Επιλογή ενισχυτή

Reaction score
10
Σκέφτομαι οτι αργά ή γρήγορα θα γίνει η αλλαγή του παλιού μου Yamaha 750 με κάποιον από τους καινούργιους που υποστηρίζουν τα νέα φορμα ήχου.
Η ανάγκη σύνδεσης TV και προτζέκτορα με έχει βάλει να ψάχνω για σουίτσερ 4χ2 γι αυτό λοιπόν λέω να πάω κατευθείαν σε επιλογή ενισχυτή με σουίτσερ αφού όπως είπα αργά ή γρήγορα αυτή η αλλαγή θα γίνει.
Ποιόν ενισχυτή να επιλέξω;
Αυτοί που έχω υπόψη μου είναι ο Marantz 7002 που διαθέτει σουίτσερ 4χ2 και ο Denon 4308.
Ο πρώτος από αυτά που έχω διαβάσει υστερεί αρκετά στην αναβάθμιση σήματος (δυνατότητα upscaling έως 1080ι)
O Denon 4308 μάλλον είναι ενισχυτής που δεν επιδέχεται κριτική. Όλο και μου κλείνει το μάτι να τον πάρω
Τα 2 χιλιάρικα και πάνω όμως που ζητάει μου φαίνονται κάπως.
Ενδιάμεσες λύσεις είναι ενισχυτές που διαθέτουν σουίτσερ 4χ1.
Αυτό το χ1 μου τα χαλάει.
Αν επέλεγα κάποιον από αυτούς και έβαζα ένα σπλίτερ σαν αυτό τί λέτε θα γίνει δουλειά;

http://www.skroutz.gr/c/248/cables_a...I+Splitter+1x2

Πολλά καλώδια θα μαζευτούν όμως εκεί πίσω.

Αν τελικά επιλέξω ενισχυτή με 4χ1 ποιές διαφορές έχει αλήθεια ο 3808 με τον 4308 της denon;
Ας αφήσουμε κάποια συστήματα ασύρματης δικτύωσης που έχει ο 4308 στο upscaling πώς τα πάει;
Μήπως ο Yamaha 3800 είναι καλύτερος από τον 3808 μήπως κάποια λύση από pioneer μεριά LX70;
Τι λέτε;

Τα ηχεία είναι αυτά

http://www.ciao.co.uk/Mission_V63__5734821
Αριστερά δεξιά. Αυτά υπάρχουν

Κεντρικό
http://www.net-electric.gr/catalog/c...ter-p-509.html

Και τέσσερα για πίσω.
Αυτά
http://www.net-electric.gr/catalog/c...ole-p-510.html

Reaction score
6
Κατά τη γνώμη μου, άλλο επίπεδο ήχου οι Marantz-Denon.

Πιο κάτω οι Yamaha (άσε που με τα μικρά τροφοδοτικά εδώ και κάμποσες γενιές δεν σηκώνουν και πολλά με τα ηχεία, όπως βλέπω στα τεστ, και ιδιαίτερα με τα 4ωμα crystal που σκέφτεσαι).

Ακόμη πιο κάτω οι Pioneer, με την εξαίρεση ότι σε κινηματογράφο είναι "αλλού".

Δεν αναφέρω γενικότητες, τα λέω όπως προκύπτουν από τεστ και φόρα.

Ο 4308 δεν επιδέχεται αμφισβήτιση as you mentioned, αφού το οι δύο του έξοδοι δουλεύουν παράλληλα (δεν ξέρω κάποιον άλλον να το κάνει). Καλός και ο 3808 κατά τη γνώμη μου.

Στους Marantz SR7002-SR8002 δεν γίνεται scaling παρά τον πολύ καλό μετατροπέα εικόνας NSV που διαθέτουν. Σε ήχο (μουσική) είναι ένα κλικ καλύτεροι από τους Denon.

Ανάλογα με τις προτεραιότητές σου λοιπόν έχεις να διαλέξεις μεταξύ των τεσσάρων μοντέλων των Denon-Marantz των οποίων οι τιμές είναι ανάμεσα: SR7002-3808-SR8002-4308.

Ελπίζω να σε βοήθησα.

Reaction score
10
Κατά τη γνώμη μου, άλλο επίπεδο ήχου οι Marantz-Denon.

Πιο κάτω οι Yamaha (άσε που με τα μικρά τροφοδοτικά εδώ και κάμποσες γενιές δεν σηκώνουν και πολλά με τα ηχεία, όπως βλέπω στα τεστ, και ιδιαίτερα με τα 4ωμα crystal που σκέφτεσαι).

Ακόμη πιο κάτω οι Pioneer, με την εξαίρεση ότι σε κινηματογράφο είναι "αλλού".

Δεν αναφέρω γενικότητες, τα λέω όπως προκύπτουν από τεστ και φόρα.

Ο 4308 δεν επιδέχεται αμφισβήτιση as you mentioned, αφού το οι δύο του έξοδοι δουλεύουν παράλληλα (δεν ξέρω κάποιον άλλον να το κάνει). Καλός και ο 3808 κατά τη γνώμη μου.

Στους Marantz SR7002-SR8002 δεν γίνεται scaling παρά τον πολύ καλό μετατροπέα εικόνας NSV που διαθέτουν. Σε ήχο (μουσική) είναι ένα κλικ καλύτεροι από τους Denon.

Ανάλογα με τις προτεραιότητές σου λοιπόν έχεις να διαλέξεις μεταξύ των τεσσάρων μοντέλων των Denon-Marantz των οποίων οι τιμές είναι ανάμεσα: SR7002-3808-SR8002-4308.

Ελπίζω να σε βοήθησα.
Σ΄ευχαριστώ πολύ!
Θα επιδιώξω να πάρω τον 4308 νομίζω οτι είναι ο καταλληλότερος για να αποτελέσει το κέντρο ελέγχου ολόκληρου του συστήματος homecinema.

Reaction score
0
Απάντηση: Επιλογή ενισχυτή

Θωμά θες τον ενισχυτή για ταινίες ή για μουσική?

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογή ενισχυτή

Για ταινίες.
Ε τότε πας για Onkyo καρφωτά.....ειδικά αν δεν σε πειράζει να ψωνίζεις από εξωτερικό......:126:

Reaction score
20
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογή ενισχυτή

Ε τότε πας για Onkyo καρφωτά.....ειδικά αν δεν σε πειράζει να ψωνίζεις από εξωτερικό......:126:
Να κάνω μια σχετική ερώτηση:
Εφόσον η πηγή (π.χ. ps3) έχει καλό scaler αξίζει να πας σε Ονκυο αντί για Denon; Δηλ. αν ο ενισχυτής προορίζεται σχεδόν μόνο για ταινίες κ δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε τον scaler του (μόνο passthrough), τότε τι παραπάνω προσφέρουν οι Onkyo;

Επίσης επειδή πρόκειται να ταξιδέψω Γερμανία (Στουτγκάρδη) υπάρχει περίπτωση να πάρω από εκεί τον Denon 3808 σε καλύτερη τιμή απ'ότι εδώ;

Ευχαριστώ

Reaction score
50
Κοίταξε να δεις... αν δε σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις τον scaler των Onkyo τότε "χάνουν" στη σύγκριση ένα απ' τα δυνατά τους χαρτιά. Από την άλλη οι συγκεκριμένοι ενισχυτές δεν αξίζουν μόνο για τον scaler τους (καλά, εξαρτάται και για ποιο μοντέλο μιλάμε), αλλά και για άλλα πράγματα, τροφοδοτικό, υποστήριξη νέων format κτλ. Από 'κει και πέρα κρίνεις και αγοράζεις ανάλογα.

Reaction score
20
Eυχαριστώ Μάνο...

Μιλάω για Ονκυο 875/905, συγκρινόμενοι με Denon 3808/4308 αντίστοιχα. Και επειδή θα χρησιμοποιώ τον scaler του ps3, δεν λαμβάνω υπόψη ούτε το Reon του Ονκυο, ούτε το Faroudja του Denon.

Οπότε κοιτάζω τα υπόλοιπα, δηλ. τον τομέα του ήχου βασικά (και κυρίως στις ταινίες). Ως προς τα νέα φορμά νομίζω ότι τα υποστηρίζουν όλα και οι δύο, διόρθωσέ με αν κάνω λάθος...
Από εκεί κ πέρα, υπάρχει κάτι που να κάνει τον ένα ενισχυτή καλύτερο από τον άλλον; Π.χ. τροφοδοτικό όπως είπες;

Εντωμεταξύ ο μόνος λόγος που δεν μπορώ να πάρω Ονκυο είναι ότι δεν μπαίνει στο ράφι, γιατί ξεπερνά τα 19,5 εκ. + χώρος για να αναπνέει... Γι'αυτό ψάχνω την καλύτερη δυνατή λύση μετά απ΄τον Ονκυο (και με ύψος 19εκ.)... Δυστυχώς στη Γερμανία οι Denon έχουν πάνω - κάτω (μάλλον κάτω) ίδια λεφτά με Ελλάδα...

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Επιλογή ενισχυτή

Eυχαριστώ Μάνο...

Μιλάω για Ονκυο 875/905, συγκρινόμενοι με Denon 3808/4308 αντίστοιχα. Και επειδή θα χρησιμοποιώ τον scaler του ps3, δεν λαμβάνω υπόψη ούτε το Reon του Ονκυο, ούτε το Faroudja του Denon.

Οπότε κοιτάζω τα υπόλοιπα, δηλ. τον τομέα του ήχου βασικά (και κυρίως στις ταινίες). Ως προς τα νέα φορμά νομίζω ότι τα υποστηρίζουν όλα και οι δύο, διόρθωσέ με αν κάνω λάθος...
Από εκεί κ πέρα, υπάρχει κάτι που να κάνει τον ένα ενισχυτή καλύτερο από τον άλλον; Π.χ. τροφοδοτικό όπως είπες;

Εντωμεταξύ ο μόνος λόγος που δεν μπορώ να πάρω Ονκυο είναι ότι δεν μπαίνει στο ράφι, γιατί ξεπερνά τα 19,5 εκ. + χώρος για να αναπνέει... Γι'αυτό ψάχνω την καλύτερη δυνατή λύση μετά απ΄τον Ονκυο (και με ύψος 19εκ.)... Δυστυχώς στη Γερμανία οι Denon έχουν πάνω - κάτω (μάλλον κάτω) ίδια λεφτά με Ελλάδα...
Και οι Onkyo και οι Denon υποστηρίζουν όλα τα νέα φορμά.......απλά οι Onkyo είναι πιο πολύ για ταινίες ενώ οι Denon για μουσική.....χωρίς να σημαίνει βέβαια ότι οι Denon θα σε απογοητεύσουν στις ταινίες......αν τελικά στραφείς προς Denon μεριά καλύτερα να πάρεις από 'δώ μιας και δεν θα κερδίσεις και πολλά αν τον πάρεις απ' έξω....

Reaction score
1
Oi Onkyo για μουσική τί λένε; Το REON δεν είναι καλύτερο απο το upscaler του PS3? Σχετικό θα πείτε...

Reaction score
20
Re: Απάντηση: Re: Επιλογή ενισχυτή

Και οι Onkyo και οι Denon υποστηρίζουν όλα τα νέα φορμά.......απλά οι Onkyo είναι πιο πολύ για ταινίες ενώ οι Denon για μουσική.....χωρίς να σημαίνει βέβαια ότι οι Denon θα σε απογοητεύσουν στις ταινίες......αν τελικά στραφείς προς Denon μεριά καλύτερα να πάρεις από 'δώ μιας και δεν θα κερδίσεις και πολλά αν τον πάρεις απ' έξω....
Aυτό ακριβώς προσπαθώ να σιγουρέψω!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.253
Members
38.295
Νεότερο μέλος
Bill87