Ερωτηση για Pioneer MP-80

Reaction score
1
Γεια σας ρε παιδια.Μετα απο αρκετο καιρο επιστρεφω για τη πολυτιμη βοηθεια σας.Εχω ενα pioneer MP-80 το οποιο το ειχα δουλεψει για λιγο και μετα μπηκε στο κουτι του.Τωρα λοιπον που βρεθηκε παλι χρονος για να το αξιοποιησω,ηθελα να ρωτισω αν υπαρχει τροπος να προσθεσω καποια θυρα usb ετσι ωστε να μπορω να βαζω στικακι για τα τραγουδια(να μη χρειαζεται να "καιω" cd).Δεν το κατεχω και πολυ το ολο αθλημα,οποτε ζητω τη κατανοηση σας.

Reaction score
1
Απάντηση: Ερωτηση για Pioneer MP-80

Γίνεται...

Χριεάζεσαι αυτό το ματζαφλάρι, το οποίο πρέπει να συνδέσεις στο ηλεκτρικό κύκλωμα της πηγής.

http://www.pioneer.eu/eur/products/25/38/301/CD-UB100/page.html

Είναι λίγο λαλακία βέβαια η όλη φάση, γιατί α) ο αντάπτορας είναι ψιλοπανάκριβος στα 100+ € και β) δεν είναι και ο γρηγορότερος σε απόκριση, ενώ δε συνεργάζεται και άψογα με όλα τα media.

Στη θέση σου θα το σούταρα το MP80 (γιατί μεταξύ μας δεν είναι και το πιο αξιόπιστο μηχανάκι, θα σου χαλάσει από στιγμή σε στιγμή...) και θα αγόραζα ένα ωραιότατο καινούργιο μηχανάκι (κατά προτίμηση ΟΧΙ Pioneer) και όλα καλά!

ΥΓ. Φανατικός πιονεράκιας γαρ, το είχα το ΜΡ80 2 χρονάκια, φοβερό deck, τούμπανο προενίσχυση, σούπερ λειτουργικό, ΑΛΛΑ από από αξιοπιστία, forget about it...

Reaction score
1

Κριμα και δεν το εχω δουλεψει πολυ.Δεν υπαρχει περιπτωση να δωσω 100€ για τον ανταπτορα (απο τη στιγμη που ουτε καλα καλα η πηγη δε μπορει να πιασει τοσα).Μαλλον θα το δωσω του πατερα μου:103:
Καμια καλη προταση για καινούργιο μηχανάκι που να μπορει να δεχθεί και στικακι?Δε με ενδιαφερει η ενταση (να χαλαει το κοσμο) αλλά η καλη ποιητητα στον ηχο.
Ευχαριστω

Reaction score
198

Κριμα και δεν το εχω δουλεψει πολυ.Δεν υπαρχει περιπτωση να δωσω 100€ για τον ανταπτορα (απο τη στιγμη που ουτε καλα καλα η πηγη δε μπορει να πιασει τοσα).Μαλλον θα το δωσω του πατερα μου:103:
Καμια καλη προταση για καινούργιο μηχανάκι που να μπορει να δεχθεί και στικακι?Δε με ενδιαφερει η ενταση (να χαλαει το κοσμο) αλλά η καλη ποιητητα στον ηχο.
Ευχαριστω
την συγκεκριμενη πηγη την ειχα παρει οταν ειχε πρωτοβγει (2003-4 400ευρο) ηταν αρκετα καλη(ηχητικα) για τοτε. βεβαια ειχε πολυ μεγαλο προβλημα με την προσοψη, μολις επιαναν οι ζεστες παταγα το κουμπι για να βγει το cd και δεν κατεβαινε ουτε με ταμα η προσοψη, κολλουσε ο μηχανισμος.
νομιζω οτι καλυτερα να παρεις ενα καινουργιο και να μην μπλεκεις ασε που αν δεν εχεις ιδιαιτερες απαιτησεις με 100 ευρω περνεις αυτο που θες

οσο για πηγη ειμαι υπερ της alpine(150 ευρω+) ειχα στο παρελθον και ειχα μεινει πολυ ικανοποιημενος και στο αποτελεσμα με ενισχυτες αλλα και χωρις, με καλα ηχειακια επαιζε σουπερ

Reaction score
1

Kenwood/JVC δες (τούμπανα απο εξοπλισμό, αρτιότατες ηχητικά και αλεξίσφαιρες), ειδικά αν τρέξεις τα ηχεία απ'ευθείας από την πηγή και μόνο. Δε βλέπω κανέναν απολύτως λόγω να πληρώσεις νταβατζιλίκι στην Alpine...

Reaction score
1

Ακριβως τα ιδια ισχυουν και με εμενα.Την αγορασα 400€ σχεδον μολις βγηκε.Μετα απο κανα χρονο αρχισε τα περιεργα με την "εξοδο" του cd.

Reaction score
1

H μοναδα βασικα που θελω να βαλω, προκειται να αντικαταστήσει την εργοστασιακη πηγη στο αυτοκινητο μου (daihatsu sirion 2009).Για να βαλω ομως αλλου ειδους πηγη (περαν της "μαμα") πρεπει να παρω ενα ειδικο πλαισιο (αρκετα τσουχτερο,καπου στα 100€) το οποιο ειναι 2 θεσεων (2 din).Ειχα κανει τη σκεψη καποια στιγμη (που υπηρχαν χρηματα) να βαλω αυτες τις οθονες (2 din) που κανουν σχεδον τα παντα.Ομως το αφησα για αργοτερα, με αποτελεσμα να μας προλαβει η κριση.Τα ηχεια θα παραμεινουν τα εργοστασιακα (4 συνολο).Οπως προανεφερα, με ενδιαφερει πιο πολυ η ποιοτητα (οσο γινεται σε αυτα τα χρηματα) παρα η ενταση.Το ποσό ειναι περιπου στα 150€.Αν γινεται να μου προτείνεται καποιο συγκεκριμένο μοντελο.
Σας ευχαριστω.

Reaction score
1

H μοναδα βασικα που θελω να βαλω, προκειται να αντικαταστήσει την εργοστασιακη πηγη στο αυτοκινητο μου (daihatsu sirion 2009).Για να βαλω ομως αλλου ειδους πηγη (περαν της "μαμα") πρεπει να παρω ενα ειδικο πλαισιο (αρκετα τσουχτερο,καπου στα 100€) το οποιο ειναι 2 θεσεων (2 din).Ειχα κανει τη σκεψη καποια στιγμη (που υπηρχαν χρηματα) να βαλω αυτες τις οθονες (2 din) που κανουν σχεδον τα παντα.Ομως το αφησα για αργοτερα, με αποτελεσμα να μας προλαβει η κριση.Τα ηχεια θα παραμεινουν τα εργοστασιακα (4 συνολο).Οπως προανεφερα, με ενδιαφερει πιο πολυ η ποιοτητα (οσο γινεται σε αυτα τα χρηματα) παρα η ενταση.Το ποσό ειναι περιπου στα 150€.Αν γινεται να μου προτείνεται καποιο συγκεκριμένο μοντελο.
Σας ευχαριστω.
Αγορίνα μου, τώρα τι ποιότητες και τι εντάσεις ψάχνεις ή δεν ψάχνεις δε μπορώ να καταλάβω...

Εργοστασιακά χρεπάκια ηχεία σε συνδυασμό με ξεβράκωτα ενσωματωμένα ενισχυτάκια πηγής, ΑΥΤΑ θα είναι τα "υλικά" σου, οπότε τι να λέμε τώρα... Βάλε εκεί μία οποιαδήποτε πηγούλα που σου κάνει στο μάτι να έχει κάποια βασικά καλούδια (USB πχ) και μην ψάχνεις τίποτα παραπέρα.

1000000000 φορές να πάρεις μία πεταμένη πηγή του 80άρικου και με τα υπόλοιπα έναν μεταχειρισμένο μικρό 4κάναλο και την καλωδίωσή του.

Reaction score
1

Αγορίνα μου, τώρα τι ποιότητες και τι εντάσεις ψάχνεις ή δεν ψάχνεις δε μπορώ να καταλάβω...

Εργοστασιακά χρεπάκια ηχεία σε συνδυασμό με ξεβράκωτα ενσωματωμένα ενισχυτάκια πηγής, ΑΥΤΑ θα είναι τα "υλικά" σου, οπότε τι να λέμε τώρα... Βάλε εκεί μία οποιαδήποτε πηγούλα που σου κάνει στο μάτι να έχει κάποια βασικά καλούδια (USB πχ) και μην ψάχνεις τίποτα παραπέρα.

1000000000 φορές να πάρεις μία πεταμένη πηγή του 80άρικου και με τα υπόλοιπα έναν μεταχειρισμένο μικρό 4κάναλο και την καλωδίωσή του.
Οπως προανεφερα φιλε μου δε το κατεχω και πολυ το αντικειμενο και για αυτο το λόγο ειπα να ρωτησω εδω.Δε τρεφω αυταπατες οτι με εργοστασιακα ηχεια (των οποιων η ποιοτητα φανταζομαι οτι μπορει να ειναι και κατω του μετριου) θα εχω σουπερ απόδοση!Απλα ζητησα προτασεις-γνωμες για καπόια πηγη που θα μπορει (εστω σε αυτα τα χρηματα) να μου δωσει τη καλυτερη αποδοση (οσο γινεται).

Reaction score
1

Κατανοητό.

Για να αποκτήσει νόημα η έννοια "αναβάθμιση ήχου στο αυτοκίνητο", το μόνο βήμα με ουσία imho είναι η εγκατάσταση τελικού ενισχυτή: με τη βοήθειά του, θα αποκτήσει το σύστημα την απαραίτητη ισχύ (ώστε να αποκτήσει και ο ήχος σώμα και υπόσταση), ενώ και τα ηχειάκια μέσω των διαφόρων φίλτρων που 99% θα διαθέτει αυτός θα απαλλαγούν από συχνότητες που δε μπορούν να αναπαράγουν και θα επικεντρωθούν σε συχνότητες που μπορούν να καταφέρουν.

Η aftermarket πηγή θα σου προσφέρει απλώς καλύτερο εξοπλισμό, ενδεχομένως δυνατούτσικα ενισχυτάκια (τύπου 4χ15RMS και τίποτα παραπάνω) και ίσως μία άλλη εικόνα στο ταμπλώ (άλλη την επιθυμούν, αλλά πιστεύουν ότι τους "χαλάει" το εργοστασιακό look).

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Νομίζω τα 100Ε της πρόσοψης είναι υπερβολικά!!

Reaction score
1

Κατανοητό.

Για να αποκτήσει νόημα η έννοια "αναβάθμιση ήχου στο αυτοκίνητο", το μόνο βήμα με ουσία imho είναι η εγκατάσταση τελικού ενισχυτή: με τη βοήθειά του, θα αποκτήσει το σύστημα την απαραίτητη ισχύ (ώστε να αποκτήσει και ο ήχος σώμα και υπόσταση), ενώ και τα ηχειάκια μέσω των διαφόρων φίλτρων που 99% θα διαθέτει αυτός θα απαλλαγούν από συχνότητες που δε μπορούν να αναπαράγουν και θα επικεντρωθούν σε συχνότητες που μπορούν να καταφέρουν.

Η aftermarket πηγή θα σου προσφέρει απλώς καλύτερο εξοπλισμό, ενδεχομένως δυνατούτσικα ενισχυτάκια (τύπου 4χ15RMS και τίποτα παραπάνω) και ίσως μία άλλη εικόνα στο ταμπλώ (άλλη την επιθυμούν, αλλά πιστεύουν ότι τους "χαλάει" το εργοστασιακό look).
Ok.Υπαρχει καποιο ενδεικτικό μοντελο που να βρίσκεται εντός του χρηματικου μου οριου?Ενισχυτες τύπου 4χ15RMS (που ανεφερες) σε τι τιμες περιπου βρίσκονται?

Reaction score
1

Νομίζω τα 100Ε της πρόσοψης είναι υπερβολικά!!
Κι ομως φιλε μου η πραγματικη τιμη της αντιπροσωπιας (μιας και δεν εχω βρει κατι σε aftermarket) ειναι 120€!!!
Εχω βρει μεταχειρισμένη στα 80€ (που και παλι ακριβη ειναι)!

Reaction score
1

Ok.Υπαρχει καποιο ενδεικτικό μοντελο που να βρίσκεται εντός του χρηματικου μου οριου?Ενισχυτες τύπου 4χ15RMS (που ανεφερες) σε τι τιμες περιπου βρίσκονται?
Tα 4χ15RMS είναι η μέση ισχύς που μπορεί να σου παρέχει μία οποιαδήποτε σύγχρονη πηγή! Από την άλλη, ένας μικρός 4κάναλος με πχ 4χ50RMS http://www.caraudio-store.de/images/products/bullaudio_4.200.jpg θα σου δώσει με το καλημέρα τουλάχιστον την 3πλάσια ισχύ, σαφώς πιο "καθαρή", ενώ επιπλέον θα διαθέτει και διάφορα φίλτρα για να κάνεις το κατάλληλο/απαραίτητο παιχνίδι με τις αποκοπές συχνοτήτων.

Ένας ενισχυτάκος όπως αυτός του λινκ ή κάποιος ανάλογος, είναι πιθανόν να βρεθεί καινούργιος κοντά στα 80€...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.097
Members
38.408
Νεότερο μέλος
kalelakos