Επιλογη κεντρικου ηχειου και σαμπγουφερ.

Reaction score
0
Γεια χαρα σε ολους!
Καινουριος στο σαϊτ και στο χωρο των ηχοσυστηματων γενικοτερα, θα ηθελα να κανω μερικες ερωτησεις στους πιο εξοικιωμενους με το αντικειμενο,μιας και σκεφτομαι να αγορασω ενα κεντρικο ηχειο και ενα σαμπγουφερ.(για μουσικη αποκλειστικα, οχι για οικιακο κινηματογραφο!)
Λοιπον : α) Ποιες παραμετρους θα πρεπει να λαβω υποψην μου (εκτος των βατ και εμπεδησης του ενισχητη,εννοειται),ωστε να ταιριαξουν σωστα με τα αλλα 4 ηχεια μου;;;
α) Ποσο μεγαλο πρεπει να ειναι το σαμπ για ενα δωματιο περιπου 30 τετραγωνικων και για αποστασεις ακροασης οχι παραπανω απο 4-5 μετρα;;;
γ) Το συνολικο διαθεσιμο ποσο ειναι 350 ευρω. Σε αυτα τα χρηματα ποιες θεωρητε ως καλες και αξιοπιστες επιλογες;;
Αυτα τα ολιγα!
Ευχαριστω εκ των προτερων για απαντησεις που θα με διαφωτησουν!

Timaras

Reaction score
2.144
Καλώς ήρθες!

Έχεις 4 ηχεία και θέλεις να αγοράσεις και ένα κεντρικό για να ακούς μουσική?
Με stereo περιεχόμενο ή πολυκάναλο?
Ποιά είναι τα ηχεία που έχεις?.Ο ενισχυτής?Πόσο δυνατά ακούς?

Reaction score
0
Καλώς ήρθες!

Έχεις 4 ηχεία και θέλεις να αγοράσεις και ένα κεντρικό για να ακούς μουσική?
Με stereo περιεχόμενο ή πολυκάναλο?
Ποιά είναι τα ηχεία που έχεις?.Ο ενισχυτής?Πόσο δυνατά ακούς?
Ενα κεντρικο και ενα σαμπγουφερ. Ο ενισχητης ειναι ενας yamaha 5.1 ΑV.
Ενδιαφερομαι μονο για ακροαση μουσικης απο σιντι και δισκους βυνιλιου. Τα αλλα 4 ειναι: 2 μαγκνατ 1002 ως μπροστινα και δυο ηχεια ραφιου (170 rms) απο ενα παλιο ηχοσυστημα, ως περιφεριακα.
[DOUBLEPOST=1511193156][/DOUBLEPOST]
Ενα κεντρικο και ενα σαμπγουφερ. Ο ενισχητης ειναι ενας yamaha 5.1 ΑV.
Ενδιαφερομαι μονο για ακροαση μουσικης απο σιντι και δισκους βυνιλιου. Τα αλλα 4 ειναι: 2 μαγκνατ 1002 ως μπροστινα και δυο ηχεια ραφιου (170 rms) απο ενα παλιο ηχοσυστημα, ως περιφεριακα.
Ακουω συνηθως σε μετριες εντασεις αλλα αμα παιζει κατι πορωτικο μπορει να το βαλω και τερμα. Ο ενισχητης ειναι ο rxv 361 και ειναι 5×100.

Timaras

Reaction score
2.144
Άρα σ'αρέσει τα 2 κανάλια να τα ακούς και από τα 5 ηχεία.Οκ.
Κεντρικό θα βάλεις το αντίστοιχο της σειράς των μπροστινών.To center 252 δηλαδή.
Υπογούφερ δες το 302Α της Magnat ή κάποιο άλλο 12άρι στα χρήματα που μπορείς να δώσεις.
Αφού ακούς το ίδιο πράγμα από όλα τα ηχεία άλλαξε κάποια στιγμή και τα περιφεριακά με τα supreme 202.

Reaction score
5.614
Θα ηθελα να σε ρωτησω για ποιο λογο πιστευεις οτι θα ακουσεις καλυτερα βαζοντας κεντρικο και sub σε κατα βαση stereo πηγες.
Αν ελεγες οτι ακους συναυλιες απο DVD που ειναι ηχογραφημενα πολυκαναλα να το καταλαβω ,αλλα κατα την γνωμη μου θα χασεις αντι να κερδισεις κατι.
Γνωμη μου ειναι καλυτερα να περιμενεις ,να κρατησεις τα χρηματα σου, και να επενδυσεις σε ενα καλυτερο ζευγαρι ηχεια απο αυτα που εχεις.

Reaction score
0
Άρα σ'αρέσει τα 2 κανάλια να τα ακούς και από τα 5 ηχεία.Οκ.
Κεντρικό θα βάλεις το αντίστοιχο της σειράς των μπροστινών.To center 252 δηλαδή.
Υπογούφερ δες το 302Α της Magnat ή κάποιο άλλο 12άρι στα χρήματα που μπορείς να δώσεις.
Αφού ακούς το ίδιο πράγμα από όλα τα ηχεία άλλαξε κάποια στιγμή και τα περιφεριακά με τα supreme 202.
Καλο το σαμπ!
Οσο για το 252, νομιζω πως θα ηθελα κατι πιο δυνατο. Γιατι να μην εκμεταλευτω στο επακρο τις δυνατοτητες του ενισχητη;;
[DOUBLEPOST=1511294699][/DOUBLEPOST]
Θα ηθελα να σε ρωτησω για ποιο λογο πιστευεις οτι θα ακουσεις καλυτερα βαζοντας κεντρικο και sub σε κατα βαση stereo πηγες.
Αν ελεγες οτι ακους συναυλιες απο DVD που ειναι ηχογραφημενα πολυκαναλα να το καταλαβω ,αλλα κατα την γνωμη μου θα χασεις αντι να κερδισεις κατι.
Γνωμη μου ειναι καλυτερα να περιμενεις ,να κρατησεις τα χρηματα σου, και να επενδυσεις σε ενα καλυτερο ζευγαρι ηχεια απο αυτα που εχεις.
Με περισσοτερα ηχεια στο χωρο δεν θα κερδισω σε db αλλα και σε μεγαλητερη διασπορα του ηχου;;
Δηλαδη το 5.1 ειναι μονο για πολυκαναλες ηχογραφησεις;;

Timaras

Reaction score
2.144
Οσο για το 252, νομιζω πως θα ηθελα κατι πιο δυνατο. Γιατι να μην εκμεταλευτω στο επακρο τις δυνατοτητες του ενισχητη;;
Ο ενισχυτής σου έχει τροφοδοτικό 240w.Aυτό σημαίνει ότι άντε να μπορεί να βγάλει ταυτόχρονα και στα 5 κανάλια καμμιά 25αριά rms.Άντε 30.Τα υπόλοιπα πάνε στα επιμέρους κυκλώματα και τα περισσότερα γίνονται θερμότητα.Με δεδομένο ότι τα ηχεία που έχεις για l-r δεν είναι και ιδιαίτερα εύκολα,ο Yamaha τα φέρνει σκούρα ειδικά σε μεγάλες εντάσεις.
Άρα σίγουρα το κεντρικό δεν του πέφτει λίγο!
Εγώ σου πρότεινα το συγκεκριμένο γιατί εφόσον ακούς μουσική ταυτόχρονα από όλα τα ηχεία,θα πρέπει τουλάχιστον να υπάρχει μια ομοιογένεια χροιών που δεν θα τη βρεις αν έχεις ηχεία διαφορετικής μάρκας.Ακόμα και διαφορετικής σειράς!

Με περισσοτερα ηχεια στο χωρο δεν θα κερδισω σε db αλλα και σε μεγαλητερη διασπορα του ηχου;;
Δηλαδη το 5.1 ειναι μονο για πολυκαναλες ηχογραφησεις;;
Με περισσότερα ηχεία στο χώρο ακούς όπως να'ναι αλλά γεμίζεις το χώρο με ήχο πιο εύκολα και εφόσον σου αρέσει εμένα μου περισσεύει!

Reaction score
0
Ο ενισχυτής σου έχει τροφοδοτικό 240w.Aυτό σημαίνει ότι άντε να μπορεί να βγάλει ταυτόχρονα και στα 5 κανάλια καμμιά 25αριά rms.Άντε 30.Τα υπόλοιπα πάνε στα επιμέρους κυκλώματα και τα περισσότερα γίνονται θερμότητα.Με δεδομένο ότι τα ηχεία που έχεις για l-r δεν είναι και ιδιαίτερα εύκολα,ο Yamaha τα φέρνει σκούρα ειδικά σε μεγάλες εντάσεις.
Άρα σίγουρα το κεντρικό δεν του πέφτει λίγο!
Εγώ σου πρότεινα το συγκεκριμένο γιατί εφόσον ακούς μουσική ταυτόχρονα από όλα τα ηχεία,θα πρέπει τουλάχιστον να υπάρχει μια ομοιογένεια χροιών που δεν θα τη βρεις αν έχεις ηχεία διαφορετικής μάρκας.Ακόμα και διαφορετικής σειράς!

Με περισσότερα ηχεία στο χώρο ακούς όπως να'ναι αλλά γεμίζεις το χώρο με ήχο πιο εύκολα και εφόσον σου αρέσει εμένα μου περισσεύει!
Οπως διευκρινησα εξ αρχης, ειμαι καινουριος στο χωρο των ηχοσυστηματων, αρα....πιθανον να κανω λαθος!
Παντως δεν με ενδιαφερει παρα πολυ να εχω τελειο ηχο. Μου αρεσει κυριως να ερχεται απο παντου, να πλημηριζει τον χωρο!
Τεσπα! Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες!

Timaras

Reaction score
2.144
Οπως διευκρινησα εξ αρχης, ειμαι καινουριος στο χωρο των ηχοσυστηματων, αρα....πιθανον να κανω λαθος!
Λάθος είναι σίγουρα αλλά αυτό που λέω είναι ότι αν σου αρέσει να ακούς έτσι άκου έτσι.Δεν τρέχει τίποτα.Το θέμα είναι να τη βρίσκεις με αυτό που ακούς!:)

Όσο αφορά τα ηχεία τώρα,λέω ότι επειδή τα βάζεις να παίζουν την ίδια μουσική ταυτόχρονα,ιδανικά πρέπει να είναι τα ίδια ηχεία για να ακούς το ίδιο πράγμα από όλα.Επειδή αυτό δεν μπορείς να το κάνεις τουλάχιστον πάρε τα ηχεία της ίδιας σειράς που έχουν παραπλήσιο χαρακτήρα.
Αν θέλεις κάτι πιο δυνατό,μπορείς να κοιτάξεις για πιο ευαίσθητα ηχεία που με την ίδια ισχύ παίζουν πιο δυνατά.Καλό θα ήταν όμως να τα αλλάξεις όλα τα ηχεία και να μην πάρεις ας πούμε μόνο το κεντρικό διαφορετικό,για τους λόγους που προανέφερα.

Ηχεία με υψηλότερη ευαισθησία έχει συνήθως η Klipsch.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.351
Members
38.301
Νεότερο μέλος
antavent