Επιλογή Ηχείων

Reaction score
1
Γεια σας, σκεφτoμαι να αγοράσω καινούργια ηχεία για καλύτερη ποιότητα στην ακροαση.Το υπάρχων σύστημα που χρησιμοποιώ είναι:

Ενισχυτής :Υamaha a-s 500 http://www.specialprice.gr/shop/item.asp?itemid=27396&catid=330

Πικαπ: technics sl 1210 mk2

Κεφαλη: Sumiko Pearl (ΜΜ) http://www.needledoctor.com/Sumiko-Pearl

Phono: Pro-Ject Tube Box II http://www.project-audio.com/main.php?prod=tubebox2&cat=archive&lang=en

HXEIA: Energy C-100 http://www.odes.gr/shop/ixeia/ixeia-hi-fi/ixeia-vasis-vivliothikis/energy-c-100c-1-cherry--timi.html

Πιστεύω ότι υστερώ στα ηχεια. Έχετε να μου προτείνετε κατι καλύτερο εως 1000 ευρώ ?αξίζει τον κοπο, θα δω βελτίωση?

Ευχαριστώ

nima

Banned
Reaction score
618
Καλησπέρα, σε πόσα τ.μ. χώρο παίζεις; τα ηχεία τα έχεις σε βάσεις ή αλλού (έπιπλο,τοίχο);

Reaction score
1
Τα παίζω σε δωμάτιο περιπου 20 μ2. Τα εχω πανω σε μαρμάρινες βάσεις (κολώνες) , και ανάμεσα στο ηχείο και στο μάρμαρο εχω βάλει ακίδες ηχειων

nima

Banned
Reaction score
618
Άψογα, τι νομίζεις ότι σου λείπει; χαμηλές συχνότητες, δυναμικά, ένταση, καλύτερη χροιά, κάτι άλλο;

Reaction score
1
Πιστεύω ότι είναι λιγο φτηνιάρικα σχετικά με το υπόλοιπο συστημα,και εάν βαλω καποια ηχεια μεγαλύτερης αξιας θα εχω διαφορά προς το καλυτερο.Με λιγα λογια θελω να αναβαθμίσω το σύστημα ,και πιστεύω υστερώ στα ηχεία

nima

Banned
Reaction score
618
Εγώ πιστεύω στον ενισχυτή περισσότερο,
κρατάς σίγουρα πικάπ, κεφαλή και phono και ή α) δίνεις ενισχυτή και παίρνεις έναν καλύτερο (του επιπέδου του phono) και ένα μικρό sub για να γεμίσει καλύτερα τον χώρο και να "ελευθερώσει" στα μεσουψηλά τα ηχεία, ή β) δίνεις τα ηχεία και παίρνεις καλύτερα δαπέδου (αργότερα καλό θα είναι να αλλάξεις και τον ενισχυτή) ή γ) δίνεις ενισχυτή και ηχεία και παίρνεις ένα σετάκι άλλο (αυτό θέλει περισσότερη συζήτηση),
cd έχεις ή χρησιμοποιείς υπολογιστή; (δεν νομίζω να ακούς μόνο πικάπ).

Reaction score
1
Αποκλειστικά πικάπ.
Και εάν αλλαξω ηχεία ποια προτείνετε ?καποια που να κάνουν και για το μελλον εάν αλλάξω ενισχυτή όμως

nima

Banned
Reaction score
618
Άρα το (β) και στο μέλλον θα αλλάξεις ενισχυτή, τι μουσική ακούς και σε τι στάθμες; θες να χρησιμοποιήσεις οπωσδήποτε τις βάσεις που έχεις και να πάρεις πάλι βάσης ή δεν σε πειράζει να πας σε δαπέδου;

Reaction score
1
Δεν εχω θεμα με τις βάσεις, μπορω να παρω και δαπέδου. ακουω 60ς ροκ,και σε μέτριες προς υψηλές εντάσεις.

nima

Banned
Reaction score
618
Αν επιτρέπεται από που αγόρασες τον ενισχυτή; έχει σημασία.

Reaction score
1
δεν θυμάμαι καν,από το skroutzτων πηρα,από όποιον τον εχει φτηνότερα

nima

Banned
Reaction score
618

Reaction score
1
ο ενισχυτης μου τα παιζει ανετα αυτα?Φιλε nima,μηπως καλυτερα απο ολα αυτα ηχεια-ανισχυτη θα ηταν καλυτερα να αλλαξω το πικαπ?

nima

Banned
Reaction score
618
Άκουσε πρώτα για να έχεις άποψη, διάλεξε κάποιο και εδώ είμαστε να τα πούμε πριν αγοράσεις, για μένα προηγείται η αλλαγή ενισχυτή από το πικάπ.

Reaction score
1
δηλαδη το n1 για αλλαγη στο ηχοσυστημα μου πιστευεις ειναι ο ενισχυτης?

nima

Banned
Reaction score
618
..και τα ηχεία, ξεκίνα από αυτά μιας και δεν σου "κάθονται" αυτά που έχεις.

Reaction score
620
Θα συμφωνησω φιλε μου με τον nima. Ξεκινα με τον ενισχυτη καλυτερα. Καποια στιγμη παρα λιγο να πουλησω ωραιοτατα ηχεια εξαιτιας μετριου ενισχυτη..

Reaction score
1.147
όπως είπαν και οι παραπάνω, με έναν καλύτερο ενισχυτή μπορείς να έχεις πολύ διαφορετικό αποτέλεσμα.
Αλλά,
η σωστή σειρά αγοράς είναι πρώτα να επιλέξεις τα ηχεία με τα οποία θες να ακούς μουσική και μετά να επιλέξεις με ποιον ενισχυτή θα τα "κουνήσεις".

Η μεγαλύτερη παραμόρφωση του ήχου στο σύστημα δημιουργείται από τα ηχεία. Στους ενισχυτές παίζεις με 0,01% παραμόρφωση (άντε 1-2% αν είναι λαμπάτος) και με το που μπαίνει το σήμα στο ηχείο, κοτσάρει ένα 30% παραμόρφωση, έτσι για να γουστάρεις! Γι'αυτό το λόγο η διαφορά μεταξύ 2 ηχείων είναι πολύ μεγαλύτερη από 2 ενισχυτές, γενικά μιλώντας πάντα.

Άρα πρώτα σιγουρεύεις το ηχείο, με όλες τις παραξενιές του και τις ομορφιές του πάνω απ' όλα και μετά επιλέγεις τον ενισχυτή.

Το καλύτερο άρθρο που μπορείς να βρεις σε αυτό το φόρουμ είναι του Κώστα Κόγια:
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=58727

Reaction score
116
Τη μεγαλυτερη διαφορα θα τη δεις με την αλλαγη ηχειων, ειδικα σε σχεση με αυτα που εχεις τωρα. Οποτε παιρνεις τα cd σου και αρχιζεις τις βολτες να ακουσεις ολες τις καλες μαρκες ηχειων. Οταν βρεις τα ηχεια που σε εκφραζουν, τα αγοραζεις και αργοτερα για να τα εκμεταλλευτεις πληρως αλλαζεις και ενισχυτη. Αν τα βηματα τα κανεις σταδιακα χωρις βιασυνες θα εχεις καλυτερο αποτελεσμα.
Επειδη το ηχειο ειναι το πιο προσωπικο κομματι της αλυσιδας δεν μπορω να σου προτεινω κατι συγκεκριμενο.
Επειδη ακουμε ιδια μουσικη ομως, καποια καλα χαρακτηριστικα για ροκ εγγραφες των 60s ειναι ενα ηχειο με μεγαλο και ατμοσφαιρικο soundstage, να στρογγυλευει και λιγο καποιες μετριες ηχογραφησεις της εποχης.
Η πηγη σου μια χαρα ειναι σε σχεση με το υπολοιπο συστημα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut