Εξωτερικό αντιγραφικό για εγγραφή AUDIO CD

Reaction score
3
Θα ήθελα την βοήθεια σας σχετικά με το παρακάτω
1) ψάχνω να βρω ένα φορητό φθηνό USBCD-Recorder με όσο το δυνατό καλύτερο κόστος/απόδοση.
Είχα ένα φορητό samsungDVD-RW το οποίο παρέδωσε πνεύμα! Το χρειάζομαι γιατί μετατρέπω κάποια βινύλια που έχω σε Audio CD. Το budget είναι TOP 50€!

Επίσης με ενδιαφέρει η ποιότητα εγγραφής των CD, θα προτιμούσα δλδ να μήν γράφει DVD αλλά μόνο CD με καλύτερηποιότητα. Σε τι μάρκα να κοιτάξω;
2) Επίσης βλέπω όλα τα καινούρια αντιγραφικά βγαίνουν χωρίς μετασχηματιστή, αλλά με USB τροφοδοσία και είναι τύπου "λάπτοπ". Αυτό είναι καλό ή κακό;;;
Για παράδειγμα: http://www.msystems.gr/index.php?category=2116&product=15625
3) και μία τελευταία απορία, υπάρχει κλείδωμα στα γνήσια AUDIOCD? Όπου δλδ μπορείς μεν να κάνεις ένα αρχικό αντίγραφο αλλά μετά δεν μπορείς να κάνεις αντίγραφο από το ίδιο το αντίγραφο; (Κλοπι του κλόπι δηλαδή; - αυτό το ρωτάω πληροφοριακά :) )
Ευχαριστώ πολύ

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.083
...
3) και μία τελευταία απορία, υπάρχει κλείδωμα στα γνήσια AUDIOCD? Όπου δλδ μπορείς μεν να κάνεις ένα αρχικό αντίγραφο αλλά μετά δεν μπορείς να κάνεις αντίγραφο από το ίδιο το αντίγραφο; (Κλοπι του κλόπι δηλαδή; - αυτό το ρωτάω πληροφοριακά :) )
Ευχαριστώ πολύ
Δεν νομίζω να εφαρμόσθηκε ποτέ το SCMS (αν αναφέρεσαι σ' αυτό) στα CD. Υπήρχε μόνο στο Dat.
Στα cd yπήρξαν διάφοροι άλλοι τρόποι scrambling, αλλ' ουδενός η χρήση γενικεύθηκε.

Reaction score
3
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις παιδιά.
@Stavros_Bartzokas: Η κάρτα ήχου υπάρχει, το Θέμα είναι να βρω ένα αξιόλογο recorder

@Costas Coyias: Υπάρχει κάποιος λόγος που μου προτείνεις το plextor ή απλά προτίμηση;
plextor χρησιμοποιούσα κ εγώ στο PC μου παλιά. Για εγγραφή AUDIO CD ισχύουν τα ίδια στα recorder?

Ευχαριστώ και πάλι

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.083
Τα προϊόντα της Plextor έχουν ανώτερη ποιότητα κατασκευής και μάλλον σφιχτότερο ποιοτικό έλεγχο, κάτι που ανακλάται στην κάπως αυξημένη τιμή τους, (όχι δηλαδή ότι προσωπικά έχω κανένα παράπονο από αντίστοιχα προϊόντα των LG, Samsung ή Toshiba).

Αποκλειστικό cd recorder είναι αδύνατο να υπάρχει σήμερα σε κυκλοφορία. Πάρε ένα dvd recorder, γράψε το ίδιο cd σε μέση ταχύτητα, ας πούμε 16 ή 32x, γράψτο ξανά στη χαμηλότερη διαθέσιμη ταχύτητα, (πιθανότατα 8x, εξαρτάται από το firmware της συσκευής), σύγκρινέ τα φορώντας ακουστικά, κι αποφάσισε.

Reaction score
313
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις παιδιά.
@Stavros_Bartzokas: Η κάρτα ήχου υπάρχει, το Θέμα είναι να βρω ένα αξιόλογο recorderι
Καλά...ότι να 'ναι κατάλαβα...:laugh:
ΜπΕρδουκλώθηκα: νόμισα πως αναζητούσες εξωτερική συσκευή Audio Recorder...:geek:

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • n_olympios
    Μαντιναδόρος!
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.308