Επιλογή τελικού ενισχυτη

Reaction score
94
Καλημέρα στην ομάδα
Θα ήθελα την πολιτική γνώμη σας .
Έχω στην κατοχή μου το cd transport
Primare d15 ηχεία linton heritage
Και dac rme . Θέλω να αγοράσω ένα τελικό και σαν pro θα βάλω το rme που είναι εξαιρετικό δεδομένου ότι ακούω μόνο cd. Μουσική κυρίως metal. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ο ενισχυτής να έχει την ανάλογη δύναμη για να οδηγήσει τα linton άνετα αλλά θα ήθελα να είναι ζεστός και μουσικός όχι in your face καθώς ακούω πολλές ώρες και ένας τέτοιος θα με κουράζει .
Το budget μου είναι μέχρι 2000€
Τι θα μου προτείνατε?
Ευχαριστώ πολύ

jnk

Reaction score
92
Καλημέρα στην ομάδα
Και dac rme . Θέλω να αγοράσω ένα τελικό και σαν pro θα βάλω το rme που είναι εξαιρετικό δεδομένου ότι ακούω μόνο cd. Μουσική κυρίως metal. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ο ενισχυτής να έχει την ανάλογη δύναμη για να οδηγήσει τα linton άνετα αλλά θα ήθελα να είναι ζεστός και μουσικός όχι in your face καθώς ακούω πολλές ώρες και ένας τέτοιος θα με κουράζει .
Τι θα μου προτείνατε?
Ευχαριστώ πολύ
Για ριξε μια ματια εδω

Reaction score
432
Καλημέρα στην ομάδα
Πολιτικά η κατάσταση δεν βαίνει καϊλώς....αστειεύομαι βέβαια.
Το dac που αναφέρεις, όσο κοίταξα δείχνει ικανό για προενίσχυση, υπό την προϋπόθεση πως δεν χρειάζεσαι αναλογικές έξτρα συνδέσεις.
Επειδή έχει ψηφιακό volume, υποψιάζομαι θα είναι ηχητικά σε αυτό που λένε προς τον "κλινικό χαρακτήρα", αυτό δίνει ένα ψήφο (πάλι η πολιτική στη μέση) για ένα τελικό προς "ζεστό ηχόχρωμα", ίσως δηλαδή mofset ή λάμπα.
Τα ηχεία σου τώρα δείχνουν μέσης ευαισθησίας (90db) αλλά απαιτητικά σε ρεύματα, αφού η αντίσταση πέφτει στα 3,2ohm, άρα θέλεις και ένα ισχυρό ηγέτη, θέλω να πω τελικό, κάτι που γενικότερα είναι καλό για ηχεία μιλώντας.
Ένας Rotel Michi o 200άρης (και ουχί ο διακονιάρης) από τους παλιούς, για παράδειγμα θα ήταν υπεραρκετός, αν δεν θες να μπλέξεις με λάμπες, επίσης πολύ ωραίος ο Hitachi HMA 8500, αν μπορέσεις να τον βρεις σε καλή κατάσταση και να του αλλάξεις τις μπόρνες των ηχείων από μεταχειρισμένα, έτσι πρόχειρα σαν ενδεικτικές προτάσεις.
Στα καινούργια, brands όπως Parasound, Nad, Arcam,Rotel, Exposure, Yamaha, Usher, πάλι ενδεικτικά αν και σε κάποια οι τιμές ξεφεύγουν.
Κάποιος, τέλος, στο site (δεν έχω καμία σχέση) έχει ανεβάσει, πριν λίγες μέρες, μια αγγελία για μονομπλόγκ Xindak8800MNE τα οποία και αυτά είναι καλά για την περίπτωσή σου, μπορείς να τον ρωτήσεις αν στα δίνει χωρίς τον προ (επειδή τα πουλάει και με τον προ)
Ενώ άριστες είναι και οι προτάσεις του jnk, παραπάνω.

Last edited:
  • Like
Reactions: jnk

Reaction score
94
Σε nad ποιος πιστεύεις είναι ιδανικός ?
Κοιτούσα και για τον vincent sp332
Τους yamaha δεν τους έχω για "ζεστούς"

Last edited:

Reaction score
6.845
Προτίμησε ολοκληρωμένο ενισχυτή,έτσι ώστε να είσαι καλυμμένος σε μελλοντική αλλαγή του dac (αν πάρεις κάτι που δεν είναι και προενισχυτής),αλλά και γιατί αυτό που έχεις δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο σαν pro. Ο Μusical Fidelity M5si,θα ήταν μέσα στις πρώτες επιλογές μου.

Reaction score
432
[
Σε nad ποιος πιστεύεις είναι ιδανικός ?
Κοιτούσα και για τον vincent sp332
Τους yamaha δεν τους έχω για "ζεστούς"
Δεν είναι απαραίτητο ο φίλος να πάει σε "ζεστούς", απλώς είναι μια κατεύθυνση, εάν μιλάγαμε μάλιστα για τα παλιά Lindon, ίσως θα έπρεπε και να το αποφύγει.
Και ο Vincent νομίζω είναι πολύ καλή περίπτωση, αν μπορεί σε μεταχειρισμένο να κάνει και δοκιμή στο χώρο του, τόσο το καλύτερο, με τα μεταχειρισμένα το βασικό πρόβλημα είναι σε τι κατάσταση είναι.
Για τa Nad, που ρώτησες, ο C298 είναι στο budget, αλλά και αυτός είναι προς το "ουδέτερο έως κλινικό" όπως λες και οι Yamaha.
Γενικά, μιλώντας το set-up σαν σύνολο θα καθορίσει το "ηχόχρωμα" (χώρος ακρόασης, ηλεκτρονικά, καλώδια, ηχεία), το κύριο μέλημα, από αυτή την άποψη, εκείνο που ζητάς από τα ηλεκτρονικά είναι να εισάγουν τις λιγότερες δυνατές παραμορφώσεις και την άνετη οδήγηση.

K

kimon

Guest
Αυτός, αν θέλουμε το ιδανικό από NAD, αλλά δυστυχώς παίζει σε άλλη κατηγορία τιμής, ο ρημάδης...
Καλή τύχη στην αναζήτηση!

Last edited by a moderator:

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.801
......................................Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ο ενισχυτής να έχει την ανάλογη δύναμη για να οδηγήσει τα linton άνετα αλλά θα ήθελα να είναι ζεστός και μουσικός όχι in your face καθώς ακούω πολλές ώρες και ένας τέτοιος θα με κουράζει .

-
Στέλιο , γειά σου .
Τα ηχεία σου θέλουν λάμπα και δεν το ξέρεις ......ή , το ξέρεις .
Αυτά που σου προτάθηκαν , καλά είναι , αλλά στην ώρα πάνω θα το κλείνεις για να συνέλθεις .
Ζεστασιά και μουσικότητα - για όλη μέρα - θα πάρει Κάποιος απο vintaze ολοκληρωμένο μηχάνημα ....ή ολοκληρωμένο λαμπάτο .
Θα έπαιρνα ολοκληρωμένο μηχάνημα και όχι τελικό ......απο αυτά που έμαθα στην μουσική μου πορεία .
Κάποιο Sansui - 717 , Sansui - 919 , απο ενα pioneer 1050 , ο Hitachi HMA 8500 που προαναφέρθηκε , απο ενα Marantz 2270 kλπ . , μηχανήματα που τα έχω ζήσει .
Απο λάμπα θα ξαναεπέλεγα Tsakiridis , καινούργιο η μεταχειρισμένο .

Φιλικά η άποψη μου .
Καλές επιλογές εύχομαι .
-

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.909
Αν τον βρείς σε τιμή που θέλεις , sansui AU-a 907 mr, mrx .
Νομίζω ότι πουλάει κάποιος εδώ μέσα έναν . Μάλλον ο TEO S .

Reaction score
94
......................................Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ο ενισχυτής να έχει την ανάλογη δύναμη για να οδηγήσει τα linton άνετα αλλά θα ήθελα να είναι ζεστός και μουσικός όχι in your face καθώς ακούω πολλές ώρες και ένας τέτοιος θα με κουράζει .

-
Στέλιο , γειά σου .
Τα ηχεία σου θέλουν λάμπα και δεν το ξέρεις ......ή , το ξέρεις .
Αυτά που σου προτάθηκαν , καλά είναι , αλλά στην ώρα πάνω θα το κλείνεις για να συνέλθεις .
Ζεστασιά και μουσικότητα - για όλη μέρα - θα πάρει Κάποιος απο vintaze ολοκληρωμένο μηχάνημα ....ή ολοκληρωμένο λαμπάτο .
Θα έπαιρνα ολοκληρωμένο μηχάνημα και όχι τελικό ......απο αυτά που έμαθα στην μουσική μου πορεία .
Κάποιο Sansui - 717 , Sansui - 919 , απο ενα pioneer 1050 , ο Hitachi HMA 8500 που προαναφέρθηκε , απο ενα Marantz 2270 kλπ . , μηχανήματα που τα έχω ζήσει .
Απο λάμπα θα ξαναεπέλεγα Tsakiridis , καινούργιο η μεταχειρισμένο .

Φιλικά η άποψη μου .
Καλές επιλογές εύχομαι .
-
Και εγώ φίλε μου για εκεί το βλέπω

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.430
Και εκλεισες απο ενισχυτη................

Reaction score
4.001
Για ριξε μια ματια εδω
+1

Reaction score
5.490
Καλημέρα στην ομάδα
Τι θα μου προτείνατε?
Ευχαριστώ πολύ
Αν ο προενισχυτής σου είναι συμβατός, πάρε ένα ζεύγος monoblocks Hypex NC400 καινούργιους (φτάνει ο προυπολογισμός σου) ή εναλλακτικά πάρε αυτόν εδω με τα κορυφαια Hypex NC1200: https://www.avsite.gr/forum/threads/apollon-1200-slm-monos-hypex-ncore-1200.188642/
Ο πιο "βελούδινος" ήχος που θα έχεις ακούσει...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.893
Members
38.255
Νεότερο μέλος
konfan