις σας!

Reaction score
0
Απάντηση: Ενα νεο μετριο ηχοσυστημα για nissan almera

Αν μπορεσει και απαντησει κανεις, να προσθεσω οτι διαθετω μεχρι το ποσο των 250 ευρω.

Reaction score
152

πουλαει ενας φιλος ενα caliber 900w για 80ε
σου κανει;

Reaction score
3

ο ενισχυτής δίνει τη δυνατότητα να ακούς σε υψηλότερες εντάσεις χωρίς να παραμορφώνεται ο ήχος
αν ακούς μόνο σε χαμηλή ένταση δεν χρειάζεται ενισχυτής, μπορείς να βάλεις ηχεία με υψηλή ευαισθησία για να ακούς σε φυσιολογικές εντάσεις
δική μου πρόταση όμως είναι να βάλεις και ενισχυτή

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.382

iii) Θεωρειτε οτι ο ενισχυτης ειναι απαραιτητος? Δηλ, χωρις ενισχυτη πανε χαμενα τα καλα ηχεια ή θα μπορεσουν να αποδοσουν και χωρις αυτον (αποδοση τουλαχιστον αυτη που αναμενω εγω - ένα 50% πανω απο μαμα ηχεια)
Απαραίτητος!
Καλύτερα να βάλεις έναν ενισχυτή και να μην αλλάξει ηχεία πρά να αλλάξεις ηχεία και να μείνεις με το Pioneer.
Αν θες να έχεις και καλύτερες χαμηλές βάλε και ένα sub μαζί με τον ενισχυτή.

Reaction score
0

Απαραίτητος!
Καλύτερα να βάλεις έναν ενισχυτή και να μην αλλάξει ηχεία πρά να αλλάξεις ηχεία και να μείνεις με το Pioneer.
Αν θες να έχεις και καλύτερες χαμηλές βάλε και ένα sub μαζί με τον ενισχυτή.
Εσυ τι προτενεις ωστε να εχω "λιγο απ'όλα"? Κάποια λύση απο τις παραπανω που μου προταθηκαν απο ντοπια καταστηματα μου κανει? π.χ. τα Ηερτζ ισως?

Reaction score
1

Ηχείο χωρίς σωστή ενίσχυση = μισό/κακό ηχείο.

Βάλε οπωσδήποτε έναν ενισχυτή στα πλάνα σου για να μπορείς να κάνεις δουλειά.

Επι της ουσίας, τα Hertz δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, βασικά δε θα τους έριχνα δεύτερη ματιά για κανένα λόγο. Εντάξει, είναι μπάνικα με τα πορτοκαλιά τους και κουβαλάνε και βαρύ όνομα, αλλά όλα εντάσσονται στο παιχνίδι του marketing προς άγραν αδαών (με την καλή έννοια).

Το θέμα είναι πως με τακτικές τύπου "λίγο απ'όλα" και "φτηνά αλλά καλά", δε θα κάνεις τίποτα στο τέλος... Και για να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους, αν δε βάλεις το χέρι στην τσέπη, φως δε θα δεις.

Reaction score
0

Ηχείο χωρίς σωστή ενίσχυση = μισό/κακό ηχείο.

Βάλε οπωσδήποτε έναν ενισχυτή στα πλάνα σου για να μπορείς να κάνεις δουλειά.

Επι της ουσίας, τα Hertz δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, βασικά δε θα τους έριχνα δεύτερη ματιά για κανένα λόγο. Εντάξει, είναι μπάνικα με τα πορτοκαλιά τους και κουβαλάνε και βαρύ όνομα, αλλά όλα εντάσσονται στο παιχνίδι του marketing προς άγραν αδαών (με την καλή έννοια).
Καλα τα λες. Το μαρκετινγκ πιανει στην περιπτωση των "αγραν αδαων" οπως εμου.

Οκ, παμε με ενισχυτη.
Καταρχας δεν πιστευω να μου προκαλεσει κανενα προβλημα με τα ηλεκτρονικα/ρευματα του αυτοκινητου ε? Ουτε θα χρειαστω άλλη μπαταρια ε (αυτοκινητου ή έξτρα εννοω)?
Αν ειμαστε οκ με τα παραπανω προχωραμε.

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

...
Καταρχας δεν πιστευω να μου προκαλεσει κανενα προβλημα με τα ηλεκτρονικα/ρευματα του αυτοκινητου ε? Ουτε θα χρειαστω άλλη μπαταρια ε (αυτοκινητου ή έξτρα εννοω)?
Αν ειμαστε οκ με τα παραπανω προχωραμε.
Κανένα πρόβλημα, προχώρα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.088
Members
38.409
Νεότερο μέλος
Lp's21