Επιλογη ενισχυτη με εξόδους HDMI...;

Reaction score
0
Καλησπέρα,αν και στην αρχη ημουν της άποψης οτι δεν ήθελα να περνάει η εικόνα απο τον ενισχυτή,τελευταία και λόγο πολλών πηγών αποφάσισα να δώσω τον παλιο μου ενισχυτή (Pioneer) και να πάω και πάλι σε μια καινουργια αγορα...

Αυτο που θέλω ιδανικά ειναι να έχει 2-3 είσοδους HDMI και 2 εξόδους HDMI.Και η τιμή του μέχρι τα 500Ε.Το ξέρω οτι ειναι μάλλον δύσκολο...

Αυτα που θα συνδέσω ειναι (IN) :

1.Toshiba HDDVD Player (HDMI)
2.Sony Vaio Media Center - Bluray Player (HDMI)
3.Wii (Component)

+ κάποια ηχου.

Στα (out) :

θα συνδέσω μια Samsung LCD και εναν Panasonic PTAX100

ιδανικα θα ηταν και τα δυο με HDMI, εκτος και αν μπορω να δώσω HDMI στον PJ και component στη TV.Θα μπορουν να παιζουν;

Τι λέτε;Καποιες συμβουλες;Προτάσεις;

Thnx

Reaction score
0
Το ξερω...καποιον που θα μπορουσα να δωσω HDMI απο τις πηγες και να βγαλω HDMI και component...;

ή εστω για 2 εξοδους τι τιμες μιλαμε;

Reaction score
164
Από component είσοδο, μπορείς να έχεις component έξοδο και σε μερικούς ενισχυτές που κάνουν μετατροπές σημάτων, και HDMI έξοδο.
Από HDMI είσοδο, δεν νομίζω να μπορείς να έχεις component έξοδο. Ο δικός μου (Harman-Kardon 255) αναφέρει σχετικά, ότι δεν γίνεται αυτή η μετατροπή για προστασία από αντιγραφές HD υλικού.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.175
Το ενδεχόμενο να σηκώνει τα καινούρια φορμά του ήχου δεν σε ενδιαφέρει; Γιατί καλή και χρυσή η επεξεργασία εικόνας, αλλά το βασικό που κάνουν οι ενισχυτές αφορά τον ήχο. Μήπως πρέπει να το λάβεις κι αυτό υπόψη σου; Αν ναι ίσως αν βάλεις λίγο πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη να ξεμπερδέψεις για αρκετό καιρό.

Reaction score
172
Απάντηση: Re: Επιλογη ενισχυτη με εξόδους HDMI...;

Από component είσοδο, μπορείς να έχεις component έξοδο και σε μερικούς ενισχυτές που κάνουν μετατροπές σημάτων, και HDMI έξοδο.
Από HDMI είσοδο, δεν νομίζω να μπορείς να έχεις component έξοδο. Ο δικός μου (Harman-Kardon 255) αναφέρει σχετικά, ότι δεν γίνεται αυτή η μετατροπή για προστασία από αντιγραφές HD υλικού.
Ειναι σιγουρο αυτο Βασιλη;
Οταν λεμε οτι αναβαθμιζει αναλογικο σημα εως 1080p δεν σημαινει οτι το δεχετε π.χ απο s-video και το δινει σε HDMI η component;

Αυτο το λεω για τον 355...

Reaction score
164
Ναι σίγουρα, για τον HK 255. Αλλά πρόσεξε τι είπα:
Κάνει μετατροπή από όλες τις εισόδους σε HDMI, έως 1080p.
Δεν κάνει από HDMI σε Component. Σε αυτή την περίπτωση, της ψηφιακής εισόδου δηλαδή, δεν γνωρίζω αν δίνει έξοδο στις S-Video και Composite, μιας και δεν έχω συνδέσει ποτέ κάτι σε αυτές.

Reaction score
172
Απάντηση: Επιλογη ενισχυτη με εξόδους HDMI...;

Α οκ λαθος δικο μου. Απο ψηφιακη σε αναλογικη με το τιποτα το βλεπω.

Reaction score
0
ΗΚ 255...ειναι τοσο καλος οσο διαβαζω...;Σε σχεση με τον DENON 1909;
Tα λεφτα ειναι σχεδον τα ιδια και η DENON οπως και να το κανουμε ειναι σιγουρια!

Κοιταγα και τον Sony STRDG820, πολυ φτηνος και πολυ καλα review.

Reaction score
1
Μάλλον δεν γίνεται να έχεις 2 HDMI εξόδους στους περισσότερους ενισχυτές...

Δεν ξέρω μήπως κυκλοφορεί κανένας adaptor από 1 hdmi σε 2...
αν δεν βρεις κάτι τέτοιο, θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις την component out του ενισχυτή σου σε μια από τις 2 συσκευές σου, αφού έχει καλύτερη ποιότητα τόσο από την composite, όσο και από την s-video. Και πάλι προϋπόθεση είναι να κάνει μετατροπή ψηφιακών σημάτων σε αναλογικά ο ενισχυτής σου...

Reaction score
164
Υπάρχει ενισχυτής που να μεταρέπει ψηφιακά σε αναλογικά component;
Η component δεν συγκρίνεται με composite και με s-video. Με την HDMI, ναι.

Reaction score
0
ΗΚ 255...ειναι τοσο καλος οσο διαβαζω...;Σε σχεση με τον DENON 1909;
Tα λεφτα ειναι σχεδον τα ιδια και η DENON οπως και να το κανουμε ειναι σιγουρια!

Κοιταγα και τον Sony STRDG820, πολυ φτηνος και πολυ καλα review.
Νομιζω οτι και οι 2 (Denon, HK ) ειναι πολύ καλοι για τα λεφτά τους και αρκετά "μουσικοί" κάτι που λείπει από τον Sony..

Προσωπικά παράγγειλα και περιμενω τον Denon από Γερμανια, αλλα και ο HK πρέπει να ειναι πολύ καλό μηχάνημα...

Sony (ενισχυτή) δεν θα έπαιρνα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.250
Members
38.295
Νεότερο μέλος
Bill87