Ερώτηση σχετικά με τον Yamaha RX-V663

Reaction score
134
Εδώ και μερικές μέρες αποφάσισα να αγοράσω τον εν λόγω ενισχυτή.Είμαι πολύ ικανοποιημένος και μπόρεσα πολύ εύκολα να βρω τις ρυθμίσεις του.

Η απορεία που έχω είναι η εξής.Στις ρυθμίσεις του ενισχυτή του έχω ορίσει ότι έχω 5.1 ηχεία.Όταν παίζω κάποιο παιχνίδι στο ps3 μου δείχνει στην οθόνη του ότι τι σήμα που δέχεται είναι LPCM 7.1 και δείχνει ότι τα surround back είναι ενεργοποιημένα.Πρέπει να κάνω κάτι η όντως το 7.1 σήμα που δέχεται το στέλνει μόνο στα 5.1 ηχεία που έχω.

Δυστηχώς δεν έχω καμιά ταινία 7.1 για να δοκιμάσω.όλες είναι 5.1 οπότε δείχνει κανονικά ότι δουλεύουν μόνο τα 5.1 ηχεία που έχω.

Reaction score
6
Μήπως ο ενισχυτής σου στην οθόνη δείχνει το σήμα που παίρνει και όχι αυτό που βγάζει;

Reaction score
134
Αυτό ακριβώς ρωτάω και εγώ φίλε μου.

Το καταλαβαίνω αν αυτό που δείχνει είναι αυτό που δέχεται.Λογικό δείχνει.Αλλά υπάρχει τρόπος να ξέρω αν τον ήχο από τα surround back που δεν έχω τον στέλνει κανονικά στα surround που έχω?

Από το menu έχω επιλέξει ότι δεν έχω surround back ηχεία αλλά θα πρέπει να αρκεστώ σε αυτό ή υπάρχει και κάποιος άλλος τρόπος να δω ότι όντως δεν στέλνει σήμα στα surround back?

Πάντως είχα την πρώτη μου εμπειρία με high definition audio.Έβαλα να δω το Black Hawk Down και η ποιότητα του LPCM 5.1 ήταν πραγματικά απίστευτη.:137:

Reaction score
6
Συνήθως (αν όχι πάντα) οι A/V μοιράζουν την πληροφορία στα υπάρχοντα ηχεία. Ακόμα και καθόλου surround να μην είχες, ο ενισχυτής θα διαμοίραζε την πληροφορία στα τρία μπροστινά.

Εννοείται βεβαίως πως όσο πιο κοντά στην original εκδοχή είμαστε από πλευράς set up ηχείων, τόσο καλύτερα.

Reaction score
134
Δεν υπάρχει κανένας με τον εν λόγω ενισχυτή να μας διαφωτίσει λίγο παραπάνω σχετικά με τα surround back ηχεία?

Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί ένα παιχνίδι που έβγαζε dolby digital σύμφωνα με τον παλιό μου ενισχυτή τώρα βγάζει PCM?Δεν είναι λίγο κουφό αυτό?Ή εγώ δεν καταλαβαίνω κάτι σωστά?:107:

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Ερώτηση σχετικά με τον Yamaha RX-V663

Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί ένα παιχνίδι που έβγαζε dolby digital σύμφωνα με τον παλιό μου ενισχυτή τώρα βγάζει PCM?Δεν είναι λίγο κουφό αυτό?Ή εγώ δεν καταλαβαίνω κάτι σωστά?:107:
Πολύ απλό φίλε μου.......γιατί έχεις ρυθμίσει την θύρα hdmi του PS3 σου να δίνει σήμα pcm.......για να σου εμφανίζει Dolby Digital πρέπει να την ρυθμίσεις να εξάγει το σήμα αυτούσιο(bitstream).....:126:

Reaction score
134
Χμμμ....την επιλογή αυτή την είχα πάντα σε bitstream...αλλά όντως δεν σκέφτηκα να την ξανακοιτάξω.Όταν θα πάω σπίτι μου το μεσημέρι θα το κοιτάξω και θα σας πω...

Reaction score
134
Λοιπόν παιδιά μετά από αρκετές ώρες πειραμάτων έβγαλα τα εξής συμπεράσματα.Μιλάω πάντα για σύνδεση του ps3 με ενισχυτή μέσω HDMI.

Πρώτα απόλα έχω 5.1 ηχεία.Οπότε αυτό που έπρεπε να κάνω ώστε να μην στέλνει το ps3 7.1 στον ενισχυτή ήταν να πάω στο sound settings και να βγάλω όλα τα κουτάκια που έλεγαν 7.1 LPCM.Τώρα το ps3 στέλνει στον ενισχυτή μόνο 5.1 σήματα.

Τώρα για τα παιχνίδια.
Αυτό που ανακάλυψα είναι ότι το ps3 επιλέγει την καλύτερη επιλογή ήχου σύμφωνα με την λίστα των διαθέσιμων σημάτων που μπορεί να στείλει από το μενού sound settings.Το LPCM 5.1 είναι πιο ψηλά στη λίστα από ότι το dolby digital και το dts άρα αν είναι το LPCM 5.1 τσεκαρισμένο αυτό το σήμα θα στείλει το ps3 στον ενισχυτή και όχι το dolby digital ή το dts ακόμα και αν το παιχνίδι λέει ότι έχει dolby digital.Αν θέλετε να έχετε dolby digital ή dts στον ενισχυτή θα πρέπει να βγάλετε όλα τα κουτάκια που γράφουν LPCM στο μενού του sound settings έτσι ώστε το ps3 να δει ότι μπορεί να στείλει μόνο dolby digital.Φαίνεται ότι το ps3 μετατρέπει τα σήματα Dolby digital και dts σε LPCM και μετά τα στέλνει στον ενισχυτή.Αυτό το είδα καθώς δοκίμασα 2 παιχνίδια.Το Bad Company και το Call of duty 4.Και τα 2 παιχνίδια όταν είχα τον παλιό μου ενισχυτή (σύνδεση μέσω οπτικής θύρας) έστελναν σήμα Dolby digital στον ενισχυτή.Τώρα όμως που το ps3 βλέπει ότι μπορεί να στείλει LPCM 5.1 μέσω της HDMI αυτό κάνει.

Για ταινίες τώρα.Bitstream ή LPCM?
Για blu ray και dvds αν επιλέξω LPCM από το μενού το ps3 μετατρέπει τα πάντα (Dolby digital,dts,DD True HD,DTS-HD) σε LPCM.

Αν επιλέξω bitstream γίνεται το εξής.
Στα dvd τα σήματα DD και DTS τα στέλνει στον ενισχυτή όπως είναι.
Στα blu ray τα σήματα DD και DTS τα στέλνει όπως είναι αλλά για τα σήματα DD true HD και DTS-HD παίζει μόνο το core σήμα (δηλαδή το DD και DTS).Το PCM σήμα το στέλνει κανονικά.

Από τα παραπάνω αυτό που έχω καταλάβει είναι τα εξής.Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το ps3 σαν τον κεντρικό player με τον οποίο θα βλέπεται ταινίες εξαρτάται από τον ενισχυτή που έχετε.Αν έχετε ενισχυτή που δέχεται LPCM σήματα τότε διαλέχτε LPCM.Αν έχετε παλιότερο ενισχυτή που δέχεται μόνο DD και DTS επιλέξτε bitstream ώστε να ακούτε μόνο τα core σήματα.

Μετά από όλο αυτό το ψάξιμο έχω μία μόνο απορία.Να αφήσω το ps3 να μετατρέπει τα dolby digital και dts σήματα των παιχνιδιών σε LPCM 5.1 ή να ξετσεκάρω όλα τα LPCM κουτάκια από το μενού ώστε να βγάζει τα αρχικά dolby digital ή dts σήματα?Υπάρχει καμία αισθητή διαφορά?Γνωρίζω ότι το LPCM 5.1 είναι ανώτερο του Dolby digital ή του dts αλλά από την στιγμή που το LPCM σήμα δήμιουργείται από το αρχικό dolby digital σήμα που έχει το παιχνίδι θα ακούγεται καμία διαφορά?

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Ερώτηση σχετικά με τον Yamaha RX-V663

Λοιπόν παιδιά μετά από αρκετές ώρες πειραμάτων έβγαλα τα εξής συμπεράσματα.Μιλάω πάντα για σύνδεση του ps3 με ενισχυτή μέσω HDMI.

Πρώτα απόλα έχω 5.1 ηχεία.Οπότε αυτό που έπρεπε να κάνω ώστε να μην στέλνει το ps3 7.1 στον ενισχυτή ήταν να πάω στο sound settings και να βγάλω όλα τα κουτάκια που έλεγαν 7.1 LPCM.Τώρα το ps3 στέλνει στον ενισχυτή μόνο 5.1 σήματα.

Τώρα για τα παιχνίδια.
Αυτό που ανακάλυψα είναι ότι το ps3 επιλέγει την καλύτερη επιλογή ήχου σύμφωνα με την λίστα των διαθέσιμων σημάτων που μπορεί να στείλει από το μενού sound settings.Το LPCM 5.1 είναι πιο ψηλά στη λίστα από ότι το dolby digital και το dts άρα αν είναι το LPCM 5.1 τσεκαρισμένο αυτό το σήμα θα στείλει το ps3 στον ενισχυτή και όχι το dolby digital ή το dts ακόμα και αν το παιχνίδι λέει ότι έχει dolby digital.Αν θέλετε να έχετε dolby digital ή dts στον ενισχυτή θα πρέπει να βγάλετε όλα τα κουτάκια που γράφουν LPCM στο μενού του sound settings έτσι ώστε το ps3 να δει ότι μπορεί να στείλει μόνο dolby digital.Φαίνεται ότι το ps3 μετατρέπει τα σήματα Dolby digital και dts σε LPCM και μετά τα στέλνει στον ενισχυτή.Αυτό το είδα καθώς δοκίμασα 2 παιχνίδια.Το Bad Company και το Call of duty 4.Και τα 2 παιχνίδια όταν είχα τον παλιό μου ενισχυτή (σύνδεση μέσω οπτικής θύρας) έστελναν σήμα Dolby digital στον ενισχυτή.Τώρα όμως που το ps3 βλέπει ότι μπορεί να στείλει LPCM 5.1 μέσω της HDMI αυτό κάνει.

Για ταινίες τώρα.Bitstream ή LPCM?
Για blu ray και dvds αν επιλέξω LPCM από το μενού το ps3 μετατρέπει τα πάντα (Dolby digital,dts,DD True HD,DTS-HD) σε LPCM.

Αν επιλέξω bitstream γίνεται το εξής.
Στα dvd τα σήματα DD και DTS τα στέλνει στον ενισχυτή όπως είναι.
Στα blu ray τα σήματα DD και DTS τα στέλνει όπως είναι αλλά για τα σήματα DD true HD και DTS-HD παίζει μόνο το core σήμα (δηλαδή το DD και DTS).Το PCM σήμα το στέλνει κανονικά.

Από τα παραπάνω αυτό που έχω καταλάβει είναι τα εξής.Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το ps3 σαν τον κεντρικό player με τον οποίο θα βλέπεται ταινίες εξαρτάται από τον ενισχυτή που έχετε.Αν έχετε ενισχυτή που δέχεται LPCM σήματα τότε διαλέχτε LPCM.Αν έχετε παλιότερο ενισχυτή που δέχεται μόνο DD και DTS επιλέξτε bitstream ώστε να ακούτε μόνο τα core σήματα.

Μετά από όλο αυτό το ψάξιμο έχω μία μόνο απορία.Να αφήσω το ps3 να μετατρέπει τα dolby digital και dts σήματα των παιχνιδιών σε LPCM 5.1 ή να ξετσεκάρω όλα τα LPCM κουτάκια από το μενού ώστε να βγάζει τα αρχικά dolby digital ή dts σήματα?Υπάρχει καμία αισθητή διαφορά?Γνωρίζω ότι το LPCM 5.1 είναι ανώτερο του Dolby digital ή του dts αλλά από την στιγμή που το LPCM σήμα δήμιουργείται από το αρχικό dolby digital σήμα που έχει το παιχνίδι θα ακούγεται καμία διαφορά?
Πάντα στο pcm να το έχεις......σε όλα.....

Reaction score
9
Απάντηση: Ερώτηση σχετικά με τον Yamaha RX-V663

Ένα πικάπ σε ποιές εισόδους (phono) θα μπορούσε να συνδεθεί?
Επίσης από το Pc έως σήμερα έστελνα τον ήχο της κάρτας από mini jack στην είσοδο Aux του στερεοφωνικού ενισχυτή. Τώρα με αυτόν τον ενισχυτή σε ποιά είσοδο θα στείλω τον ήχο από την κάρτα ήχου?
Η κάρτα είναι soundbluster 5.1 χωρίς ψηδιακή έξοδο. Μήπως να πάει στο MULTI CH INPUT? (να προσθέσω ότι ηχεία χρησιμοποιούνται left, right kai center).
Παραθέτω και φωτογραφία του πίσω μέρους του ενισχυτή.

http://www.yamaha-hifi.com/index.php?lang=e&country=DE&idcat1=1&idcat2=2

Ευχαριστώ.

Reaction score
50
Φαντάζομαι μιλάς για τον 663... Για δες, έχει είσοδο phono; Αν ναι τότε εκεί πρέπει να συνδέσεις το πικάπ σου. Αν όχι νομίζω μπορείς να συνδέσεις ένα phone preamplifier στον ενισχυτή σου, π.χ. αυτόν. Το τελευταίο με μια μικρή επιφύλαξη επειδή δεν το έχω δοκιμάσει.

Τώρα, για την κάρτα σου: εφόσον έχει 5.1 αναλογικές εξόδους τότε πρέπει να τις συνδέσεις στις αντίστοιχες αναλογικές εισόδους του A/V. Αυτές πρέπει να είναι οι MULTI CH INPUT που λες κι εσύ. Βέβαια την αποκωδικοποίηση του σήματος δε θα την κάνει ο ενισχυτής αλλά η κάρτα.

Reaction score
784
Ξερει κανεις καποιο μαγαζι που να εχει σε καλη τιμη τον 663?
Κατι ακουσα οτι σε καποιο μαγαζι πωλειται 440-450ε και τον εχω βαλει στοχο...

Reaction score
0
για να μην ανοιξω νεο θρεντ να ρωτησω κατι εδω,αγοραζοντας τον Yamaha RX-V663 και καταργωντας τον παλιο μου Yamaha που παιζει μονο dd -dts,αξιζει τα 500ε περιπου που κοστιζει ωστε να εχω τα νεα φορμα ηχου?Παιζω παιχνιδια στο ps3 και βλεπω και ταινιες blu-ray,ειναι σημαντικη η διαφορα στην ποιοτητα του ηχου ωστε να δικαιολογει αυτα τα χρηματα?Ευχαριστω.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    Shalom
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.326
Members
38.301