Ερώτηση για σύνδεση ηχείων 5.1 με dvd player

Reaction score
0
Νέο μέλος κια ξεκινάω το πρώτο μου post με ερώτηση. Μπορώ να συνδέσω ηχεία 5.1 με dvd player απευθείας δηλαδή χωρίς ενισχυτή? Έχω ενα phillips (δεν βρίσκομαι σπίτι και δεν θυμάμαι μοντέλο) που διαθέτει αποκωδικοποιητή Dolby Digital και DTS και μία έξοδο coaxial out (εκτός από την τυπική δεξί αριστερό). Πώς μπορώ να τα συνδέσω με ηχεία 5.1 και τι καλώδιο πρέπει να έχουν τα ηχεία? Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθεια σας.

Reaction score
62
Δυστυχώς απ' ευθείας δεν μπορείς να συνδέσεις. Αυτές οι έξοδοι είναι για να συνδέεται το Dvd αναλογικά με τον ενισχυτή, αναλαμβάνει δηλ το Dvd την αποκωδικοποίηση και στέλνει έτοιμη τροφή στον ενισχυτή. Αλλά δεν παρέχει ενίσχυση, επομένως δεν τον γλυτώνεις!!

Reaction score
62
...Εκτός αν έχεις ηχεία ενεργά δηλ με ενσωματωμένο ενισχυτή (π.χ creative) όπου μπορείς να συνδέσεις κανονικά.

Reaction score
0
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. καμιά καλή πρόταση και πόσο περίπου κοστίζουν τέτια ηχεία?

Reaction score
62
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. καμιά καλή πρόταση και πόσο περίπου κοστίζουν τέτια ηχεία?
Δες στο site της creative (www.creative.com). Θα βρείς αρκετά ηχεία και καλά. Το μόνο θέμα είναι ότι τα βύσματα κάνουν για pc (τα καρφιά) ενώ οι έξοδοι των dvd είναι rca. Γι' αυτό τσέκαρέ το πρίν αγοράσεις ή δές αν υπάρχει κανας αντάπτορας!

Reaction score
0
Ένα φιλαράκι αγόρασε τα logitech x-530 και περιέχουν ένα μικρό αντάπτορα από τα 3 καρφιά σε 2 rca (κόκκινο άσπρο). Το ερώτημα είναι εάν έτσι θε έχω 5.1 ήχο ή απλά στέρεο σε 5 ηχεία? Και τα ενεργά ηχεία πως τα ξεχωρίζω (ο αγγλικος όρος είναι active speakers?)

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.454