Επιλογή προενισχυτή

Reaction score
168
Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους.

Ενδιαφέρομαι για προενισχυτή με ψηφιακές και αναλογικές εισόδους και balanced εξόδους.

Αν θέλετε ρίξτε καμιά ιδέα οι σχετικοί γιατί το συγκεκριμένο κομμάτι το αγνοώ πλήρως.

Merci

Reaction score
339
Καλημέρα και καλή χρονιά.
Καλό θα ήταν να βάλεις και πόσα χρήματα είσαι διαθέτει ενός να δώσεις.

Reaction score
1.051
Χχααα,κλαίω Κώστα :) ,φίλε midros,νομίζω ότι πρέπει να δώσεις αρκετές πληροφορίες παραπάνω,τι χώρο θέλεις να καλύψεις,2καναλο?Πολυκάναλο?Μπάτζετ?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.180
Έλα πάμε όλοι μαζί "με λένε ... και είμαι καλά".

Ο σύλλογος αλκοολικών εϊβισάιτ σας εύχεται "άσπρος πάτος".

Εμένα όλως περιέργως δε με πείραξε ιδιαίτερα το ένα μπουκάλι ροζέ (παρά ένα ποτήρι της γυναίκας) που ήπια χθες. Το ένα ποτήρι μείον, το αναπλήρωσα με ένα ποτήρι μαλτ. Αυτό μάλλον με πείραξε λίγο. Τι το'θελα;

Last edited:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.706
Έλα πάμε όλοι μαζί "με λένε ... και είμαι καλά".

Ο σύλλογος αλκοολικών εϊβισάιτ σας εύχεται "άσπρος πάτος".

Εμένα όλως περιέργως δε με πείραξε ιδιαίτερα το ένα μπουκάλι ροζέ (παρά ένα ποτήρι της γυναίκας) που ήπια χθες. Το ένα ποτήρι μείον, το αναπλήρωσα με ένα ποτήρι μαλτ. Αυτό μάλλον με πείραξε λίγο. Τι το'θελα;
Eμ μεγαλωνεις κιολας πουλακιδα μου και αρχιζει και σε πιανει παραπανω .....ετσι ειναι αυτα τα πραματα γιατρουλινι μου....βαστιγου και λιγο...χαχαχα

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.706
Προενισχυτή μπορεί να μην πάρει αλλά το να γίνει κουρούμπελο θα το καταφέρει.
Το ποιο ευκολο απο ολα για αρχη....και σιγουρο εννοειται...χαχαχαχα

Reaction score
168
Χχααα,κλαίω Κώστα :) ,φίλε midros,νομίζω ότι πρέπει να δώσεις αρκετές πληροφορίες παραπάνω,τι χώρο θέλεις να καλύψεις,2καναλο?Πολυκάναλο?Μπάτζετ?
Δικάναλο και όσο πιό φτηνό γίνεται φυσικά. Αν υπάρχει κάτι στα 500 - 600 € θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος.
Ο χώρος τι σημασία έχει;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.180
Ο χώρος τι σημασία έχει;
Το 80% της ενέργειας που φτάνει να κουνάει την τυμπανική μεμβράνη ώστε με μετατόπιση του υγρού μέσα στο λαβύρινθο και ιδία στον κοχλία, δια των τριών ακουστικών οσταρίων και της ωοειδούς θυρίδας, ώστε να ερεθίζονται τα ακουστικά τριχίδια των τριχωτών κυττάρων, οφείλεται στην ενέργεια του χώρου, κι όχι σε αυτήν των ηχείων.

Δηλαδή, βλέπεις τα ηχεία, αλλά ακούς το χώρο.

Γι'αυτό έχει περισσότερη σημασία ο χώρος, παρά το ηχείο που θα βλέπεις.
Πρακτικά, πρόκειται περί οφθαλμαπάτης.

Last edited:

Reaction score
168
Το 80% της ενέργειας που φτάνει να κουνάει την τυμπανική μεμβράνη ώστε με μετατόπιση του υγρού μέσα στο λαβύρινθο να ερεθίζονται τα ακουστικά τριχίδια, οφείλεται στην ενέργεια του χώρου, κι όχι σε αυτήν των ηχείων.

Δηλαδή, βλέπεις τα ηχεία, αλλά ακούς το χώρο.

Γι'αυτό έχει περισσότερη σημασία ο χώρος, παρά το ηχείο που θα βλέπεις.
Πρακτικά, πρόκειται περί οφθαλμαπάτης.
Μαζί σου.
Συμφωνώ με όλα αυτά αλλά μιλάμε για προενισχυτή όχι για ηχεία

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.180
Βεβαίως για προενισχυτή μιλάμε.

Ωστόσο, αναλόγως του χώρου, των ηχείων και των απαιτήσεων, θα ήταν χρήσιμο ο προενισχυτής να διαθέτει περισσότερες δυνατότητες, ώστε να καλύψει κι άλλες πηγές άμεσης ακτινοβολίας ήχου, κυρίως χαμηλών συχνοτήτων, με ενσωματωμένες δυνατότητες κρος και ισοσταθμισης.

Πιθανώς αυτό να ήθελε να πει ο άνθρωπος που έθεσε το θέμα χώρου στην αναζήτηση προ.

Εγώ, αλκοολικός είμαι, δε ξέρω απ'αυτα.

Ωστόσο θεωρώ πως οποιοσδήποτε σύγχρονος προενισχυτής, οφείλει να διαθέτει (μεταξύ άλλων) εξελιγμένα ρυθμιστικά τονικότητας, δηλαδή σύστημα ισοσταθμισης, αλλά και bass management με εξόδους για σαμπ, ενώ βολικό θα ήταν ένα ωραίο σύστημα loudness.

ΥΓ. Ιδέαν δεν έχω τι να σου προτείνω, αν είχα πρόταση θα την είχα πει ήδη.. Μόνο απαιτήσεις έχω να προσθέτω, γεγονός που συνήθως οδηγεί σε υψηλά κοστολογικά επίπεδα..

Last edited:

Reaction score
168
Ωστόσο, αναλόγως του χώρου, των ηχείων και των απαιτήσεων, θα ήταν χρήσιμο ο προενισχυτής να διαθέτει περισσότερες δυνατότητες, ώστε να καλύψει κι άλλες πηγές άμεσης ακτινοβολίας ήχου, κυρίως χαμηλών συχνοτήτων, με ενσωματωμένες δυνατότητες κρος και ισοσταθμισης.
Πάλι συμφωνώ ανεξαρτήτως χώρου

ΥΓ κι εγώ αλκοολικός εμαι - δεν υπάρχει σωτηρία σ΄ αυτό το φόρουμ

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.180
Πιθανώς στο budget που θες να κινηθείς, οι αξιοπρεπέστερες προτάσεις να αφορούν κάρτες ήχου.

Στο επαγγελματικό γήπεδο, έχει διάφορες τέτοιες περιπτώσεις, που είτε αφορούν κάρτες που μπαίνουν μέσα στο κουτί ενός πισί, είτε εξωτερικές αυτόνομες συσκευές που θα πρέπει να συνδεθούν με πισι.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.664
@midros Αλκοολικός δεν είμαι, αλλά είμαι ο καλύτερος party pooper.

Αφού συμφωνείς με τον @costas EAR, καλό θα ήταν να μάθεις ότι οι απαιτήσεις που εξέφρασε και με τις οποίες συμφώνησες, δεν καλύπτονται με μηχανάκια €500-€600, ούτε σε μεταχειρισμένο. Αν προσθέσεις €1000 ακόμα, κάτι γίνεται.

Reaction score
168
Επειδή με ενδιαφέρει και η εγγραφή είχα αρχικά καταλήξει σε επαγγελματική κάρτα ήχου την Arturia audiofuse που κάνει ότι θέλω και δουλεύει και standalone χωρίς το pc και κοστίζει 600€.
Αλλά μια που είναι παντού out of stock είπα να δω και αν παίζει κάτι αντίστοιχο σε προενισχυτή που είναι και πιό "κυριλέ" λύση

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.931
Members
38.263
Νεότερο μέλος
dnikol