Ενοικίαση αυτοκινήτου

Reaction score
5.617
Το ψάχνω εδώ και λίγο καιρό.

Απ'ό,τι βλέπω, για 2ήμερο οι τιμές παίζουν γύρω στα 125€. Κοιτάω για C1, C2, C3 και γενικά αυτού του τύπου αυτοκίνητα.

Χτες που ρώτησα σε ένα γραφείο μου είπαν πως πέραν του διπλώματος και της ταυτότητας θέλουν και πιστωτική αλλιώς δίνεις εγγύηση 300€. Αυτό ισχύει γενικά στην ενοικίαση;

Υπάρχει κάποια ιδιαίτερη λεπτομέρεια που θα πρέπει να γνωρίζω; Έχει υπόψιν του κάποιος κάποιο γραφείο με καλές τιμές;

Reaction score
3
Απάντηση: Ενοικίαση αυτοκινήτου

Η εγγύηση που σου ζητούν είναι αρκετά καλή και έχει να κάνει με την απαλλαγή την οποία έχεις στην ασφαλιστική κάλυψη. Για αυτή την κατηγορία αυτοκινήτου θα μπορούσαν να σου ζητήσουν έως και 600€.
Όταν πας να νοικιάσεις να μη ξεχνάς ότι δε σου νοικιάζουν ακριβώς το αυτοκίνητο που ζητάς αλλά ορισμένης κατηγορίας αυτοκίνητο. Δηλαδή αντί για C3 μπορεί να σου δώσουν corsa και αντί για C2 κάποιο panda.
Για τιμές μπορείς να βρεις αρκετά μεγάλες διαφορές, προσωπικά όμως πάντα νοίκιαζα από γραφεία με τα οποία είχε επαγγελματικές σχέσεις ο θείος μου για να διασφαλίσω ότι το αυτοκίνητο το οποίο θα μου έδιναν θα είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Reaction score
51

Να ζητήσεις να σου πουν τι δυνατότητες ασφάλισης έχεις.
Πχ τι καλύπτει μια μεικτή και τι υποχρεώσεις (και χρεώσεις) θα έχεις σε περίπτωση (χτύπα ξύλο) ατυχήματος. Ακόμα κι αν δεν φταις εσύ....

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.485

Απ'ό,τι βλέπω, για 2ήμερο οι τιμές παίζουν γύρω στα 125€. Κοιτάω για C1, C2, C3 και γενικά αυτού του τύπου αυτοκίνητα.

Χτες που ρώτησα σε ένα γραφείο μου είπαν πως πέραν του διπλώματος και της ταυτότητας θέλουν και πιστωτική αλλιώς δίνεις εγγύηση 300€. Αυτό ισχύει γενικά στην ενοικίαση;

Υπάρχει κάποια ιδιαίτερη λεπτομέρεια που θα πρέπει να γνωρίζω; Έχει υπόψιν του κάποιος κάποιο γραφείο με καλές τιμές;
Ισχύει η εγγύηση(είτε μετρητοίς είτε κάρτα).
Επειδή θα το ενοικιάσεις για 2ήμερο μήπως υπάρχει περιορισμός χιλιομέτρων?Ρώτα το καλού -κακού.Φυσικά και ζητάς να σου εξηγήσουν αναλυτικά τι καλύψεις σου παρέχει η ασφάλεια τους και τι υποχρεώσεις έχεις σε περίπτωση ατυχήματος.
Α,κοιτάς μια γυροβολιά το αμάξι για τυχόν γρατζουνιές μη στις χρεώσουν μετα.

Για γραφεία ρίξε μια ματιά και εδώ:
http://www.xo.gr/default.aspx?pid=23&catID=3552&la=1&a=ενικοιάσεις&c=&l=&&ParentCatID=3552&&oni=1

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Το καλοκαίρι ζητάνε περίπου όσα θέλουν... Εκτός σεζόν υπάρχουν τεράστιες διαφορές ανάμεσα στις διάφορες εταιρείες (έως και πάνω από τα διπλάσια χρήματα), αλλά το καλοκαίρι δεν ξέρω τι παίζει.

Όσον αφορά την ασφάλεια, να το δεις γιατί μερικοί για να κρατήσουν πιο χαμηλά τις τιμές δεν κάνουν μικτή ασφάλιση, οπότε μια στραβή να τύχει, έστω και κάτι μικρό που στο δικό σου αυτοκίνητο μπορεί και να το άφηνες κι έτσι, η δαπάνη είναι μεγάλη...

Επίσης, αυτό που είπε ο Joseph, δηλαδή το να υπάρχει, αν είναι δυνατόν, εμπιστοσύνη ότι τα αυτοκίνητα είναι σε καλή κατάσταση, έχει μεγάλη σημασία. Προσωπικά πριν από χρόνια μου έχει μείνει νοικιασμένο Punto από μηχανική βλάβη... μου το αντικατέστησαν, μου ζήτησαν συγγνώμη και μου έκαναν και έκπτωση στο τέλος, αλλά τι να το κάνω όταν είχα μείνει στο δρόμο στη μέση του πουθενά να περιμένω τον οδηγό με το αυτοκίνητο αντικατάστασης και το γερανό τους...

Reaction score
14

Επειδή νοικιάζω πολύ συχνά, συνήθως επιλέγω τις μεγάλες εταιρίες. Μπορείς να το ψάξεις και μέσω δικτύου. Επίσης, αν έχεις τις γνωστές πιστωτικές κάρτες ή αυτές που σου πιστώνουν μίλια σε κάθε ταξίδι, μπορείς να πετύχεις και σημαντικές εκπτώσεις.

Reaction score
4.919

Στην Ελλαδα δεν εχω νοικιάσει ποτε, αλλά όταν πάω έξω χωρίς το ΙΧ μου νοικιάζω φτηνά απο αγγλικές ή ιρλανδικές εταιρείες οι οποίες κάνουν τις καλύτερες τιμές σε τρίτες χώρες, αφού προενοικιάζουν σε ετήσια βάση ενα αριθμό αυτοκινήτων της Hertz, Avis, Europcar κλπ και τα δίνουν αρκετά φτηνότερα απο τις ίδιες εταιρείες που έχουν τα αυτοκίνητα (ότι γίνεται δηλαδή και με τα κρεβάτια μεγαλων ξενοδοχειακών μονάδων). Πιστευω πως θα ισχύει αυτό και για Ελλάδα, τουλάχιστον για Αθήνα και Θεσ/νίκη, οπότε ψαξε και στο google. Στην Ισπανία είχα αυτοκίνητο με 25 ευρώ την ημέρα κατακαλόκαιρο (και μαλιστα οχι το μικρότερο δυνατό, αλλά τετράθυρο C3), στην Αυστρία είχα Volvo C60 caravan με 40 ευρώ την ημέρα και στην Φιλανδία Opel Corsa με καπου 32 ευρώ την ημέρα. Αυτά για ενοικιάσεις εβδομάδας, για διήμερο θα ήταν λίγο περισσότερο αλλά σίγουρα πολύ κάτω απο 125 ευρώ με όλες τις ασφάλειες

Reaction score
1.772

σε ποιο μερος;

αν θελεις για κρητη στειλε μου π.μ.

να σου κανονισω.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.429

Στη Χιο με 40€ (ΚΙΑ ΡΙΟ 1.4 ωραιοτατο), στη Πατμο με 50€ (Γιαρις 1,3), στη Σαμο με 40€ (Νισσαν Νοτε-μπλιαχ) και στη Κω με...32€ (ΚΙΑ Πικαντο-επικινδυνο!). Μεσω ιντερνετ πληρωωνεις προμηθεια αλλα εχεις σιγουρα αυτ/το (αν και φετος...)

Reaction score
1.772

α ναι και η τιμη ειναι ακριβη.

εδω παη 90 το διημερο στην κατηγορια που θελεις.

Reaction score
2
επειδή νοικιάζω συχνά λόγω δουλειάς θα σου έλεγα να μεινεις μακρυά απο Avis, Hertz, κλπ. και να κοιτάξεις στις μικρότερες πχ. Budget, Europcar. συνήθως δεν έχουν τόση πελατεία και κάνουν καλύτερες προσφορές. επίσης παίζει πολύ και το παζάρι, πχ ρώτα τους για έκπτωση, εαν ο πωλητής θέλει τον πελάτη μπορεί και να σου δώσει μεγαλύτερης κατηγορίας αυτοκινητο στα ίδια λεφτά...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.696
Members
38.735
Νεότερο μέλος
Marioslion