Επισκευή παλαιού πικάπ

Reaction score
2
Το λάστιχο είναι ο ιμάντας που κινεί το πλατό και δεν είναι ίδιος για όλα τα πικάπ.
Το βάρος ανάγνωσης βλέπω ότι ειναι ρυθμιζόμενο.
Αυτό που μπορείς να τρελάνεις μόνος σου είναι οι στροφές.ειναι όντως 33.3 και 45 /λεπτο;
Και μετά η κατάσταση της κεφαλής και η ρύθμιση της.
Δεν ξέρω αν με ρωτάς, αλλά ναι όντως ειναι 33 και 45 στροφες ανα λεπτό. Τα άλλα κουμπιά δίπλα τιν είναι;

Reaction score
1.119
Δεν ξέρω αν με ρωτάς, αλλά ναι όντως ειναι 33 και 45 στροφες ανα λεπτό. Τα άλλα κουμπιά δίπλα τιν είναι;
Τις μετρήσεις να δεις αν χάνει;αυτό ρωτάω.
Το cueing είναι για να διακόψεις την αναπαραγωγή την ώρα που παίζει.κανε δοκιμη

Reaction score
2
Τις μετρήσεις να δεις αν χάνει;αυτό ρωτάω.
Το cueing είναι για να διακόψεις την αναπαραγωγή την ώρα που παίζει.κανε δοκιμη
Επειδή δεν έχει ιμάντα δεν μπορώ να τις μετρήσω. Πάντως το κουμπί λειτουργεί και σταματάει το γύρισμα. Θα προσπαθήσω να βρώ ιμάντα αύριο για να συνεχίσω στα επόμενα.

Reaction score
2
Καλησπέρα. Τελικά άλλαξα τον ιμάντα και ο δίσκος γυρνάει κανονικά χωρίς να χάνει στροφές. Το μόνο που έμεινε τώρα είναι να αλλάξω την βελόνα γιατί βγάζει πολύ χάλια ήχο και φαίνεται κατεστραμμένη. Το θέμα είναι τι βελόνα να αγοράσω. Με λίγο ψάξιμο βρήκα ότι ταιριάζει αυτή http://www.actuellelectronics.gr/product.aspx?id=30535 η οποία έχει γύρω στα 20 ευρώ. Μήπως αξίζει να αλλάξω ολόκληρη την κεφαλή; Ποιά κεφαλή όμως θα ταιριάζει στο πικάπ μου; Φώτο δίνονται παρακάτω.

Attachments

Reaction score
1.119
Δεν ξέρω τι κεφαλή ταιριάζει αλλά να πάρεις καινούρια κεφαλή,άλλωστε η διαφορα στη τιμή θα είναι πολύ μικρη.

Reaction score
2
Δεν ξέρω τι κεφαλή ταιριάζει αλλά να πάρεις καινούρια κεφαλή,άλλωστε η διαφορα στη τιμή θα είναι πολύ μικρη.
Ναι εννοείται πως αν είναι αν είναι μικρή η διαφορά θα πάρω κεφαλή. Παρακαλώ όποιος ξέρει τι κεφαλή παίρνει ας μου απαντήσει.

ika

News
Reaction score
14.911
Last edited:

Reaction score
2
Επειδή δείχνει να μην παίρνει κοινές κεφαλές, θα έλεγα να πάρετε αυτή την βελόνα και μετά με υπομονή βλέπετε τι άλλη κεφαλή μπορεί να μπει, αν μπορεί.
https://www.pickupnaalden.com/french/aiguille-tourne-disque.asp?M=Kenwood_KD-222R_N-50_2852
και εγώ φοβάμαι πως δεν παίρνει άλλη κεφαλή. Νομίζω όμως πως ένα μέρος απο το πλαστικό που κρατάει την βελόνα έχει σπάσει μέσα στην κεφαλή με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μπεί η καινούργια. Οπότε η λύση ήταν αλλαγή ολόκληρης κεφαλής, η οποία όμως δεν αλλάζει...

ika

News
Reaction score
14.911
... Ψάχνοντας όμως στο ίντερνετ είδα ότι με λιγότερα από 200ε δεν αγοράζεις κάτι αξιοπρεπές, γι αυτό είπα να το αφήσω για κάποια άλλη στιγμή που θα έχω περισσότερα λεφτά. ...
Έχει στη ΧΕ και με 30€. Κάποια είναι ενδιαφέροντα, σε τι κατάσταση είναι όμως?
Το KD-222R δείχνει να είναι από compact σύστημα, άμα έχει σπάσει και το headshell μόνο αν βρεθεί κάποιο από το διαδίκτυο.

ika

News
Reaction score
14.911
και εγώ φοβάμαι πως δεν παίρνει άλλη κεφαλή. Νομίζω όμως πως ένα μέρος απο το πλαστικό που κρατάει την βελόνα έχει σπάσει μέσα στην κεφαλή με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μπεί η καινούργια. Οπότε η λύση ήταν αλλαγή ολόκληρης κεφαλής, η οποία όμως δεν αλλάζει...
Με κάποιο τρόπο θα τραβιέται έξω.
Πιθανά με κανένα κατσαβιδάκι ωρολογοποιού.
Έτσι είναι ξεγραμμένη, οπότε δεν χάνετε τίποτα να δοκιμάσετε.
Ίσως εκεί που πουλάνε την βελόνα να μπορούν.

Rosinante

Dark Nιάου
Reaction score
5.607
Aν υπαρχει βιδακι στο πλαι, ξεβιδωσε και η κεφαλη θα βγει. Με το βιδακι η κεφαλες λεγονταν ''καρφωτές'' και εμπαιναν σε συγκεκριμενα πικαπ, οπως το sl-bd-20/22 της technics. Απο τη φωτο, μαλλον για καρφωτη μου φαινεται. Αν δεν υπαρχει πουθενα βιδακι, δοκιμασε να την τραβηξεις

Reaction score
2
Aν υπαρχει βιδακι στο πλαι, ξεβιδωσε και η κεφαλη θα βγει. Με το βιδακι η κεφαλες λεγονταν ''καρφωτές'' και εμπαιναν σε συγκεκριμενα πικαπ, οπως το sl-bd-20/22 της technics. Απο τη φωτο, μαλλον για καρφωτη μου φαινεται. Αν δεν υπαρχει πουθενα βιδακι, δοκιμασε να την τραβηξεις
Ναι υπάρχει όντως βιδάκι που χωρίζει αυτό το μαύρο πλαστικό που φαίνεται στις φώτο με μαζί με την κεφαλή απο τον βραχίονα. Κοίταξα το πικάπ που αναφέρεις και όντως μοιάζουν πολύ οι κεφαλές αλλα εμένα δεν έχει βιδάκι που να αφαιρείς μόνη της την κεφαλή. Αυτή είναι η μόνη διαφορά. Βέβαια τώρα που το είπες ίσως να μπορώ να αγοράσω ενα μεταχειρισμένο πλαστικό όπως αυτό στις φώτο που πολύ πιθανόν να ταιριάζει στον βραχίωνα μου και απο κει και πέρα να αλλάζω πολύ εύκολα την κεφαλή. Έτσι δεν είναι;

Rosinante

Dark Nιάου
Reaction score
5.607
Βγαλε τη βιδα και θα βγει το σωμα της κεφαλης με τη βελονα. Αν βγει και τιποτε αλλο, βαλ'το στη θεση του. Πηγαινε σε οποιοδηποτε ηλεκτρονικο καταστημα και ζητα μια καρφωτη κεφαλη με τη βιδα στο πλαι. Δεν ειναι ακριβη. Θυμαμαι υπηρχε μια καλη shure τοτε σε ενα κιτρινο κουτακι που τη δεκαετια του 90 εκανε κανα 5χιλιαρο. Τωρα, αν υπαρχει θα κανει καμια 30αρια ευρω. Καλες δουλειες:D
Η κεφαλη πρεπει να αλλαχτει οπωσδηποτε, οχι μονο η βελονα. Το βαρος των καρφωτων κεφαλων νομιζω ειναι συγκεκριμενο.

ika

News
Reaction score
14.911
Δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα, ο βραχίονας προσφέρει ρυθμίσεις ?.
Αν όχι, το νέο headshell πρέπει να έχει το σωστό βάρος, το σωστό μέγεθος, σωστή μορφή και την σωστή κεφαλή ώστε να παραμείνει ρυθμισμένος ο βραχίονας. Δλδ να είναι ακριβώς το ίδιο, όχι σχεδόν ίδιο.
Το πρόβλημά σας είναι ότι η μεταλλική βάση της βελόνας έχει μείνει μέσα στην κεφαλή, σωστά?
Μένοντας μέσα η βάση, η κεφαλή είναι άχρηστη γιατί δεν μπορεί να μπει ανταλλακτική βελόνα.
Δοκιμάστε να τραβήξετε προσεκτικά έξω αυτό που έχει μείνει μέσα.

Reaction score
2
Βγαλε τη βιδα και θα βγει το σωμα της κεφαλης με τη βελονα
Ίσως και εγώ να το έθεσα με λάθος τρόπο αλλά όπως είπα και φαίνεται στις φώτο δεν υπάρχει τέτοια βίδα που να βγαίνει η κεφαλή. Μοιάζει με τις άλλες των technics αλλα δεν είναι η ίδια.

Δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα, ο βραχίονας προσφέρει ρυθμίσεις ?.
Αν όχι, το νέο headshell πρέπει να έχει το σωστό βάρος, το σωστό μέγεθος, σωστή μορφή και την σωστή κεφαλή ώστε να παραμείνει ρυθμισμένος ο βραχίονας. Δλδ να είναι ακριβώς το ίδιο, όχι σχεδόν ίδιο.
Το πρόβλημά σας είναι ότι η μεταλλική βάση της βελόνας έχει μείνει μέσα στην κεφαλή, σωστά?
Μένοντας μέσα η βάση, η κεφαλή είναι άχρηστη γιατί δεν μπορεί να μπει ανταλλακτική βελόνα.
Δοκιμάστε να τραβήξετε προσεκτικά έξω αυτό που έχει μείνει μέσα.
Ο βραχίονας στο πίσω μέρος ρυθμίζει το βάρος ανάγνωσης(έτσι λέγεται νομίζω, αν πας στις φωτο που ανέβασα απο το πικάπ θα το δεις). Σωστά ένα μέρος της βελόνας έχει μείνει μέσα, που όσο κι αν προσπάθησα με μαεστρία να το αφαιρέσω δεν μπόρεσα. Έτσι έχω την φαεινή ιδέα να αλλάξω ολόκληρο το headshell ώστε να μπορώ απο εκεί και πέρα να αλλάζω κεφαλή με όποτε θέλω. Ενδεικτικά βρήκα αυτό https://www.ebay.com/itm/New-Straig...642299?hash=item5d7d081d3b:g:eFAAAMXQHDlRcxQr που είναι σχεδόν ίδιο με το δικό μου και φαίνεται να ταιριάζει στην υποδοχή καθώς μέτρησα τις διαστάσεις. Τουλάχιστον έχει μικρό κόστος και μπορώ να κάνω το ρισκάρω.

ika

News
Reaction score
14.911
Η βίδα που φαίνεται στο παλιό που είναι, στο κέλυφος ή στον βραχίονα?

Αυτό το νέο κέλυφος που λέτε είναι με καλώδια κεφαλής, στο παλιό δεν φαίνονται. Σίγουρα κάνει?

Last edited:

Reaction score
2
στο βραχίονα και σφίγγει το κέλυφος ώστε να μείνει στην θέση του.
[DOUBLEPOST=1526399048][/DOUBLEPOST]

Αυτό το νέο κέλυφος που λέτε είναι με καλώδια κεφαλής, στο παλιό δεν φαίνονται. Σίγουρα κάνει?
Νομίζω πως το σημαντικό είναι να ταιριάζει το βύσμα με τον βραχίονα και να συνδέονται τα φυς. Το νέο έχει καλώδια κεφαλής γιατί σε αντίθεση με το παλαιό μπορείς να αλλάζεις κεφαλές.

Attachments

ika

News
Reaction score
14.911
Άρα πάτε για το κέλυφος και νέα κεφαλή.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.608
Members
38.204
Νεότερο μέλος