Ερωτήσεις...

Air

Reaction score
0
Στην αέναη αναζήτηση καλύτερου (?) ήχου θέλω να σας κάνω τις εξής ερωτήσεις:

Καταρχάς να σας πληροφορήσω ότι σύστημά μου αποτελείται από ένα philips 963sa έναν CAV A10 και τα ΜD-Ι της CAV.
1.Σκέφτομαι, αν και δεν έχω παράπονο από το 963, να έπαιρνα ένα ξεχωριστό cdp (με υπόψιν pioneer 707, nad 542, rotel κλπ). Θα ακούω τελικά καλύτερη μουσική? Μήπως η προσθήκη κάποιου εξωτερικού DAC (πχ. της MF) κάνει τη δουλειά? Ή ένα buffer?
2.Ένα μεγάλο θέμα: καλώδια. Καταρχάς ρεύματος. Κάνουν διαφορά? Αξίζουν 100 Ευρώ ή και παραπάνω για ένα πολύμπριζο ή για ένα καλώδιο ρεύματος? Interconnect: τα της CAV φαίνονται ποιοτικά. Δεν ξέρω τεχνικά χαρακτηριστικά. Είναι καλά κατά τη γνώμη σας? Να τα αλλάξω?
Ξέρω ότι -ίσως-θα μου πείτε ότι ο μόνος τρόπος να το καταλάβω είναι να τα ακούσω όλα αυτά. Αλλά αυτό είναι αρκετά δύσκολο.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ελπίζω να μην παρεξηγήσετε το ευμεγέθες πόστ ενός νέου σχετικά στο χώρο μέλους. :oops:

Reaction score
650
Νομίζω ότι ο ενισχυτής σου είναι μια κλάση παραπάνω (ηχητικά) από τα υπόλοιπα συνοδά. Ένα ξεχωριστό cdp γύρω στα 1000Ε και δύο καλύτερα ηχεία κι αυτά στα ίδια λεφτά πάνω κάτω θα ανέβαζαν πολύ τον ήχο του συστήματός σου.
Όσο για τα καλώδια οι διαφορές που παίρνεις είναι πολύ μικρές και με κανένα τρόπο δεν επιφέρουν τη βελτίωση που θα πάρεις αν αλλάξεις ηχεία π.χ. κι ας δώσεις και 1000Ε γι' αυτά.

Air

Reaction score
0
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Έχετε δίκιο μάλλον για τα ηχεία πλην όμως με καλύπτουν προς το παρόν. Εξάλλου είναι εξαιρετικά δύσκολο να τα πουλήσω (είναι ογκώδη και σχετικά καινούργια στην αγορά). Όσον αφορά την πηγή, επειδή τα οικονομικά είναι περιορισμένα λέτε να μπορούσα να βρώ κάτι πιο ταπεινό πλην ικανοποιητικό. Έχω υπόψιν μου δύο περιπτώσεις (μεταχειρισμένα) το 707 pioneer (ίσως με κάποια μετατροπή) και ένα ARCAM 73.

Ευχαριστώ και πάλι

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
1. Σίγουρα ένα καλό CDplayer κατηγορίας τιμής από 500€ μέχρι 1000€ θα βελτίωνε αισθητά την ηχητική ποιότητα. Δες το συγκριτικό για CDplayers που είχαμε κάνει τον Νοέμβριο όπου υπάρχουν αρκετές ικανοποιητικές λύσεις.

http://www.avsite.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=2224&start=0

Η λύση του DAC θα ήταν ημίμετρο μιας που θα είχες το ίδιο transport (αν και ίσως βρεις μερικά πολύ καλά DAC σε μεταχειρισμένα). Το Buffer θα επηρέαζε τον ήχο σίγουρα αλλά οι βελτιώσεις έναντι των παραπάνω λύσεων θα ήταν ελάχιστες...

2. Όσο για τα καλώδια απλά έχε στον νού σου ότι αν το σύστημα δεν λαλάει δεν το σώζει κανένα καλώδιο...Απλά μπορεί να το κάνει να εκτίθεται λιγότερο. Κατά την άποψή μου ένα καλής κατασκευής (το πιο βασικό) καλώδιο μπορεί να σου δώσει καλή απόδοση, χωρίς υπερβολικό κόστος. Δοκίμασε τα Supra ή τα Cable Talk (υπάρχουν και εδώ αρκετά μεταχειρισμένα αλλά έλεγξε πρώτα μήπως υπάρχουν διαβρώσεις ή είναι σπασμένα)

3. Η αλλαγή ηχείων σίγουρα θα συμβάλλει στην αλλάγή της ηχητικής ποιότητας περισσότερο απ' οτιδήποτε άλλο. Γι' αυτό θέλει και πολύ προσοχή. Τα ηχεία που έχεις δεν είναι άσχημα και μιας και είναι αρκετά καινούργια κράτα τα λίγο ακόμα και αν διαπιστώσεις ότι δεν σε καλύπτουν τότε και μόνο τότε προχώρα σε αντικατάσταση...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.175
Members
38.301
Νεότερο μέλος
902 TV