Εσωτερική - εξωτερική κεραία

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.994
Καλό απόγευμα,

Περιοχή Νέα Σμύρνη 3 όροφος οικεία ανάμεσα σε πολυκατοικίες 6 - 7 ορόφων.

Μέχρι σήμερα με μία δικής μου εγκατάστασης κεντρική κεραία η οποία έδινε σήμα σε 10 περίπου tv, υπήρχε υποφερτό προς καλό σήμα.

Έλα όμως που (ναι αυτήν την εποχή) συγγενικό πρόσωπο ξεκινά οικοδομή στο 3όροφο και όπως καταλαβαίνετε, ανατρέπονται όλα.

Ερώτηση: Υπάρχει εσωτερική κεραία η οποία να δίνει το απαραίτητο σήμα χωρίς πρόβλημα σε κάθε μία από τις συσκευές? Και αν ναι, πια συστήνετε ?

Αν όχι, υπάρχει κάποια εξωτερική για το μπαλκόνι ?

Reaction score
428
Δεν ξερω καθολου την περιοχή σου αλλά οι συχνότητες της TV απαιτούν οπτική επαφή μεταξύ κεραιών εκπομπής και λήψης οπότε εσωτερική κεραία δεν νομίζω να κάνει δουλειά.Η εσωτερικές βασίζονται σε ενίσχυση του σήματος και αν δεν εχεις σήμα δεν γινεται τίποτα. Οπότε ψάξε καλή εξωτερική για την οροφή κάθε μέτρο που κερδιζεις σε ύψος σου φερνει καλύτερο σήμα.
Ψαξε για κατι τετοιο
TELEVES DAT-45 T-FORCE LTE HD BOSS, UHF-LTE.
Ιδανικά βρες μάστορα με πεδιόμετρο να σου κάνει την εγκατάσταση και συνενοήσου για το τι προτείνει.

Reaction score
428
Αυτό ειναι κιτ κεραίας καλωδίων ενισχυτη κτλ κατάλληλο για τροχόσπιτο ή αν μενεις ρετιρέ και βλέπεις τον Υμητό( εκει δεν είναι οι κεραίες?)-(εχω δέκα χρονια να παω Αθήνα!).
Η συνολική απολαβή ειναι πολύ μικρή.
Δυστυχώς ή ευτυχώς έχω εμπειρία απο κεραίες σε επαρχία όπου χρειάζεσαι μεγάλη απολαβή και πεδιόμετρο ωστε να τοποθετήσεις σωστα την κεραία.
Αν η υπάρχουσα εγκατάσταση που εχεις δεν σε καλύπτει προτείνω να βρείς κάποιον με πεδιόμετρο ώστε να μετρηθεί απο την κορυφή - ταράτσα το σύστημα μήπως και έχεις πρόβλημα σε διαχωριστές ή παλιά καλώδια και όχι στην κεραία και να μην μπείς σε μπελάδες.
ϊσως για την περιοχή σου να κάνει και μια κεραία με χαμηλή απολαβή.
Τέλος η απολαβή που σε ενδιαφέρει ειναι η παθητική. Η ενεργή ειναι προιον ενισχυσης οπου μαζί με το σήμα ενισχύονται και τα προβλήματα.Κατι σα να έχεις ένα προενισχυτή της πλάκας και μετά να βάλεις τελικό hi-end το αποτελεσμα θα ειναι χάλια.

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.070
Members
38.286
Νεότερο μέλος
MichaelK