Εσείς τι θα μου προτείνατε ?

Reaction score
0
Καλησπέρα ,

Παρακολουθώ εδώ και πολύ καιρό τις συζητήσεις που κάνετε επάνω στους AV ενισχυτές και πιστεύω ήρθε η ώρα να αποφασίσω τον ποιον ενισχυτή τελικά μου ταιριάζει.

Ας αρχίσω με τις λεπτομέρειες.
Ο χώρος που θα μπει ο ενισχυτής είναι το σαλόνι του σπιτιού μου , οι διαστάσεις του είναι 7,50 x 7,20 μέτρα ,ύψος 2,60 μέτρα , μιλάμε για έναν χώρο κοντά στα 55 τετραγωνικά και σχετικά χαμηλοτάβανο.
Ο ενισχυτής θέλω να οδηγεί , 5.1 ή 6.1 για ήχο , projector (HDMI) για έξοδο εικόνας , TV – HTPC για είσοδο εικόνας-ήχου.
Τα ποσοστά θα είναι 90% ταινίες 10% μουσική .

Τα χρήματα που διαθέτω δεν είναι πολλά .
Για ηχεία δεν έχω ακόμα σκεφτεί πια, αλλά φανταστείτε δεν θέλω να ξεπεράσω τα 1.100€ για 6.1 ήχο.
Έλεγα για τον HK 255 , αλλά σκέπτομαι μήπως είναι πολλά τα 600€ για ενισχυτή μιας και τα ηχεία δεν θα είναι σε αυτήν την κατηγορία.
Μήπως άμα πάρω κάτι πιο φτηνό σε ενισχυτή (400€) να έχω την ίδια σχετικά απόδοση με τα ίδια ηχεία ;

Ευχαριστώ.

Reaction score
0
Από αυτά που έχω καταλάβει μέχρι τώρα νομίζω πως είναι καλύτερα να διαλέξεις πρώτα ηχεία για το χώρο που θέλεις να καλύψεις και μετά να διαλέξεις τον ενισχυτή που θα μπορέσει να τα οδηγήσει.

Reaction score
1
Απάντηση: Εσείς τι θα μου προτείνατε ?

Aυτος ειναι ενας βασικος κανονας οταν ξεκινας να στησεις συστημα.

Απο Ελλαντα θα αγορασεις ή απο εξωτερικο? Ρωταω για να καταλαβουμε σε τι κατηγορια θα παιξεις γιατι με €600 αγοραζεις ααααλλα πραγματα απ εξω.

Reaction score
0
Δεν έχω πρόβλημα να αγοράσω από το εξωτερικό , αρκεί να μην έχω πρόβλημα με το service.
Άρα μου προτείνετε να ψάξω πρώτα για ηχεία και μετά για ενισχυτή ?
Αν είναι έτσι , ξέρω ότι τα ηχεία πρέπει να τα ακούσεις πρώτα πριν επιλέξεις , εσείς τι μάρκα θα μου προτείνατε για ένα κομπλέ σετ 5.1-6.1 ήχο σύστημα μέχρι τα 1.100€ ?

Reaction score
50
Για κοίτα κάτι σε Atlantic Technology, Monitor Audio, Indiana Line, Wharfedale... Για sub στην κατηγορία αυτή τα Yamaha έχουν πολύ καλό value for money. Επίσης πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή γενικά για ηχεία είναι και τα Teufel, μόνο που δεν υπάρχει επίσημος αντιπρόσωπος και μπορείς να τα παραγγείλεις μόνο κατευθείαν από Γερμανία (πολιτική της εταιρίας). Έχουν ανοιχτεί πολλά σχετικά thread με Teufel, ρίξε μια ματιά.

Πάντως τα 55 τετραγωνικά είναι μεγάλος χώρος και δε γεμίζουν εύκολα έχε υπόψη σου. Θα πρότεινα είτε να πας για αρχή σε 5.0 σύστημα με καλύτερη μπροστινή 3άδα (και το sub μετά) ή το πολύ σε 5.1. Για 6.1 γνώμη μου είναι ότι δεν έχει νόημα να ξοδέψεις χρήματα για το παραπάνω ηχείο.

Reaction score
0
Σας ευχαριστώ για της απαντήσεις σας.
Θα επιλέξω πρώτα ηχεία και μετά συζητάμε για τον ενισχυτή .

Reaction score
0

Κατά τη γνώμη μου τα λεφτά είναι λίγα για το χώρο που θες να γεμίσεις.
Ελάχιστη διαμόρφωση για τέτοιο χώρο (γνώμη μου πάντα) είναι η κλασσίκη λύση:
2 front μεγάλα - center μεγάλο
2 surround μικρά
1 --ΚΑΛΟ-- subwoofer
Τώρα για ενισχυτή αν τα ηχεία που διαλέξεις έχουν υψηλή ευεσθησία και μεγάλη αντίσταση (8 Ohm) μπορείς να γλυτώσεις χρήματα αγοράζοντας κάποιον με μικρότερη ισχύ.

Reaction score
0
Κάπως έτσι το σκεφτομε και εγώ .
Λέω για αρχή να πάρω τα 2 μπροστά και το κεντρικό και πιο μετά surround και sub.
Όταν λες ευαισθησία υψηλή , σε τι τιμές περίπου ?

Reaction score
0

Κοίτα ηχεία όπως π.χ.τα klipsch με κόρνες για Tweeter έχουν ευεσθησίες 95-96db. Γενικά ότι και να πάρεις κοίταξε να είναι πάνω από 91-92db.
Επίσης έχε υπόψη ότι για homecinema ότι κάνει το sub δεν το κάνουν όλα τα άλλα μαζί (ενοώ σε ήχο όχι σε χρήματα) Ιδίως αν πάρεις σε χαμηλή κατηγορία τιμής τα υπόλοιπα (που σημαίνει ότι 99% δεν θα κατεβαίνουν χαμηλά σε συχνότητες τότε τη δουλεία θα την κάνει όλη το sub. Εγώ για να καταλάβεις έχω front B&W 604 και πάλι εκπλάγηκα όταν πρόσθεσα το sub. Οπότε μην το καθυστερήσεις.

Reaction score
0
Μετά από μια μικρή βόλτα στα μαγαζιά του χώρου , τα καλύτερα ηχεία που άκουσαν τα αυτιά μου και σηκώνει η τσέπη μου αυτήν την στιγμή , είναι τα ROISTER EMPHASIS 25 - C5 κεντρικό .
Φυσικά μαζί με ένα subwoofer μάλλον το YAMAHA YST-SW215 , μια και από μπάσο χάνουν λίγο.

Σε αυτήν την επιλογή τι ράδιο ενισχυτή έχετε να μου προτείνετε ?

Reaction score
0

Τα Roister δεν τα έχω ακούσει αλλά γενικώς μου φένονται τίμια προταση.
Τα 6 Ohm δεν είναι πολύ εύκολα (γιατί δεν είναι παντού 6).
Αν σου αρέσουν τα Sub της Yamaha πρέπει να πας τουλάχιστον στο 325 και ακόμα καλύτερα στο 515 (η διαφορά στη τιμή, τα αξίζει με το παραπάνω).Καλή επιλογή είναι και το Velodyne CHT–10R.
Τώρα για ενισχυτή πλήρης στα λεφτά του και για τη δουλειά που τον θές είναι ο Denon 1909.
Για καλύτερο ήχο μπορείς να πας σε Pioneer ή Onkyo αλλά μετά πρέπει να δώσεις επιπλέον χρήματα για να πας σε μοντέλα με τους τελευταίους αποκωδικοποιητές ήχου των Blue Ray και αντίστοιχο τμήμα εικόνας.

Reaction score
0

Επειδή και εγώ ψάχνομαι για ανανέωση ενισχυτή θα προσθέσω μερικές ερωτήσεις:

- Αν τα ηχεία είναι 8Ω και ο ενισχυτής αναφέρει στα χαρακτηριστικά του 6Ω, υπάρχει θέμα
συμβατότητας;

- Οι νέοι ενισχυτές υποστηρίζουν τα νέα ηχητικά formats (HD Master, True HD) κλπ.
Καταλαβαίνω ότι ένα καλό BlueRay player μπορεί να τα περάσει αυτά τα formats μέσω
HDMI. Ισχύει όμως το ίδιο και από ένα HDPC? Πως μπορώ να ακούσω αυτά τα formats σε μια
HD (BlueRay) ταινία που παίζω από το PC μου?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.255
Members
38.295
Νεότερο μέλος
Bill87